Harder werken voor minder geld! Overheid stevent af op tekort van 16 miljard in 2025

Als we de conclusie uit het onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) mogen geloven, is het huilen geblazen. De studie genaamd ‘Zorgen om morgen’ heeft een passende titel, want daaruit blijkt dat Nederland in vijf jaar tijd 16 miljard euro tekort gaat komen. Een tekort dat overigens jaarlijks alleen maar zal toenemen!

Wie dacht dat de maatregelen uit het Klimaatbeleid al pure geldklopperij was, mag zich schrap gaan zetten. Het wordt namelijk nog veel erger. De grootste problematiek is te vinden in de zorg. Vergrijzing neemt de komende jaren alleen maar toe waardoor er minder werkenden zijn en er meer zorg nodig is voor een grotere groep ouderen. De steeds groter wordende lasten vallen dus op steeds smallere schouders.

Het CPB becijferde al eerder dat de overheid in 2025 te maken zal krijgen met zorgkosten die ieder jaar met 100 miljard zullen toenemen! Er zullen dus ontzettend pijnlijke keuzes moeten worden gemaakt. Moet de kwaliteit van zorg bijvoorbeeld omlaag/efficiënter? Er lijkt nu al te weinig geld te zijn. Moet er meer worden belast? Er is nu al enorme onvrede in dit land. De afwegingen die moeten worden gemaakt lijken hoe dan ook pijn te gaan doen en ontzettend ingrijpend te zijn. En dan weten we nog niet eens welke maatregelen ook daadwerkelijk zoden aan de dijk zetten!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Mycase

  Dussssss 28 jaar zei je ….

 2. ajamhavermans

  Vergeet de immigratie problematiek niet. Half Afrika binnenlaten waarvan maar 10% aan het werk gaat. Daar hoor je niemand over. Enig idee wat dat kost iemand binnenlaten die geen enkele bijdrage levert aan onze samenleving maar zijn hele leven met 2 vingers in zijn neus op de bank blijft zitten thuis? x vele honderdduizenden? Onvoorstelbaar dat wij dit allemaal maar goed vinden.

 3. Abraham50

  Anne Sophe Schillersdorf of autismespectrumstoornis (ASS) is een ontwikkelingsstoornis waarbij de informatieverwerking in de hersenen verstoord is. ASS begint op jonge leeftijd en speelt het gehele leven een rol. Het heeft gevolgen voor vele aspecten van het leven, zowel voor het kind als zijn omgeving. Vaak gebruikt men de term autisme als men eigenlijk een autismespectrumstoornis bedoelt. (Klassiek) autisme is echter een vorm van ASS. Andere vormen zijn: het syndroom van Asperger en PDD-NOS.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Beeeeeeehehehehe

   1. Jozias Visser

    Anne Sophe Schillersdorf inderdaad.

    1. plakband

     Staat ASS model voor de gemiddelde linkse burger ?

 4. Jumping

  De Linkse debielen zijn deze eeuw, alleen maar bezig geweest, met potverteren voor Linkse waanideeën.

  Al die achterlijke ideeën, aangaande klimaat, de EU en de Miljoenen Gelukszoekers.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 5. Jack Flash

  Allemaal resultaat van 10 jaar Rutte.
  Bedankt voor alles dikke klootzak.

 6. C.A.Barstow

  Het is tijd voor een complete ommezwaai in dit land.
  Al die miljarden euro’s, geld van de burgers, die naar die vervloekte linkse machtswellustelingen in Brussel worden weggesluisd horen in ons land te blijven.
  Dat betekend dus een compleet andere politiek, geen gedraai, misleiding, liegen, bedriegen, bestelen van de bevolking en het in de armoede storten van ons land.

  Stem tegen de EU, stem tegen de klimaat zwakzinnigheid,
  stem op,
  FvD/PVV.

 7. Response

  Met een nexit, immigratiestop en redelijke klimaatdoelen houden we geld over. Maar ja, als je daar geen oren naar hebt dan creëer je een probleem.

 8. marco kruidenberg

  Logisch toch: 100.000 immigranten per jaar die willen mee-eten, aardgasbronnen dichtgooien, geld verkwanselen aan klimaatwaan zonder rendement, geld overmaken naar fraudeurs en corurptelingen en ga zo maar door.

 9. fusilier

  Werken wat is dat? Dat doen jullie toch voor ons.

 10. Anne Sophe Schillersdorf

  Mooi dat ik anderen voor mij laat werken en lekker op mijn bips kan luieren. Ik hoef alleen mijn hand te openen en de biljetten komen al in mijn handjes gefladderd 🙂

  1. Top

   Kaboem!!!!!!!!

  2. Jozias Visser

   Anne Sophe Schillersdorf?

  3. musicmaniac

   ASS lekker op mijn bips kan luieren. Het zal wel liggen zijn op de bips met de benen wijd. Da’s makkelijk geld verdienen met het oudste beroep ter wereld.

 11. plakband

  De begrotingstekorten worden gedicht met leningen tegen een rente van 0,25%. Maar omdat de leningen groot zijn gaat het toch om een groot bedrag aan rente wat ook weer betaald moet worden. In 2022 gaat vanwege mislukt beleid bij de ECB de rente stijgen (Lagarde grijpt in). Eerst geleidelijk maar in 2025 is de rente al 3%. De aflossingsbedragen van de megaleningen zijn dan 12x zo hoog als nu wordt begroot. De Nederlanse staat is in grote problemen maar wentelt dit af op de belastingbetalers. Huiseigenaren met hypotheek hebben ook grote financiële problemen maar kunnen die niet afschuiven.

  1. plakband

   Banken: het lijkt dat je vrijwillig zaken met ze doet maar in feite is het een veroordeling.
   Omdat de politiek weigert een staatsbank op te richten.

 12. Florissa

  Besparen op uitgeven,verdien je meer mee dan met werken,maar maak dat een ambtenaar eens wijs .

 13. wietordok

  De propaganda laat weten dat

  de staatsschuld daalt met 350 euros per seconde.

  De schuld is dan afgelost in 35 en een half jaar.

  De staatsschuld is nu iets lager dan 393.407.000.000 euros

  23.821 Schuld per inwoner

  47.642 Schuld per werkzame inwoner

 14. Politiek Profeet

  De zorg is best betaalbaar zodra je alle allochtonen eruit flikkert die nog nooit hebben bijgedragen aan het zorgstelsel.
  je hoort niemand vanuit de politiek over de kosten van weer een achmed met fatima die opeens illegaal opduiken bij de eerste hulppost met vanaf de geboorte een scala aan gebreken.
  Kost miljarden per jaar die onzin.
  Niet de afgelopen 10 jaar premie betaald??, jammer dan….terug naar verweggistan en zoek een medicijnman op

 15. Piet Klein

  Er kloppen getallen niet. In 2018 bedroegen de zorgkosten 100 miljard euro. Er waren 1,4 miljoen ouderen. In 2030 zijn er 2 miljoen ouderen. Iets minder dan 50% meer dan in 2018. Zouden allen ouderen zorg gebruiken dan zou het om hooguit 150 miljard euro gaan. Maar het zijn niet alleen ouderen, dus het moet minder dan 150 miljard euro gaan. Dat de zorgkosten met 100 miljard per jaar stijgen lijkt van geen kant te kloppen.

  De verwachting is dat de bevolking met ongeveer 1,5 miljoen mensen stijgt. 10% meer. Dit betekent dat de inkomsten door premies en belastingheffingen ongeveer met 10% zal stijgen dus naar 110 miljard.

  De overheid heeft omvangrijke klimaat ambities. Daar moet veel geld in. Dit betekent groei van de economie. De overheid remt (te onrechte) de pensioenen. Zou de overheid gewoon de pensioenen uit betalen dan is dat goed voor de economie

  Als de economie over 5 jaar met ongeveer 125 miljard gestegen moeten zijn extra van 50 miljard opbrengsten via belastingen te ontvangen. Dat is per jaar 25 miljard. Op een bruto nationaal product van 775 miljard. De economie zou gemiddeld met 3,2% per jaar moeten groeien en dan zouden zorgkosten. Zou de overheid de pensioenen niet remmen dan zou daaruit mogelijk al de helft of meer van deze groei gerealiseerd kunnen worden. En dan is het nog maar de vraag waarom de mega plannen op klimaat en met investeringsfondsen niet die paar procenten groei kunnen bewerkstelligen.

  Wat zou u kunnen concluderen. Troonredes en CPB rapportages lijken vooral een somberheidssentiment te willen pluggen. De titel had ook kunnen zijn 3 tot 3,5% groei maakt zorg betaalbaar, maar dat is misschien een te grote uitdaging voor onze politici. Bovendien mag u misschien iets kritischer zijn op de CPB rapportages.

 16. Timber

  Ok, eerste poging mislukt. Tweede poging
  Er is voldoende geld. Het wordt alleen verkeerd uitgeven. voorbeeld
  300duizend a s i e l zoekersx 1500×12 maanden= vijf,vier00 000 000 per jaar

  In Noord Amerika is een land die imi-grant-en over-treders na ver-oordeling, naar huis stuurt. We kunnen dat doen met 2 over-tredingen. Dit bespaart enorm.

 17. Lex

  Gek hé hoe zou dat nu komen.

  1 Door die belachelijke milieu maatregelen dat vandaag is goedgekeurd is goedgekeurd door de 1e kamer. Dankzij die dief en verrader OTTE

  2 Door de maar aanhoudende massa-immigratie.

  3 binnenkort miljarden extra naar brussel in verband met die Green deal.

  Ons land gaat naar de kloten door de miljarden kostende milieu en de massa-immigratie.

  Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee het word heel gezellig in Nederland.

  Hoe lang pikken de nederlanders dit nog genoeg=genoeg lijkt mij.

 18. weer opnieuw

  de grootste problematiek zit in de import die verantwoordelijk is voor een groot deel van de zorgkosten

  linkse adepten proberen altijd kosten te verstoppen

 19. JFU

  De ouderen die heel hun leven hebben gewerkt, vaak van af hun 15e jaar zijn de gebeten hond. Het liefst een zelfmoord pil verplichten bij 67 jaar…zijn ze er vanaf. Wie weet komt dat nog bij onze fascistische regering. De ware oorzaak van de kosten wordt verzwegen…de miljarden kostende hobby om iedereen welkom te heten en uit onze honing potten ( wat er nog van over is) te laten mee eten. Alles krijgen ze gratis hun leven lang…Nooit hoor je wat dit ons kost…wordt bewust verzwegen. Dus gewoon afschuiven op de ouderen. Makkelijk toch..?

 20. musicmaniac

  Tsja…. ook de zandbak-import wordt ouder en vergrijst. Maar daar hoor je de regering niet over. Nee, open grenzen en een wet doordrukken dat het strafbaar wordt als je tegen massa-immigratie bent. Bouw alvast maar honderden psychiatrische instellingen, want volgens Merkel moeten we daar met z’n allen gaan wonen. Zie mijn andere reactie: Nieuwe EU-wet om mensen die tegen immigratie zijn op te sluiten in inrichtingen.

 21. royal-money@live.nl

  NEPKABINET MOET WEG !
  AL 50 jaren lang verdwijnen de PREMIEHEFFING VOLKSVERZEKERING
  in de tassen van de zakkenvullers

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.