snapshot2

Nederland is klaar met geweld tegen hulpverleners tijdens jaarwisseling! 95% is voor zwaardere straffen

Geen categoriedec 05 2019, 12:00
Vrijwel heel Nederland is het spuugzat dat hulpverleners zoals politie, ambulancepersoneel en andere hulpverleners te maken krijgen met geweld, en zijn voor zwaardere straffen. Dankzij een onderzoek van I&O Research komen deze nieuwe inzichten aan het licht.
Bijna heel Nederland wil dat de raddraaiers die zich schuldig maken aan het plegen van geweld jegens hulpverleners, zwaarder worden gestraft. December is aangebroken en dus staat aan het eind van deze feestmaand de jaarwisseling weer voor de deur. Daar krijgt bijvoorbeeld de politie nog weleens te maken en agressie en geweld.

"Bijna alle Nederlanders (95%) vinden dat er zwaardere straffen moeten komen bij geweld tegen politie of hulpverleners. Ook is agressie tegen politie of hulpverleners volgens Nederlanders het belangrijkste onderwerp waarop politie en andere toezichthouders moeten handhaven. Ruim een kwart (28%) vindt dat dit prioriteit moet krijgen in de handhaving, nog voor zaken als de handel in illegaal vuurwerk en de handhaving van afsteektijden. Overall is nu 50 procent van de Nederlanders voorstander van een algemeen vuurwerkverbod voor particulieren, 45 procent is hierop tegen. Het aandeel voorstanders is terug op het niveau van 2015 (49%). Een lokaal vuurwerkverbod kan op de steun van een iets groter deel van de bevolking (57%) rekenen."

Mediadeskundige Mark Koster verwoordde het wel typerend in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland. 'Straffen' klinkt hem dan ook als muziek in de oren.

"“Vuurwerk moet je gewoon lekker afsteken, maar je moet met je vingers van gezagsdragers afblijven. Zij zijn er om ons te beschermen. Ik vind die straffen dus een heel goed idee.”"

CDA-Kamerlid Anne Kuik is het met hem eens. Zij zegt 'erg boos te worden' als dit soort calamiteiten weer eens de revue passeren en wil de personen 'die hier niet goed mee kunnen omgaan' hard aanpakken. Nou mevrouw Kuik, daar bent u niet de enige in!
Gelukkig gaat er vanaf 1 januari een wet in die 'het hinderen' van hulpverleners zwaarder bestraft, waarbij de maximumstraf wordt verdriedubbeld tot drie maanden cel. De idioten die het lollig vinden om hulpverleners met vuurwerk te bekogelen, kunnen dus een tijdje brommen in de cel. En dat is maar goed ook!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten