Jan Roos: FAKE NEWS-sticker op NOS-journalist “intimidatie van de pers”? Krokodillentranen!

Jan Roos volgde deze week het derde grote boerenprotest van het jaar. De media maakten veel ophef over stickers met “NOS=FAKE NEWS” die op de schouders van een live verslaggevende NOS’er werden geplakt. Jan vindt die boosheid overtrokken en hypocriet, en roept in herinnering dat al hij zelf die steun nooit heeft gekregen toen hij voor omroep PowNed werkte en zelfs met stenen bekogeld werd.

Een verslaggever van de NOS stond bij het derde boerenprotest van dit jaar live een praatje te houden in het Journaal. Er waren een paar honderd boeren ook richting het Mediapark getrokken om daar te demonstreren tegen hoe het mediakartel omgaat met hun situatie. Begrijpelijk, want de mainstream media heeft niets met burgers, boeren en buitenlui. Zij zijn wel links, maar het huidige links haalt de neus op voor alles dat niet denkt als de Grachtengordel en identiteitspolitieke millennials. Arbeiders vinden ze maar simpele zielen.

Het proletariaat is dan ook niet voor niks naar rechts opgeschoven. Bij het eerste boerenprotest deed de media niets anders dan van elk incidentje een enorme ophef te maken. Denk maar eens aan de doodskist met de naam Jesse erop. Smakeloos natuurlijk, maar de manier waarop dit werd opgeblazen tot gigantische proporties was duidelijk een politieke keuze. Zet de boeren negatief in het nieuws met de hoop dat de burgersteun zal afnemen. Het mocht niet baten.

Tijdens dat gesprekje werden twee stickers op de schouders van de verslaggever geplat. Er stond duidelijk op: NOS=FAKE NEWS. Een grapje natuurlijk. De linkersticker werd gelijk van de man afgetrokken, de rechter bleef nog even in beeld totdat de presentatrice van dienst hem aanspoorde om die eraf te halen. Al met al een mooie samenvatting van het protest.

Een NOS-journalist met een sticker van de NOS. Bron: NOS/NPO
Een NOS-journalist met een sticker van de NOS. Bron: NOS/NPO

Het was vooral allemaal symbolisch en ludiek. Ik geef eerlijk toe, toen ik de beelden zag (via internet, ik kijk immers geen NOS Journaal meer omdat het inderdaad niets met objectief nieuws te maken heeft) moest ik best even glimlachen. Sta je dan mooi voor aap met je NOS-microfoon in het NOS Journaal met een NOS=FAKE NEWS-sticker op je schouder.

Eelco Bosch van Rosenthal van Nieuwsuur gilde op Twitter echter dat het “intimidatie van de pers” was. Floris Prenger van EenVandaag riep: “Blijf van mijn collega’s af!” Al snel werd, zoals met alles, Trump er met de vlassige haren bijgesleept. Het kwam door de Amerikaanse president dat dit soort dingen gebeuren. Ook Wilders en Baudet hadden het klimaat geschapen voor deze verschrikkelijk heftige aanval op de vrije pers.

Nu ben ik vijf jaar PowNed-verslaggever geweest. Ik heb moeten rennen voor mijn leven in achterbuurten. Stenen moeten ontwijken. Door groepen “jongeren” aangevallen. Uitgescholden en bespuugd. Geduwd en geslagen. Ik heb met politiebegeleiding een radioprogramma moeten maken. Op de school van mijn kinderen lag er een noodnummer als er iets zou gebeuren. Nooit, echt nooit, heeft een lid van de mainstream media daar iets over gezegd. Nou ja, mij werd verteld dat ik het zelf allemaal uitlokte. Maar nooit werd er gesproken over intimidatie van de pers of dat er van mij afgebleven moest worden. En nu, met het plakken van twee stickers, huilen ze krokodillentranen. Lachwekkend gewoon.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Mycase

  Het is een kwestie van noord en zuidholland laten vallen als een baksteen .
  Die schijt provincies moeten het maar eens alleen proberen .

  1. Vliegenvanger

   Trieste vertoning heel dat Nederlandse populistische omroep zooitje.
   Iedereen partij of persoon demoniseren zij. Als ze zelf iets aangedaan zijn zijn het eerste klas jankers. Fake nieuws verspreiden zijn ze koning in. Weg met de NPO, verslinden miljoenen aan belastinggeld. Maar ze zijn net als Rutte, liegen en bedriegen. Strooien met belastinggeld. Maar dat kan he, als je het zomaar krijgt. Nu weer duo presentatie’s, het geld kan niet op. Onnodig een presentator per programma is voldoende.
   Laat ze maar op eigen benen staan, en geen belasting geld meer naar de Nederlandse Populistische Omroep.

 2. Sando

  Goed gezegd(geschreven) meneer roos .De spijker op zijn kop!zijn er nog meer van deze mensen.

 3. Fortiori

  Jan Roos praat maar wat. Prem Radhakishun is voor mij de enige die met zijn zwarte Prietpraat de volledige vrijheid van meningsuiting verkondigt.

 4. Riesmog

  Jantje zul je nooit betrappen op krokodillentranen….**proest***

  ik zeg….kijk vooral even naar al je voorgaande stukjes, inclusief deze, held op sokken

 5. Bolkestein

  NOS = Nepnieuws Onder Staatstoezicht

 6. Original NL

  NOS …groot in rood gekleurde meningen en nepnieuws!

 7. Kretoloog

  Prima column Jan, de hypocrisie van de linkse pers kan niet vaak genoeg aan de kaak gesteld worden.

  Zo lezen we ook al dagen over die uitspraak van FDF-voorman die boeren op het Malieveld vergeleek met joden op dezelfde plek in WO2. Dwaze vergelijking natuurlijk, maar de MSM framed dit als vreselijke antisemitisme. Dat politici van Partij voor de Dieren regelmatig veehouders vergelijken met uitvoerders van de Holocaust, daar hoor of lees je dan weer niets over. Wat ik zei: hypocrieter kun je niet krijgen! (Hoewel: 25.000 deelnemers vliegend naar de klimaattop in Madrid maakt ook een goede kans).

 8. Julian

  Jan Roos? Oh ja die vakkundig werd afgeserveerd door een kwalitatief briljante journaliste…

 9. Marija

  Jan, je hebt helemaal gelijk.
  Dat is een zuur besef.
  Al die linkse klootzakken worden in de watten gelegd en hebben altijd het gelijk aan hun kant, ook al is dat niet zo.
  Maar wat kan je er aan doen?
  Ook hier op dds zijn de meningen verdeeld, de een ataaat achter je, de ander verguisd je.
  Als er onverhoopt eens een grote aanslag wordt gepleegd heb je kans dat het tij keert.
  Intussen mag je er mee leren leven, dat valt denk ik niet mee, ik zou ook gruwelijk de pest in krijgen (heb ik nu eerlijk gezegd al, als ik zie wat er allemaal kan en wat er gebeurd in ons eens zo mooie Nederland. Overgenomen door gespuis en linkse blindgangers).

 10. Baron von Munchhausen

  Bij deze roep ik iedere Nederlander op om kersteten/drinken bij Supermarkt PLUS te kopen!
  Deze laat duidelijk merken, d.m.v. ECHTE Kerstmuziek, dat Kerst niet mag verdwijnen om “bepaalde bevolkingsgroepen” niet voor het hoofd te stoten! (Ja,…ja,…zover buigt Nederland voor Moslims!)
  Zie de reclame’s van PLUS op TV!

 11. Willem Bever

  Gelijk hebben en daarna krijgen zijn idd heel verschillende dingen.

  Maar Jan troost je de tijd waar je op zit te wachten lijkt zich te gaan ontvouwen…keep up the good work

 12. Veteraan

  Zoals gewoonlijk spreekt Jan Roos de waarheid.
  En zoals gewoonlijk willen heel veel mensen dit niet horen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.