Het wordt alsmaar duurder in Nederland: ‘Men moet rekening houden met explosieve groei energierekening’

05-05-2018 Dagelijksestandaard.nl FOTO (De gevolgen van trends en ontwikkelingen binnen de energiemarkt)
Foto:

Alsof de lastendruk nog niet hoog genoeg is komt de Telegraaf met een vervelende ontdekking.  Vanaf 2022 komt er zeker 60 euro per jaar bij voor onze energierekening, en vanaf komend jaar gaan ze hier al langzaam aan mee beginnen. De komende jaren wordt zoals gevreesd alles duurder. Deze nieuwe extra kosten komen bovenop de hogere energiebelastingen op gas…..

Onze energierekening steeg in januari al gemiddeld met 200 euro, en de komende jaren wordt het alleen maar erger. We gaan ons besteedbaar inkomen alleen maar verder zien krimpen. De extra kosten komen door een gewonnen rechtszaak van Tennet. Tennet beheert het hoogspanningsnetwerk en vocht een vete uit in de rechtszaal tegen ACM. Tennet won de zaak en mag nu met terugwerkende kracht hogere kosten van investeringen doorberekenen. En wij zijn uiteraard de Sjaak..

Vereniging Eigen Huis maakt zich zorgen, dit kostenplaatje is niet goed in kaart gebracht bij de overheid. De overheid verhoogt doodleuk de belastingen om te ‘verduurzamen’ maar houdt er geen rekening mee dat netbeheerkosten ook ieder jaar stijgen.

De voortdurende stijging van de netbeheerkosten is onvoldoende in beeld bij politiek Den Haag”

Vereniging Eigen Huis wil dan ook dat de overheid orde op zaken stelt en ervoor zorgt dat alle kosten duidelijk in kaart worden gebracht in Den Haag.

Henk Otten kaart het in ieder geval aan in de Eerste Kamer!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

38 reacties

 1.   

  Maar de overheid doet nagenoeg niets laat het op z’n beloop en kijkt echt wat de Nederlandse burger doet, nou die doen niet zoveel want ja volgevreten op de bank hè…

  1.   

   Rechtsaf : Niet om vervelend te zijn, maar wat doe je zelf? Ik zelf doe ook minder als ik zou willen, steun alle initiatieven waar ik kan. Zodra ik een plaats een en tijd heb ben ik van de partij, maar tegelijkertijd lijkt iedereen met hetzelfde probleem te zitten en maar weinig te doen.

 2.   

  In 2022 hebben we een regering met de PVV en het FvD.
  Die verhoging komt er dus niet.

  1.   

   Oh jawel. En men zal zich verschuilen achter het ‘wanbeleid’ van de vorige regering. Een volgende regering bevat ook vrijwel zeker de VVD. En dus Rutte….

 3.   

  Iemand moet tenslotte de aanleg van de windmolen- en zonnepaneelparken betalen. En dat zijn wij dus!

 4.   

  Off topic:

  Goedemorgen, graag wil ik u attenderen op de brief van Jan Dijkgraaf, in TPO, betreffende “prinses” Mabel.
  Heel interessant en lezenswaardig.
  Iets voor kritische koningshuis haters.

  1.   

   Als je met koningsdag in Amsterdam bij de republikeinen gaat kijken dan zie je alleen maar het gebruikelijke extreem linkse en werkschuwe volk. Maar ik kan niet ontkennen dat ik het koningshuis met hun globalistische belangen ook spuug zat ben. Met name Mevr. Maxima en haar VN banden.

 5.   

  Dit keiverotte Nederland, loopt aan de leiband van de Bilderbergconferentis en de EU.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1.   

   Jumping, nu moet je helemaal gaan emigreren! Haha!

 6.   

  Denk eraan:

  Elke reactie op een TROL is een verloren reactie.

  Stem PVV.

  1.   

   Heerlijk, rechts extremisten, haters, racisten enz onder elkaar op DDS.
   Geen andere mening te zien.

   Een ballotage commissie onder leiding van fam Lugár zal ieder toekomstige reaguurder beoordelen.

   1.   

    Watcher ik denk dat jij de grootste hater bent. Dat blijkt uit je reacties. Inhoudelijk niet veel te betekenen.

    En wat betreft verhogingen, een verstandig mens weet allang dat de ene verhoging na de andere komt en al bezig is. Tijd om het roer om te gooien . Weg met dit kabinet. In plaats van zijn eigen burgers komt Brussel eerst.

 7.   

  Trollen handelen precies als de islam, doorgaan met trollen. Om ze dan stilzwijgend hun gang te laten gaan komt niet in mijn woordenboek voor.

  1.   

   ikweetwatikwil.

   Op stee geven de knullen altijd, Klerat of Rattox-G aan het ongedierte.

   Helpt beter.

  2.   

   maar jij voert hem wel en dat is dan weer jammer .

 8.   

  De oplossing is kernenergie. 2-3 centrales bouwen en we hoeven ons mooie NL niet meer vol te plempen met windmolens en zonnepanelen!

  1.   

   Natuurlijk is kernenergie de beste oplossing voor het immense energieprobleem. Dat weet jij, ik, en zelfs links weet dat. Maar ja, gevangen in het eigen nest he? Eerst jarenlang kernenergie demoniseren…Daarna kun je natuurlijk niet anders dan hieraan vasthouden. Links is zo idioot om vast te blijven houden aan de eigen onzin. Liever dan te zeggen dat ze fout zaten met hun beleid, laten ze Nederland naar de bliksem gaan.

   1.   

    Ik ben voorstander van kernenergie maar dan als overbrugging naar een meer duurzame energievoorziening. Iedereen hoopt dat Thorium ons uit de brand zal helpen maar de eerstkomende decennia zal dat niet lukken.
    Ook kernenergie zal op korte termijn weinig soulaas bieden: het kost jaren om zo’n centrale in bedrijf te krijgen en weinig bedrijven zien daar brood in.

  2.   

   Stop thorium in een kerncentrale in plaats van uranium, en je krijgt CO2-vrije energie, zonder gevaarlijk kernafval en kans op ongelukken. Een ideale achtervang voor zon en wind. Maar ja, het is makkelijker de belastingen steeds maar weer te verhogen…….

  3.   

   Dit is geen opwekkingsvraagstuk, maar distributie.

   elektrificatie door oa warmtepompen verschuift last van het gasnet naar de elektra. En juist door het gasnet is het elektranet in NL behoorlijk licht uitgevoerd.

   Gas is veel capaciteit door een dun pijpje.

 9.   

  Nog even en het wordt interessant om een diesel aggregaat op het balkon te zetten en een open haard te laten installeren

  Of misschien beter een alles brander die ook stroom opwekt. Sluit je direct je CV op aan!

  1.   

   Met de bijl het bos in en dan de vuurkorf in anno 2029. Mark my words.

   1.   

    Er zit weinig anders op. Laten we er nu al mee beginnen in plaats van wachten tot 2029. Het is wel minder schoon en er komen misschien meer kooltjes vrij, maar ze dwingen ons met die belastingen tot geen andere keus. En of het nou gratis in onze houtkachel verdwijnt of in de klimaatneutrale electriciteitscentrales van Jesse Klaver maakt niets uit. Behalve dan dat het eerste belastingvrij is en dat je over dat laatste Groen Linksbelasting betaalt. Nou, dan is de keuze makkelijk gemaakt, zou ik denken.

    1.   

     Levend hout brand slechter dan door regen nat geworden hout. Je kan beter sprokkelhout nemen. Ik heb geen probleem om een pizza of een lekker lapje vlees op hout cq. houtskool te bakken. Heerlijk. Houtskool kan je met gemak zelf maken. Als outdoor persoon is back to basics geen probleem voor mij. Kijken hoe de utopiaanse regressievelingen in de Randstad het ervan af brengen in hun betonnen bunker.

  2.   

   En vergeet de houtkachel niet. En fuck die houtkachel politie met hun houtstook alerts!

 10.   

  Als we dit blijven pikken en blijven betalen, dan blijven we bestolen worden. We zullen toch de aanwijsbare aan te wijzen schuldigen hierop moeten aankijken, aanspreken en aanvliegen. En de schuldigen, dat zijn de apolegeten van de kartelpartijen. Wie nou nog niet bij het Nederlands Verzet zit, is zo fout als fout in de oorlog en moet ook alzo behandeld worden. Dat geldt ook voor de linkse trollen hier op dit informatieve blog. Weet bij wie u uw gram en verhaal moet halen. En met verhaal halen bedoel ik dus ook wat u door de roverheid wordt bestolen op hun terugvorderen. Ik begin zelfs te begrijpen dat er vroeger ooit guilotines hebben gestaan op het marktplein. Het is niet voor niets dat er wel eens revoluties zijn uitgebroken.

 11.   

  Bolkenstein@.Jaag het volk de honger en koude in en de rest gebeurt vanzelf.
  Die guillotine in het museum komt misschien nog wel van pas.

  1.   

   De koopkracht is de afgelopen jaren gestegen en zal dat het komende jaar substantieel doen.

   Dit geklaag mist, althans voor de gemiddelde koopkracht, feitelijke basis.

 12.   

  En hoge piefen bij de NPO kunnen lekker doorfeesten met hun torenhoge salaris, terwijl de gewone man zich afvraagt of de huur nog betaalbaar is.
  #Stemzeweg

  1.   

   Het moet niet gekker worden, Vishengel!

 13.   

  Ongelooflijk je eigen stroom opwekken en opslaan in accu’s word steeds aanlokkelijker.

  Dus Thierry Baudet heeft in zijn debatten groot gelijk, energie is straks alleen weggelegd voor de welgestelde Nederlander.

  Weg met dit kabinet ze plukken ons helemaal kaal.

  Trouwens Ongehoord Nederland heeft inmiddels 43749 leden vanavond mogelijk 44000 dan nog 6000 te gaan tot eind december.

  Ik kijk er helemaal naar uit, ik geniet nu al.

  1.   

   ht*ps://chrisklomp.nl/de-makelaars-in-angst-van-ongehoord-nederland/

 14.   

  De vereniging Eigen Huis waarschuwt voor een hogere energierekening. Daar werken ze anders dapper aan mee. In dat blad van hun wordt je maandelijks geindoctrineerd dat windparken en zonnecellen allemaal zo geweldig zijn terwijl het leeft van subsidies
  Ook de top van deze vereniging weet de eigen portemonnee goed te vinden en heulen mee met de regering en de banken.

 15.   

  Zodra ik belasting moet gaan betalen voor mijn houtkachel dan hoef ik geen aparte bak meer voor het papier en plastic. Vanaf dat moment gaat ALLES de kachel in.

  1.   

   Er zullen altijd mensen zijn die hun reet afvegen met milieu en klimaat: na hen de zondvloed. Dit soort asocialen houd je altijd.

 16.   

  Deze regering van zakkenvuller liegen bedriegen en oplichten kan beter uit zich zelf vertrekken, de burger gaat hé echt niet pikken

 17.   

  5 keer Wesley Bentrol in hetzelfde draadje en niet 1 reactie terug.

  Hahahahahahaha, sukkel!!

 18.   

  We moeten dus in de afgrond gedreven worden. Steeds verder de armoede in. En waarom, voor belastingen. Gas moet duurder, stroom moet duurder. Leven moet een luxe worden. Overleven moet de norm worden.
  Allemaal lijfeigenen van de staat en multinationals. Diep in de schulden om te overleven, totaal onvrij.