Leest Den Haag mee? Dit is hoe de Urgenda-uitspraak op een fatsoenlijke, rechtse manier kan worden uitgevoerd

Dat er op DDS wordt ‘meegedacht’ lijkt haast ongekend, maar ach, we zijn de beroerdste niet. Door middel van het uitvaardigen van verboden is een doel namelijk eenvoudig te realiseren, onze overheid bewijst het dagelijks.

De beste oplossing om tot 25% CO2-reductie ten opzichte van 1990 te komen is in een vierstappenplan al in 2020 eenvoudig te realiseren:

Stap 1

Verbied onmiddellijk biomassa. Bekend van biomassa is dat deze ongeveer 10% meer CO2-uitstoot oplevert dan de verbranding van kolen. Nu zijn er mensen die deze CO2 niet meetellen, maar hoe ze in 2020 het onderscheid van het ‘broeikasgas’ CO2 uit een kolencentrale of uit een biomassacentrale kunnen onderscheiden kunnen ze niet uitleggen. Vooralsnog is CO2 dus CO2 en draagt het volgens hetzelfde geloof bij aan de opwarming van de aarde. Verbieden dus!

Stap 2

Verbied tussen oktober en april elektrische auto’s. Deze hangen namelijk indirect aan de gascentrales of kolencentrales en stoten daardoor CO2 uit. Op een winderige dag bij temperaturen boven nul zou een uitzondering mogelijk zijn, mogelijk dat windmolens dat dan kunnen opvangen. Bezitters van deze stekkerauto’s mogen al blij zijn dat ze in de maanden mei tot en met september (bijna) belastingvrij kunnen rondrijden toch?

Stap 3

Verbied per direct tussen oktober en april warmtepompen. Deze energievreters (zo’n 4.200 kWh op jaarbasis, hoofdzakelijk in de winter) hangen namelijk indirect aan de gascentrales of kolencentrales in deze periode en stoten daardoor CO2 uit. Ook hier is het mogelijk op een winderige nacht bij temperaturen boven nul een uitzondering te maken; het PBL zou hiervoor een app kunnen ontwikkelen die de gebruiker de keuze geeft tussen 7 uur ‘s avonds en 7 uur ’s morgens eventueel de warmtepomp tóch aan te zetten, maar alleen als het waait natuurlijk.

Stap 4

Verbied onmiddellijk E10-benzine; verbrandingsmotoren gaan veel inefficiënter om met deze benzine-soort en stoten tot 10% meer CO2 uit. Voor de redenatie ten aanzien van de CO2 zie stap 1.

Aangezien de hoogste rechterlijke macht vertrouwt op modellen en niet op daadwerkelijke meetwaarden zou het PBL bovenstaande nog in januari 2020 in enkele kinky modellen kunnen vatten en doorrekenen (liefst met een hockeystick-grafiek), iedereen kan weer tevreden achteroverleunen, met twee vingers in de neus 2% meer CO2-winst…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. weer opnieuw

  Wat is er rechts aan de 4 logische stappen genoemd ?

  1. Blitzkrieg

   weer opnieuw : Ik kan je niet vertellen wat er rechts aan is, wel kan ik je vertellen wat er niet links aan is. Volkomen logische aanpak voor een imaginair probleem en is ook nog eens niet dictatoriaal.

  2. DidiMadloba

   Precies: de rechter heeft echt niet verboden logisch te blijven nadenken. Dat politici dat niet doen is wat anders.

 2. Cootje

  Is het licht weer aan ?

  1. Original NL

   ASS heeft ook enige linkse tips!

 3. weer opnieuw

  Kan iemand de verpleging even informeren dat de trol weer uit haar dwangbuis is gekropen ? Her IP op blok zetten is ook goed

 4. Cootje

  In Polen hebben ze een betere rechtspraak vraag maar aan het dikzakken Timmermans

 5. Anne Sophe Schillersdorf

  poepje, scheetje
  keuteltje, piesje, kutje, piemeltje, poepje, hoopje drolletje

 6. Politiek Profeet

  DDS krijgt binnenkort een foei-foei gesprekje op het catshuis met pinokkio en die zweefteef van de gristen unie.
  Je mag zelfs niet denken aan positieve oplossingen waar de internationals, banken en diverse corrupte linkse politici niets aan kunnen verdienen.

 7. EU kok

  Stap 5
  Stop met lezen en reageren op DDS
  De tablets en laptops zijn energievreters en hangen namelijk indirect aan de gascentrales of kolencentrales en stoten daardoor CO2 uit.

  1. Stanly2000

   Verbeter de wereld, ……!

   1. Original NL

    …….en begin bij uzelf EU kok!

  2. weer opnieuw

   ons cockje begint het te begrijpen , nu de hamvraag voor onze klimafoob , hoeveel laptops en tablets kan je hoeveel jaar laten draaien op de co2 uitstoot van de bouw van 1 windmolen ?

 8. Winston Smith

  Dat is geen oplossing. We hebben meer CO2 nodig, niet minder. In plaats van ideeen te verzinnen om minder uit te stoten, moeten we inzien dat we in een CO2-arme wereld leven. Genoeg bewijs te vinden over dit onderwerp. Patrick Moore is een goed voorbeeld.

  1. Riesmog

   Wat had Roger Moore hier mee te maken?

   1. Winston Smith

    Patrick Moore is een wetenschapper.

  2. opabakema

   Iets zegt me dat de aandoenlijke weer onder ons is

 9. Rammstein

  RPML, het klinkt als zeer effectieve en eenvoudig te realiseren voorstellen en maatregelen. Perfect uitgedacht!

  Nu maar hopen dat een Haagse ambtenaar deze voorstellen leest en er wat mee doet.

  1. Ben Venuti

   De kans dat er iets mee wordt gedaan is net zo groot als dat er een Boeing 747 op een biljart kan landen.

   1. Original NL

    Ja idd..dat hebben ze in de bijlmer een keertje geprobeerd..was geen succes!

 10. Blitzkrieg

  Iets zegt mij dat Jesse hier niet warm voor loopt, hoe zo dat toch komen? Misschien is CO2 reductie en de opwarming van de aarde toch niet zo belangrijk!

 11. EU kok

  RPML is zeker en gewis geen Duitser.

 12. Kretoloog

  Stap 1 is grote bullshit. RPML snapt er helemaal niets van. De CO2-uitstoot door verbranden biomassa wordt weer vastgelegd door nieuwe bossen. Door planmatig beheer ontstaat zo een circulaire vorm van energie-opwekking. Waarbij de CO2-uitstoot in balans blijft bij de opname.

  Als je zulke basale wetmatigheden al niet snapt, ben je niet geschikt om een oordeel te geven over de Urgenda-uitspraak.

  1. EU kok

   U nam dit komisch bedoelde intermezzo serieus?

  2. FVD

   Kretoloog

   In stap 1 wordt er geen bullshit verkondigt, maar u verkondigt bullshit.

   Fantastisch, dat planmatige beheer en circulaire vorm van energie opwekking, zoals u stelt. En de kretologie “de CO2 uitstoot door verbranden biomassa wordt weer vastgelegd door “NIEUWE” bossen.

   Even een geheugen steuntje. De verdwijning (houtkap) van opnamecapaciteit is niet op te heffen door aanplant van jonge bomen. Jonge, nieuwe aanplant heeft minstens 20 jaar tot een halve eeuw nodig voordat zij met de CO2 opname kan beginnen.

 13. JFU

  Aangezien wij een kabinet hebben dat besmet is met een virus die de hersencellen aantast, is elke discussie over andere manieren om te voldoen aan hun zelf gemaakte aanvullende wurgwet over Co2 reductie onmogelijk. Hun ‘gelijk’ is heilig, ook al gaat het ten koste van onze economie. Er breken donkere tijden aan…!

 14. Bolkestein

  Van minder overbevolking krijgt ons land ook een kleinere ecologische voetafdruk.

  Waarom zouden wij eigenlijk nog ons land verder moeten laten overbevolken door ons om te laten volken vanuit (Noord-)Afrika en het Midden-Oosten met primaten waar wij alleen maar ondermijning van de verzorgingsstaat, meer criminaliteit, terrorisme voor terug krijgen? Ons (leef)klimaat kan prima zonder die geïmporteerde Afrikanisering, Arabisering en Islamisering. En zo blijven we een fatsoenlijker land. Mag ik dit ook toevoegen aan de fatsoenlijke voorstellen?

 15. DidiMadloba

  Stel je voor hoe de wereld er voor zou staan zonder de wijsheid van DDS!

 16. marco kruidenberg

  Kan nog wel eens kloppen ook. Zuur dat deze regering doof en blind is voor andere argumenten dan die in de tunnelvisie passen. Overigens mis ik node de argumenten voor kernenergie hier als no. 5 (opstarten staatsteun voor de aanvrager, zodat we in 2030 zo’n 3 units erbij hebben en daarna elke 5 jaar 1 tot 2050. dan zijn we van de CO2 af)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.