Oud PvdA-baas Ronald Plasterk haalt uit naar irrationeel GroenLinks om kernenergie

Oud PvdA-baas Ronald Plasterk haalt uit naar irrationeel GroenLinks om kernenergie

Oud PvdA-baas en minister Ronald Plasterk heeft in een interview met het Financieel Dagblad keihard uitgehaald naar GroenLinks. Volgens de PvdA'er is het vreemd dat deze groep zo fel tegenstander is van kernenergie. Daar voegde hij gekscherend aan toe "alle GroenLinksers die ik ken, hebben een huis in Noord-Frankrijk en ik heb ze nog nooit horen klagen over stroom die ze daar uit de muur halen”, via de Telegraaf.

Volgens oud-minister Ronald Plasterk is het onhandig dat het Nederlandse kabinet in haar voorgenomen energietransitie zo geobsedeerd is met wind en zonne-energie. Die vormen van energieopwekking zijn afhankelijk van de wind en zon en daarom niet altijd even betrouwbaar.

Die onbetrouwbaarheid is geen probleem als slechts een klein deel van de energieproductie daarvan afhankelijk is, maar de onbetrouwbaarheid maakt een 'transitie' op zon of wind onmogelijk. Er is dus nog een aanvullende vorm van energie benodigd om het gat dat ontstaat bij het sluiten van kolencentrales op te vullen.

Volgens Plasterk kan dat gat worden opgevuld met kernenergie. Het standpunt is niet écht geniaal -het ligt immers behoorlijk voor de hand-, maar op links een zeldzaam rationeel geluid. Vandaar dat Plasterk zich richt op GroenLinks, de partij die absoluut niets wil weten van kernenergie.

Wel denkt de oud-minister dat er verandering op komst is en dat men ook bij GroenLinks serieus moet gaan nadenken over kernenergie:

„Ik denk dat het wel op gang kom. Als je niet zo ongerust bent over het klimaat dat je je standpunt over kernenergie wilt heroverwegen, ben je misschien niet zo ongerust over het klimaat.”

Zo! Die zit!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
kernenergie Ronald Plasterk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties