Ach grutjes! 'Ecorexia' en 'klimaatdepressie' nog niet onderzocht maar nú al een serieus probleem!

Ach grutjes! 'Ecorexia' en 'klimaatdepressie' nog niet onderzocht maar nú al een serieus probleem!

Geen categoriedec 06, 16:00
Nieuwsuur en de NOS hebben de handen ineengeslagen om de volstrekt onwetenschappelijke modewoorden 'ecorexia' en 'klimaatdepressie' aan de burger te slijten. Want er zijn nog niet genoeg aan te grijpen redenen om slachtofferschap te kunnen claimen...
Maak je je zorgen om het klimaat en zakt de moed je in de schoenen omdat de Apocalyps nadert? Voelt al dat korter douchen, vegetarisch eten, elektrisch rijden en zebrapaden blokkeren maar als verspilde moeite en lijkt het allemaal maar hopeloos verloren? Nou volgens Nieuwsuur en de NOS zou je wel eens last kunnen hebben van eco-angst, ecorexia, klimaatstress of zelfs klimaatdepressie. Serieuze onderzoeken moeten nog komen, al wijzen deze wetenschappers al naar bewijs voor stress en PTSS als gevolg van berichten uit de media over klimaatverandering, maar deze vorm van slachtofferschap krijg je al vast op de pof!
De grootste boosdoener is 'een gevoel van machteloosheid' die vooral voorkomt bij milieukunde-studenten. Die hebben zich namelijk ingelezen en zien dus hoe hun hele omgeving onbekommerd doorgaat, ze moesten eens weten! Oh, oh, oh, wát een drama. Iedere keer dat iemand voor je in de rij een komkommer in plastic koopt of je beste vrienden willen vertellen over hun vliegvakantie, doemt dat akelige gevoel weer op. Om nog maar te zwijgen over die ene keer dat je zélf iets onverantwoord richting het milieu deed!
En nog voor de termen en de aandoeningen al bewezen/wetenschappelijk onderbouwd zijn, is de oplossing al wel in zicht: 'meer samenwerking en begrip', aldus lector psychische gezondheidszorg Jaap van der Stel. Want daar heeft iedereen zin in, lekker begrip tonen voor dit soort jankerds die zichzelf op gelijke voet proberen te stellen met slachtoffers van daadwerkelijke PTSS, depressie en overweldigende angst...
Misschien is dat nog wel het ergste aan dit hele gedoe, dat hoogopgeleide studentjes en andere linkse rakkertjes zichzelf als slachtoffer neer gaan proberen te zetten, terwijl mensen met échte problemen maar even op de achtergrond moeten blijven. Want 'aandacht vragen voor het klimaat' en praatclubjes bijwonen voor nóg meer aandacht, is toch wel belangrijker dan lui die zich uit pure wanhoop voor de trein gooien omdat ze niet op tijd konden worden geholpen door al die klimaatdepressie-lijders die de wachtlijst verder op zullen gaan vullen. Strak plan om dit te gaan introduceren hoor!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten