Nederland is klaar met geweld tegen hulpverleners tijdens jaarwisseling! 95% is voor zwaardere straffen

Vrijwel heel Nederland is het spuugzat dat hulpverleners zoals politie, ambulancepersoneel en andere hulpverleners te maken krijgen met geweld, en zijn voor zwaardere straffen. Dankzij een onderzoek van I&O Research komen deze nieuwe inzichten aan het licht. 

Bijna heel Nederland wil dat de raddraaiers die zich schuldig maken aan het plegen van geweld jegens hulpverleners, zwaarder worden gestraft. December is aangebroken en dus staat aan het eind van deze feestmaand de jaarwisseling weer voor de deur. Daar krijgt bijvoorbeeld de politie nog weleens te maken en agressie en geweld.

“Bijna alle Nederlanders (95%) vinden dat er zwaardere straffen moeten komen bij geweld tegen politie of hulpverleners. Ook is agressie tegen politie of hulpverleners volgens Nederlanders het belangrijkste onderwerp waarop politie en andere toezichthouders moeten handhaven. Ruim een kwart (28%) vindt dat dit prioriteit moet krijgen in de handhaving, nog voor zaken als de handel in illegaal vuurwerk en de handhaving van afsteektijden. Overall is nu 50 procent van de Nederlanders voorstander van een algemeen vuurwerkverbod voor particulieren, 45 procent is hierop tegen. Het aandeel voorstanders is terug op het niveau van 2015 (49%). Een lokaal vuurwerkverbod kan op de steun van een iets groter deel van de bevolking (57%) rekenen.”

Mediadeskundige Mark Koster verwoordde het wel typerend in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland. ‘Straffen’ klinkt hem dan ook als muziek in de oren.

““Vuurwerk moet je gewoon lekker afsteken, maar je moet met je vingers van gezagsdragers afblijven. Zij zijn er om ons te beschermen. Ik vind die straffen dus een heel goed idee.””

CDA-Kamerlid Anne Kuik is het met hem eens. Zij zegt ‘erg boos te worden’ als dit soort calamiteiten weer eens de revue passeren en wil de personen ‘die hier niet goed mee kunnen omgaan’ hard aanpakken. Nou mevrouw Kuik, daar bent u niet de enige in!

Gelukkig gaat er vanaf 1 januari een wet in die ‘het hinderen’ van hulpverleners zwaarder bestraft, waarbij de maximumstraf wordt verdriedubbeld tot drie maanden cel. De idioten die het lollig vinden om hulpverleners met vuurwerk te bekogelen, kunnen dus een tijdje brommen in de cel. En dat is maar goed ook!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Bockbeer

  Hulpverleners ga ook staken, en het land plat leggen. Mijn zege hebben jullie.

  1. Hiddema

   Hulpverleners moeten bewapent worden dan kunnen ze het tuig gewoon afknallen!!!!!

   1. Heinz

    Ik beveel het Sturmgewehr 44 aan en het onovertroffen Luger pistool. Een Walther p38 mag ook.

    1. Joshuak

     Een Lugar pistool?

     Die dingen zijn zo onbetrouwbaar als maar kan, heb er in Chili in mijn jeugd zelf een gehad hahaha

 2. Bolkestein

  De Nederlanders hebben wel gezond verstand, als ik zo op de percentages af ga. Andermaal zal het bij de D’66-rechter niet aanwezig zijn. Het zullen wel weer “Foei!”-gesprekken gaan worden.

  1. Original NL

   Uiteraard Bolkestein…want het zijn meestal marokkaantjes die zich hier schuldig aan maken.

 3. jan1

  Vind 95% van de rechters dit ook?

 4. Vlaswiek

  Helaas helpen zwaardere straffen niet.

  Wat wel helpt?

  Handhaven, meer politie en het opvoeden van de nieuwe generatie.

  1. Vanduinen

   Dat is precies wat ik bedoel. Populistische indoctrinatie verbannen. Met elkaar voor mekaar dat houdt ons op de been.

 5. Jumping

  Wat een vreemde combinatie, deze foto bij het artikel.
  Ik geloof er niets van, dat deze foto in combinatie met het onderzoek, zo door I&O
  is gepresenteerd.
  En waarom moet er door DDS één naam worden genoemd.??

  VREEMD.

 6. Sans Rancune

  Ik denk dat die 5% staat voor de hang naar “tradities” Zij die overmatig opgeven over oude waarden en gebruiken in onze samenleving.

 7. Hiddema

  Drie maanden gaat niet helpen zeker drie jaar!

 8. Dropje

  Dat wordt dan brommen voor een hoop dronken en doorgesnoven PVV tokkies

  1. Hiddema

   Nee het zijn vooral Marokanen en Turken die aggresief zijn.

   1. Hendrik_Groen

    Tuurlijk joh, in Duindorp wonen toch ook alleen maar Marokkanen en Turken?

    1. Bosche draak

     Ja maar ja maar Duindorp dan?

     Die worden toch ook opgepakt stelletje droplulletjes bij elkaar dat jullie er zijn!
     En het staat in zijn volledigheid in de kranten, dus niks van dat “lichtgetinte met Noord Afrikaanse kenmerken” en dergelijk geneuzel.

     Gewoon elke debiel die hulpverleners belaagd met vuurwerk of wat dan ook oppakken en straffen!

     En handhaven

     En dat de rechters eens hun hoofd uit hun anus halen en eens een duidelijk signaal afgeven aan de maatschappij

     Dat willen we zien!!

 9. Heinrich

  “geweld jegens hulpverleners wordt zwaar bestraft”
  Niet éénmaal foei maar twéémaal, waarschijnlijk!
  Als iemand een baksteen of molotovcocktail naar agenten gooit, moet men de poten onder de persoon uitschieten, dat helpt!
  Alle verdere geplande en reacties hebben zero effect!!

 10. weer opnieuw

  Ja , ik ben voor zwaarder straffen maar niet alleen tijdens de feestdagen. Als we dan toch deze discussie gaan lopen zullen we dan stoppen om ongeregeldheden te verbinden aan de verkoop van vuurwerk gedurende drie dagen ?

  Die twee dingen hebben niets met elkaar te maken. Een amokmaker gooit immers in plaats van een illegale cobra net zo makkelijk een benzinebom.

 11. Ben-NIET-Groen-L

  Waarom die foto van die pro-Israëldemonstrant…vraag ik mij af!?

 12. Rosasolis

  Min. Grapperhaus heeft enkele weken geleden aangekondigd dat er zwaardere straffen worden gegeven aan agressieve aanvallers op alle medewerkers in het openbare samenleving. Dit is hard nodig. Vorige maand werd een vrouwelijke conducteur in de trein aangevallen door een aantal jonge mannen. Ze werd zwaar gewonden. En moest dagenlang in de ziekenhuis blijven om te herstellen. De aanvallers vielen haar aan toen ze bezig was de treinkaarten te controleren. Gelukkig hielpen een aantal passagieren om haar te uit de handen van deze criminelen te bevrijden. Vele regeringsleden willen dat op ieder trein twee politie agenten meerijden. Maar helaas is er momenteel een grote tekort aan politie. Laat ook de politie naar Den Haag komen om te demonstreren voor een beter salaris; misschien zullen er dan meer jonge mannen en vrouwen voor deze zware, maar hard-nodig beroep kiezen.

 13. Baron von Munchhausen

  Zwaarder straffen?
  Zal toch eerst de gehele rechtspraak vervangen moeten worden!
  Geweld naar ambulances, politie en brandweer komt, vrijwel, altijd van allochtonen! Dus van zwaar straffen komt niets! “Ze zijn zielig, geen kansen, en meer van dat linkse geleuter!”

  1. Hiddema

   Dat zeg ik geweld komt vooral van Marokanen en Turken. laten ze die eerst eens stevig aan pakken. niet pamperen!!

  2. Rosasolis

   @B.v.Munchhausen. Nee de aanvallen zijn niet alleen van allochtonen. Maar ook van de jonge Nederlandse jongen / meiden agressief tiener benden. Vorige week werd er bekend gemaakt dat een “gewone” Nederlandse tiener kliek een Nederlandse familie van het joodse geloof in het kleine dorp in Noord-Holland aanviel. Er waren geen moslims bij. Blijkbaar gaat dit Hollandse terroristische tiener beweging gewoon door. Eerst proberen ze het in dorpen, en dan proberen ze dat het verder gaat…omdat de lidmaatschap van de FvD de aller goedkoopste is, en alleen bedoeld om steeds meer mensen te lokken.
   Velen in ons dorp hebben ook vreselijk last gehad en nog steeds hebben van deze bijzonder agressieve tiener bendes, die Baudet zien als hun levensredder! Wanneer gaat hij alweer naakt in een vijver liggen om te vertellen dat hij “de naakte waarheid weet”? Wellicht vinden de Noord-kop tiener-griezels dit sensatie geweldig! Niemand weet wat ze willen bereiken, behalve haat verspreiden. Ze doen het niet goed op school, dus Nederlandse Jeugd Terrorisme is hun enige, huidige doel.
   Jammer, heel erg jammer dat Nederlandse jeugd bendes al dit terrorisme doorzetten…
   in alle dorpen van de kop van Noord-Holland! Voor geen enkele reden! Behalve dat hun cijfers op school heel slecht zijn, en snel achteruit gaan. Jammer…heel erg jammer
   dat wij in de Noord-Kop van Nederland, met zulke wezens moeten leven en steeds vrezen. Wanneer gaan ze alweer onze eeuwen-oude dorpen aanvallen? Niet alleen Joden of Roma’s of Christenen…maar iedereen. Wij werden gepakt omdat ik van Canadese afkomst ben, en nog steeds misschien met een lichte Engelse accent praat.
   Misschien kan iemand aan die stomme Nederlandse tiener oproerkraaiers vertellen over de duizenden Nederlandse immigranten die naar Canada kwamen tijdens de na-oorlogse jaren.

 14. NoDoubt

  De overheid is al jarenlang kapot bezuinigd. We betalen ons scheel aan Brussel zodat immigranten een blanco creditcard krijgen met maandelijks 500 euro erop. Moslims is verboden vanuit de Koran te integreren want dan heb je foute vrienden. Met de komst van de mokeeën wordt dat alleen maar erger. Kijk naar Turkye. Van de 24 % begin jaren 90 is nu nog 0,03 % over door systematische uitgeroeïng. NL is het dichtsbevolkt gebied na Monaco in EU. Als we teveel kippen op een m2 hebben schreeuwt iedereen moord en brand maar kennelijk niet vol genoeg om asielzoekers binnen te halen. Kosten 500 miljard. Dan moet je ook niet raar staan kijken dat mensen gekke dingen doen. NL naar de armoe met dank aan de ongehuwde Rutte /Merkel/ Macron. Wel opvallend. Zij vormen de nieuwe hoeksteen van de samenleving en onze cultuur wordt wel verdedigd maar worden gestigmatiseerd als populisten. Wie is hier nu stekeblind??

 15. RvdBe

  Gaaaap, is dit een bericht uit 1995 ofzo?
  Men is het al deccenia lang zat, er is niks veranderd en er zal niks veranderen.
  Let op, er gaat 1 dezer dagen weer een burgemeester of politicus zeggen dat geweld tegen hulpverleners niet getolereerd zal wotden.

  1. Shadow1100

   Ik hoor het Grapperhaus nú al zeggen op 1 januari 2020 in het nieuws:”Wat er nu de afgelopen jaarwisseling is gebeurd toleren we absoluut NIET”.
   Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah……..
   Ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.
   Het is toch ieder jaar hetzelfde liedje alleen uit een andere mond.
   Laat alle verantwoordelijk mensen, burgermeesters, officieren van justitie, rechters, 2e kamerleden, ministers enz. de jaarwisseling eens meemaken met de politie en dan wel op straat en niet in een afgesloten politiebureau…. Wel een extra onderbroek meenemen!
   Hoe zou oud&nieuw er uit zien als alle politiemensen zich ziek melden?

 16. Michael M

  Hoelang blijven ze nog roepen over zwaardere straffen op papier en op tv en keer op keer niet uitvoeren. Militaire dienstplicht weer invoeren. Opvoeding geven in discipline, normen en waarden, barmhartigheid, saamhorigheid en vastberaden. Ook geldig voor links.

 17. Onno Zel

  Weet iemand eigenlijk waarom die lui hulpverleners aanvallen ? Is dat omdat ze een hekel hebben aan uniformen ? Als we weten wat die lui ‘triggert’ kunnen we de lont verwijderen en het probleem oplossen. Straffen helpt niet, voorkomen wel.

 18. Lex

  Het sinterklaasfeest mag niet meer, nu gaat de oud en nieuw traditie in de ban, wat is het volgen het kerstfeest omdat dit tegen de borst stuit van de moslims in Nederland?

  Wie weet ook het paasfeest?

  Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar

  Daar krijgen wel het Suikerfeest voor terug.

  Het word steeds gekker.

  Nog in de jaren 80 gezellig met oud en nieuw in de kroeg lekker een biertje “wat toen nog 75 cent koste” lekker een sigaretje, buiten wat vuurwerk afsteken. Daarna met een biertje op achter stuur naar huis.

  Dit alles is anno 2019 totaal niet meer denkbaar.

  Tijden veranderen zeker niet ten goede.

  1. Wesley Benbow

   Het Sinterklaasfeest mag wel degelijk, Lex. Liever niet meer met Zwarte Pieten, maar zelfs dat is niet verboden.

   Het Kerstfeest mag ook hoor.

   Niet zo angstig, en lees eens een krant.

 19. Koeriertje

  Zelfs als 100 % vóór is, zal er niets gebeuren in dit gedoog- en deugland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.