Gendergedram waait langzaam deze kant uit! Britse vrouw ‘terecht’ ontslagen omdat ze transgender collega met baard niet met ‘zij’ wilde aanspreken

Gisteren brak de hel weer eens los op Twitter. Een Britse vrouw bleek volgens de rechter terecht te zijn ontslagen omdat ze leed veroorzaakte, door een ‘vrouwelijke’ collega (met baard) niet als vrouw aan te willen spreken. Zelfs schrijfster J.K. Rowling, normaal gesproken nogal van het deugen, vond dit te ver gaan. Dus is zij nu ook fout.

Het klinkt allemaal als één grote grap. En de volgende (meest recente) foto van het ‘vrouwelijke slachtoffer’ in kwestie, helpt niet echt om dat idee te ontkrachten:

 

88bc8dfc16_a59B7e3M_400x400

De 45-jarige belastingexpert Maya Forester is ontslagen omdat zij dít (Gregor Fisher Murray genaamd) geen vrouw wilde noemen. Ze stapte naar de rechter want ze dacht waarschijnlijk dat zoiets geen geldige grond voor ontslag zou kunnen zijn, wél dus!

Haar ontslag kwam natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Het begon allemaal met deze redelijke en weloverwogen Twitterberichten waarin ze vragen stelt (en haar ongenoegen uit) over de zogenaamde Gender Recognition Act. Dat is een stukje Britse wetgeving, gebaseerd op deze uitspraak door het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), die het mogelijk maakt voor transgenders om (met name in juridische zin) henzelf te identificeren zoals zij dat willen. De bebaarde man op de foto kan met die wet dus zichzelf een vrouw noemen, óók bij officiële zaken.

En dat is allemaal nog tot daaraan toe. Nederland kent sinds kort ook m/v/x op het paspoort. Maar hier is natuurlijk nogal het één en ander aan de hand! Want openlijk de discussie voeren over of dit soort wetgeving wel zo goed is, is al behoorlijk taboe. Dat het niet erkennen/erin meegaan van iemands zelfgekozen genderidentiteit zúlke consequenties heeft, is ronduit absurd! Want stel je toch eens voor dat het tere zieltje niet zonder enige tegenspraak kan zijn wie die wil? Wat een verschrikking! De rechter durft ook zonder énige gêne het volgende erover te zeggen:

“absolutist in her view of sex and it is a core component of her belief that she will refer to a person by the sex she considered appropriate even if it violates their dignity and/or creates an intimidating, hostile, degrading, humiliating or offensive environment. The approach is not worthy of respect in a democratic society.”

Ervan overtuigd zijn dat mannen mannen zijn, dat vrouwen vrouwen zijn en dat mannen die zichzelf vrouw noemen (ook na verwijderde penis) nog steeds een Y-chromosoom hebben, mag niet. Dat is een ‘absolutist view of sex’ en zelf ‘a core component of her belief‘! Het moet niet gekker worden, máár dat wordt het natuurlijk wél! Want het is nog nèt niet zo erg als de dagelijkse terreur in Auschwitz tijdens de oorlog of het Iraakse Mosul van een jaar of vier geleden.

Nee, zulk gedrag hóórt niet in ‘a democratic society’. Want democratie heeft er blijkbaar ook iets mee te maken. Is eigenlijk wel zo, maar dan meer in tegenovergestelde zin. Een tolerante en liberale samenleving, gebouwd op democratische principes waar ideeën vrij bespreekbaar zijn en waar het beschermen van gevoelens nog geen taak van overheid was. Waar tolerantie nog ‘ik hoef jou niet te mogen en loop wel om je heen als je mij niet aanstaat, maar zal geen geweld gebruiken’ betekent.

Maar dat is allemaal verleden tijd en verloren idealisme. Zet je maar schrap en oefen alvast op al die pronouns, want deze gekkigheid heeft ook hier al een voet tussen de deur.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Baron von Munchhausen

  Bij deze roep ik iedere Nederlander op om kersteten/drinken bij Supermarkt PLUS te kopen!
  Deze laat duidelijk merken, d.m.v. ECHTE Kerstmuziek, dat Kerst niet mag verdwijnen om “bepaalde bevolkingsgroepen” niet voor het hoofd te stoten! (Ja,…ja,…zover buigt Nederland voor Moslims!)
  Zie de reclame’s van PLUS op TV!

  1. Sergeant Monty

   “Gendergedram waait langzaam deze kant uit! Britse vrouw ‘terecht’ ontslagen omdat ze transgender collega met baard niet met ‘zij’ wilde aanspreken”

   Jij geeft wel een heel grote draai aan dit artikel.

   1. Rechtsaf

    Monty verdedigd hiermee de gengerkrankzinnigheid

 2. Ome Cor

  Iedereen zal en moet de transgender-regenboog agenda accepteren en omhelzen. Nu al, en niet pas over 5 of 10 jaar. In de VS en Groot Brittannië worden mensen die er openlijk kritiek op hebben zwaar bestraft. Maya Forstater, een Britse belastingexpert, werd ontslagen nadat ze had getwitterd dat ‘mannen niet in vrouwen kunnen veranderen.’ De rechter keurde haar ontslag goed omdat haar mening ‘onverenigbaar is met de menselijke waardigheid en de fundamentele rechten van anderen.’ Klaarblijkelijk wordt ook aan de overkant van het Kanaal de vrijheid van meningsuiting niet langer van belang geacht. In Amerika is het nog veel erger; daar werd een man die een regenboogvlag verbrandde tot 16 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

  De Telegraaf schrijft dat de 30 jarige Amerikaan een regenboogvlag bij een kerk naar beneden had gehaald, en bij een mannenclub in brand had gestoken. Oordeel: 16 jaar cel vanwege ‘brandstichting, schenden van individuele rechten, en haat.’

  Begin dit jaar werd de Britse moeder Rebekah Wershbale een café uitgezet omdat ze een t-shirt droeg met de tekst ‘Woman – adult human female’. Enkele bezoekers zouden ‘geschokt’ zijn vanwege haar ‘transfobische’ T-shirt. Rebekah: ‘Mijn T-shirt zou op de een of andere manier kwetsend zijn voor mannen die zeggen vrouwen te zijn, omdat zij niet op mijn t-shirt worden genoemd. Belachelijk.’

  Vorig jaar werden twee leidsters van de Britse meisjes padvindersvereniging ontslagen nadat ze hadden geprotesteerd tegen de nieuwe ‘diversiteit’ richtlijn waarmee transgender jongens voortaan moeten worden toegelaten tot dezelfde ruimten waar meisjes zo jong als 5 jaar in douchen. Een brief die tegen de verplichte nieuwe regels ageerde werd door honderden leiders en bezorgde ouders ondertekend.

  Een klokkenluider, lerares met zo’n 20 jaar ervaring, waarschuwde eind 2018 dat transgenders worden ‘verafgood’ op scholen, en vooral kwetsbare kinderen hierdoor feitelijk worden gedwongen tot het ‘kiezen’ van een andere gender. ‘Trans kinderen worden heel machtig op school,’ aldus de klokkenluider, wijzend op het feit dat zij nu al kunnen bepalen wat voor taal er wel en niet gebruikt mag worden door zowel leraren als mede leerlingen, omdat alles ‘inclusief’ en ‘divers’ moet zijn.

  ‘Tijdens een les over menstruatie werd ik door een van de leerlingen die zichzelf nu als jongen ziet aangesproken op het feit dat ik niet had gezegd dat jongens ook ongesteld kunnen worden,’ vervolgde ze. ‘Dat kunnen ze natuurlijk niet, maar veel leraren zijn inmiddels doodsbang dat ze zich hierover verspreken.’ Al in 2017 werd een christelijke leraar ontslagen omdat hij een meisje dat zich als jongen identificeerde een ‘meisje’ had genoemd.

  Opvallend: de helft van de maar liefst 17 ‘trans’ kinderen op de school van de lerares hadden eerder de diagnose ASS (autisme spectrum stoornis) gekregen, terwijl de andere helft er eveneens duidelijke symptomen van vertoonde. De klokkenluider: ‘Ik geloof dat deze autistische kinderen, die geen transgenders zijn, worden misbruikt door de transgender lobby. Ze worden gehersenspoeld te geloven dat ze transgender zijn.’ Kinderen (en overigens ook volwassenen) met ASS zijn kwetsbaarder voor manipulatie, omdat ze door hun stoornis niet het ‘bredere plaatje’ kunnen zien, en niet in staat zijn om objectief verschillende feiten en tegenstelde meningen naast elkaar te leggen.

  De Britse nationale bonden van onderwijzers en hoofdonderwijzers besloten ruim 2 jaar geleden om de LGBT+ / transgender agenda actief te promoten, ook aan kinderen zo jong als 2 jaar. Bovendien werd gesteld dat ouders daar geen enkele inspraak over krijgen.

  De transgender/ regenboog agenda mag net als de massa immigratie en klimaatagenda alleen nog maar positief worden belicht, en moet dus zelfs worden gepromoot. Daarom blokkeerde een Britse universiteit het academische onderzoek van een psychotherapeut naar de oorzaken van het hoge aantal transgenders (tot wel 20%) dat achteraf spijt heeft van hun geslachtsveranderende operatie, en wat tot een naar verhouding hoog aantal zelfmoorden leidt.

  Uit een officieel, in het gerenommeerde JAMA Psychiatry gepubliceerd onderzoek bleek zelfs dat transgenders die vanaf hun kinderjaren ‘conversie’ therapie krijgen 4x vaker een zelfmoordpoging doen dan gemiddeld.

  Een 7 jarig ‘trans’ jongetje begon zich heel snel weer als een jongen te gedragen nadat hij bij zijn moeder was weggehaald. Die had hem namelijk steevast als meisje behandeld en in meisjeskleding gestoken, omdat ze ‘ervan overtuigd’ was dat hij in werkelijkheid een ‘zij’ was.

  Transgenders zijn klaarblijkelijk vaak dermate kwetsbare, overgevoelige en emotioneel onvolwassen mensen, dat zij tot in het extreme speciaal beschermd moeten worden tegen de grote boze hetero wereld. Britse artsen hebben daarom het ‘advies’ gekregen om niet meer over ‘zwangere moeders’ maar over ‘zwangere mensen’ te spreken. Want o o, een transgender zou zich misschien eens gekwetst en buitengesloten kunnen voelen.

  LHBTI en transgenders hebben in Nederland door middel van subsidies een voorkeurspositie op de arbeidsmarkt gekregen. De transgender agenda wordt ook onderdeel van het christendom en de islam. De progressieve Kerk van Zweden gaf in multiculti paradijs bende-hel Malmö onlangs al een voorzetje door een schilderij van de verleiding van Adam en Eva te vervangen door een afbeelding van een homo stel, terwijl de slang werd afgebeeld als een transgender vrouw. K-N-E-T-T-E-R-G-E-K!

  1. Rechtsaf

   MOET!? helemaal niet, sterker nog, ik ben van het type die een man een man noemt en een vrouw vrouw, en kinderen naar hun biologische geaardheid…en dit is puur om de JUISTE identiteit aan te duiden…

   1. Tony Faas

    Maar niet politiek correct! Foei 😛

    1. Rechtsaf

     Ik ben van de scheppingsorde…

  2. Cesare

   Je zou er moslim van worden. Die zijn tenminste heel kort over dit soort dingen.

 3. Sergeant Monty

  Het loopt als een eend het kwaakt als een eend en ziet eruit als een eend.

  Ra ra wat is het?

  Geslacht zit tussen je benen. Hoe jij je voelt tussen je oren.

  1. Agios

   Hoe wip je met je oren? Is mij nog nooit gelukt.

 4. merlot

  “de zogenaamde Gender Recognition Act.”

  Waanzin werd wet.

  Kan het in de toekomst nog gekker? Vast wel.

 5. Cycle25

  LGBTY alias Soros heeft de oorlog verklaart aan de hetero wereld.

  Wellicht een radicale ingreep om overbevolking van de Aarde een kopje kleiner te maken.

  Wacht maar tot jouw kroost voor de rechter gedaagd gaat worden, omdat het deze groep stoort dat te veel hetero jongens/meisjes rondlopen.

  Het verplicht stellen dat deze kinderen omgebouwd gaan worden zal niet lang op zich wachten.

  LGBTY = de nieuwe IS.

 6. Veteraan

  Maya +++

  Het moet eens ophouden met de degeneratie van mensen en vooral de ophef, media aandacht en gezeik ervan.
  Als jij je anders voelt prima maar hou dat lekker voor jezelf en je vrienden/familie.

 7. Henk-Jansen

  Er zijn ook mensen die denken dat er een man met een baard ergens op een wolk zit die de hele wereld geschapen heeft en die met je praat als je je ogen dicht doet en je handen vouwt. En die mensen accepteren we ook hoe ze zijn. Zolang mensen je niet fysiek pijn doen moeten we ze gewoon accepteren zoals ze zijn. Hoe gek het je persoonlijk ook mag vinden.

  1. Seneca

   @henkie jankert
   als jij zegt dat die, handvouwende mensen, niet met hun sores niet bij jou hoeven te komen, dan is dat jouw goed recht. dat wordt ook wel ‘vrijheid van meningsuiting’ genoemd. jij wordt hier echt niet om ontslagen. jij praat tegen beter weten in, dit ontslag als correct. door deze stellingname bewijs je de overige reaguurders, dat je echt niet spoort.

   1. Henk-Jansen

    Ik wil er even zeggen dat het ontslag niet terecht in mijn ogen, daar is het lang niet erg genoeg voor. Echter probeer ik te zeggen dat je altijd mensen met respect moet behandelen, als zij jou ook met respect behandelen. Ongeacht hoe ze zichzelf noemen of hoe ze eruit zien.

    1. weer opnieuw

     dus als je een kerel met een pruik op niet wenst aan te spreken als mevrouw ben je niet respectvol ? Het getuigt van geen enkel respect als iemand daarom ontslagen wordt strony vlek. Weer probeer je zaken te verdraaien tar-rel

     moslims die vrouwen negeren en weigeren een hand te geven is volgens linkse fatsoen rakkers dan weer wel toegestaan

     de idioterie is bijna volledig

    2. Rechtsaf

     Mensen die vinden, dat mannen die zich kleden als vrouw, gewoon man zijn en ze die mannen als man aanspreken gerespecteerd moeten worden..
     Ik vind het respectloos naar normaal denkende mensen toe om te eisen dat zij MOETEN respecteren dat mannen zich als vrouw gaan gedragen/kleden, ik vind mannen die dit doen een schande voor het mannelijk geslacht…

  2. weer opnieuw

   wat wil je nou zeggen met je woordenbrij stront vlek ? werkelijk geen touw aan vast te knopen tar-rel

  3. Rechtsaf

   Henk Jansen maakt de klassieke denkfout door te stellen dat de mensen afgewezen worden, dit is natuurlijk een leugen, net zoals de leugen dat men denkt in een verkeerd lichaam te zitten maar daar vind Henk jansen van alles van en eigenlijk zegt henk Jansen dat iedereen zich MOET conformeren aan dit gedram.
   Het is triest te zien dat deze mensen zo verschrikkelijk misleid worden en de satanische leugen dat God ze in een verkeerd lichaam heeft gezet is des te schokkender natuurlijk…

   1. Blitzkrieg

    Rechtsaf : De zelfmoord cijfers onder transgender zijn alarmerend hoog. Het is inderdaad één grote satanische leugen.

    1. Rechtsaf

     Als mensen niet in hun echte identiteit (zoals ze geboren zijn) worden bevestigd dan krijg je dat mensen zichzelf van het leven beroven..

 8. J.Rademaker

  Lastig moet je nu iedere man met een baard als mevrouw aanspreken, veiligheidshalve.

 9. weer opnieuw

  hahahaha, het wordt met het uur krankzinniger op deze aardkloot

 10. Bockbeer

  Het is geen man, het is geen vrouw. Beetje zoals Angela Merkel.

 11. Anne Sophe Schillersdorf

  Hey! Dit lijkt mij wel op die foto

  1. Tony Faas

   Anne Sophe Schillersdorf?

 12. wietordok

  Mevrouw selçuk ozturk?

 13. Arbeider65

  Pffff. Wat een geneuzel. Een man + een man. Klaar. Het is net als die Con. Wurst. Geen gezicht.

 14. 1zeven1

  Ik snap niet wat het probleem van Maya Forester is… Ik heb een aangetrouwde tante die er ook zo uitziet, alleen is zij blond.

 15. IJ. Kel

  Terecht dit ontslag.
  Dagelijks wordt ik geconfronteerd met sprekende wezens die mijn fiets auto noemen. De enige kans om aan dergelijke idioten te ontsnappen is vlug instappen, de deur achter mij dicht trekken en de radio hard aanzetten.
  Het is niet eenvoudig om als enige normale homo erectus in dit tranendal te moeten leven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.