LOL! Na goedpraatreisje Saoedi-Arabië mogen influencers nu ook naar Noord-Korea, ISIS en Syrië

De Nederlandse influencers die op kosten van de overheid van Saoedi-Arabië schaamteloze propaganda hebben gemaakt voor één van de grootste mensenrechtenschenders ter wereld, hoeven voorlopig niet op zwart zaad te zitten. Ze kunnen zo verder reizen voor foto’s van gifgasfabrieken in Syrië of strafkampen in Noord-Korea.

Het is de complete domheid van de Instagramcultuur. Lekker oppervlakkig, neem van iedereen geld aan. Maar principes? Nooit van gehoord! En dus lag gisteren ineens een hele batterij Nederlandse influencers onder vuur, die op kosten van Riyaadh naar Saoedi-Arabië waren gevlogen voor een luxe vakantie. Ze konden zo hun publiek laten zien dat het land helemaal niet zo kwaadaardig was. Ondanks de sadistische manier waarop vrouwen worden behandeld, en de brute vervolging waarmee niet- of ex-moslims te maken krijgen.

Nadat er kritiek kwam op het feit dat Nederlandse instagrammers zich hadden laten betalen door een schurkenregime, kwamen ze met nietszeggende tegenwerpingen: je mocht ook heus wel mooie dingen laten zien. Dat je daarmee een afschuwelijk regime legitimeert, kon ze niets schelen.

Is er eigenlijk ooit een bottom line? Gaan er dingen te ver? Roel Maalderink, van de briljante VoxPop-video’s, onderzocht dat met een satirische video. Want wat zouden de in bikini rondparaderende social media-sterretjes eigenlijk vinden van een reisje naar Noord-Korea, of het ISIS-kalifaat? Is dat dan ook nog steeds grappig?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Sergeant Monty

  “een reisje naar Noord-Korea, of het ISIS-kalifaat?”

  Afhankelijk van hun morele grenzen zullen ze een besluit nemen wel of niet te gaan.
  De morele grens is bij veel mensen te verschuiven d.m.v. geld.

  Dit geld niet alleen voor influencers maar ook voor politici en artiesten.

  Toeristen bepalen zelf waar ze op vakantie heen gaan. Ook dit hangt af van hun moreel en hoeveel geld ze te besteden hebben.

  Hoeveel mensen gaan er bijvoorbeeld nog maar Turkije?

  1. Arbeider65

   Ik denk dat er nog vele mensen naar Turkije gaan op vakantie. Trouwens als mij, door SA, ook een leuk bedrag wordt voor gehouden, dan zeg ik ook geen nee. Ik wil absoluut niet hypocriet zijn.

   Ik denk dat velen dit zullen doen. Tenslotte moet de schoorsteen roken en de vrouw ook tevreden worden gehouden.

 2. Cesare

  Zo zie je maar wel die influencers zijn gewoon geldwolven met weinig moreel besef. Die gaan nog met Hitler in auschwitz op de foto.

  1. Sergeant Monty

   Iedereen heeft zo zijn prijs.

   Als je maar genoeg bied.

  2. Cesare

   Negin Mirsalehi, Romee Strijd, dj Afrojack en Sanne Vloet maken deel uit van dit clubje. dj tiesto hoort er klaarblijkelijk ook bij. Volgende maand bij Kim Jong Un?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.