Kerstmarkt in Berlijn door Bundespolizei ontruimd na bommeldingen

Op het Berlijnse Breitscheidplatz werd de kerstmarkt ontruimd nadat de Politie door omstanders op een ‘verdacht voorwerp’ was gewezen. Vervolgens werd de kerstmarkt ontruimd en afgezet waarna de Bundespolizei uren heeft gezocht naar explosieven die mogelijk verstopt waren op de kerstmarkt. Gelukkig bleek de bommelding loos alarm en werd de politieoperatie aan het einde van zaterdagavond beëindigd, via NOS Teletekst.  

Het loze alarm betrof dit keer een ‘verdacht pakket’ dat leidde tot de arrestatie van twee verdachten die zich volgens de Duitse politie ‘verdacht gedroegen’. Het is allemaal lekker vaag en mogelijk is er dus sprake van een ‘geconstrueerde bommelding’, een evenement waarbij een aantal idiote kwaadwillenden de boel op stelten zetten om schrik aan te jagen, zonder daadwerkelijk een bom te laten afgaan.

Mocht dit het geval zijn dan is het de druiloren in ieder geval gelukt, de politie was zwaarbewapend aanwezig. Drie jaar geleden vond op de kerstmarkt van de Breitscheidplatz een grote aanslag plaats met een vrachtwagen. Destijds reed een vrachtwagen in op kerstgangers met 12 doden tot gevolg en tientallen gewonden. Dat de Politie nu snel ingrijpt bij de minste of geringste verdachte situatie is niet meer dan logisch.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Baaaaaaaahahahehe

  1. Tony Faas

   Anne Sophe Schillersdorf?

   1. Lampje

    Gewoon door de Berlijnse politie ontruimt.

 2. Jehoeda

  Volgens mij moet er in de kop staan “ontruimt” met een D. Door politie ontruimd. Kan het mis hebben.

  1. opabakema

   Je gaat door voor de magnetron.
   Het is goed .

  2. Vervelling

   Smerige taalnazi!

  3. Top

   Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

   “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
   And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”

   1. Limburgse Separatist

    Er moet een komma tussen irritante en moralistische. De rest klopt wel.

    1. Rammstein

     🙂 🙂

   2. Rosasolis

    @Top. Ik ben met je helemaal eens. Niemand is perfect; en iedereen maakt vaak onbewust taal of typ fouten. Dagelijks is er in Trouw een kleine rubriek over een correctie. De “taalnazi’s” zijn gefrustreerde idioten, die denken dat zij superieur
    wezens zijn. Het is nu bijna Kerst, en overal worden er uitvoeringen van Handel’s Messiah door soloisten, koren, en orkesten gegeven. Ik heb vaak de solo alt partij gezongen, zodat ik ieder deel heel goed ken. Handel was van Duitse afkomst, en hoewel hij een van onze grootste componisten, nog steeds is, was zijn kennis van de Engelse taal beperkt. Als je Messiah kent, zal je overal door dit zeer geliefde oratorium taal fouten vinden. Als je door de copieen van de originele muziek score van Messiah bladert, zal je die taalfouten in zijn eigen handschrift kunnen ontdekken! Maar voor Handel ging het over twee belangrijke dingen:
    de Bijbelse boodschap en zijn compositie.

 3. Seneca

  de kwaliteit van een redactie van een medium is net zo goed of slecht als haar reaguurders. indien de redactie van het betreffende medium niet optreedt tegen reaguurders die zo doorgesnoven zijn, dat zij zich als geit gedragen, dan is de redactie van het betreffende medium eveneens doorgesnoven dan wel zo bezig met navelstaren, dat zij de kwaliteit van het medium uit het oog verliezen en de toekomst van het betreffende medium niet bijzonder rooskleurig zal zijn.

  1. Ego-non-solus

   100% eens. DDS verwordt tot een sociale werkplaats voor hen die minder gelukkig in het leven staan. Door daar weinig tegen te ondernemen maakt DDS zichzelf irrelevant.

   1. Tony Faas

    Er is hier niemand die jou tegenhoudt om je biezen te pakken.

    1. Ego-non-solus

     Beste Tony, dat klopt! En dat doe ik dan ook. Ik noem Veren Of Lood, Cafe Weltschmerz, Theresa’ s Visie, Syp Wynia, Be Wiseman. Allemaal sites die inhoudelijk veel beter zijn dan DDS en waar ik niet reacties als die van een geit tegenkom. Ook geen reactie die uitsluitend bedoeld zijn om anderen te irriteren.
     DDS is voor mij al verloren en haalt naar mijn inschatting het einde van 2020 ook niet. Ik meen het oprecht als ik zeg dat ik dat jammer zou vinden!

     1. weer opnieuw

      zie weinig reacties en weinig reactie mogelijkheden op genoemde sites

     2. Ego-non-solus

      @weer opnieuw
      Uw reactie verdient respons want u heeft helemaal gelijk. In de context waarin mijn reactie stond was die opsomming niet adequaat. Ik had Elsevier en EJ Bron moet noemen dan was in ieder geval de meerderheid in die opsomming wél voorzien van reactiemogelijkheid.
      Wat voor mij wel waar is dat genoemde sites 100% interessanter zijn dan DDS. Ik bedoel dit niet onaardig maar het niveau van de artikelen vind ik over het algemeen beter.

  2. Veteraan

   @ Seneca ++
   Steeds meer mensen hier zijn het zat. Ik geef het zelf nog tot januari en hou er dan mee op. Het geblaat van ASS is trouwens nog beter te doen dan de zgn intelligente reacties van de huistrollen, makkelijker over te slaan met scrollen.

  3. Limburgse Separatist

   HTTP 405 error
   That’s odd… the website can’t display this page

   En dat per comment.

 4. Tony Faas

  Als je de islam importeert moet je natuurlijk niet denken dat je ongestoord van een ongelovigenmarkt kunt genieten, daar moet je bij deze bomgordelreligie niet mee aankomen. Die stelen gewoon een vrachtwagen en rijden er een stuk of vijftig dood.

  Nu kun je alleen nog naar een ongelovigenmarkt als er metersdikke betonblokken staan en militairen lopen met automatische wapens. Gelukkig hebben we hier wel de vrijheid van godsdienst, de vraag is alleen of het hier om een godsdienst gaat of om een staatsgevaarlijke ideologie. Het is in elk geval duidelijk dat het dodelijk is, zeer dodelijk zelfs.

  Fijne Kerstdagen!

  1. Ron

   Dat is vrijheid zegt men.
   Lopend achter betonblokken met zwaarbewapende mensen ertussen.
   Dat is verrijking zegt men.
   Angst voor de gekleurde mens omdat die zich totaal niet kunnen vinden in de westerse samenleving.
   Men (overheid en dwazen) zegt veel positieve zaken te ervaren hierdoor.
   Maar het enigste wat zichtbaar is de ellende en negatieve zaken die eruit voortvloeien.
   Nederland wordt een grote gevangenis en vrijheid bestaat niet meer.

   1. Tony Faas

    Waar islam verschijnt is het de vrijheid die verdwijnt, andersom mag ook.

    De vrijheid verdwijnt als de islam verschijnt.

 5. Tman

  Zo nu en dan een verdwaald kogeltje doel laten treffen, zou veel adspirant daders wel afschrikken!
  Fantasieloos die agenten!

 6. claus

  De COA’s en verdere vreemdelingen detentie moeten soortgelijkbeleid krijgen als Guantanamo Bay, alle daadkracht en afschrikking valt en staat met efficiëntie!

 7. Sergeant Monty

  Maar hoe zit het met die aanslagen op de andere kerstmarkten in Europa.

  Waarom schenkt de ‘rechtse’ media of onze strijder tegen de islam hier geen aandacht aan?

  1. Mycase

   Flikker eindelijk op man je lult verschrikkelijk uit je nek

   1. Ron

    Verstand van een visstick.

    Als het lult als een visstick.
    Ruikt als een visstick.

    Dan is Monty

  2. Top

   Delibereer, eens wat je bedoelt? Ik weet niet beter, of al die andere aanslagen of pogingen daartoe, toch wel in kranten of TV zijn vermeld. En ik woon in Ierland, daar zijn ze gelukkig, wat trager met heel veel dingetjes.

 8. fusilier

  Iedere moslim is geen terrorist, maar iedere kerstmarkt terrorist wel een moslim.

 9. fusilier

  Daar komt een tijd dat de christenen in Europa vogelvrij verklaard worden, net zoals de Joden in de tweede wereldoorlog.

 10. Anne Sophe Schillersdorf

  BAAAAAAAHAHAHAHA

 11. Anne Sophe Schillersdorf

  mehehegehege

 12. Anne Sophe Schillersdorf

  meeeeeeeeeeehehehehehe

 13. Kim Verlouw

  Moskeeën verbieden. Daar worden dit soort plannetjes gesmeed.

  Uiteindelijk ontkom je er toch niet aan. Dus sluiten die hap.

 14. weer opnieuw

  wir schaffen das

  te triest om verder uit te leggen , wat een hork dat wijf

 15. DidiMadloba

  De ergste terroristen leggen TOCH GEEN bom zodat het zoeken lekker lang duurt en iedereen in paniek raakt.

  Er moeten zware straffen komen op TOCH GEEN bommen leggen, want dat ontwricht de maatschappij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.