Hoe lang duurt de klimaatdictatuur nog?

Klimaatdeskundige RPML ziet het somber in voor de westerse wereld, nu er hard wordt ingezet op zeer draconisch klimaatbeleid. “Er komt een kantelpunt,” aldus de auteur: “waarbij er ofwel een complete (klimaat)dictatuur ontstaat, ofwel een complete revolutie waarbij ‘het volk’ het niet langer pikt geknecht te worden door een marginale elite.”

Het afgelopen jaar schreef ik diverse artikelen over de onzinnigheid van de zogenaamde ‘klimaatmaatregelen’. Er zijn naast mijn schrijfsels inmiddels zeer veel publicaties verschenen die het destijds geschetste beeld onderschrijven: biomassa heeft helemaal niets met het milieu te maken, integendeel, het is de meest milieuvervuilende en -onvriendelijke maatregel ooit. CO2-opnemende bossen kappen om ze vervolgens in een ketel te verbranden waar nóg meer CO2 uitkomt dan uit een steenkolencentrale is bizar. Houtkacheltjes thuis vallen in dezelfde categorie. Kosten voor de burger: 11.4 miljard. De technisch inferieure warmtepomp wordt gebruikt om ‘van het gas’ af te gaan. Buiten het feit dat we daardoor niet van het gas afgaan omdat het gas ergens anders verstookt wordt om de warmtepomp te voeden, is in alle ons omringende landen juist gas hét middel geworden om ‘milieuvriendelijk’ te zijn. ‘Van het gas af’ is middels dictaat in het Klimaatplan opgenomen, terwijl de feitelijke drijfveer een geopolitiek vraagstuk is en niets met het milieu te maken heeft.

De kosten worden becijferd op minimaal 235 miljard. Om 2% (173.000) van het wagenpark (8,5 miljoen) te elektrificeren worden honderden miljoenen euro’s gemeenschapsgeld uitgegeven terwijl de CO2-uitstoot van het totale wagenpark 6% van de totale CO2-uitstoot beslaat en de CO2-uitstoot alleen maar naar een andere plek verplaatst wordt bij elektrificatie. Per 1 januari 2020 sluit de Hemwegcentrale, al eerder werd duidelijk dat het alleen maar een verplaatsing is van de CO2-uitstoot naar een andere elektriciteitscentrale, zeer waarschijnlijk in het buitenland. Ondertussen wordt gewerkt aan een totaalverbod op kolencentrales, de kosten zijn straks ook hier weer voor de burger en de uitstoot zal in het buitenland plaatsvinden.

De trein van de klimaatdictatuur dendert echter door met inefficiënte en contraproductieve maatregelen. Op Europees vlak hebben we nu klimaatpaus Timmermans die nóg meer inefficiënte maatregelen aankondigt, kosten meer dan 1.000 miljard! Alleen door repressie en belastingen door een kleine elite wordt het volk geknecht. Rutte roept in Madrid dat Nederland ook wel 55% reductie wil gaan halen, terwijl in de ons omringende landen 40% al als onrealistisch wordt gezien. Namens wie spreekt hij? En wie mag dat gaan betalen?

De gele hesjes in Frankrijk kwamen al in opstand bij wat kleine accijnsverhogingen. In Duitsland vormen zich steeds grotere groepen die zich verzetten tegen ‘Umwelsteuer’ en dieselverboden (de diesel is op dit moment de meest efficiënte energiebron voor een auto) in de grote steden. In Nederland worden inmiddels hele sectoren platgelegd door draconische milieumaatregelen, terwijl uit metingen blijkt dat het alleen maar beter is gegaan met de uitstoot op dat vlak. De werkelijke drijfveer is het uitdunnen van de veestapel, niet het milieu.

Verzet komt er nu ook uit onverwachte hoek: een prominente GroenLinks-professor weet de Nederlandse klimaatwaanzin aardig te verwoorden. Wat niet wil zeggen dat zijn oplossingen minder ridicuul zijn: gewoon kapotbelasten totdat niemand het meer kan betalen. De vraag of CO2 de werkelijke trigger voor de opwarming van de aarde is, en de mensheid daar een cruciale invloed op heeft lijkt een gepasseerd station…

Er komt een kantelpunt waarbij er ofwel een complete (klimaat)dictatuur ontstaat, ofwel een complete revolutie waarbij ‘het volk’ het niet langer pikt geknecht te worden door een marginale elite; het aankomende boerenprotest belooft niet veel goeds. Beiden lossen niets op, maar met straks weer nieuwe (hogere) energierekeningen en nog verdergaande milieubelastingen en kosten van inefficiënte maatregelen die uiteindelijk altijd weer bij de burger terecht komen ligt het kruit klaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Wesley Benbow

  “biomassa heeft helemaal niets met het milieu te maken, integendeel, het is de meest milieuvervuilende en -onvriendelijke maatregel ooit.”

  Dit is weer te kort door de bocht. Je moet er inderdaad geen bomen voor gaan kappen maar er enorm veel houtafval zonder bestemming die je prima voor dit doel kunt aanwenden.

 2. Cootje

  De kruik gaat net zo lang te water tot hij zinkt . Maar van de polderde Nederlanders die eerst altijd kijken of een ander het voor je doet hebben de zittende elite niets van te vrezen , gelukkig hebben we nog broeders in Frankrijk en dadelijk ook nog van die soortgenoten in Wallonië die weten wel wat ze moeten doen om hun zin te krijgen

 3. Wesley Benbow

  “De technisch inferieure warmtepomp wordt gebruikt om ‘van het gas’ af te gaan. ”

  Klopt. De warmtepomp is nog een product in ontwikkeling (zowel op het punt van geluid als rendement) maar voor goed geïsoleerde huizen op termijn een rendabel pad om van het gas af te gaan.

  Dit is de ‘klimaatdeskundige’ RPML al vaak uitgelegd een aangetoond maar zoals veel klimaatontkenners praat hij met de vingers stijf in de oren en met een blinddoek om.

 4. Wesley Benbow

  “De vraag of CO2 de werkelijke trigger voor de opwarming van de aarde is, en de mensheid daar een cruciale invloed op heeft lijkt een gepasseerd station…”

  Bij de ‘klimaatdeskundige RPML blijkt er toch sprake te zijn van voortschrijdend inzicht. Hulde!

  1. Henk-Jansen

   Het is werkelijkwaar een wonder. Dat ik dit nog mee heb mogen maken. Een DDS-redacteur die zijn mening op wetenschap baseert.

   1. Wesley Benbow

    Ja, heel verheugend.

   2. Jozias Visser

    Wesley Benbow²

    1. Original NL

     Weslie wie??

     1. Jozias Visser

      Wesley Benbow

     2. Abraham50

      Wesley Benbow inderdaad, niet Weslie met ie.

     3. weer opnieuw

      de trol die met zichzelf in discussie gaat , 🙂 🙂

  2. Cootje

   In 100 jaar tijd van 2.5 naar 8 miljard mensen die ook moeten eten en schijten in zich zelf warm moeten houden en dan hebben de chineze zich nog aan een een kind politiek gehouden nutteloze discussie die opwarming binnen 25 jaar komen er nog 2 miljard mensen bij water naar een hogere zee brengen de natuur gaat de oplossing brengen die heeft de meeste macht

 5. Ben Venuti

  Die klimaatdictatuur kan enkel nog maar worden gestopt met grof geweld, het punt van rede is allang gepasseerd.

  1. Wesley Benbow

   Dat voor veel reaguurders op dit onderwerp het punt van de rede allang gepasseerd is lijkt me juist.
   De vraag rijst zelfs of de rede ooit in beeld is geweest.

 6. plakband

  De klimaatbelastingen worden vooral opgehoest door Westeuropeese burgers. De klimaatsubsidies komen vooral ten goede aan Oost Europa. Nu hebben we in het Westen nog last van arbeidsmigranten uit Oost Europa die onze banen inpikken. Dat zal drastisch veranderen. Echter arbeidsmigranten uit West-europa worden geweerd in Oost-europa. Zodra de economie daar voldoende draait sluiten ze zich aan bij Rusland. West-eoropa is immers een Islamitische vrijstaat geworden. De klimaatoplossingen van de Brusselse dictators herbergen meer problemen dan oplossingen. Alleen zelf worden ze er beter van.

  1. Wesley Benbow

   De economieën in Oost Europa leunen nog zwaar op een zeer vervuilende kolenenergie. Het is niet zo vreemd dat we deze landen een steuntje in de rug moeten bieden om van die praktijken af te komen.

 7. Ted Vreden

  Totdat Greta ontmaagd is en een lekker jochie heeft om mee te spelen.
  O totdat ze inziet dat er geen dildo’s zijn op zonne-energie.

  Hahahaha, grappig grietje.

  1. Pijnstiller

   Beste Tevreden, vlgs mij wordt die arme Greta nu al teveel misbruikt door de klimaatmaffia. Ze zou het meeste geholpen zijn bij professionele hulp en een liefdevol gezin

   1. plakband

    Greta Thunberg is vooral het bedrijf van haar ouders. Uitbuiting ten top.

    1. Wesley Benbow

     Ik betwijfel of dat waar is, Plakband, maar erg relevant is het ook niet: haar boodschap heeft een enorme wereldwijde impact en dat is bijzonder waardevol.

 8. Jozias Visser

  Wesley Benbow

  1. Abraham50

   Wesley Benbow inderdaad

   1. Ron

    Kap ff met die onzin aub.
    Heeft het enige meerwaarde.?

    1. Bosche draak

     Evenveel waarde als Wesley, wat niet bijster veel is.
     Clickbait-sletje voor een half onderhouden fora.

     Het is maar dat die stumper van de straat is?

 9. Henk-Jansen

  Ik ben het er wel deels mee eens. Naar mijn mening moeten we vol inzetten op de kernreactoren van de toekomst en direct air carbon capture. Hoewel ik het doel deel ben ik bang dat veel van de maatregelen ineffectief zijn. Circulaire economie en circulaire landbouw zijn goed, net als extra bebossing. Maar bijvoorbeeld inzetten op electrische auto’s terwijl we letterlijk brandstof uit lucht kunnen maken zijn overbodige subsidies.

 10. Pijnstiller

  Onze huistrol is weer aardig actief vandaag.
  En niemand die hem serieus neemt

 11. RvdBe

  Je moet het volk onder controle hebben, was het eerst het geloof dat dreigde: als jij niet doet wat wij zeggen beland je in de hel, men geloofde dat en gehoorzaamde dus.
  2019: als jij niet doet wat wij zeggen veranderd de wereld voor jouw kleinkinderen in een (CO2) hel, men gelooft dat en gehoorzaamd dus.
  Uiteraard moet de planeet met zn overbevolking en daarmee gepaard gaande hogere graad van vervuiling zoveel mogelijk op redelijke wijze gespaard worden, de klimaatextremisten slaan volledig door.

 12. Kristalix

  We zijn in een fase waar burgers in groeperingen zich mobiliseren. Verdere escalatie door negeren van zittende machten?

  Is een goed recept voor de burger die mobiliseer en ingrijpt. Hoe dichtbij dit is zegt erg veel over hoever de politiek en gajes als Timmermans verwijdert zijn van de werkelijkheid.

 13. JFU

  Miljarden Euro’s gaat dit waanzinnige avontuur ons kosten. Resultaat voor het milieu zoals de plannen er nu liggen…nihil. Fabrikanten van al die warmtepompen, windmolens e.d. spinnen er garen bij. Geen woord over kernenergie, waterstof in plaats van gas, terwijl dit wel er toe bijdragen aan een schoner milieu, en veel minder kosten dat wat er nu gaat gebeuren. Maar het is geen echt verdien model….voor de overheid. Het tij kan keren als er opstand komt vanuit de bevolking.. maar zie ik hier niet gebeuren.

  1. Politiek Profeet

   Die opstand/revolte komt pas nadat de feestdagen opgesoupeerd zijn en de rekeningen vanaf januari komen te liggen.
   Duurt even voordat het stemvee inziet en beseft dat het leven onbetaalbaar gaat worden…..en dan nog…..wachten,wachten, ff wachten,….busje komt zo…

   1. Wesley Benbow

    Er worden op DDS om de haverklap revoluties en volksopstanden voorspeld

    🙂

  2. Wesley Benbow

   “Het tij kan keren als er opstand komt vanuit de bevolking.. maar zie ik hier niet gebeuren.”

   Dat lijkt me ook niet. Er bestaat een brede steun onder de bevolking voor dit milieubeleid. Mensen zijn niet gek en zien ook in wat er op het spel staat.

 14. Jumping

  De Nederlandse Autochtonen bevolking, wordt wederom belazerd.

  De kogel die Fortuyn het leven benam kwam ook van Links. Links schiet niet alleen op Fortuyn, maar onderdrukken ook nog anders denkenden.

  Wordt het geen tijd voor die anders denkenden, om keihard voor hun rechten op te komen.

  Gewoon Franse toestanden en of de lijn van HONGKONG.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Wesley Benbow

   “De kogel die Fortuyn het leven benam kwam ook van Links. Links schiet niet alleen op Fortuyn, maar onderdrukken ook nog anders denkenden.”

   Het moet niet gekker worden, Jumping.

   🙂

 15. marco kruidenberg

  Er is geen democratie meer in Nederland en Europa. Alles wordt bepaald door een kliek die zichzelf in stand houdt door benoemingen op allerlei posities die in het nieuws gezet worden door NPO en VARABNN zakkenvullers. Tegenstanders worden omwille van de toonzetting die ze gebruiken weggezet als immorelen. In de tussentijd loopt men achtig de pausen en kardinalen van het nieuwe geloof aan, zoals de priesteres met het syndroom van Asperger. Arm kind. Arme belastingbetaler aan hersenspinsels die niet rationeel benaderd worden op kosten en effect.

 16. Original NL

  Het lullige is dat niemand die nu geboren is de “resultaten” van deze waanzin zal kunnen meemaken…..indien de aarde ondanks alles blijft opwarmen (als dit al zo is) zal men altijd zeggen..we doen niet genoeg of hebben toen niet genoeg gedaan!
  Een verdien model dat zijn weerga niet kent!
  Krankzinnig!

  1. Wesley Benbow

   De televisiekijker kan de natuurrampen waarnemen die het gevolg zijn van de opwarming. Deze realiteit valt eenvoudig niet te ontkennen.

  2. Riesmog

   Het verdienmodel bij uitstek heet voortplanting. Jij bent er hooguit 100 jaar.
   Wellicht dat je geen kinderen hebt….dan zou je weten dat je klein, achter kleinkinderen wel de resultaten meemaken.

   Of de idiote gedachten van betovergrootvader die ze zullen beschimpen.

  3. Wesley Benbow

   Original, doe je ogen eens open:

   ht*ps://www.nu.nl/klimaat/6016960/ijskappen-groenland-smelten-zeven-keer-sneller-dan-dertig-jaar-terug.html

   1. Riesmog

    Ja, dat zijn gemanipuleerde beelden en berichten uit de MSM…

    Gelukkig weten we via de eenzame sukkel E.J. Bron het echte verhaal.

    Recorddikte ijskap op planeet Zog, niks aan de hand volgens zijn UFO-bezoek

    1. Wesley Benbow

     Er zijn inderdaad koppige dwazen die dit soort wetenschappelijke feiten domweg ontkennen.

     Triest.

  4. Original NL

   Een volgende stap zou kunnen zijn het aanmerken van een snelheids overtreding als milieu delict..”u heeft meer CO2 uitgestoten door uw rijstijl”..de boetes kunnen dan een veelvoud worden van wat ze nu zijn.
   Wacht maar af..het grote roven gaat/is begonnen.

 17. Riesmog

  De “dictatuur” duurt zolang idioten nog steeds met droge ogen beweren dat
  er niets aan de hand is.

  Het is dan ook geen dictatuur, gewoon een boodschap die ze niet kunnen verkroppen en hun zin niet krijgen

 18. Original NL

  Het denkbeeldige sçript en filter van ‘de uitgekotste’ heeft er volledig de brui aan gegeven…” het” is zeker bezig om zijn voorraadje lachgas op te maken ..zielig!

  1. Jozias Visser

   Wesley Benbow

  2. Politiek Profeet

   original NL@
   Negeer nou gewoon dat stuk verrotte nageboorte,reageer er nooit op, doen al velen hier en het lijkt/begint te werken….

 19. Abraham50

  Wesley Benbow

 20. Timber

  Geachte RPML,
  Weet je dat nu pas, dat je in de Europese Sovjet Unie woont?
  Ik wist dat al jaren.
  Maar deze gekte is in wetgeving veel eerder begonnen. Kijk maar naar de achtergrond van de EUTR (3-3-2013). CO2 uitstoot door de houthandel. LOL
  Als je dit terug rekent naar de Agro sector in de tropen, dan zit je op 450-550%. LOL

  1. Wesley Benbow

   “Weet je dat nu pas, dat je in de Europese Sovjet Unie woont?
   Ik wist dat al jaren.”

   Dan ben je al jaren niet goed snik, Timber.

 21. weer opnieuw

  quote ofwel een complete revolutie waarbij ‘het volk’ het niet langer pikt geknecht te worden door een marginale elite.” end

  Ik ga uit van een totale revolutie omdat de gemiddelde belasting betalende arbeider/burger tijdig ontwaakt. De milieu terroristen hebben op argumenten al lang het onderspit gedolven en durven inhoudelijk het debat niet eens te voeren. Stront vlekken zoals trol wesley komen dan niet verder dan op de man spelen en hun dooddoener de race is al gelopen. Gelukkig komt hoogmoed altijd voor de val en zullen de argumenten uiteindelijk overwinnen.

  Uiteindelijk zegeviert het nuchtere verstand van de onderbuik van linkse demagogen.
  Stem sociaal , stem PVV

 22. Rammstein

  “De vraag of CO2 de werkelijke trigger voor de opwarming van de aarde is, en de mensheid daar een cruciale invloed op heeft lijkt een gepasseerd station…”

  Goed dat een DDS redacteur het als een gepasseerd station beschouwt dat CO2 van invloed zou kunnen zijn op de opwarming van de aarde en evenmin dat de mensheid daar de oorzaak van is.

  1. weer opnieuw

   1 uitbarsting van een willekeurige vulkaan geeft de mens weer ruimte voor 1 jaar stoken
   1 rijst oogst geeft weer ruimte voor 1 maand stoken

   Natuurlijke CO2 en CH4 is een veelvoud van wat de mens produceert. Je kan natuurlijk altijd een maatregel in Nederland nemen die resulteert in een reductie 0,00000000000001% wereldwijd. Linkse halve zolen zijn overtuigd van hun gelijk maar alle cijfers geven de linkse onderbuikers ongelijk

 23. Jack Flash

  Hoe meer klimaatgedram,hoemeer geweld ze over zich afroepen.
  Ze zullen ervan lusten,de oplichters.

 24. Original NL

  Natuurrampen zijn van alle tijden..hele volken en beschavingen zijn hierdoor van de aardbodem verdwenen..komt nog bij dat door de overbevolking steeds meer mensen op risikovolle plaatsen gaan wonen.
  Dat het nu erger lijkt dan vroeger komt door de technologie waardoor alles binnen enige seconden live op tv/smartphone/internet is te zien.
  Of zijn de overstromingen in bangladesh en de droogte in afrika er pas sinds een paar jaar??

 25. Pescador

  leuk zo´n warmte pomp, hij is alleen vele male vervuilender als een cv-ketel op gas, of dachten jullie dat een warmtepomp op elektriciteit van de bio-centrale schoner is als gas?

  kijk als je stroom opwekt met waterstof en dat ervoor gebruikt , ja dan is hij klimaat vriendelijker eerder niet dan is hij vervuilender, maar ja we willen die warmtepomp alleen maar omdat het veel belastingcenten binnen brengt denk aan verkoop isolatie materiaal waar btw op zit ook op de warmtepomp zit btw en dan nog de loonbelasting van het werkvolk hier valt gewoon dik aan te verdienen . de elektrische auto wordt nu nog subsidie op gegeven en weinig of geen wegen belasting , zodra het omslagpunt daar is moet er ook wegen belasting voor deze wagens worden betaald en meer als op de huidige auto´s . en ook komt er een moment dat er een speciale belasting bij komt op deze auto´s want de batterijen vervuilen enorm en die zullen toch vervangen moeten worden, en wanneer de waterstof auto komt zijn de elektrische auto´s weer de lul want dat zijn dan de enorme vervuilers en mogen de eigenaren weer betalen. dus laat u geen zand in de ogen wrijven.

  ik ben helemaal voor een klimaat vriendelijk bestaan maar dan wel eerst de juiste oplossingen op zoeken en ontwikkelen en daarna pas invoeren.

  het is dan ook onbegrijpelijk dat die hoge ambtenaren naar een zielig gestoord kind staan te luisteren alsof zij god is, dat kind hoort in een inrichting thuis en haar ouders in de gevangenis voor het geestelijk mishandelen van dat kind.

  als ik als bedrijf iets wil verbeteren moet ik het zelf bedenken daar ben je ondernemer voor die ambtenaren lopen als school jongetjes achter dat gestoorde kind aan omdat ze zelf te stom zijn om iets te bedenken.

 26. fusilier

  Een regering vliegtuig kopen van 95 MILJOEN euro ,met alle luxe erop en eraan. En de hele wereld rondvliegen,als of het hun lieve lust is. En straks krijgen wij weer een leuke kerst toespraak om jan met de pet een schuld gevoel aan te praten . Mensen trap allemaal niet in deze opwarming onzin, zij daar in Den Haag zijn alleen maar goed voor zich zelf. Het hele milieu interesseert hun geen biet.

  1. weer opnieuw

   quote Mensen trap allemaal niet in deze opwarming onzin, zij daar in Den Haag zijn alleen maar goed voor zich zelf. Het hele milieu interesseert hun geen biet. end

   daarom , stem sociaal , stem pvv

  2. Vliegenvanger

   ++++++++

 27. Gerlos

  Zodra die duizenden miljarden op zijn aan deze waanzin en de wereld naar de verdoemenis is.

 28. Baron von Munchhausen

  Geachte redactie/moderator/ politieke politie, etc,.
  Wat is de reden dat mijn reactie geweigerd wordt? Heb een zeer sterk onderbouwd betoog; 2 uur aangewerkt en wordt simpelweg niet vertoond!
  Ben geen trol/nicker!
  Het zal jullie sieren als een antwoord komt, met de reden van weigering!

  1. weer opnieuw

   1 verkeerd woordje en je bent klaar .

   als je volgende woorden aan elkaar schrijft ben je klaar
   h o e r
   h o e r a
   d r u g s
   stront vlek
   tar rel
   br az zilie

   en die ik vergeten ben

  2. Henk-Jansen

   Tussentijds kopiëren probeer ik zelf altijd te doen bij het typen van een groot stuk. Anders heb je altijd de kans dat het door een of ander reden niet geplaatst wordt en dan is alle moeite voor niets geweest.

 29. Ome Cor

  Donald Trump had het bij het rechte eind toen hij met de VS uit het klimaatakkoord van Parijs stapte. Zijn motivatie is dat hier enkel gaat om de rijke (welvarende) landen grof geld te laten betalen om naar de “arme” landen te verschuiven. De hoofdreden van deze klimaatwaanzin is de herverdeling van de rijkdom en het kaalplukken van de middenklasse. De klimaat-maffia zit nu in financiële problemen en Al Gore en George Soros schakelen kinderen in om het kaalplukken van de bevolking door onze strot te drukken. De EU heeft een gigantisch budget om de klimaatkinderen te sponsoren. Het is een regelrechte schande en aanval op onze centen ! De klimaatpaus en gevaarlijke gek weet donders goed dat het een groene nachtmerrie gaat worden. Onhaalbaar en niet uitvoerbaar.

  1. weer opnieuw

   buitenom dat ome cor , de mislukkelingen van d66 hebben nu een wetsvoorstel in de maak om deelname aan de EU grondwettelijk verplicht te stellen. Als we dus niet snel uit die verdomde EU treden en / of partijen aan de macht helpen omdat wetsvoorstel te blokkeren kunnen we nooit meer van de EU afkomen en zitten we muurvast aan de idioterie van brussel omdat het bij grondwet verplicht is gesteld. Het schorem doet er alles aan de rotzooi door je strot te douwen

   stem sociaal , stem pvv

 30. Boeddha

  Zou het doem scenario die men een tijd geleden schreef dan toch waarheid worden.

  Binnen vijf jaar hebben we hier een cultuur of milieu oorlog

 31. kennethhagers@gmail.com

  Uit het artikel “De technisch inferieure warmtepomp ” pardon?! En”dat we daardoor niet van het gas afgaan omdat het gas ergens anders verstookt wordt om de warmtepomp te voeden” wat?!
  In huizen Hagers doet deze in de koude wintermaanden al reeds jaren voor warmte zorgdragen!
  Dit in combinatie met een balans ventilatie, zonneboiler en zonnepanelen goede isolatie en DriedubbelHr++glas doet de elektriciteit meter amper verspringen. De netwerk aansluiting is haast meer voor nood. Wat een wijsheid tegenover 5 jaar praktijkervaring!!!! Lulkoek dus!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.