Onveilige voedselbank dreigde kerst te verpesten maar voor honderden arme huishoudens is kerst toch gered, door boeren!

De voedselbank in Zutphen kreeg te maken met een heuse ramp! Zij hadden allerlei Kerstpakketten klaarstaan voor honderden huishoudens, toen bleek dat het pand onveilig was verklaard. Medewerkers moesten noodpakketten samenstellen ter vervanging, maar toen kwamen de boeren!

Het lijkt wel rechtstreeks uit een script van een gemiddelde kerstfilm te komen. De voedselbank in Zutphen gaat per direct dicht. Al die Kerstpakketten die klaarstaan voor verzending mochten niet meer worden verplaatst. Vrijwilligers van de voedselbank mochten namelijk het pand niet meer in! Ze hebben hier en daar nog wel wat mee kunnen nemen maar het overgrote deel moest achterblijven. Overal zouden scheuren te zien zijn in de constructie van het dak, wat veel te gevaarlijk werd geacht om nog onderdoor te lopen.

De vrijwilligers waren natuurlijk hartstikke kwaad en teleurgesteld. Zij stelden noodpakketten samen, die natuurlijk lang niet zo luxe zijn als de oorspronkelijke Kerstpakketten. Maar goed: ‘iets is beter dan niets’, helemaal in het geval van een voedselbank, toch?

Zutphen blijkt een vrijgevige gemeenschap te zijn, dus kon men hier en daar toch nog op aardig wat spullen rekenen. Top natuurlijk! Maar daar blijft het niet bij. Zeker honderd boeren in de Achterhoek hebben hulp aangeboden. En niet alleen voor voedsel, ook koelwagens en zelfs een alternatieve inzameling is op touw gezet. En zo kunnen zo’n 250 gezinnen in en rondom Zutphen tóch nog rekenen op een mooie kerst. Hartstikke geweldig!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. AS210854

  Waar onze regering het weereens af laat weten, moeten de helden nl. onze boeren het weereens voor hun OPKNAPPEN. TOP TOP EN NOGMAALS TOP.

 2. Bockbeer

  Goed werk weer van de Boeren! Eigenlijk te triest voor woorden, dat we in een land als Nederland zoveel voedselbanken nodig hebben.

 3. Blitzkrieg

  Wauw boeren, fantastisch.

 4. weer opnieuw

  Welke krankzinnige idioot verklaard zo een pand zo onveilig dat de kerstpakketten niet meer verplaatst mogen worden. Wederom een vogelaartje K N E T T E R G E K

  Steun de boeren.
  Stem sociaal , stem PVV

  1. Piet51

   @weer opnieuw
   Jullie kletsen maar wat mee, zonder enig idee te hebben waarom het gaat. En dit geldt in het bijzonder voor jou, @weer opnieuw, die meent meteen weer van leer te moeten trekken met termen als “krankzinnige idioot” en “knettergek”. Ik ken heel toevallig mensen die betrokken zijn bij de Zutphense voedselbank. Die persoon die het pand 100% onveilig heeft verklaard is de eigenaar van het pand. Dat is gelukkig geen krankzinnige idioot, want hij heeft onmiddellijk maatregelen genomen toen hij constateerde dat het pand niet veilig meerwas. Dat had elke dag kunnen gebeuren, nu gebeurt het helaas een kleine week voor kerst. De afgelopen zomer zijn er zonnepanelen geplaatst en die kan het dak, naar nu blijkt, niet dragen. Wie de foute inschatting heeft gemaakt is nog niet duidelijk.

   Wat Ellen Vogelaar hiermee te maken heeft en dan ook nog eens “wederom” zul je mij en waarschijnlijk iedereen hier, moeten uitleggen.

   En AS210854, ik zie ook niet wat de regering met deze catastrofe heeft te maken. het gaat om een ondeugdelijk gebouw in particulier eigendom.

   1. Bosche draak

    Spreek voor jezelf kneus, wat is toch die niet aflatende nare gewoonte om voor een ander menen te moeten spreken die jij en je mede clowns maar niet krijgen afgeleerd?

 5. C.A.Barstow

  Een prachtig initiatief, maar het is natuurlijk een onvoorstelbare smeerlapperij dat politiek Den Haag ons land zo diep in de shit heeft laten wegzinken dat er voedselbanken nodig zijn om zoveel mensen een enigszins fatsoenlijke kerst/leven te geven.

  Ons land is verworden tot een verrot kreng, dat door Brussel is/wordt kaal geplukt.
  Stem die vervloekte land en volksverraders in politiek Den Haag weg!
  Stem op
  FvD/PVV.

 6. Heras

  Dat soort berichten lezen we weer niet bij de Npo, hé.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.