Genderdrammers willen liever nieuw economisch systeem dan zélf meer doen voor positie van de vrouw

Dagblad Trouw leent zich wederom voor ondoordacht gendergedram, dat de positie van de vrouw eerder schade toebrengt dan helpt. Want individuele verantwoordelijkheid is maar moeilijk en ‘het systeem’ is oneerlijk. Lekker janken!

Oneerlijke spelregels
Rachel Walker en Kelly Groen zijn twee dames die tegen het einde van een introductiedag bij een sportvereniging direct de deur zouden worden gewezen. Niet omdat ze te dik zijn of zouden worden weggepest, maar om de gebrekkige logica die ze kennelijk als waarheid zien. Want als je aanklopt bij een hockey- of voetbalclub en een dagje mee mag doen, dan helpt het totáál niet dat je op gaat scheppen over hoe goed je had kúnnen zijn, als de regels anders waren geweest. Dat is namelijk precies wat ze in hun opiniestuk proberen te zeggen.

Slachtoffer van systeem
Iedereen die zegt dat de vrouw misschien maar eens meer moet gaan werken en ‘van die yogamat’ af moet, zit er wat hun betreft compleet naast. Dan leg je namelijk de schuld voor genderongelijkheid bij het individu. Dát kan natuurlijk niet in de wereld van de genderdrammer. Vrouwen die werken in deeltijd hebben daar zelf namelijk totáál niks aan kunnen doen, hoeven er niet verantwoordelijk voor te worden gehouden en er dus ook niet op aangesproken te worden.

Het probleem is namelijk niet dat de vrouw ‘als individu’ keuzes maakt die haar prima uitkomen omdat ze tevreden is met haar baan, tijd voor haar kinderen wil en helemaal de ambitie niet heeft om de top te bereiken. Het échte probleem is dat de vrouw ‘door het systeem’ niet fulltime kan werken, teveel zorgtaken op haar bordje heeft, daar niet voor betaald krijgt, kosten maakt door kinderen naar de kinderopvang te sturen én een onzekere positie op de arbeidsmarkt heeft waardoor het arme wicht terug glijdt naar de positie van een onderdrukte slaaf.

“Feministische economen en vrouwenrechtenorganisaties praten al langer over hoe in het huidige economisch systeem de positie van vrouwen verslechtert. (…) Ideeën te over: basisinkomen voor huisvrouwen én -mannen, betere steun aan eenoudergezinnen. Daarnaast het terugdraaien van de ongeremde flexibilisering van de arbeidsmarkt, meer investeringen in publieke voorzieningen en steun aan mantelzorgers.”

Dit zwakzinnige gelul maakt een karikatuur van die hele feministische beweging. Succesvolle vrouwen die op eigen kracht alle ballen in de lucht weten te houden worden tekort gedaan door mensen met ideeën zoals dit.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. P. Breetveld

  Dat krijg je als de beslissing bevoegdheden in handen komen van linkse naïeve kindvrouwtjes die zijn blijven hangen in hun verzonnen droomwereldje waar allerlei sprookjes als waarheid worden beleefd.

 2. Agios

  In dit artikel lopen problemen door elkaar, terwijl ze het gezamenlijke probleem alleen maar groter maken”. Het échte probleem is dat de vrouw ‘door het systeem’ niet fulltime kan werken, teveel zorgtaken op haar bordje heeft, daar niet voor betaald krijgt”. Zorgtaken omdat ze niet volledig kan werken? Hoe komt ze aan die zorgtaken? Zelf voor gekozen door te trouwen en kinderen te krijgen. Ga dit probleem niet bij anderen leggen beste meiden en…zouden anderen voor jouw levensgeluk moeten betalen?. Bovendien, luister naar Greta: doe wat aan het milieuprobleem en krijg geen kinderen.

  1. Rechtsaf

   agios ziet vrouwen als zorgslaafjes

   1. Agios

    Fout gedacht. Ik zie linksaffers als zeurvrouwtjes die alles zo draaien om vooral maar gelijk te hebben. Irritant volk dus.

    1. Rechtsaf

     Wie ben jij om te bepalen wat vrouwen wel en niet moeten doen…

 3. Cootje

  Als we in het westen het moderne homo.s en lesbische vormen aannemen en het kinderloze thema in de ontwikkeling landen snijdt het mes aan twee kanten voor de dames zijn allebei geen verrijking voor de samenleving maar brengt ze wel op een hoger plan waar ze zich kunnen ontplooien tot power vrouwen en gelijk wat aan het stikstof probleem doen waar door de wereldbevolking niet meer groeit en wij ons als mannen kunnen laten onder houden . Een kindje is wel makkelijk voor een boodschapje maar ja dat doen we met plezier zelf wel

 4. Jumping

  Het lijkt mij persoonlijk een optie om van plassertje te wisselen in 2020.

  Voor de vrouwelijke wezens de penis en de mannelijke wezens de vagina.

  Scheelt ook gelijk in de bevolkingsaanwas.

  1. Bullshit15

   Komt nog vrouwen gaan een broek dragen mannen een rok lol

 5. Baron von Munchhausen

  En hoe gaan we dit doen met de “massale-productie van kinderen” Moslima’s?

 6. Jack Flash

  BvM Dan snijden ze alles eraf.Hebben ze niks meer.
  Het zandbaksyndroom.

 7. Tilda

  Het bijschrift bij de foto is net zo knullig als het artikel. Vrouw schrijft, Wout schrijft. Wat een gedram over Trouw.

  1. Tony Faas

   Tilda Johnson?

 8. Bullshit15

  Ha ha ha moet wel lachen lol vrouwen willen vrouw zijn als het hun uit komt als het hun niet uit komt willen ze als man behandeld worden of ze wíllen gelijk behandeld worden als man maar als ze behandeld worden als vrouw is het ook niet goed dus mannen van Nederland wij doen het nooit goed

  1. Bullshit15

   Waarom ?

 9. weer opnieuw

  das pech , reactie weg

  je kan hier jarenlang over ouwe ho eren maar een mannetje blijft een mannetje en een vrouwtje blijft een vrouwtje . Waar de hulsjes gaan pissen maakt mij geen donder uit

  1. Bullshit15

   Ja die vrouwen je kan er niet mee in je kan er niet zonder maar een ding is zeker sommige vrouwen accepteren niet dat ze vrouw zijn die willen van twee walletjes eten oeps gvd nu ben ik een fasist

   1. Cootje

    Nee maar je heb wel een hoop ervaring ?

    1. Bullshit15

     Ben gelukkig met mijn vrouw maar sommige vrou

 10. Bullshit15

  Sorry was nog niet klaar
  Dat plaatje is niks mis mee maar dat de vrouw constant maar in die slachtofferrol bah wij dit wij dat wees een vrouw of wees een man maar eet niet van twee walletjes als het jullie uitkomt

 11. Rechtsaf

  Beide zijn een drama natuurlijk

  1. Bullshit15

   Jongens of meisjes ken je plek je bent geboren zo als je bent wees er gelukkig mee maar loop niet te zeiken o ik ben een meisje ik wil een jongen zijn of ik ben een jongen ik wil een meisje zijn die problemen was er er vroeger niet deze ziekte word je aangepraat zet de radio maar aan je word er dagelijks mee geconfronteerd ja sorry hoor maar dan word je wel depri

   1. Tilda

    Ziekte? Waar lijdt u aan? Praat er over!

    1. Tony Faas

     Tilda Johnson Benbow?

   2. Rechtsaf

    Speciaal voor geestelijk manipulatief zieke tilda

 12. Tony Faas

  Genderdrammers, een ruime minderheid!

 13. Freewheeler

  Ze moeten maar eens terug gaan in hun leven dat ze besloten hebben man of vrouw willen zijn. En even terug gaan op je tijd lijn in je leven waar de kink in de kabel zit.

  1. Rechtsaf

   Het begint bij de zondeval..

   1. van Urk

    Toen de eerste vrouw dacht dat zij ook als haar man in een boom kan gaan klimmen. 🙂

  2. Ron

   Ik vermoed bij de tijd dat iedereen een mening wilde opdragen aan anderen, en de tijd dat ze hun ruggengraat in hebben gewisseld voor een elastiek.

   Ik vermoed dat er minstens de helft bij zit die het doet voor aandacht en voor erbij te horen.
   Er zullen best echte tussen zitten maar die worden gebruikt voor de ander zijn aandacht.

 14. Ron

  Oops Wout toch.

  Je kan toch niet Trouw aanvallen want dat is de krant van de waarheid volgens jullie langste abonnee Rosa.
  Want omdat ze zolang lid is mag je Trouw een erg gewaardeerd en representatief bla Bla nieuwsblad niet tekort doen.

  Wout ga je schamen en zeg 3 Rosa liedjes als Sopraan dan zei het je vergeven.

  1. Rosasolis

   @ Ron. Heeft u niets beters met uw tijd te doen, dan dagelijks urenlang op deze site te hangen om aan velen te gaan trollen, en aan iedereen te laten zien hoe dom u bent! Waarom zoekt u een goede baan, of een opleiding om er een te kunnen krijgen?
   Kijk uit, domme trol, met al uw steeds erger pesterijen, ook tegen een aantal DDS redactieleden, want de redactie kan u verbannen.

   1. Ron

    Kun je echt niet beter?
    En nee niet de boel verdraaien ik heb niets tegen redactieleden.

    Maar nog steeds sla je wartaal uit.
    Waarom zoekt u een goede baan schrijf jij. Zoek ik die dan?
    Wie is nu dom?
    Jij doet aannames nu over mij.
    Ben ik gepensioneerd of werk ik in ploegen of wat dan ook?
    Maar beter zoek jij een hobby buiten dan hier steeds op DDS te trollen.

 15. Bolkestein

  Dit zwakzinnige gelul maakt een karikatuur van die hele feministische beweging. Succesvolle vrouwen die op eigen kracht alle ballen in de lucht weten te houden worden tekort gedaan door mensen met ideeën zoals dit.

  Sterker nog, zij zijn een spookbeeld voor links. Kijk bijvoorbeeld naar een onafhankelijke vrouw als Ayaan Hirsi Ali die onafhankelijk is geworden door ervoor te hebben gevochten door links is verketterd en door hen uit ons land is weggetreiterd en weggeterroriseerd. Links wilde liever de Middeleeuwse Salafisten tevriend houden en brandofferde daarvoor onafhankelijke vrouwen.

  En we zijn de zaak Eva Vlaardingerbroek natuurlijk nog niet vergeten!

  Rechtse vrouwen: de ultieme bedreiging voor Links

  Wie zich onafhankelijk opstelt, betaalt hoge prijs

  8 december 2019 – Pamela Pinas

  We zijn jong, intelligent en hoogopgeleid, welbespraakt (niet altijd blond!) en geen man. We durven tegen progressieve trends in te gaan, omdat ze gebaseerd zijn op onzin. We schuwen empirie en biologie niet. We zijn de Vrouwen op Rechts.

  Bedreiging

  Het maakt progressieven zo kwaad, want ze kunnen maar niet begrijpen dat er ook rechtse vrouwen bestaan in de maatschappij. Rechts zou immers alleen uit (blanke) mannen moeten bestaan, toch? Dat is ronduit discriminerend. Zoals de Amerikaanse schrijver Thomas Sowell zo mooi wist te verwoorden: het is wonderlijk dat progressieven altijd de mond vol hebben van (etnische) diversiteit in alle sectoren van de samenleving, maar beledigd en kwaad zijn als de rechterflank van de samenleving ook divers is. Met name vrouwen op de rechterflank. Zij vormen de ultieme bedreiging van zich progressief noemend Links.

  Oorlogsverklaring

  De Volkskrant heeft officieel de oorlog verklaard aan vrouwen op rechts. Volkskrant ‘journalisten’ Hassan Bahara en Karolien Knols vonden het nodig een stuk over Eva Vlaardingerbroek en andere rechtse vrouwen te schrijven. Ze zijn ‘jong, knap en rechts-radicaal en trekken ten strijde tegen het feminisme, dat het Westen zou bedreigen‘, zo begint het stuk.

  @EvaVlaar schreef:
  (1/12) Dankzij activist, Hassan Bahara, sta ik vandaag op het zaterdagkatern van de @volkskrant als “het gestileerde gezicht van radicaal rechts”. Een item gericht op karaktermoord.

  Ik sta te trillen van zowel schrik als woede door deze valstrik en demonisering.

  Spuien

  Hassan Bahara die Eva benaderde omdat hij een ‘stukje over haar zou schrijven’, stuurde haar drie vragen om te beantwoorden en beloofde Eva dat zij het stuk voor publicatie toegestuurd zou krijgen. Naast de valse beloftes van Bahara werd de speech van Eva ook ongevraagd door een Amerikaanse (!?) radicaal feministische promovenda geanalyseerd. Zij kwam met de conclusie kwam dat in de speech van Eva vrouwonvriendelijke en racistische elementen te vinden waren.

  Best knap dat men dat eruit kan halen terwijl Eva de gelijkheid die in het Westen tussen mannen en vrouwen verankerd is in de wet zelfs ‘een kroonjuweel’ noemt. Maar dat is uiteraard niet van belang; progressieven en ‘journalisten’ die iedere mate van integriteit zijn kwijtgeraakt hoeven namelijk niet te luisteren. Ze willen alleen hun boodschap spuien. Het is mede door dit soort stukken in de mainstream kranten dat je kan zeggen dat het journalistieke vak uitsterft.

  Arische prinsesjes

  Alsof het nog niet erg genoeg was om iemand helemaal af te kraken en een geheel eigen interpretatie aan haar speech te geven vonden andere Volkskrant-schrijvers het zelfs nodig om er nog een schepje boven op te doen. Zo liet Harriet Duurvoort weten overal ‘Arische prinsesjes’ te zien:

  @Gysbert_III schreef:
  Het kan altijd erger. “Arische prinsesjes.” Was getekend: mw Duurvoort. Ook @Volkskrant trouwens. Wat een hysterische bende daar.

  Kritiek of een scherpe mening hebben alla, maar gebruik maken van een term uit een ‘rassentheorie’ die miljoenen mensen het leven heeft gekost is nogal kras en vereist op z’n minst een hele stevige onderbouwing. Helaas bleef deze uit en verdween de opiniemaakster achter een Twitter ‘slotje’.

  Averechts

  Ruim 50 jaar geleden deden progressieven de belofte het ‘anders te gaan doen’. Nooit meer racisme, fascisme, discriminatie of andere vormen van ontmenselijking en buitensluiten. Helaas lijken zij hier steeds vaker zelf moeite mee te hebben. Acties zoals deze werken averechts en zorgen er alleen maar voor dat de groep vrouwen en minderheden op rechts (en in het midden) groeit en dat progressieven zelf hun ergste vijand worden. Even tussendoor: zijn Ebru Umar, Fidan Ekiz, Assita Kanko, Ayaan Hirsi Ali, Armita Taheri, Laetitia Griffith, Nino Davitulaini, Janice Roopram, Darya Safai en ik dan ook Arische prinsesjes?

  Ramkoers

  Deze ramkoers van linkse progressievelingen ten opzichte van rechtse vrouwen heeft alles te maken met macht en controle. Progressief links denkt dat ze nog altijd de counter culture zijn zoals ruim 50 jaar geleden. De waarheid is dat zij inmiddels de status quo geworden zijn. Stiekem is dit besef natuurlijk wel bij ze doorgedrongen. Na decennialang macht te hebben uitgeoefend is het ‘vrije’ links veranderd in een starre ideologie die doorslaat in gelijkheid, (etnische) diversiteit en intolerantie. Alle problemen in de samenleving worden beantwoord met overcompensatie. Met als gevolg dat steeds meer vrouwen (en minderheden) weglopen bij de progressievelingen op links.

  Overcompensatie

  Vrouwen op rechts verafschuwen het huidige feminisme dat slechts een uiting is van overcompensatie in de vorm van ontkenning van biologische verschillen tussen mannen en vrouwen, het invoeren van vrouwenquota (overigens in strijd met Artikel 1 van de grondwet) en het geklaag over inkomensongelijkheid die meer te maken heeft met het aantal gewerkte uren dan met het geslacht.

  Vrouwen zijn belangrijk voor links omdat ze vaak linkser stemmen dan mannen. Nu steeds meer vrouwen rechtser worden zal links flink moeten inleveren. Daarom worden rechtse vrouwen door de progressieven zo intens gehaat: ze symboliseren de teloorgang van de linkse machtspositie.

  Geestelijk onafhankelijk

  Hoe vinden linkse progressievelingen nu zelf dat het gaat in onze samenleving? Zijn we echt zo vrij, open en tolerant? Waarom wordt een vrouw die zich niet netjes bij de status quo voegt en zich geestelijk onafhankelijk opstelt dan afgemaakt door de mensen die het zo lijken te menen met haar? Waarom mogen vrouwen alles; behalve rechts zijn? Over paradox gesproken….

  Hoge prijs

  We leven in een samenleving die zomaar losjes gebaseerd had kunnen zijn op het boek van Margaret Atwood: A Handmaid’s Tale. In dat boek zijn de lichamen van vrouwen die zwanger kunnen worden en kinderen kunnen baren niet langer van henzelf. In Nederland is momenteel iets soortgelijks gaande voor vrouwen met ‘een andere mening of gedachten dan die van de status quo’. Zo’n mening mogen ze niet hebben en is verboden. Gedachtes, meningen en visies mogen niet langer die van henzelf te zijn en al helemaal niet in het openbaar gedeeld te worden.

  Wie zich geestelijk onafhankelijk opstelt betaalt een hoge prijs.

  1. IJ. Kel

   Geachte Bolkestein,
   Ik zou willen, dat ik Uw analytisch vermogen en Uw redactionele vaardigheid bezat. Uitstekend stuk, dat exact de vinger op de zere plek legt.

 16. IJ. Kel

  Ik heb in mijn leven al heel wat van de in dit artikel bedoelde veelal domme, maatschappelijk mislukte, veganistische, linkse klimaatmutsen ontmoet en mij erover verbaasd dat dit volk in de media zoveel aandacht krijgt. De in de media werkzame redacteuren en andere beslissingsbevoegde onbenullen moeten de buitenwereld natuurlijk tonen hoe modern en progressief, dus hoe bijzonder zij zijn, desnoods tegen beter weten in. Zelfs in de politiek is dit uitvaagsel al doorgedrongen en we hebben zelfs terroristenzuigers op ministersposten, want ook “Onze” politieke partijen zijn zeer progressief. Waarom is de Nederlandse bevolking daar dan niet ongerust over? Simpel, 99% van de Nederlandse bevolking neemt niet de moeite zich daar druk over te maken, haalt de schouders op en negeert deze idioterie in de veronderstelling dat het vanzelf een keer ophoudt. We wachten het af.

 17. Joost mag het weten

  “Het terugdraaien van de ongeremde flexibilisering van de arbeidsmarkt, meer investeringen in publieke voorzieningen en steun aan mantelzorgers” vind ik niet zo’n slecht idee.

 18. Rosasolis

  Ieder vrouw en ieder man heeft de recht om te beslissen hoe je je levensloop ziet: een jarenlange studie en daarna een goede fulltime baan, of voor half dagen, of voor enkele dagen in de week…zowel mannen als vrouwen kunnen nu beslissen als zij als echtpaar willen. Vele vrouwen en mannen kunnen nu thuiswerken. Het moet eindelijk een
  man-societeit worden: gelijke rechten, plichten en kansen voor mannen en vrouwen:
  respect en waardering in het werk en huiselijke leven. Maar helaas gaat het soms fout in het huwelijk. Van een van de echtpaar is er de wens voor een kind (of kinderen), terwijl de vrouw of man geen kinderen wil. Vaak gaat nog steeds! de schuld van een kinderloze huwelijk altijd naar de vrouw. Terwijl ieder vrouw, (vrijstaand of getrouwd) heeft nu in onze westerse beschaving de recht om te beslissen als zij kinderen wil baren of niet. Maar geen man heeft de recht om haar te dringen dat te doen…omdat hij dat wil…Daarom gaan duizenden huwelijken ieder jaar kapot: Oplossing: voor ieder vrouw en man: VOORDAT je overgaat tot een huwelijk bekend maken aan elkaar
  wel of niet een huwelijk met nakomelingen. Als een van de partners geen kinderen wil,
  dan moet de andere beslissen: wat is belangrijker, een goede huwelijk met twee partners, die alles samen delen en met z’n tweeen door het leven gaan, maar dan geen kinderen. Dankbaar dat ze elkaar hebben, en niets meer willen. Zodat zij de tijd en zin hebben om elkaar te steunen en voor onze maatschappij te werken. Maar als een van de partner geen kinderen wil, dan moet de partner deze wens respecteren.

  1. Rechtsaf

   Rosasolis laat precies zien wat voor een ziekte er in Nederland rond harkt, dit noemt men dé ziekte van genderdrammers, de ziekelijkheid van het gebruik van woorden..
   Niemand heeft problemen, rosasolis doet net alsof héél Nederland last heeft van keuzestress als het gaat om kinderen of huwelijk.
   Niemand is tegen gelijke rechten…
   Rosalsolis heeft niet het recht om voor anderen te praten

   Rosasolis is echt psychisch gestoord

   1. Rosasolis

    @Rechtaf. “Niemand is tegen gelijke rechten”. Dat heb ik nooit erover geschreven.
    Maar er zijn wel veel mannen aan deze site die WEL tegen vrouwen zijn in hoge functies. Jammer dat u niet deze feit wil negeren. Maar wie bent U om te beslissen wie wel of niet “echt psychisch gestoord is”. Bent uw psycholoog? Zo niet, dan bent u niets meer dan de zoveelste ordinaire trol op deze site. Nee, je zal me nooit kwijt raken!
    Ga maar door met je trollen.

  2. Rosasolis

   @Rosasolis. correctie van het boven geschreven: het moet een man-VROUW maatschappij worden. Helaas zijn er nog steeds technische problemen met computers die kunnen niet altijd de waarheid doorgeven. Er zijn ook handige medewerkers die weten dat je kunt een bericht van wie dan ook veranderen.

   1. Rechtsaf

    “Maar als een van de partners geen kinderen wil, dan moet de partner deze wens respecteren”

    Dan heb je niet de goede “partner”

    1. Rosasolis

     @Rechtsaf. Inderdaad, VOORDAT een huwelijk komt, moet man en vrouw hierover gaan praten: wel of niet kinderen. Dat heb ik hier boven al geschreven. Blijkbaar omdat u zo kwaadaardig bent tegen intelligente vrouwen, heeft u niet gelezen wat ik geschreven heb. Na een huwelijk, als een van de partners beslist voor “verandering” van het eerder genomen besloot
     (om door te gaan zonder kinderen), dan gaat het heel fout. Dan moet deze paar uit elkaar gaan. Omdat er geen sprake meer is van liefde, respect, en waardering.

     1. Ron

      Als jij echt zo intelligent zou zijn als je steeds roept hier dan had je geweten dat er geen afkeer is tegen vrouwen in topfuncties.
      Er is afkeer tegen vrouwen in topfuncties als deze vrouwen die functie hebben gekregen omdat ze vrouw zijn terwijl er kwalitatief betere andere opties waren die die functie niet krijgen omdat er zonodig een vrouw die functie most krijgen.

      Dan praat jij over keuzes van man en vrouw over kinderen.
      Jij zegt dat vrouwen geen broedmachine zijn, wat klopt maar de vrouwen zelf zijn meestal degene die kinderen willen.
      Het is niet zo zwart wit als jij schetst dat de man hun dwingt.

      Maar ik ben het met je eens dat er gelukkig veel vrouwen geen kinderen meer willen en dat dat gelukkig voor 98% linkse vrouwen zijn dus links sterft vanzelf uit.

      Maar jouw praatje over die vrouwen is een eng praatje want jij praat alsof het de standaard is of zou moeten zijn. Jij doet niets meer of minder dan propaganda verspreiden. Gelukkig zijn er nog het merendeel vrouwen die wel kinderen willen en dat zelf willen. En gelukkig is het merendeel daarvan rechts.

      Stem PVV of FVD en Trump for world president.

 19. ShaoKahn

  Dat soort domme wichten denkt dat vrouwen maar alles moet worden aangewaaid. Sodemieter op man met die wokeness.
  Werken voor je zaakjes dames.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.