Goddeloze vandalen mollen Limburgse Kerststal, slaan beeld van baby Jezus aan gruzelementen: ‘Kapotgeslagen!’

Zelfs in het katholieke Limburg zijn Kerststallen anno 2019 niet meer veilig, zo ontdekte een buurtvereniging toen ze hun beelden van Jezus’ geboorte dit weekend kwamen bekijken: een stel mafklappers had het beeld van het kerstkind stukgeslagen en ook de herders gemutileerd.

Een trieste ontdekking vond dit weekend plaats in Limburg, nabij de Lemiers Rijksweg. Daar stond een lieflijk Kerststalletje met beelden van Jezus en zijn hele familie. Stond, inderdaad, want de buurtvereniging die het tafereel had verzorgd moest de beelden weghalen – of wat daar van over was gebleven – na een brute vernieling eerder dit weekend. Het precieze schadebedrag is niet duidelijk, maar het zal een aanzienlijke som zijn gezien wat er allemaal gesloopt is door onbekende Kersthaters:

“Het hoofd van kindje Jezus was kapotgeslagen”, vertelt Funs Bergmans, een lid van de buurtvereniging. “Ook een aantal herdersbeelden is vernield. De voet was opengebroken.”

De daders zijn vermoedelijk hardhandig te werk gegaan, want de betonnen beelden waren vastgeschroefd aan een vlonder waar ze op stonden. “We hebben ter plekke brokstukken verzameld en de beelden proberen te herstellen met lijm.””

Aangifte wordt overwogen. Terecht, natuurlijk. Je raust thuis lekker je eigen kerststalletje maar naar de knoppen, maar blijf van andermans beelden af. Ook al heb je nog zoveel (terechte) bedenkingen bij religieuze taferelen, van de spullen van een ander blijf je gewoon af – punt uit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Bockbeer

  Allemaal de schuld van de Boeren.

  1. Politiek Profeet

   De boeren zijn allemaal weer eens de schuldige.

 2. Jack Flash

  Zelfs als ongelovige zou je het never in je hoofd halen.Walgelijk dit.

 3. Jumping

  Het verbaast mij niets, de Gemeente Vaals is al omvolkt.
  Nog maar 44% is er Autochtoon.

  En inderdaad Limburg was een Provincie waar veel Katholieke woonde.

  1. Watcher

   Tja die duivelse Belgen en Duitsers.

   1. Tony Faas

    Watcher?

 4. Ego-non-solus

  Terechte bedenkingen? Leg eens uit! Wordt hier een wet overtreden of iets dergelijks?

 5. Watcher

  Ook al heb je nog zoveel (terechte) bedenkingen bij religieuze taferelen, van de spullen van een ander blijf je gewoon af – punt uit.

  Zucht, al weer eens met Tim.

 6. AS210854

  Dit had eens met een beeld van allah moeten gebeuren, dan waren onze politici terug gefloten van hun kerstreces en vele zouden het schandalig hebben gevonden en heel de moslim bevolking nog moordlustiger zijn geworden als ze nu al zijn. Nu is alles stil.

 7. Beukman

  Ik neem aan dat de islam hier achter zit?

  1. Ben Venuti

   Nee hoor, gewoon moslimongedierte.

  2. Rammstein

   Jouw aanname maakt de meest kans, Beukman.

   1. merlot

    Ik heb nooit meer een reactie van jou gehad nadat ik de mogelijkheid opperde voor contact via PB.

    Mag ik weten waarom?

    1. Rammstein

     Jazeker, merlot. Ik ben de afgelopen 3 weken veelvuldig uit huis en onderweg geweest en heb ook spaarzaam op DDS gereageerd. Op FFI ben ik, na de eerste kennismaking, helemaal niet meer geweest. Dat gaat wel komen, maar pas ergens in januari als alle idiotie voorbij is en rustiger vaarwater zich aandient.

     1. merlot

      Ah, okee. Neem gerust je tijd.

      Ik denk niet dat dat forum nog tot leven te wekken is, maar het is beter dan niets.

   2. Beukman

    Absoluut @Rammstein. Het bevel kwam waarschijnlijk van Ibrahim al-Quraishi zelf.

    1. merlot

     Zo’n bevel is helemaal niet nodig, Beukman. Alles wijst zichzelf. Vraag maar aan Mohammed B.

    2. weer opnieuw

     Ach , het bevel wordt elke vrijdag gegeven bekmannetje

  3. Seneca

   @beukman
   ach mijn beste beuk, je bedoelt het ironisch. je weet toch ook dat de realiteit, dikwijls de stoutste fantasie overtreft. niets verbaast mij meer; wel word ik soms overweldigd door de brutaliteit en/of gewelddadigheid van een delict.

   1. Beukman

    Zelfs als het christendom erachter zit, beste @Seneca, dan zal dat zijn geïnspireerd op de islam. De laatste krijgt dus hoe dan ook de schuld.

    1. Ron

     Kijk jij begint het te snappen.
     Alleen de laatste krijgt niet altijd de schuld maar heeft altijd de schuld.

     1. Beukman

      Inderdaad @Ron. Het is wél zo overzichtelijk dat de islam overal schuld aan heeft. Scheelt de burger een hoop denkwerk.

     2. Ron

      Sorry dat het merendeel van de burgers snapte dat al, e overheid nog niet.

     3. merlot

      Als hij geen argumenten meer heeft trekt Beukman altijd de ridiculiseringskaart. Zo blijft hij lekker comfortabel in het warme bad van z’n eigen naïviteit.

      Zelfs Hans Teeuwen krijgt hem niet uit z’n bubble: ht*ps://www.youtube.com/watch?v=FjsxbTQ3Qug

     4. Beukman

      Het is allemaal de schuld van de islam, @merlot. Ook dat Teeuwen inmiddels een uitgerangeerde humorist is waar nog slechts een klein groepje mannen van rond de 60 in een perifere bubbel om kunnen lachen: schuld van de islam.

     5. merlot

      Teeuwen zet in dit soort persiflages hypocriete linkse types zoals jij haarscherp neer, Beukman.

      Je bent alleen te ver heen om het te kunnen herkennen. Om te kunnen zien dat JIJ en jouw soort hier op briljante wijze op de hak worden genomen.

      Je hebt de mond vol over anderen die last zouden hebben van kokervisie zonder te beseffen dat je zelf meters diep in een bunker zit van gewapend beton.

      Die bunker heeft een naam: de Linkse Kerk.

     6. Beukman

      Heel spijtig, maar Teeuwen is een vervelend ventje geworden, @merlot, hij is zijn scherpte kwijt. Ik heb de indruk dat zelfs de Rechtse Kerk niet meer massaal met hem wegloopt. Hij doet me een beetje denken aan Fellini’s Ginger e Fred.

      Toevallig luisterde ik vanavond naar een interview met zijn vriend A. van Amerongen. Ik heb me niet verveeld, maar dat stoer doen van hem, dat zuipen, dat vol zijn van zichzelf, het maakt allemaal een krampachtige indruk, alsof hij probeert om zichzelf te bewijzen dat hij nog jong is. Stiekem is echter dat vroeger-was-alles-beter ondertoontje ook bij hem erin geslopen, waar hij zich ooit nog tegen afzette. Een generatie van zure mannen maakt de komende jaren plaats voor vers bloed. Van Amerongen, Holman en Teeuwen kunnen bij het schroot.

     7. merlot

      “Teeuwen is een vervelend ventje geworden, @merlot,”

      Ik begrijp dat jij dat zo ziet, Beukman.

      Hij is zich er immers op toe gaan leggen om hypocrieten zoals jij te ontmaskeren.

      Hetzelfde geldt voor Van Amerongen e.v.a die uitgetreden zijn uit de Linkse Sekte.

      Dat doet de oudgedienden van de Linkse Kerk uiteraard veel pijn.

      Sterkte ermee!

    2. weer opnieuw

     krijgt de schuld of heeft schuld aan ?

     kleine nuance , groot verschil

 8. Politiek Profeet

  De Nederlandse normen en waarden zijn allang ten grave gedragen….dus minder naief a.u.b.
  Met de honderdduizenden nieuwkomers is ook ons gezond leefbaar systeem ten grave gedragen.
  Met de linkse gekte om iedereen lief,aardig en sociaal te vinden is o.a het onderwijssysteem totaal afgebroken en onze ouderen weggezet als overtollig afval, 3x pinokkio en zijn roversbende hebben van Nederland een derde wereldlandje gemaakt.

 9. Bullshit15

  Die gasten moet je de kop er af slaan zielige figuren

 10. Lefty

  Het bestaan van Jezus is nooit wetenschappelijk bewezen, er wordt allen naar verwezen in Romeinse bronnen. En laten we eerlijk zijn, alleen een idioot laat zich vrijwillig kruisigen om de mensheid te redden. Dus in hogere zin gaat dit nergens over. Wel triest voor mensen die kerst en alle ceremonie eromheen een heilig en verenigend feest vinden.

  1. Politiek Profeet

   Deze mensen hebben geen eigen ziel, geen eigen beleving en wat het ergste is…geen eigen mening.
   Gristenen en alle religieuzen lopen een fantoom achterna, een illusie, een denkbeeld, een herderfiguur, een te aanbidden iets, een niet bestaande,fictieve geest.
   Triest dat de mensheid merendeels geleid wordt door idioten dus….

  2. NoDoubt

   Dat het in de Romeinse stukken is geschreven, geeft al aan dat Jesus heeft bestaan. Immers waren de Romeinen geen vrienden van Jesus. De eerste Koran dateert van 1928 en ligt in Caïro. Vele malen herschreven terwijl Allah alwetend is. Daarnaast is er geen enkel bewijs van Mohammed in Mekka en wordt alles geasfalteerd. De eerste moskeeën stonden niet naar Mekka maar naar Petra. De arabieren waren jaloers dat de Christenen en de Joden wel een god hadden en zij niet. De rest is bekend.

   1. Lefty

    Google even Jezus (Historisch) Wikipedia.

  3. Seneca

   @lefty
   wellicht is het aan uw aandacht ontsnapt maar dit topic gaat over een delict. ik heb geen behoefte aan uw geschiedenisles; desgewenst kan ik u dermate logische geschiedenislessen geven zodat u uw nickname ‘lefty’ nooit meer zult willen gebruiken. eveneens bent u dan ook van uw linkse waanideeën verlost.

   1. Lefty

    Als u goed leest ziet u dat ik ook refereer aan het delict. Uw geschiedenislessen hoef ik niet. Intimideer iemand anders.

    1. Seneca

     @stupid left
     als u intimidatie in mijn reactie ziet, dan lijdt u aan paranoia. een behandeling wordt vergoed door de zorgverzekering.

     1. Lefty

      @Seneca. Een cursus historische geschiedenis mbt het Christendom (Jezus) wordt niet vergoed maar toch. Dat zet het Christelijk kerstfeest in een interessant maar ook dubieus daglicht. Zeven bollen en een piek, jongens wat een symboliek.

 11. Gerlos

  Het zal toch niet uit de gelederen van de totaal mislukte MULTI CULTI SAMENLEVING komen.

  1. Baron von Munchhausen

   Gerlos,
   Natuurlijk doen het “multi-culti verrijkende Nederland” volkje, zo iets nóóóóóóit!

 12. ikweetwatikwil

  Afgezien van “grapjes makers ” op TV die meenden spot te moeten drijven met Christenen werd er nooit zoveel gezeurd over Christenen . Maar omdat ze moslims niet moeten horen daar meteen andere religies die hier thuis horen ook bij. t’Ja en de islam maar lachen.

 13. monach

  Profeet mohammed vernietigde 360 religieuze beeltenissen in de Ka’aba. Want bidden tot beelden is afogderij en dus verboden [waarom dan wel richting Mekka bidden?].
  Wie kan zich nog de kapotgeschoten Boedha beelden in Afganistan herinneren? Moslims zullen nooit ophouden religieuze beelden te vernietigen, want beledigend aldus de koran.

 14. Bes Tolen

  De scheiding tussen kerk en staat is in Limburg altijd zwaar onvoldoende geweest en die slechte traditie zal de vernielers wel geërgerd hebben. Maar dat vernielen gaat te ver. Gesproken over Vaals! Oorspronkelijk woonden hier veel Lutheranen. Ondanks de bescherming van de Bataafse republiek waren ook toen deze mensen niet veilig voor de Roomsen, die daar toen ondanks de bescherming een aantal moorden pleegden.
  In de negentiende eeuw deed de Roomse kerk in Noord Brabant en Limburg nog aan misdadige vervolging van protestanten.

 15. Heras

  Komt vast niet bij de NOS in het nieuws.

  Het zijn vast moslimjongeren/mannen.
  Enige tijd geleden werd ook al een hindoetempel vernield.
  Er was poep op de beelden gesmeerd.
  Geen andere religie naast de islamideologie mag blijven bestaan.

  Moet je kijken wat er gebeurt als een moskee wordt gesaboteerd, dan is de wereld te klein.

 16. Michael M

  Is het u niet opgevallen dat bij dit soort artikelen nieuws, kijkt u maar ook eens bij alle andere DDS artikelen waarin homo’s, joden, kerststallen, ouderen worden aangevallen dat bij de reacties ineens dat vervelende linkse mannetje Wesley Benbow, Edwin oss, Mezzadra, Rick Noppen Anne Sophe Schillerdorf enzovoorts enzovoorts en nog tal van 50 nicknamen door 1 dezelfde persoon bedacht was ineens niet reageert? Hij reageert wel over migratie, verdedigt alles in zijn linkse haatstraatje maar neemt het niet op voor bovenstaande mensen, want dan is het een wegkijker. Walgelijk persoon. Sorry maar dan ben je een vreselijke slappe bange loser. Ben benieuwd of je hier nog iets schrijft over wat er gebeurd is met het kerststalletje en dat je het erg vindt of dat je dat niet doet, maar je gelijk gaat halen over mijn reactie. Maar dat wordt steeds meer de ellende in de toekomst. Groepen religies tegenover elkaar.

  1. Tilda

   Er zijn enkelen die een Moskee willen afbreken. Is dat een gezond idee? Of een enkele groep die menen dat er “respect” wordt getoond door varkenskoppen neer te leggen bij een Moskee.

   1. Tony Faas

    Tilda Johnson!

 17. Michael M

  We denken wel wie het zijn maar we mogen het niet zeggen en tolereren alles omdat we anders als racisten worden bestempeld door geesten als Wesley Benbow, Mezzadra onze Noppen, Edwin oss, Anne Sophe Schillerdorf enzovoorts enzovoorts linkse zielen. De angst regeert! Wat een slap landje.

 18. Lampje

  Vraag aan Klootzak Rutte, waarom laat u al dat Moslim schorem naar Nederland komen?
  Kutmarokkanen voorop.

 19. Bolkestein

  Linkse zelfhaatpredikanten of anders Moslims (Marokkanen). Wie anders?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.