Lol! Zelfs het SCP bemoeit zich nu met de ‘OK Boomer’ nonsens

Het is nu helemaal een hype de afgelopen weken, progressieve jongeren die nonchalant oudere of conservatief denkende mensen ‘buitenspel’ proberen te zetten door een gesprek te stoppen met OK Boomer. Allemaal heel grappig voor die jongeren, en ze denken serieus ook nog dat zij het wel beter weten maar hebben de ‘boomers’ het wel beter?  Het SCP meent van niet.

SCP-onderzoeker Jos de Haan vindt het onzin dat latere generaties zich achtergesteld voelen ten opzichte van de babyboomers. Later vandaag spreekt De Haan ook in de Tweede Kamer over de kansen en belemmeringen van de jeugd van tegenwoordig.

Volgens De Haan zijn het juist de mensen die tussen ’60 en ’90 geboren zijn die het meest hebben geprofiteerd van de welvaart van de verzorgingsstaat. En dus niet de babyboomers.

 ,,Als je kijkt naar overheidsbeleid zoals studiekosten en huursubsidie zijn het díe generaties die daar relatief het meest profijt van hebben.’’

Het enige waar de babyboomers wel een streepje voor hebben is bij de woningmarkt.

,,Al zijn de verschillen tussen generaties minder groot dan wel eens wordt verondersteld’’, zegt de SCP’er. ,,Ouderen hebben vaak goedkoop een huis kunnen kopen en lang geprofiteerd van de hypotheekrenteaftrek. Maar latere generaties hebben daar hooguit minder van kunnen profiteren. De verschillen zijn niet zo scherp.’’

De Haan wil als onderzoeker voornamelijk alle vooroordelen die we hebben ontkrachten. Iedere generatie heeft op een bepaald moment voordeel gehad met iets, of juist weer een nadeel gehad op andere zaken. Dus dat hele ‘OK Boomer’ klinkt allemaal leuk en aardig maar is ongefundeerd.

Wel is De Haan van mening dat het huidige leenstelsel nieuwe problemen aan het licht brengt.

Het SCP geeft geen politiek oordeel over het huidige leenstelsel’’, zegt De Haan. ,,Maar er zitten wel negatieve consequenties aan hun huidige systeem waarbij jongeren zelf al het geld voor hun studie moeten lenen. Daardoor hebben jongeren langer een hogere studieschuld. En moeten jongeren tijdens hun studie een balans zien te vinden tussen het vergaren van eigen inkomen en toenemende studiedruk. Want de eisen van hogescholen en universiteiten worden steeds hoger.’’

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. JochemX

  De gedachtenpolitie oprichten. Iedereen die het woord Boomer gebruikt zwaar straffen. Overigens hebben de Boomers in hun werkzame leven flink aangepakt, daarna kwam de patatgeneratie, met heel veel rechten en weinig plichten.

  1. Limburgse Separatist

   De boomer generatie is de meest verwende, zinloze generatie ooit. Vergis ze niet met de generatie die ww2 won

   1. Rammstein

    Zo te zien is Limburgse Sepa ook zo’n verwend tiefuskreng die zich graag laat opjuinen, zonder weerwoord laat indoctrineren, die snel en veel schreeuwt, maar van niets ook maar enig benul of kennis heeft.

    Ik stel voor die kleine krabbelaars voortaan ‘puberbreinen’ te noemen.

 2. Jumping

  Inderdaad dit blijkt weer eens te meer, hoe verdeeld dit keiverotte Nederland is geworden.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Watcher

   Op stee geven de knullen altijd, Klerat of Rattox-G aan @ Jumping Lugár.
   Goed voor de stoelgang zeggen ze dan.
   Je kunt trol @Jumpie ook alles wijsmaken…

  2. Nep

   Ja Jumpie emigreren!

 3. Limburgse Separatist

  Ok boomer heeft dus helemaal niks met de regressieve ondermens te maken. Die hebben nog nooit een meme gemaakt. Ok boomer komt van de “Groyper” beweging. Dat is paleoconservatisme. Die spreken Neoconservatieven aan op hun pro-israel standpunten en open grenzen visies.

 4. Ben-NIET-Groen-L

  Ik lieg niet en heb dit niet verzonnen:

  Ik zal het héél simpel houden……..

  Geboren in 1952 in een gezin met 5 kinderen. (armoede)
  (als kind nooit op vakantie geweest)
  Doorlopen: Lagere school / technische school/ Be-me-tel / HTS en gaan werken in de metaal op m’n achttiende jaar als eveneens mijn vrouw met haar Muloottje die in het ziekenhuiswezen terecht is gekomen tot haar pensioen

  Getrouwd met 22 jaar/ huisje gekocht van 87000 (toen nog gulden)
  Bewust kinderloos gebleven tot heden.
  Huisje in 30 jaar afgelost (waar ik dood uitgedragen word)
  Ik: na 45 jaar met vroeg pensioen / eveneens mijn vrouw.
  Met onze twee pensioentjes en AOW kunnen wij samen nu ruim leven.

  Ik vraag mij af wat hier mis mee is of wat ik verkeerd zou hebben gedaan.
  Weet iemand dit hier?

  1. Limburgse Separatist

   Ondanks dat je in armoede opgroeide lieten je ouders je een betere samenleving na waar jij je huidige welvaart in hebt kunnen opbouwen. Dat kunnen we tegenwoordig niet zeggen. Blindelings PVDA stemmende Timmerfrans boomers met hun diversiteits dwang maken van onze eigen kinderen een buitenlander en tweede viool in eigen land.

  2. Blitzkrieg

   Ben-NIET-Groen-L : Je hebt helemaal niks verkeerd gedaan, jij en je vrouw hebben een leven lang gewerkt en hebben nu recht op pensioen. Geniet er lekker van zou ik zo zeggen, het leven is maar kort. Er zijn tegenwoordig vele problemen – ik zal ze niet allemaal benoemen (één daarvan is de EU) – maar daar kan jij (en ik) helemaal niks aan doen. Genieten is dus mijn devies.

  3. Wesley Benbow

   Je hebt helemaal niks mis gedaan, Ben, je hebt gewerkt en keurig een pensioen opgebouwd.
   Daarvan pluk je nu de vruchten. Het is je gegund.

 5. Wesley Benbow

  Het tegen elkaar opzetten van generaties is stupide en schadelijk.

  Generaties kunt je onmogelijk eenduidig als een groep aanduiden. Er zijn arme en rijke boomers en sommigen profiteerden van de economische mogelijkheden in de periode waarin ze opgroeiden en anderen niet. De tegenstelling is, zoals altijd, tussen arm en rijk en die tegenstelling loopt door de generaties heen, met als constante dat de ongelijkheid in vermogen en inkomens de laatste decennia is toegenomen.

 6. Vishengel

  OK, Boomer

 7. Behold My Negativity

  Wanneer ik SCP lees, dan denk ik juist aan het SCP Foundation. Lijkt erop dat het zeggen van “ok boomer” een gesprek stopt dit een kandidaat maakt voor de wiki.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.