Het jaar 2019: van keiharde lobbyist naar klimaatdrammer!

Kennen we Paul Polman allemaal nog? Polman is de voormalige topman van Unilever die begin dit jaar zijn functie neerlegde. Jarenlang was hij dé lobbyist die Mark Rutte tot zeer komische toneelstukjes dwong om de afschaffing van de dividendbelasting te verdedigen. Jarenlang heeft hij in de achterkamertjes voet bij stuk gehouden: Unilever zou alleen zijn hoofdkantoor verplaatsen naar Rotterdam als Rutte de dividendbelasting schrapte.

Maar dit is de oude Polman – althans als we hem moeten geloven – want nu heeft hij een nieuwe roeping gevonden. De Groene Messias en de Groene Khmer bezochten hem in een visioen, en Polman zag het licht. Hij gaat de wereld verbeteren: weg met de armoede en het stoppen van klimaatverandering zijn zijn nieuwe levensdoelen!

De noodzaak om armoede en ongelijkheid uit te roeien en de klimaatverandering tegen te gaan, is nog nooit zo dringend geweest.

De zoveelste zakenman en lobbyist die van de ene lobby naar de andere overspringt. Polman is er volgens mij achtergekomen dat de groene lobby zeer lucratief voor de portemonnee is; en aangezien hij toch is uitgespeeld bij Unilever heeft de beste man een nieuw levensdoel gevonden.

Imagine!

Om deze doelen te halen heeft hij een nieuwe stichting opgericht die een naam draagt waar de linkse Gutmensch van klaarkomt: Imagine.

Als een ware John Lennon gaat Polman zelf de klimaatverandering bestrijden, terug naar het ideale klimaat zoals het hoort, aldus Polman. Wat dit ideale klimaat dan is, dat horen we ze dan helaas nooit uitleggen.

Van lobbyist naar groene activist, het klinkt allemaal nobel. Hoe oprecht het is, dat is nog maar de vraag. Het is net of Polman nog wat deugpunten probeert te scoren op z’n oude dag. Polman was ooit een lobbyist en zal dit blijven. Hij is nu gewoon overgesprongen naar de zeer lucratieve groene lobby. Verstandige keus wat mij betreft, als opportunist moet je gewoon meebuigen om je centjes te verdienen. Iets wat Polman als geen ander snapt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. JFU

  ‘Bekeerlingen’ zijn de ergsten…of zou er iets anders achter zitten?

 2. Kretoloog

  Bart noemt het een verstandige keuze.
  Ik noem het een hypocriete keuze.

  Polman is een schijnheilige graaier.
  Schijnt een vriendje van Rutte te zijn.
  Dat zegt genoeg…

 3. Veteraan

  Het gaat gewoon om een dik salaris.
  Die jongens doen echt niets aan het milieu en hebben nog nooit iets vrijwilligs gedaan, werken alleen maar voor geld en ego, zijn allemaal psychopaat en hebben alleen maar een vlotte babbel en een uitgebreide kruiwagen kliek met andere psychopaten.Die man zorgt voor een uitstoot waar een heel bedrijf jaloers op kan zijn met dure dieselauto’s, veel vliegen, altijd al het licht aan, ook bij het verwarmde zwembad en nog veel meer.
  Zelfs zijn maîtresse zorgt voor extra uitstoot met al haar dure cadeaus om een keer te mogen neuken.
  Maar ja Links hé, niets nieuws onder ……./in de mist.

  1. Rechtsaf

   “Het gaat gewoon om een dik salaris.”

   Klopt, leugenclown Rutte zegt het zelf

   h**ps://www.youtube.com/watch?v=gj3NilH_ywE&t=440

 4. weer opnieuw

  de energiehype gebaseerd op veranderingen in klimaten wereldwijd wordt door klimafoben aangegrepen om hun verdien modellen in de markt te zetten .

  verdienmodellen die onrendabel en niet effectief zijn en zonder verplichtingen in wetgevingen en miljarden subsidies geen overlevingskans hebben

  iedereenb straks aan de omgekeerde airco terwijl gas 1000 keer effectiever is.

  K N E T T E R G E K , HOW DARE THEY !

 5. Jumping

  Gevaarlijk persoon spekt alleen zijn eigen beurs.

  Links maakt alles kapot wat eens zo mooi was.

 6. Tony Faas

  Rutte heeft het aangegeven, met het ‘klimaat’ wordt zeer veel en bakken vol geld verdient, dus…

 7. J.Rademaker

  Macht en geld daar hebben deze jongens een goede neus voor.
  Zorgelijk dat macht en geld nu in de groene desinformatie te verkrijgen zijn.

 8. IJ. Kel

  Haalbaar of onhaalbaar ?
  Voorbeeldje:
  Duitsland produceert dagelijks ca 68 gigawatt energie om aan de Huidige vraag te voldoen. Een klein percentage is zg groene energie en daarnaast een deel kernenergie. Een zeer groot deel van de Duitse energiebehoefte wordt opgewekt met extreem vervuilende bruinkool. (Duitsland, Griekenland en Polen delven jaarlijks VIERHONDERDMILJOEN; je leest het goed; 400.000.000 ton bruinkool tbv hun energie) Duitsland wenst zo snel mogelijk over te stappen op klimaatneutrale energie. Maar… als iedere Duitser op dit moment een aanbevolen stekkerauto zou kopen dient Duitsland dagelijks ten minste 460 gigawatt aan energie te leveren. Laat dhr. Polman of een andere klimaatactivist even uitleggen hoe dat zijn beslag moet krijgen.
  Waarschijnlijk is Frankrijk ( ca 40 kerncentrales) het enige land binnen de EU dat daadwerkelijk klimaatneutraal energie kan (blijven) produceren.

  1. Rechtsaf

   Er is geen klimaat probleem dus alles wat gezegd wordt is b*llsh*t, deze leugens het kost de burger kapitalen

  2. weer opnieuw

   as we speak is de actuele import

   542 mw
   h*tps://www.tennet.eu/nl/elektriciteitsmarkt/data-dashboard/importexport/

   linkse drammers maakt het niet uit waar je de energie vandaan importeert zolang hun het maar niet zien.

   china bouwt maar 300 kolencentrales dus min die 6 van ons staan we er maar 294 in de plus. Hoe bedoel hypocriet links wil het beste jongetje van de klas zijn.

 9. P. Breetveld

  Tsja, een mooiprater die meelift op de klimaat onzin. Laat ‘m maar beginnen in zijn villa wijkje “ Zonnedael” om zijn maat “ buurman , wat doet u NU??” Aan de warmtepomp drammen en via Sjakie zeuren dat de Flodders elektries moeten gaan rijden. Zakkenvullers omdat ze in de klem zitten van een wijf met een gat in d’r hand en verwende kinderen die verrotten om te werken en alles van pappie moeten krijgen tot hun 50e

 10. Henk Albarda

  Polman denkt ook ‘nu kan ik nog enkele jaren cashen, over 5 jaar is de klimaat waanzin ten einde’….. Onbeschaamde graaier….

 11. Gerlos

  Stop die KLIMAAT waanzin zoals die op deze manier gevoerd wordt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.