Rotterdam kampt met bedelaars, Leefbaar wil bedelverbod! 'Uitwerpselen en naalden op terrassen'

Geen categoriedec 05 2019, 13:04
Grote steden hebben nu eenmaal te maken met een aantal grote problemen. Denk bijvoorbeeld aan asociale trouwstoeten, waarbij agenten knock-out worden geslagen. In Rotterdam zijn ze nu aan het volgende hoofdstuk begonnen: de bedelaars.
Zowel de ondernemers als mensen die lekker willen shoppen hebben last van dit probleem. 'Het gaat vooral om autochtonen, veelal verslaafde daklozen en bedelbendes uit Oost-Europa', zo valt te lezen op WNL. Het is volgens Leefbaar Rotterdam dan ook de hoogste tijd om eens te denken aan een bedelverbod. Gemeenteraadslid Michel van Elck windt er geen doekjes omheen en legt even haarfijn uit wat er volgens hem moet gebeuren:

"“Het is noodzakelijk om strenger te handhaven. De Oost-Europeanen moeten we aanpakken en terugsturen naar het land van herkomst. De mensen uit Nederland hebben een zorgtraject nodig, waardoor dit allemaal niet nodig is”"

Leefbaar Rotterdam kan wat betreft een bedelverbod op steun rekenen uit een toch wel heel opmerkelijke hoek. Zo heeft ook Denk aangegeven dat ze graag zien dat burgemeester Aboutaleb zo'n bedelverbod zal gaan handhaven. Van Elck komt ook nog met een aantal voorbeelden op de proppen, om aan te geven hoe schrijnend deze zaak is:

“Ze hangen bijvoorbeeld op terrassen rond of staan voor winkels. Sommige ondernemers worden zelfs geconfronteerd met uitwerpselen en naalden op hun terrassen. Dat kan natuurlijk niet.”

Nee, natuurlijk kan dat niet. En daar zal ieder weldenkend mens het roerend met hem eens zijn. Toch mag het een wonder heten dat Leefbaar Rotterdam en Denk elkaar helemaal gevonden lijken te hebben in het standpunt omtrent een bedelverbod. Zoiets komt ook zelden voor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten