Oei! Nord Stream 2 op losse schroeven na exit van Allseas door sancties Verenigde Staten ‘te afhankelijk van Russisch gas’

De Nord Stream 2-gaspijpleiding die energie van Rusland via de Baltische-, en Oostzee naar West-Europa moet vervoeren, staat op losse schroeven na dreigende sancties van de Verenigde Staten. De VS willen niet dat er een extra pijpleiding bijkomt en willen de monopoliepositie van Oekraïne als tussenpersoon in stand houden. Duitsland reageert bijzonder geschrokken op de sancties van de VS, via NOS Teletekst.

Het Nederlands-Zwitserse bedrijf Allseas stopt met de aanleg van de Nord Stream 2 gaspijplijn nu de Amerikanen dreigen het bedrijf sancties op te leggen. De VS willen namelijk niet dat er een tweede gasleiding tussen Rusland en Europa wordt aangelegd. Bedrijven die werken aan de Nord Stream 2 gasleiding kunnen in de toekomst géén zaken meer doen in de VS, de grootste (kapitaalkrachtige) markt ter wereld.

Volgens de Amerikanen zou Europa ‘te afhankelijk worden van gas uit Rusland’ door de aanleg van de pijpleiding. Echter is dit onjuist. Immers zijn wij nu al afhankelijk van Russisch gas! De werkelijke reden, is het feit dat de VS geld verdient aan ‘security contracts’, die Kiev vervolgens betaalt van de gasinkomsten.

Die inkomsten is de VS echter kwijt wanneer Duitsland gas importeert via een veilige pijpleiding zoals Nord Stream 2. Het corrupte regime van Kiev zit nu namelijk nog tussen de West-Europeanen en Rusland in, waardoor de gas ook extra geld kost. Toevallig sloten het Kremlin en Kiev vandaag een deal over deze gasleveranties. Kiev krijgt miljarden euro’s van Moskou voor het ‘doorlaten van het gas’, maar uiteindelijk betalen wij die rekening natuurlijk.

Het in standhouden van het monopolie van Kiev is natuurlijk niet in ons belang, daarom is het ook zo jammer dat velen denken dat de aanleg van Nord Stream 2 een probleem is voor Europa, maar juist het omgekeerde is waar: het niet bouwen van deze pijpleiding houdt een monopoliepositie in stand.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Jumping

  Een kanjer deze Trump.

  Gewoon recht voor zijn raap.

  Geen leugens zoals Rutte.

  Gewoon eerlijk.

  1. Lampje

   Dat is ie, maar u vergeet dat het een schizofrene mafketel is die niet weet hoe de wereld in elkaar zit. De meeste zéér stomme Yanken denken nog steeds dat de VS de wereld is.

 2. fusilier

  Wij van het gas af, Duitsland vele malen groter dan Nederland gaat aan het gas. Linkse logica.

 3. RvdBe

  De eu als supermacht kan Trump toch makkelijk aan, trouwens we gaan toch van het gas af?
  Oh nee, toch niet, mss wel, we weten het niet, wat zegt Greta?
  eu = kneuzen

  1. Veteraan

   RvdBe ++

 4. Veteraan

  We hebben het gas nodig, zeker in NL en omliggende landen.
  NL wil er niet aan maar moet het toch steeds meer gaan inkopen, heel dom want nu gaan ze veel meer betalen dan nodig is. En we leveren gas onder de inkoopprijs omdat we oude contracten blijven honoreren, idiotie. Erdogan had allang een dikke vinger…..

  Maar Trump weet waar hij mee bezig is en als Europa vriendjes wil blijven van sterke machten zoals Rusland en China [ondanks veel schendingen van mensenrechten, enorme corrupte en bedreiging van de toekomst op veel punten van milieu tot rechten op …….. enz] hem blijft negeren en Amerika en Israël als vijanden behandelt.
  Tja, dan grijpt hij in.

  Wat een kerel hé, nog nooit zo’n goede president gezien.
  Go Trump, pak ze maar aan met al dat laffe gedoe.
  Weg met die Europese Unie waar men alleen voor zelfverrijking en een groot ego zit.

  1. Dropje

   Maar wij zijn onderdeel van de EU
   Of vindt u het lekker om genaaid te worden door Trump ?
   Stiekem denk ik van wel

   1. RvdBe

    Dropje, jij vind het wel lekker om genaaid te worden door de eu?

    1. Veteraan

     @RvdBe

     Dropje is een Trol met tientallen nicknames die wanhopig aan het vissen is naar reacties omdat hij echt geen normaal leven is.
     Al jaren ernstig ziek maar helaas nog niet terminaal.
     Niet reageren helpt !

 5. Cootje

  Van mij mogen ze aan het gas ik heb een allesbrander die doet het als een gek vraag het maar aan mij buren die houden ramen en deuren gesloten maar ik heb de voc mentaliteit en denk alleen aan mij eigen ikke ikke en de rest kan stikke net als Rutte en cornuiten

 6. Cootje

  Timmermans heeft het nog gezegd mensen pas op als u het verdrag van Lissabon niet tekent dan gaat het licht uit en nu ook al het gas zal Rutte wel een belasting uitvinden om in het donker te zitten . En kunnen André Hazes en zijn nieuwe vriendin zich uit leven want met licht aan komt het in de telegraaf

 7. Timber

  GAZprom heeft al gezegd , dat ze het overnemen. Pijp komt.

  Maar wanneer komt de Israëlische – EU pijplijn? Ja die hebben ook heel veel gas en olie!

  1. jan1

   Maar wanneer komt de Israëlische – EU pijplijn

   Dit zal dat fascistische clubje op de dam nooit goedvinden ( in NL is de minderheid vaak bepalend) en over de woede?dan uitgestort door GroenLinks zullen we het dan maar niet hebben.
   Vergeet hun geheime wapen duyvendak niet die wil je niet op je dak hebben.

 8. Lampje

  Het zou heel verstandig zijn als Europese bedrijven zich niet de wet voor laten schrijven door zo’n NAZI als Trump en hun belangen uit Amerika zouden terugtrekken, dan zien de VS misschien in dat ze teren op het geld uit Europa en China en dat ze allang failliet zijn. Dan moeten ze wel inbinden. Tis natuurlijk te gek voor woorden dat Amerika de hele wereld de wet wil voorschrijven, dat moet snel afgestraft worden.

 9. IJ. Kel

  Trump wordt alweer verkeerd begrepen.
  Kajsa Ollongren is minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en viceminister-president. Zij geeft dus LEIDING aan een departement en zij slikt alles.
  Soms bevredigd zij haar (Palestijnse) man en is daar uiteraard doodziek van geworden. Derhalve: Pijp leiding.
  Trump probeert dus de verspreiding van extreem smerige genen tegen te gaan, maar DDS heeft daar niets van begrepen en denkt dat het om gas gaat.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Beeeeeehehehehe

  2. Rammstein

   Ollongren is lesbisch en heeft derhalve een vriendin. De man van minister Sigrid Kaag is een Palestijn, Eikel.

 10. jan1

  Is er een geschiedenisleraar behalve Rutte die mij uit kan legen dat militaire/politieke spanningen los van economische maatregelen gezien moeten worden.
  Een belegering mag alleen wanneer de aanvoer van brandstof en voedsel voor de belegerde gegarandeerd is:)

  1. Joost mag het weten

   Exonomische sancties zoals door VS tegen landen als Venezuela en Iran werden genomen zijn wel degelijk een vorm van oorlogsvoering en kunnen daar dan ook niet los van worden gezien. In beide landen die ik aanhaalde zijn door de sancties ook vele tienduizenden doden gevallen. De boodschap is: zet je leider af of wij zorgen dat voedsel, medicijnen en brandstof het land niet binnenkomen. Deze vorm van belegering is verboden net zoals het verboden is een soeverein land, zoals bijvoorbeeld Irak, Lybië of Syrië, binnen te vallen.
   Dit zijn allemaal oorlogsmisdaden.

 11. Joost mag het weten

  Via Polen komt ook Russisch gas de EU binnen. Nord Stream II wordt gesaboteerd zodat we gedwongen zijn om kostbaar vloeibaar gas uit de VS af te nemen. Dat gas wordt , op zeer milieuvriendelijke wijze, gewonnen middels fracken en wordt, al net zo milieuvriendelijk, vervolgens per tanker hierheen getransporteerd.
  Onze eveneens zeer milieuvriendelijke houtpallets komen overigens ook voor een groot deel uit de VS.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.