Het wordt alsmaar duurder in Nederland: ‘Men moet rekening houden met explosieve groei energierekening’

Alsof de lastendruk nog niet hoog genoeg is komt de Telegraaf met een vervelende ontdekking.  Vanaf 2022 komt er zeker 60 euro per jaar bij voor onze energierekening, en vanaf komend jaar gaan ze hier al langzaam aan mee beginnen. De komende jaren wordt zoals gevreesd alles duurder. Deze nieuwe extra kosten komen bovenop de hogere energiebelastingen op gas…..

Onze energierekening steeg in januari al gemiddeld met 200 euro, en de komende jaren wordt het alleen maar erger. We gaan ons besteedbaar inkomen alleen maar verder zien krimpen. De extra kosten komen door een gewonnen rechtszaak van Tennet. Tennet beheert het hoogspanningsnetwerk en vocht een vete uit in de rechtszaal tegen ACM. Tennet won de zaak en mag nu met terugwerkende kracht hogere kosten van investeringen doorberekenen. En wij zijn uiteraard de Sjaak..

Vereniging Eigen Huis maakt zich zorgen, dit kostenplaatje is niet goed in kaart gebracht bij de overheid. De overheid verhoogt doodleuk de belastingen om te ‘verduurzamen’ maar houdt er geen rekening mee dat netbeheerkosten ook ieder jaar stijgen.

De voortdurende stijging van de netbeheerkosten is onvoldoende in beeld bij politiek Den Haag”

Vereniging Eigen Huis wil dan ook dat de overheid orde op zaken stelt en ervoor zorgt dat alle kosten duidelijk in kaart worden gebracht in Den Haag.

Henk Otten kaart het in ieder geval aan in de Eerste Kamer!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Rechtsaf

  Maar de overheid doet nagenoeg niets laat het op z’n beloop en kijkt echt wat de Nederlandse burger doet, nou die doen niet zoveel want ja volgevreten op de bank hè…

  1. Blitzkrieg

   Rechtsaf : Niet om vervelend te zijn, maar wat doe je zelf? Ik zelf doe ook minder als ik zou willen, steun alle initiatieven waar ik kan. Zodra ik een plaats een en tijd heb ben ik van de partij, maar tegelijkertijd lijkt iedereen met hetzelfde probleem te zitten en maar weinig te doen.

 2. Watcher

  In 2022 hebben we een regering met de PVV en het FvD.
  Die verhoging komt er dus niet.

  1. Julian

   Oh jawel. En men zal zich verschuilen achter het ‘wanbeleid’ van de vorige regering. Een volgende regering bevat ook vrijwel zeker de VVD. En dus Rutte….

 3. Stanly2000

  Iemand moet tenslotte de aanleg van de windmolen- en zonnepaneelparken betalen. En dat zijn wij dus!

 4. Marija

  Off topic:

  Goedemorgen, graag wil ik u attenderen op de brief van Jan Dijkgraaf, in TPO, betreffende “prinses” Mabel.
  Heel interessant en lezenswaardig.
  Iets voor kritische koningshuis haters.

  1. Limburgse Separatist

   Als je met koningsdag in Amsterdam bij de republikeinen gaat kijken dan zie je alleen maar het gebruikelijke extreem linkse en werkschuwe volk. Maar ik kan niet ontkennen dat ik het koningshuis met hun globalistische belangen ook spuug zat ben. Met name Mevr. Maxima en haar VN banden.

 5. Jumping

  Dit keiverotte Nederland, loopt aan de leiband van de Bilderbergconferentis en de EU.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Nep

   Jumping, nu moet je helemaal gaan emigreren! Haha!

 6. Scheve Tinus

  Denk eraan:

  Elke reactie op een TROL is een verloren reactie.

  Stem PVV.

  1. Watcher

   Heerlijk, rechts extremisten, haters, racisten enz onder elkaar op DDS.
   Geen andere mening te zien.

   Een ballotage commissie onder leiding van fam Lugár zal ieder toekomstige reaguurder beoordelen.

   1. ikweetwatikwil

    Watcher ik denk dat jij de grootste hater bent. Dat blijkt uit je reacties. Inhoudelijk niet veel te betekenen.

    En wat betreft verhogingen, een verstandig mens weet allang dat de ene verhoging na de andere komt en al bezig is. Tijd om het roer om te gooien . Weg met dit kabinet. In plaats van zijn eigen burgers komt Brussel eerst.

 7. ikweetwatikwil

  Trollen handelen precies als de islam, doorgaan met trollen. Om ze dan stilzwijgend hun gang te laten gaan komt niet in mijn woordenboek voor.

  1. Jumping

   ikweetwatikwil.

   Op stee geven de knullen altijd, Klerat of Rattox-G aan het ongedierte.

   Helpt beter.

  2. Mycase

   maar jij voert hem wel en dat is dan weer jammer .

 8. Roughwood

  De oplossing is kernenergie. 2-3 centrales bouwen en we hoeven ons mooie NL niet meer vol te plempen met windmolens en zonnepanelen!

  1. Agios

   Natuurlijk is kernenergie de beste oplossing voor het immense energieprobleem. Dat weet jij, ik, en zelfs links weet dat. Maar ja, gevangen in het eigen nest he? Eerst jarenlang kernenergie demoniseren…Daarna kun je natuurlijk niet anders dan hieraan vasthouden. Links is zo idioot om vast te blijven houden aan de eigen onzin. Liever dan te zeggen dat ze fout zaten met hun beleid, laten ze Nederland naar de bliksem gaan.

   1. Wesley Benbow

    Ik ben voorstander van kernenergie maar dan als overbrugging naar een meer duurzame energievoorziening. Iedereen hoopt dat Thorium ons uit de brand zal helpen maar de eerstkomende decennia zal dat niet lukken.
    Ook kernenergie zal op korte termijn weinig soulaas bieden: het kost jaren om zo’n centrale in bedrijf te krijgen en weinig bedrijven zien daar brood in.

  2. Shadow1100

   Stop thorium in een kerncentrale in plaats van uranium, en je krijgt CO2-vrije energie, zonder gevaarlijk kernafval en kans op ongelukken. Een ideale achtervang voor zon en wind. Maar ja, het is makkelijker de belastingen steeds maar weer te verhogen…….

  3. Abn

   Dit is geen opwekkingsvraagstuk, maar distributie.

   elektrificatie door oa warmtepompen verschuift last van het gasnet naar de elektra. En juist door het gasnet is het elektranet in NL behoorlijk licht uitgevoerd.

   Gas is veel capaciteit door een dun pijpje.

 9. Timber

  Nog even en het wordt interessant om een diesel aggregaat op het balkon te zetten en een open haard te laten installeren

  Of misschien beter een alles brander die ook stroom opwekt. Sluit je direct je CV op aan!

  1. Limburgse Separatist

   Met de bijl het bos in en dan de vuurkorf in anno 2029. Mark my words.

   1. Bolkestein

    Er zit weinig anders op. Laten we er nu al mee beginnen in plaats van wachten tot 2029. Het is wel minder schoon en er komen misschien meer kooltjes vrij, maar ze dwingen ons met die belastingen tot geen andere keus. En of het nou gratis in onze houtkachel verdwijnt of in de klimaatneutrale electriciteitscentrales van Jesse Klaver maakt niets uit. Behalve dan dat het eerste belastingvrij is en dat je over dat laatste Groen Linksbelasting betaalt. Nou, dan is de keuze makkelijk gemaakt, zou ik denken.

    1. Limburgse Separatist

     Levend hout brand slechter dan door regen nat geworden hout. Je kan beter sprokkelhout nemen. Ik heb geen probleem om een pizza of een lekker lapje vlees op hout cq. houtskool te bakken. Heerlijk. Houtskool kan je met gemak zelf maken. Als outdoor persoon is back to basics geen probleem voor mij. Kijken hoe de utopiaanse regressievelingen in de Randstad het ervan af brengen in hun betonnen bunker.

  2. Bolkestein

   En vergeet de houtkachel niet. En fuck die houtkachel politie met hun houtstook alerts!

 10. Bolkestein

  Als we dit blijven pikken en blijven betalen, dan blijven we bestolen worden. We zullen toch de aanwijsbare aan te wijzen schuldigen hierop moeten aankijken, aanspreken en aanvliegen. En de schuldigen, dat zijn de apolegeten van de kartelpartijen. Wie nou nog niet bij het Nederlands Verzet zit, is zo fout als fout in de oorlog en moet ook alzo behandeld worden. Dat geldt ook voor de linkse trollen hier op dit informatieve blog. Weet bij wie u uw gram en verhaal moet halen. En met verhaal halen bedoel ik dus ook wat u door de roverheid wordt bestolen op hun terugvorderen. Ik begin zelfs te begrijpen dat er vroeger ooit guilotines hebben gestaan op het marktplein. Het is niet voor niets dat er wel eens revoluties zijn uitgebroken.

 11. Jack Flash

  Bolkenstein@.Jaag het volk de honger en koude in en de rest gebeurt vanzelf.
  Die guillotine in het museum komt misschien nog wel van pas.

  1. Wesley Benbow

   De koopkracht is de afgelopen jaren gestegen en zal dat het komende jaar substantieel doen.

   Dit geklaag mist, althans voor de gemiddelde koopkracht, feitelijke basis.

 12. Vishengel

  En hoge piefen bij de NPO kunnen lekker doorfeesten met hun torenhoge salaris, terwijl de gewone man zich afvraagt of de huur nog betaalbaar is.
  #Stemzeweg

  1. Wesley Benbow

   Het moet niet gekker worden, Vishengel!

 13. Lex

  Ongelooflijk je eigen stroom opwekken en opslaan in accu’s word steeds aanlokkelijker.

  Dus Thierry Baudet heeft in zijn debatten groot gelijk, energie is straks alleen weggelegd voor de welgestelde Nederlander.

  Weg met dit kabinet ze plukken ons helemaal kaal.

  Trouwens Ongehoord Nederland heeft inmiddels 43749 leden vanavond mogelijk 44000 dan nog 6000 te gaan tot eind december.

  Ik kijk er helemaal naar uit, ik geniet nu al.

  1. Wesley Benbow

   ht*ps://chrisklomp.nl/de-makelaars-in-angst-van-ongehoord-nederland/

 14. rujoleki

  De vereniging Eigen Huis waarschuwt voor een hogere energierekening. Daar werken ze anders dapper aan mee. In dat blad van hun wordt je maandelijks geindoctrineerd dat windparken en zonnecellen allemaal zo geweldig zijn terwijl het leeft van subsidies
  Ook de top van deze vereniging weet de eigen portemonnee goed te vinden en heulen mee met de regering en de banken.

 15. rujoleki

  Zodra ik belasting moet gaan betalen voor mijn houtkachel dan hoef ik geen aparte bak meer voor het papier en plastic. Vanaf dat moment gaat ALLES de kachel in.

  1. Wesley Benbow

   Er zullen altijd mensen zijn die hun reet afvegen met milieu en klimaat: na hen de zondvloed. Dit soort asocialen houd je altijd.

 16. Juriaan

  Deze regering van zakkenvuller liegen bedriegen en oplichten kan beter uit zich zelf vertrekken, de burger gaat hé echt niet pikken

 17. Scheve Tinus

  5 keer Wesley Bentrol in hetzelfde draadje en niet 1 reactie terug.

  Hahahahahahaha, sukkel!!

 18. DennisEijs

  We moeten dus in de afgrond gedreven worden. Steeds verder de armoede in. En waarom, voor belastingen. Gas moet duurder, stroom moet duurder. Leven moet een luxe worden. Overleven moet de norm worden.
  Allemaal lijfeigenen van de staat en multinationals. Diep in de schulden om te overleven, totaal onvrij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.