Hoe dan!? Farmers Defense Force vergelijkt de Holocaust en de stikstofcrisis met elkaar

Farmers Defense-voorman Mark van den Oever. Bron: YouTube / Omroep Brabant
Foto: Farmers Defense-voorman Mark van den Oever. Bron: YouTube / Omroep Brabant

Hoe de Farmers Defense Force erbij komt om de huidige stikstofcrisis te vergelijken met de Holocaust weet niemand, maar toch deed voorman Mark van den Oever het. Bij Nationaal monument Kamp Vught is onthutst gereageerd op de opmerkingen van de boerenleider, die volgende week van plan is om ‘het land plat te leggen’.

Bij de Provinciale Staten van Brabant kreeg de FDF-voorman het voor elkaar -ja dat is erg knap- om de Holocaust te vergelijken met de steeds maar aanhoudende stikstofcrisis. Zo zei Van den Oever het volgende:

“75 jaar geleden hebben we ook gezien waar het decimeren van een kleine bevolkingsgroep toe leidt. Heden ten dage een schandvlek in de geschiedenis. Ik wil jullie deze spiegel voorhouden zodat jullie niet zeggen naderhand ‘wir haben es nicht gewusst’.”

In diverse media en op sociale media is geschokt gereageerd op de vergelijking van Van den Oever. Velen vragen zich af waarom hij de vergelijking maakt en stellen dat de ‘boeren hierdoor sympathie verspelen’. Dat laatste klopt natuurlijk. Waarom Van den Oever zijn eigen glazen ingooit weet verder ook niemand. Wellicht is hij niet in staat om ‘respectvol activisme’ toe te passen.

Volgens Van den Oever is zijn vergelijking echter wel juist en dus niet misplaatst. De FDF-voorman stelt het volgende:

“Het lijkt er toch een beetje op? Ook nu is het een kleine bevolkingsgroep die systematisch in een hoek wordt gedreven en die van haar land wordt verdreven. Grote woorden zijn soms nodig.”

Oké, hij maakt wel één punt duidelijk. Dat inderdaad ‘een kleine groep’ -in deze de boeren- in een hoekje worden gedreven door politieke krachten. Tot zover klopt het, maar daar houdt het ook wel op. Dus waarom zou je die vergelijking dan überhaupt maken? Zeg dan gewoon dat ‘een minderheid door een meerderheid’ wordt gepakt. Dan zeg je precies hetzelfde zonder rare vergelijkingen te maken.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

54 reacties

 1.   

  Wesley Benbow?

  1.   

   Ja, Wesley Benbow!

 2.   

  Ik zie nergens een regel, die het woord Holocaust bevat, in de woorden die MvdO gebruikt.

  Reageert NMKV ook iedere week op de hetze op de Dam in Amsterdam tegen de Joodse mensen.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1.   

   Hij gebruikt het woord holocaust misschien niet maar is overduidelijk dat hij daar op doelt. Echt belachelijk om de huidige situatie te vergelijken met het stelselmatig discrimineren en zelf uitroeien van joden.

   1.   

    @henkie jansen
    de vergelijking is 100% correct! in Duitsland werden de Joden door de OVERHEID vervolgd. in Nederland worden de boeren getergd – nog net niet vervolgd – door de OVERHEID. een omhooggevallen mina van d66 heeft zelf, in haar oneindige wijsheid besloten, om de pfas hoeveelheid op 0,1 te zetten. nu heeft deze mina dit, wederom op eigen houtje, het percentage naar 0,9 verhoogd. zij en haar kompanen van d66 hebben altijd de bek vol van Europa maar het kwam niet in haar achterlijke hersens op om eventjes contact met haar, bijvoorbeeld, Duitse ambtgenoot te zoeken. idem dito met stikstof, het kost handenvol geld, mensen worden over de rooie gejaagd; NL heeft het beste gasdistributiesysteem ter wereld. elk land gaat aan het gas, maar NL probeert gas uit te bannen. dat is puur willekeur en een weigering om vrijwillig het gas uit te bannen, zal resulteren in waanzinnige boetes. de vergelijking met nazi duitsland is zo slecht nog niet! zeer zeker door het polderen – lees corporatieve staat – wat een der belangrijkste kenmerken is van een fascistische staat.

   2.   

    ach gekkie henkie schreeuwt ook dat de veestapel met dwang gehalveerd mag worden dus gekke henkie heeft zeker wat fascistische trekjes

   3.   

    smerige landverrader

 3.   

  Mag ik ook Wes zeggen, of is dat alleen voor vrienden?

  1.   

   Nee, alleen Wesley Benbow!

  2.   

   Alleen de leden van Martijn mogen Wes zeggen.

   1.   

    En dat zijn er de laatste tijd nogal wat ON, sterker nog, ze popelen…

 4.   

  Die “Farmers Defense Force” bewijst de boeren geen dienst. Weer een club die we niet serieus meer hoeven te nemen.

  1.   

   LTO moet niets weten van deze terroristen.

   Deze groep heeft last van de gekke boerenziekte, LTO moet gaan ruimen.

   1.   

    jij moet geruimd worden met je gore zooi om je heen nsb,er

  2.   

   Jij trekt volle zalen stumper…

 5.   

  In de uitgave 2020 van de Dikke van Dalen wordt het begrip “boerenslimheid” vervangen door “agrarische onbeschoftheid”.

  1.   

   Wesley Benbow?

   1.   

    Nee.. look a like van Wesley Benbow.

    1.   

     Ja wie wil nu niet op Wesley Benbow lijken.
     Dit is een fake Benbow!

 6.   

  Voorbeeld hoe je het draagvlak voor de land en tuinbouw naar de klote help.

  1.   

   Precies, die boeren moeten terug naar hun boerderij in Ruinerwold of waar dan ook en de komende jaren hun mond houden. Ze hebben alle krediet verspeeld met hun acties de laatste tijd.

   1.   

    “Die boeren moeten terug naar hun boerderij in Ruinerwold en de komende jaren hun mond houden.” Misschien bedoelden ze dat ook. “betalen, bloeden en je mond houden” dat is wat de overheid voor ons wil betekenen. Maar ik vindt dat die klimaatridders ook maar eens weer terug moeten naar hun coffeeshops en hun mond houden.

    1.   

     Komt niet door Wesley Benbow.

   2.   

    Henk is Wesley Benbow.

    1.   

     Halleluja ..Henk is Wesley Benbow.

 7.   

  Wat een zwakzinnige. Elke vergelijking gaat mank.

  1.   

   Over Wesley Benbow?

  2.   

   Wesley Benbow is niet mank of zwakzinnig.

   1.   

    Hij wordt gesteund door Beukman, Rammstein en Kretoloog, die doen graag zaken met een trol.

    1.   

     Inderdaad, de zuivering moet doorgaan.

     DDS schoon!

 8.   

  Wesley Benbow, niet Weslie Benbow.

  1.   

   Je bedoelt Wesley Benbow?

 9.   

  Oké, hij maakt wel één punt duidelijk. Dat inderdaad ‘een kleine groep’ -in deze de boeren- in een hoekje worden gedreven door politieke krachten. Tot zover klopt het, maar daar houdt het ook wel op.

  Ik denk dat hij ook niet méér bedoeld heeft.De rest lijkt mij de woorden van Teunis

  1.   

   Mocht u ook andere “onbetrouwbare” media lezen, komt u mogelijk tot de conclusie dat Teunis de situatie juist weergeeft.

 10.   

  Met de regelmaat van de klok worden hier in reacties soortgelijke opmerkingen geplaatst om argumenten kracht bij te zetten.

  1.   

   Casus ‘Wesley Benbow’ bedoeld u?

   1.   

    Groep 5/6 lagere school
    Derde persoon enkelvoud tegenwoordige tijd is stam + t

    1.   

     Wesley knows!

     1.   

      Wesley is door moedige Teunis van DDS afgetrapt.

      Nu moeten we de pijlen richten op zijn sokpop Henk Jansen.

 11.   

  Treintje komt zo.
  (vrij te zingen naar; busje komt zo)

 12.   

  De waarheid is hard. Een ambtenarenkliek die al jaren als hyena’s achter de boeren aan zit gaat je niet in de koude kleren zitten. Dat er in de emotie dan een vergelijking wordt gemaakt met een andere bevolkingsgroep, ach wen er maar aan. Straks komen er nog veel meer emotionele uitspraken bij een veel grotere bevolkingsgroep met al die klimaathysterie.

  1.   

   Deze man, een oprechte nederlander,een bijna-volksheld, een gekwetst, bedrogen en vernederd man….komt op voor zijn EER, TROUW (AAN ZIJN FAMILIE EN GEZIN), aan zijn BEROEP,ZIJN ROEPING…en dan over zo,n volksheld heenvallen vanwege een text die feitelijk aangeeft hoe hij zijn situatie en die van honderden collega,s ervaart?
   Bedrogen door de roverheid, ambtenaren, politiek en andere opvreters…?
   Hulde voor deze held en zijn gezin, moge er vele volgen….komende woensdag zij wij als gezin zeker actief en constructief aanwezig bij de FDF acties….

 13.   

  Hier loopt de term ‘boeren verstand’ wel een deukje op!
  Rare jongens die boeren!

  1.   

   Nee jij trekt volle zalen kneus….als je zelf meemaakt hoe een boerenleven en wereld zich voltrekt…dan kom maar eens met je mening…..gettovolk…

   1.   

    @ pp

    Bent u ook misschien nog in staat om iets op te schrijven zonder beledigende opmerkingen of denkt u op deze manier andersdenkenden te overbluffen.
    Uw gedrag lijkt meer op dat van een boerenkinkel dan van een eerlijke hardwerkende boer .

    Zelf ben ik van mening dat deze acties van de FDF, de boerenzaak , die ik een zeer warm hart toedraag, een slechte dienst bewijzen.

    ben ik nu ook een @#$%^&*().

    1.   

     @kees cup
     ja dat klopt! ook u bent er zo een. droom maar rustig verder en de werkelijkheid zal u met uw neus op de bijzonder onaangename gevolgen wijzen.

   2.   

    Hulde politiek profeet.

    DDS schoon!!

 14.   

  Voor een poos terug werd er geschreven dat de moslims nu vervolgd werden als toen des tijds de Joden.
  Men keek er naar en zag dat het goed was.
  Hou op met dat huichelen. Zet hem op boeren.

 15.   

  Als Van den Oever nou boerde in Zimbabwe of Zuid Afrika zou een dergelijke uitspraak nog wel gerechtvaardigd zijn, maar hier zal het zo’n vaart niet lopen. Dit is van hetzelfde bedenkelijke niveau als van veel linkse mensen en media die Baudet en Wilders graag vergelijken met Adolf Hitler.

  1.   

   Hit-ler was een so-cialist. Bau-det nog Wil-ders is geen so-cialist.

 16.   

  Het zelfde gebeurd met houthandelaren die hardhout verhandelen. We doen er alles aan om legaliteit te bewijzen voor de N V W A, maar het is nooit goed genoeg. Ze eisen zelfs zaken die niet in de verordening staat. Ten zij het FSC/PEFC gecertificeerd is.

  Maar als je de misstanden op bijvoorbeeld fscwatch kijkt, dan ga je begrijpen, dat certificaten staat op de welwillendheid van de mensen. Als je dus een land hebt die al 90% verdoet aan de FSC standaard, waarom dan zo onrechtvaardig handelen. Voor 1 container hebben wij soms 15mm additioneel papier werk!!! Krankzinnig.

 17.   

  Farmers Defense Force heeft met deze vergelijking in principe gelijk want dat stikstofgezwam is natuurlijk dodelijk voor deze beroepsgroep, maar hij had natuurlijk hiermee niet concreet de holocaust moeten benoemen want dan jaag je hiermee voor- en tegenstanders in hetzelfde kamp en dat kan natuurlijk ook niet de bedoeling zijn.

 18.   

  Dit is een domme, en vreselijke “vergelijking” van een aantal domme boeren. Gelukkig horen onze geschoolde boeren, met diploma Landbouw, al lang niet meer bij deze achterlijke volk. De Jodenvervolging van de Nazi’s ging verder tot massaal moord van miljoenen gewone mensen uit alle Europese landen; niet alleen joden maar ook andere bevolkingsgroepen, waaronder ook duizenden Duitsers die helemaal niets met de Hitler regiem wilde maken. Er waren ook vele “goede Duitsers” die deden wat zij konden doen om mensen te helpen. De “Schindlers List” film was een goede voorbeeld, maar niet de enige. De boeren in Nederland hebben jarenlang kunnen profeteren van een goede leven, zonder weinig storing van wie dan ook. Vooral in Brabant is het voor jarenlang slecht gegaan met het fokken van varkens…onder de meest afschuwelijke
  omstandigheden. Anders is het van de prachtige velden van de akkerboeren in Noord-Holland, met hun prachtige goed verzorgde kleine velden met allerlei prachtig verzorgde graan soorten, die zorgen voor onze dagelijkse brood. Zo mooi verzorgd.
  Ik zou onze zeer actieve Noord-Hollandse Clusius College voor Hoog Landbouw kunde, vragen voor een delegatie uit Brabant uit te nodigen.
  om te zien hoe het hoge Landbouw onderwijs in Noord-Holland gaat. En enkele van onze kleine maar prachtige onderhouden boerderijen gaat. Boerderijen die hun koeien, kalveren en stieren naar buiten houden op prachtige velden met veel kruiden die deze goed verzorgde dieren eten. De boeren in Noord-Holland zetten vele grote kruiden in hun land, zodat de
  dieren ook kunnen een beetje van het leven genieten.

 19.   

  Onteigening.. Dat kan je zeggen dat de eerste stap voor joden enzo was destijds..

  Hun het leven compleet onmogelijk maken door de zowel financieel, publiekelijk als privé het leven zuur te maken met allemaal regels enzo..

  Vindt de vergelijking wel erg grof.. Maar in principe kan je zeggen het is het begin.. Want ook partijen als groenlinks doen niks liever dan hen financieel ruïneren

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!