Pijnlijk! BIJ1 jankt om ‘frame’ anti-homo geweld in multiculti-wijk, dag later schietpartij bij homobar in multiculti-wijk!

Mensen van BIJ1 hadden weer wat te janken. Multiculturele wijken koppelen aan anti-homo geweld?! Ongehoord! Stigmatiserend! Dat dít zomaar kan in Nederland! Nog geen 24 uur later was het al weer raak bij een homobar: een flinke schietpartij!

Homo’s pas op!
COC Rotterdam wist het eigen enthousiasme voor de komst van het Songfestival maar nét in bedwang te houden. Maar vóórdat de glitters, regenbogen en eenhoorns tevoorschijn konden worden gehaald, moest er wel even worden gewaarschuwd. Multiculturele wijken in Rotterdam zijn namelijk een beetje allergisch voor glitters en het zou jammer zijn als er tijdens het Songfestival homo’s in elkaar worden getikt. Dan valt heel het idee van een tolerant Nederland natuurlijk compleet uit elkaar.

‘Wat een naar frame’
BIJ1 moest weer keihard deugen en perse bij hoog en laag ontkennen dat ‘multiculturaliteit’ ook maar íéts te maken heeft met anti-homo geweld:

“Het maken van een directe koppeling tussen mogelijke incidenten en het feit dat Rotterdam-Zuid multicultureel is, echt een nare manier van framen.”

Met een flinke boog fietsen ze om de daadwerkelijke oorzaak voor het anti-homo geweld heen. Onderzoek wijst namelijk uit dat ‘de dader in 92,7 procent van de gevallen een man is’. Sterker nog: ‘de daders zijn vooral groepjes jonge mannen’ die vooral geweld plegen tijdens het stappen als ze veel alcohol ophebben. Waarom ze dan specifiek homo’s meppen? Hier:

“Belangrijke oorzaak van het gewelddadige gedrag van deze daders blijkt hun stereotype beeld over mannelijkheid.”

Schietpartij voor homobar
Nog geen dag later verschijnt bij dezelfde krant dit bericht over een schietpartij aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam-Centrum, die vijf aanhoudingen opleverde. Dat is op zich niet bijzonder, tot je leest dat de schietpartij zich ‘ter hoogte van het café Bonaparte’ voltrok: een gaybar! En ligt de Nieuwe Binnenweg dan ook in een multiculturele wijk? Ja.

Nou hoeft het natuurlijk niet zo te zijn dat deze specifieke schietpartij ook maar iets te maken heeft met anti-homo geweld. Veilig is het daar in ieder geval niet. En mocht er tijdens het Songfestival een schietincident plaatsvinden, waarbij een kogel zijn weg vindt naar een passerende homo, dan maakt het de (internationale) media verrekt weinig uit of dat de bedoeling was of niet.

En als klap op de vuurpijl, om de kans op zo’n incident te verkleinen, wil COC Rotterdam in dergelijke wijken gaan flyeren om de bewoners te attenderen op de grote glitterparade die zich tijdens het Songfestival door hun wijk zal voltrekken. Persoonlijk denk ik dat ze de kans op een incident daarmee alleen maar vergroten, maar dan noemt BIJ1 mij weer een framer

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Veteraan

  Die jonge mannen zijn weer voor 90% allochtoon en hebben ook een IQ van 90 [als ze dat al redden]. Waar ik SS niet over hoor is dat ook 90 % van de negers homo’s doodmaken, bedreigen, bestelen enz. In het gemiddelde Neger land is het allang mode als het al niet in de wet staat.
  Daarom worden Negers ook vaker moslim dan blanken, zelfde genen eigenlijk.
  Dus ik zeg dat er niet gediscrimineerd moet worden.
  Zowel foute negers als foute moslims als foute blanken mogen allemaal dood.

 2. Kristalix

  Over een foute neger gesproken.
  Umfufu valt van haar bezemsteel

 3. Johnsen

  In wat voor een wereld leven we nu?
  Haat polarisatie?

  1. Tony Faas

   Johnsen Benbow?

 4. Vrijedenkert

  Ruim 50 jaar multiculti-import en vervolgens pamperen en wegkijken is de grootste oorzaak van homo en Jodenhaat!
  Rechts- extremisten en links-facisten met stip op nummer twee!
  En het multiculti-gespuis maar jammeren dat men wordt gediscrimineerd terwijl men zich er zelf schuldig aan maakt…

  1. toetssteen

   @Vrijedenkert
   Wilders wordt uitgemaakt voor extreem rechts, maar is gehuwd met een joodse vrouw. Ow en hij heeft ook in de kasba gewerkt en geleefd.
   Ik bemerk heel veel kinnesinne uit de commu hoek.

 5. RvdBe

  Homo en jodenhaat gepraktiseerd door moslims, onder toeziend oog van links, degene die zich daar tegen verzetten worden door deze voor nazi,s uitgemaakt.
  Schiet mij maar lek.

  1. Tony Faas

   Links vindt het prima, die willen zichzelf afschaffen. Met Klaver, Timmermans en Halsema gaat dat prima lukken!

 6. Tilda

  Het volgend artikel gaat over Kut Helal Food in de plaats Krefeld, Duitsland. Smakelijk eten.

  1. Tony Faas

   Tilda Benbow?

 7. Jack Flash

  Nou ja; Dit is wat links toch over zichzelf afroept.Zij gaan er als eersten eraan.

  Hilarisch.

 8. Tony Faas

  Janken om anti homo geweld terwijl je de islam pijpt.

  1. IJ. Kel

   Foei meneer Faas,
   Laat aub onze vrouwelijke ministers buiten deze discussie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.