Gekkenwerk! Geplande boerenprotestactie riskeert inzet van het leger

Geen categoriedec 06 2019, 15:00
Boeren lopen het risico dat ze het leger op hun dak krijgen! Met de geplande acties om distributiecentra te gaan blokkeren, om te laten zien hoeveel van ons voedsel uit de supermarkt eigenlijk van de boeren komt, kan 'de grens van het toelaatbare overschrijden'. Dat zou dus wel eens een flinke clash kunnen worden!
Een hoogleraar Algemene Rechtswetenschap licht toe dat het betogingsrecht grenzen kent en het blokkeren van distributiecentra, met als doel de voedselvoorziening lam te leggen, duidelijk te ver gaat. Laten weten dat je het ergens niet mee eens bent is één ding, maar dat dergelijke acties behoorlijk grote impact op de levens van Nederlandse burgers kan gaan hebben, is overduidelijk en gaat daarom veel te ver.
Dat de boeren druk blijven uitoefenen op de politiek in Den Haag snap ik, daar lijkt niemand echt problemen mee te hebben. Tot dusver heeft dat ook redelijk goed uitgepakt, is de schade minimaal en is de steun van de bevolking dus nog steeds intact. Maar de politiek lijkt nog niet echt te luisteren. De grote vraag is nu dus of het uitoefenen van nog grotere druk, in de vorm van het blokkeren van distributiecentra, het gewenste resultaat op gaat leveren. Boze boeren die door het leger naar de grond worden gewerkt lijkt voor niemand 'winst', maar lege schappen in de supermarkt rond kerst evenmin.
Ik hoop maar dat de boeren niet te ver gaan. Het zou zonde zijn om zo'n mooie en leuke beweging op zo'n manier te gronde te zien worden gericht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten