Heldhaftig VVD-integriteitsboegbeeld Klaas Dijkhoff ziet geheel vrijwillig af van verder ontvangen wachtgeld

Geen categoriedec 03 2019, 16:00
Zelden treft men een politicus met zo'n robuust moreel karakter als dat van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. Hij ziet geheel vrijwillig af van het nog langer ontvangen van het jaarlijkse bedrag van 37.000 euro wachtgeld, terwijl dit natuurlijk gewoon uitgesteld loon is. Een lastige maar ontzettend moedige beslissing!
Doordat Dijkhoff in een vorig kabinet maar liefst 23 dagen als minister en staatssecretaris fungeerde en daarna weer de Tweede Kamer inging, ontving hij wachtgeld dat hij als uitgesteld loon beschouwde. Alle ophef over het feit dat hij 37.000 euro per jaar bovenop zijn Kamerlidsalaris van 115.000 euro kreeg was dus voor niets.
En nou niet gaan beginnen te zeiken over of hij al het ontvangen wachtgeld terug gaat betalen. Dat is allang op We moeten allang blij zijn dat Dijkhoff als rasechte VVD'er, met volledige steun van Mark Rutte om het wachtgeld te blijven ontvangen, er tóch van afziet. Is er een beter voorbeeld van integriteit, moreel leiderschap en blijk van karakter? Ja, makkelijk Ik dacht het niet!
De kwestie heeft de discussie over het ontvangen van wachtgeld weer aangezwengeld. Terecht ook, want het is natuurlijk volstrekt belachelijk dat iemand jarenlang een aardig jaarsalaris als extraatje ontvangt alleen omdat diegene even vier weken in heeft moeten vallen. Dat de wet dit toestaat is natuurlijk absurd maar het is niets minder dan olie op het vuur wanneer een pipo als Dijkhoff weg meent te kunnen komen met 'ik doe het want het mag' en daarbij ook nog eens publiekelijk steun krijgt van premier en partijgenoot Mark Rutte.
Dikke kans dat Rutte en de rest van de VVD flinke druk hebben gezet op Dijkhoff, want de peilingen beginnen een duikvlucht voor die partij te laten zien. Trieste damage control van Dijkhoff dus, niets meer dan dat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten