Principeloos rechts viert 50.000 leden voor Ongehoord Nederland

Het is wat. Het ene moment roepen wij van rechts dat we de NPO moeten opheffen, maar het andere moment richten we een eigen omroep op en staan we te juichten dat die nieuwe omroep 50.000 leden heeft. Want zendtijd. Tellen principes nog voor iets of zijn we alleen tegen zaken omdat die in handen zijn van links? 

Zoals De Dagelijkse Standaard vrijdag berichtte is het feest bij de heren van Ongehoord Nederland. Ze zijn de magische grens van 50.000 leden gepasseerd. Het is een prestatie van formaat. In weinig tot geen tijd is ze dit gelukt. Misschien dat er een paar dubbele aanmeldingen zijn of dat er wat mensen bij zitten die de Nederlandse nationaliteit niet bezitten, maar de marge van 5.000 leden zal spoedig ook wel gehaald worden. Het enige slechte nieuws voor de omroep is dat ze deze leden maar liefst een jaar lang vast moeten houden, terwijl ze in de tussentijd dus géén zendtijd krijgen. Maar goed, als ze beginnen met het maken van een professionele website met online content (shows, documentaires, etc.) dan moet dat wel lukken. Sterker nog, dan zullen ze over een jaar ongetwijfeld meer, niet minder leden hebben.

En dus zie je allemaal quasi-rechtse twitteraars die dit succes vieren:

En dan moet er mij toch echt iets van het hart: nog niet zo heel lang geleden riepen wij van rechts allemaal dat er helemaal niet iets hoort te zijn als “de publieke omroep.” De NPO kan prima commercieel gaan. Met de technologie van nu zijn “de publieken” overbodig in hun huidige vorm. Er is geen enkele reden om de belastingbetaler te laten opdraaien voor de kosten van tv-shows. Dat er 50 jaar geleden een publieke omroep was, oké dat viel te verdedigen, maar nu in 2019? Belachelijk.

Dat vonden we allemaal. Tot nu. Want nu is er een zogenaamde rechtse omroep. En dan zijn we opeens de grootst mogelijke fans van het NPO-concept.  En nee, dat is niet één keer het geval, we doen dat steeds weer. Powned. WNL. En nu Ongehoord Nederland. We klagen steen en been dat de NPO moet verdwijnen, maar doen vervolgens heel hard ons best om zélf mee te spelen in het systeem — het systeem dat we overbodig, duur, en verder belachelijk zeggen te vinden.

Het bewijst maar weer eens dat voor het overgrote deel van populistisch-rechts principes niet bestaan. De kritiek op het bestaan van de NPO komt voort uit woede over het feit dat de NPO links is. Als de NPO rechts was dan waren diezelfde mensen gepassioneerd pro-publieken.

Principes? Wat zijn dat?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

126 reacties

 1. Scheve Tinus

  Zuur stukje zeg. Lukte me niet om het volledig te lezen.

  1. Top

   Dit stukje geeft aan, dat deze “h*oernalist”, nooit heeft opgelet op school. Hij denkt dat een appel een peer is, omdat er een steeltje aanzit. Drie regels gelezen, zielig, meer is het niet!

   1. Top

    Vergeet nog wat; hoeveel leden heeft de DDS? Juist ja!

 2. Henk Albarda

  MvdG, grote sufferd, ook jij leeft in een bubble. Willen we een Nexit, dan zullen we met een groot aantal anti-EU en rechtsdenkende en principiele mensen in het EP moeten zitten, om mede van binnenuit de EU te laten imploderen.
  Om ONS geluid, dus OOK het DDS geluid te laten horen, moeten we OOK in het NPO bestel aanwezig zijn, om daarbinnen de wandaden van de NPO aan de kaak te stellen.

  1. Jumping

   @H.A.

   Grote sufferd gebruik jij, om het schrijvertje van dit stuk te benoemen.

   Ik stel het woord, domme jongen voor.

   DDS is heeft duidelijk, voor Links gekozen.
   Het zij zo.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…
    DDS heeft helemaal niets gekozen. DDS eet van twee walletjes als het er niet meer zijn. Meer in de trant: Zoals de wind waait, waait me hemmetje !

 3. Kretoloog

  We? We? We?

  Spreekt voortaan voor jezelf, van der Galien! Ik wil totaal niet met jouw malle geschrijf geassocieerd worden.

  1. EU kok

   Maar Michael schrijft toch op zijn eigen website over zijn “we”.
   Snap uw probleem of uw kijk op de verhoudingen niet.

 4. Sergeant Monty

  “Als de NPO rechts was”

  De NPO wordt ‘rechts’ net als het kabinet straks.
  Nederlanders gaan overstag en worden voor het grootste gedeelte Rechts.

  Of toch niet?

  1. Scheve Tinus

   Man ga eens ergens anders lopen vervelen.

  2. Rechtsaf

   Monty laat altijd zijn duidelijke voorkeur voor links zien..

 5. Heras

  Volgens mij was de oprichting van ON erop gericht, om een breder geluid te laten horen.
  Maw; ook het rechtse geluid.
  Dat betekent niet ; of het ene of het andere, maar beiden.

  Als je bij een bericht over een geweldsdelict wel vermeld dat het een blanke man was, maar bij hetzelfde soort bericht niet vermeld dat de man lichtgetinte of donkere huidskleur heeft; dan is dat een selectief bericht.
  Want het zou zomaar eens kunnen dat de bevolking zal opmerken dat geweldsdelicten meer voor komen bij licht,donkergetinte mensen dat bij blanken….

 6. Scaldis

  Michael ziet het bezoekersaantal van DDS teruglopen. En nu maakt hij wat nog is overgebleven uit voor rotte vis.

  DOM

  Michael ziet dat DDS krimpt en ON groeit, vandaar zijn zure verhaal.

  ZWAK

  1. Bolkestein

   Wederom een artikel wat DDS doet vervreemden van de lezers en de leden en slechts bijval krijgt van het linkse trollenvuilnis. Want geil als boter komt dat linkse trollenvuilnis uit hun riolen gekropen om stroop op de mond te smeren aan de agitator jegens de realisten. Dat moet toch tot nadenken stemmen? Bij de koptekst wist ik al wie scribent dezes artikels was.

 7. Ego-non-solus

  Ja, vreemd artikel. Pleit Van der Galien er dan voor dat als er niet naar je geluisterd wordt dat je dan zegt “okee, dan niet” en bij de pakken neer gaat zitten? Zo wordt de kiezer al vele jaren genegeerd, wat is nu het advies van Van der Galien? Maar ophouden met 1x per vier jaar een rood rondje inkleuren?

 8. ikweetwatikwil

  De NPO werd misbruikt door het linkse. En nu gooien we er rechts tegenaan. Dat werd tijd.

  Ik heb niet gestemd op deze regering, ik heb niet gestemd voor massa-immigratie , ik hoor dus niet bij de “we” van Michael en Tim

 9. Sharktyricon

  Principeloos rechts: als we de spatie eruit laten zeg ik het dikke van Dale woord voor 2020 🙂
  Maar dit is ook de kern van het probleem, je zag het bij de VVD, bij vlagen zeer rechts maar als ze aan de macht zijn verdwijnen principes als sneeuw voor de zon en zo zal het ook gaan met PVV of FvD zo gauw ze het pluche betreden zullen ze hun kiezers verraden om hun plekje te behouden (nou denk ik zelf dat dat in het geval van deze partijen niet een slecht iets zou zijn). En zolang ze aan de zijlijn staan kunnen ze roepen wat ze willen (en vooral wat het rechtse publiek wil horen) maar zo gauw het op regeren aankomt merken ze dat 3/4 van hun vroegere geschreeuw op meerdere manieren onhaalbaar is en een pijnlijke langzame oneervolle dood sterven.
  Ik zou haast zeggen, laat de rechtse politiek aan de macht en op de staatsomroep zodat iedereen kan zien horen en voelen hoe hun kaartentorentje in elkaar stort

 10. RvdBe

  Het punt is dat npo louter een links regeringsgezind geluid laat horen, het beste is om heel die handel op te doeken.
  Maar de overheid geeft natuurlijk zijn propagandamachine niet zomaar uit handen, beste optie is dan om te infiltreren en wat zand in de radaren te gooien, mislukt het, dan weer gewoon ouderwets inzetten op opheffing van de npo.

  1. Sharktyricon

   Welke propaganda machine? VVD is nog altijd een centrum rechtse partij, dus als de npo een propaganda machine was zou je nu alleen nog economisch geblaat en gelul over zelfredzaamheid, want dat zijn toch de stokpaardjes van de VVD

   1. Rechtsaf

    Nee hoor dat is de VVD helemaal niet, die voert het beleid van GL en d666 uit, overigens is leugenclown geen leider maar uitvoerder..

    h**ps://www.youtube.com/watch?v=gj3NilH_ywE&t=440

    1. Sharktyricon

     De woede van rechts, je begrijpt toch wel dat als je een coalitie vormt je niet alleen je eigen wil kan opdringen!? Dat is het mooie van een democratie, compromissen sluiten. Dat er bij rechts word gefantaseerd over een alleen rechts beleid is heel leuk in je fantasiewereld maar niet iets wat tot uitwerking komt in de realiteit, althans niet in een democratisch land. Daarvoor zul je toch echt naar een dictatuur moeten verhuizen.
     Overgens ben ik ook geen voorstander van rutte & co

     1. Rechtsaf

      Woede? dit heeft niets met woede te maken dit zijn de feiten.
      Nederland is geen democratie maar particratie, leugenclown Rutte geen leider maar uitvoerder van beleid dat niet wordt gesteund door Nederlanders

 11. Meriadoc Brandebok

  Michael schreef: “Het bewijst maar weer eens dat voor het overgrote deel van populistisch-rechts principes niet bestaan. De kritiek op het bestaan van de NPO komt voort uit woede over het feit dat de NPO links is. Als de NPO rechts was dan waren diezelfde mensen gepassioneerd pro-publieken”

  Het zijn dezelfde principelozen met hun eeuwige klaagzang tegen de corrupte EU, maar hun goedkeuring van een corrupt Hongarije. Met hun klaagzangen over de afschaffing van het referendum, maar de goedkeuring voor Poolse antidemocratische stappen. Met hun roep dat Rutte moet aftreden als hij liegt, terwijl Trump mag blijven zitten na machtsmisbruik. Er valt geen pijl op te trekken. Vandaag zeggen ze het een, morgen zeggen ze het ander.

  Michael, je hebt volledig gelijk en goed dat je op dit blog tegen de stroom durft in te zwemmen.

  1. Sharktyricon

   Agreed.
   Principeloosrechts het woord van 2020!

   1. Bosche draak

    Je onduidelijke wartaal woord past wel bij zo’n haperend argument haaiesoep.

    Kruip Galliër vooral nog wat meer in z’n kont hielenlikker!

  2. Rechtsaf

   Toch mooi om te lezen dat occult fantasietje de EU corrupt vindt, dit goedkeurt maar landen als Hongarije en Polen veroordeeld, landen met eigen wegen hebben geen ruimte bij occult fantasietje, leugenclown Rutte wordt op handen gedragen door occult fantasietje maar Trump wordt door occult fantasietje afgebrand.
   Occult fantasietje is dé definitie van hypocriet

  3. Top

   Guusje! Het is weer weekend! Lubricatie genoeg in huis! Want de ouderlingetjes komen kerst vieren bij jou. Zet hem op kereltje!

 12. Agios

  Het is een feit dat je veranderingen kunt doorvoeren als je met de vermeende vijand op e e n lijn zit. Als je in de politiek iets wilt veranderen dan gaat dat alleen via geldende regels, dus zelf partij worden in een poging de andere(n) te overrulen. Zo is het ook bij broadcasters. Wie dat niet doorvorst, begrijpt het spelletje niet en reageert als een linksaffer, die erom bekend staat het ook niet allemaal zuiver te zien. Vooruit, we noemen dit maar een gemiste kans.

 13. EU kok

  Tellen principes nog voor iets of is reaguurrechts alleen tegen zaken omdat die in handen zijn van links?
  .
  Inderdaad Michael,
  De ongehoorden willen ongehoord blijven.
  De ontevredenen willen ontevreden blijven.
  De ongeletterden willen ongeletterd blijven.
  .
  Hun rechts is zeker niet mijn rechts.

  1. Rechtsaf

   Over principeloos gesproken, slappe rug zonder ruggengraat die EU dickje..

   1. EU kok

    Principeloze Lugar, waar is je religieuze Siemien?

    1. Rechtsaf

     Kijk ik sla het spijkertje op z’n kop, oee wat is EU kokje geïrriteerd, die kan het maar niet verdragen…

    2. Rammelstein

     EU kok is een linkse rat die op moet donderen van DDS.

     DDS schoon!

     1. Lugor

      Rammelstein?
      Aha, de toestand van uw hersenpan.
      Correct gekozen naam.

     2. Rammstein

      Rammelstein is een zware psychopaat en fascistische, extreemrechtse nazi die op moet donderen van DDS.

      DDS schoon van rechts-extremisme!

     3. Rammelstein

      Ramstein heeft een nieuwe nicknaam aangemaakt.

      Lugor is Ramstein. De vieze nazi.

     4. Rammstein

      RammELstein is een gevaarlijke, extreemrechtse terrorist die hier op DDS onder zes nicks tegelijk zijn fascistische boodschap verspreid. Trap e niet in!

     5. Tony Faas

      Rammstein?

      Trap e?

      Sukkel.

    3. Tony Faas

     EU kok?

     1. Rammstein

      En alweer een nieuwe nick van de idioot RammELstein: Tony Faas is dus ook een aanhanger van het fascisme.

     2. Rammelstein

      Ramstein is een vieze NSB-er.

     3. Tony Faas

      En hij steunt Wesley Benbow, Beukman, Meriadoc Brandebok, EU kok e.v.a. linksgekkies.

  2. weer opnieuw

   ben je het met mijn linkse bekrompen meninkje niet eens dan bestempel ik je als rechts , of extreem rechts . Overigens weet ons cockje geen enkel rechts beleid te bestempelen maar proeft het adept slechts weerstand tegen zijn idioterie. Zielige figuren die links overtuigde volgende meute

   1. EU kok

    Nederlands is best een moeilijke taal.
    Jammer dat zo weinig mensen onze mooie Nederlandse taal & cultuur een warm hart toedragen.

    1. weer opnieuw

     blogs zij best wel moeilijk te vullen. Jammer dat zo weinig mensen de moeite nemen die fora & interessante blogs met inhoud te vullen

     1. EU kok

      Hier geef ik u 100% gelijk i

  3. Top

   Natuurlijk niet Jabbaatje de slijmslak. Echt ‘rechts’, is niet zo gul voor leugenaars (EU-Kok! Hahahaha) en handophouders. Wanneer is je jubileum bij de soos?

 14. EU kok

  Principeloos?
  Moet ik gelijk aan het ban-beleid denken.
  Aan de reaganten die eerst kijken aan welke kant van het schoolplein de blogvervuilers staan.
  Aan het “rechtse” gezeik over sociale woningen.
  Aan het “rechtse” gezeik over andermans inkomen..

 15. Beukman

  Spijker, kop.
  Sinds Fortuyn staat om de paar jaar een partij of omroep op die zich met grote woorden keert tegen de bestaande orde. Zij gaan alles veranderen. Daarna blijken het meestal mislukkelingen of charlatans.
  En toch brengen de traditionele media er telkens weer aandacht voor op, wat wel knap is – want het vergt vrij veel mildheid om dit soort mannen en hun valse pretenties serieus te blijven nemen.

  1. weer opnieuw

   Bekmannetje geeft onverkort de macht van het partij en mediakartel weer. U komt er niet in en uw geluiden zijn ongewenst dus werken we u eruit.

   Heel trots noemt zo een links adept dat dan spijker – kop. Je kan het ook wapen – kogel van links noemen walgelijk portret.

   1. Beukman

    Jij gedraagt je als een typisch verongelijkt onventje, @onweer. Altijd maar zeuren en piepen, altijd maar weer om aandacht vragen, het is nooit genoeg. Steeds maar weer achter een nieuwe profeet aanlopen, deze keer de ONroep.

    NIEMAND beweert hier dat ON eruit moet worden gewerkt. Ze gaan hun gang maar. Goddank staat die vermaledijde publieke omroep dat toe.

    Net als hun voorgangers zullen ze al vrij snel waardeloze programma’s gaan maken, waarna de voorzitter ON steeds meer zal gaan gebruiken als zijn eigen verdienmodel. Zie Powned en Weesie. Over vijf of tien jaar ben jij ON vergeten, en loop je weer achter een nieuwe profeet aan.

    1. weer opnieuw

     jammer dat je weer de inhoud vergeet bekmannetje , wel heel herkenbaar voor zo een links adept zonder eigen mening en afweging

     Wir folgen

     stem sociaal , stem PVV en doorbreek de kartels

     1. Rammelstein

      Alleen als we linkse ratten als Beukman de mond snoeren word het nog wat met DDS.

      DDS schoon!

     2. Rammstein

      De rechts-extremistische nazi RammELstein praat weer vanuit zijn fascistische roots: iedereen dood die niet raaskalt als hij.

     3. Rammelstein

      Ramstein valt zijn linkse vriendje Beukman bij. Heb je al een mailtje gestuurd aan de redacties nsb er?

      Wie is hier de nazi?

     4. Rammstein

      Er is maar 1 waarachtige nazi op DDS en dat is lugar/Vlaswiek/Annoying Orange/Vervelling/RammELstein. De blogterrorist die al een paar keer heeft geprobeerd als capo DDS om te vormen naar zijn fascistische ideeen.

      Gelukkig heeft iedereen in de gaten wat voor psychopaat hij is. Behalve zijn andere eigen nicks, alsmede Radeloze Rechtsaf en Oliedomme Original is er niemand meer die op zijn zieke boodschappen reageert.

     5. Tony Faas

      ideeën

      Sukkel.

     6. Beukman

      Niet happen, @Rammstein. Rammelstein is een krimptrol. Dat is een trol zonder inhoud, die krimpt tot het niveau van een leeg condoom als je stopt hem te voeden.

     7. weer opnieuw

      bekmannetje staat weer in de spiegel te koekeloeren

 16. EU kok

  Michael (of Mike) van der Galien is redacteur-uitgever van De Dagelijkse Standaard en freelance blogger/opinionado.
  .
  Nu snap ik die pretoogjes en onderdrukte lach op je pasfoto.
  Heerlijke Humor.

 17. Bolkestein

  Amsterdam, 12 december 2019

  Zeer gewaardeerde leden van omroep Ongehoord Nederland,
  Zoals u weet zijn wij, een groepje idealistische journalisten, IT-ers en onderzoekers, de laatste weken keihard aan het werk om 50.000 leden te verzamelen om zo aspirant omroep te worden. Dat streefcijfer is inmiddels bijna bereikt. Dankzij u!

  We moesten het aantal van 50.000 verzameld hebben voor 31 december 2019. In ongeveer een maand dus. Die 31 december was de zogeheten peildatum voor de publieke omroepen. Op dat moment zou het ledental gemeten worden van alle omroepen, maar ook van alle aankomende omroepen, zoals wij.

  We wisten dat er een addertje onder het gras zat. De Minister, Arie Slob, was bezig met een wijziging van de mediawet en had al in de zomer van dit jaar zijn intentie uitgesproken dat hij in het kader van die wetswijziging de peildatum met een jaar zou willen verschuiven. Hij sprak dit uit als zijn intentie, opgenomen in een ‘visie.’ Ondertussen bleef de officiële peildatum gewoon staan op 31 december 2019. De minister liet weten dat hij in overleg was met de omroepen, want deze wilden de peildatum juist helemaal niet verschuiven. Dat lag ook voor de hand: de bestaande omroepen verliezen veel leden, en het lijkt ze maar niet te lukken deze neergang te stoppen. Als die omroepen over een jaar gepeild zouden worden, zouden ze nog minder leden hebben, en dat kon grote gevolgen hebben voor de zendtijd die ze bij de NPO toegemeten krijgen.

  Wij informeerden bij de betreffende ambtenaren hoe het nu zat met het verschuiven van die peildatum. Het antwoord bleef frustrerend vaag. De peildatum kon verschoven worden, maar ook niet verschoven worden. En wat ook duidelijk was; die politiek mocht dan wel met de bestaande omroepen onderhandelen, maar met ons, nieuwkomers, zeker niet.

  Wij zaten met een dilemma: moesten we nu campagne voeren voor 31 december 2019 of voor 31 december 2020? Als de peildatum op 31 december 2019 bleef staan en we zouden pas campagne gaan voeren in 2020, dan lieten we niet alleen onze kans voorbij gaan, maar zou de volgende kans zich pas over vijf jaar aandienen! Dat risico konden we gewoon niet lopen. Dus besloten we: we gaan in vijf weken proberen die 50.000 te halen.

  Het leek een onmogelijke opgave. Maar we wisten steun te krijgen van Geert Wilders en Thierry Baudet die aanmoedigende filmpjes voor ons inspraken. Op de eerste dag dat we begonnen haalden we meteen veel publiciteit en stroomden er zomaar ineens 18.000 leden binnen! We wisten niet wat ons overkwam. Er kwam meer publiciteit, meer leden, en nu zijn we er dus ineens praktisch bij die 50.000. Maar op 10 december 2019 vond er in de Tweede Kamer een debat in de Tweede Kamer plaats.

  Het was laat in de avond. Martin Bosma, mediawoordvoerder van de PVV, had het debat met minister Slob aangevraagd. Bosma stond aangekondigd als de enige spreker. De zaal was volkomen leeg, op één VVD Kamerlid na. Een bizarre setting. Des te vreemder omdat er net een rapport van de Algemene Rekenkamer was uitgekomen, waarin zwart op wit stond dat de NPO er in financiële zin een zooitje van had gemaakt.

  Er werd gesmeten met geld, en controle op de groeiende kosten leek nauwelijks mogelijk.
  En toen kwam het.
  Middenin zijn betoog zei minister Slob ineens:

  “…dat betekent bijvoorbeeld ook mevrouw de voorzitter dat de peildatum die altijd gehanteerd wordt voor potentiële aspirant omroepen, dat die ook een jaar zal gaan doorschuiven en dan naar 31 december en dan naar 2020. Dat is nog niet officieel naar buiten gekomen omdat ik zelf nog even heb gewacht op de behandeling van dit wetsvoorstel maar inmiddels ook in de tijd zult u begrijpen dat we dit besluit zo moeten nemen. Dat is ook een autonome bevoegdheid die ik vanuit de mediawet heb en dat zal deze week dus ook bekend worden gemaakt.”

  Patsboem!

  Midden in onze campagne. Met nog enkele weken te gaan. Gewoon die hele peildatum een jaar doorgeschoven. Dag in dag uit hadden we gevochten voor die 50.000 en nu moesten we ineens nog een heel jaar wachten. Wij waren woedend, en dat hebben we dan ook meteen laten blijken via een stuk op onze website.

  Dit is een typisch voorbeeld van een onbetrouwbare overheid. Als je nieuwe omroepen wilt toelaten tot het publieke bestel, dan verander je de regels toch niet zomaar tijdens het spel? Je zou haast denken dat de minister bang is voor ON! Of dat de andere omroepen bang zijn voor ON! Maar als je daarover gaat speculeren, dan heet je een ‘complotgekkie.’ Dus dat zullen we maar niet doen.

  Waar staan we nu?

  Wij geven natuurlijk niet op. Die omroep gaat er gewoon komen. Met de campagne gaan we door. We zijn dat op zijn minst aan u verplicht. Maar sterker nog; we zijn dat aan Nederland verplicht. Want zo’n politiek correcte eenzijdige NPO is domweg slecht voor dit land.
  Hoe of wat we dat in 2020 gaan aanpakken, dat hoort u snel van ons.

  En voor nu: Maak nog iemand anders lid! Jaag de teller op onze website over die 50.000 heen! Laat Hilversum weten dat de zaak flink opgeschud zal worden en dat er wel eerlijk bericht gaat worden over de massamigratie, de open grenzen, de macht van de EU en de klimaathysterie. Laat uw vrije stem in dit steeds meer onvrije land klinken!

  Dank voor uw aandacht. Dank voor uw steun.
  Namens Team Ongehoord Nederland.

  Namens omroep ON!

  Arnold Karskens
  Voorzitter

  Ybeltje Berckmoes-Duindam
  Secretaris

  Omroep ON!, Postbus 12830, 1100 AV Amsterdam

  1. Kretoloog

   Zo zit het precies. ON geeft exact weer hoe het zit met die peildatum. De Fries-Hollandse rat Jan Dijkgraaf ging hier in zijn Brief van Jan flink op zijn muil. Net als het linkse gajes op DDS. Allemaal na te lezen, voor wie de moeite wil nemen.

 18. Bosche draak

  Nee jij dommerik met je lelijke bosmarmotje op je kin.

  De NPO IN Z’N HUIDIGE EENZIJDIGE VORM KUNNEN WE MISSEN ALS KIESPIJN.
  WAS DIE VANAF HET BEGIN NETJES GEBALANCEERD DAN HADDEN WE INDERDAAD GEEN BEZWAAR GEHAD EN GEEN BEHOEFTE GEHAD AAN DE O.N. OMROEP.

  En dan anderen als principeloos neer willen zitten terwijl je zelf een slordig incorrect schrijfsel neerkwakt.
  Daar komt niks van in Galliër, en spreek voor jezelf.
  Alleen linkse loempia’s menen altijd voor een ander te moeten spreken, meneer de klassieke liberaal onthoud dat….

  1. EU kok

   Quote :Daar komt niks van in Galliër, en spreek voor jezelf.
   .
   Mag een eigenaar van een blog zelf nog uitmaken wat hij op zijn eigen website neerkalkt of bent u voorstander van die linkse inspraak organen?
   Wel meelullen maar niet mede verantwoordelijk zijn!

   1. Bosche draak

    Het staat hem vrij te zeggen wat hij wilt, maar raad eens? Dat staat het mij ook!

    En als Galliër meent voor anderen te moeten spreken dan wijs ik hem erop dat dat dus niet zo is.

    Anders nog iets linkse loempia die zich blijkbaar aangesproken voelt en zich dus maar uit Mikkie’s bilpartij gewormd heeft om een verontwaardigd kefje te brengen om daarna weer lekker behaaglijk terug te kruipen?

    1. EU kok

     Quote: Anders nog iets
     .
     Jazeker, ik heb bewondering voor Michael zijn tolerantie.
     Persoonlijke beledigingen zoals de uwen op zijn eigen website had ik niet getolereerd .

     1. Bosche draak

      Pff, tuurlijk niet lafzak
      Maar zelf wel iedereen als dom, extreem of tokkie neerzetten als ze jouw mening niet delen.

      Als jullie geen dubbele standaard hadden dan hadden jullie helemaal geen standaard….

 19. Duckday

  Wat we misschien krigen met die nieuwe omroep
  Dat er meer openheid met de nieuws komt zoals het gewoon benoemen.
  De NPO is gewoon een doorgeef luik van de huidige politieke KARTEL.
  Zij zullen alles in het werk stellen om een nieuwe omroep te dwarsbomen
  want anders gaan hun inkomsten achteruit Nu al gillen de BBn ,s die denken dat zij meer zijn dan het gewone volk

 20. Vit

  Het gaat er om dat de waarheid niet wordt gekleurd wat tot nu toe het geval is, ON heel veel succes!

  1. EU kok

   Vit zegt: Het is warm.
   Zijn vrouw zegt: Het is koud.
   De thermometer wijst 21 graden aan.
   .
   Wie spreekt de waarheid?

   1. Rammstein

    Jezuschristus EU kok, kun je niet ergens anders met je schepje en je zandvormpjes gaan spelen?

   2. Vit

    EU kok

    Vrouwen hebben het eerder koud.

    1. EU kok

     Ik snap het Vit.
     U en uw vrouw geven dus een gekleurde waarheid, door velen ook wel een mening genoemd.

     1. Vit

      EU Kok

      Dat heeft met hormoonhuishouding te maken, waar nieuwsgaring dus geen last van heeft.

 21. henkie

  @Michael Van Der Galien

  Bent u nu zo dom of heeft u uw eigen propaganda agenda?

  Meer dan 40 jaar hebben grote groepen Nederlanders geleefd onder het juk van cencuur en politiek correcte indoctrinatie en demagogie.
  Het alternatieve geluid moet weer gewoon worden.

 22. Veteraan

  @ Michael
  Mij moet ook iets van het hart.
  Jij bent niet rechts dus je kan niets roepen over WIJ VAN RECHTS.
  Even voor de nuancering hé want het houdt niet in dat ik vind dat je altijd waardeloze artikelen of zo schrijft.
  Dit artikel valt daar wel onder maar dat is mijn mening hé, Rechts Nederland hoeft dit niet ook te vinden.

  1. EU kok

   Quote: Jij bent niet rechts dus je kan niets roepen over WIJ VAN RECHTS.
   .
   Herstel:
   Reaguurrechts is niet rechts dus kan niets roepen over WIJ VAN RECHTS.

   1. Bosche draak

    Alles is in jouw infantiele gedachtegang al gauw guur.
    Typisch (s)links laf gedrag….

 23. Bockbeer

  Kijk aflevering van Jensen gisteren. De Belgen nemen alle media over.

 24. Seneca

  @MvdG
  er zijn feiten en aannames. u vergeet dat om het NPO bestel te laten verdwijnen, men dat zelfde NPO bestel van binnen uit moet neerhalen. dat u dat niet begrijpt of wilt begrijpen, is uw probleem. om iedereen die ON feliciteerde met het behalen van de ‘magische grens’ als ‘quasi rechts’ te kwalificeren is kortzichtig en per definitie dom. u heeft blijkbaar een visie die volgens uw eigen mening, rechts is. ik en velen van uw reaguurders twijfelen daaraan. immers uw beslissing om ‘rechts’ te zijn heeft meer van doen om een aantal ontevreden burgers te verleiden om uw site te bezoeken opdat u door de bezoekersaantallen, een lagere dan wel hogere toeslag aan de adverteerders, in rekening kunt brengen. uw rechts zijn is geïnspireerd op de financiële kant, niets op tegen, integendeel maar om andere personen als principeloos rechts weg te zetten, is uitermate minderwaardig.

  1. Veteraan

   Helemaal correct Seneca.
   Het indelen in losstaande zinnen is voor mij beter leesbaar trouwens.

  2. EU kok

   Quote :u vergeet dat om het NPO bestel te laten verdwijnen, men dat zelfde NPO bestel van binnen uit moet neerhalen.
   Een aanname
   Quote :dat u dat niet begrijpt of wilt begrijpen, is uw probleem.
   Een aanname
   Quote :u heeft blijkbaar een visie die volgens uw eigen mening, rechts is. ik en velen van uw reaguurders twijfelen daaraan.
   Een aanname
   Enz, enz,enz.

   1. Seneca

    @eu cockje
    ondanks dat je deze reactie niet tot mij richt, neem ik aan dat dit braaksel voor mij bedoeld is. ergens op dit blog spreekt u over de fraaie Nederlandse taal, een standpunt waar ik het mee eens ben. echter begrijpend lezen is niet jouw sterkste punt. integendeel, zelden heb ik zo’n zwak verweer gelezen. het beste is – ook voor jouw familie – dat jij snel naar de Spaanse zon terugkeert opdat het laatste wat u rest, je vileine ideeën, door de zonnewarmte wordt verdroogd.

 25. Marija

  Principeloos ONgehoord rechts?
  Wat een misselijk denigrerende opmerking MvdG ONgehoord !
  Het lijkt en beloofd een omroep te worden met de principes waar we naar terug willen.
  NORMEN EN WAARDEN terug in Nederland.
  Correcties a.s.a.p. uitvoeren tot we ons land weer herkennen als Nederland.
  Ik ben natuurlijk lid geworden van ONgehoord en zojuist een email gestuurd om mijn gal te spuwen en de nieuwe omroep een ontploffend succes te wensen.
  MvdG dit schrijfsel van u vind ik ONgehoord!

  1. Veteraan

   Ik vind het stukje van Michael veel lijken op de schrijfsels van Autistische Trollen op deze site. Toeval ?

  2. EU kok

   Quote : MvdG dit schrijfsel van u vind ik ONgehoord!
   .
   Chapeau!

 26. Original NL

  Wie is er hier nu eigenlijk principeloos?
  Het linkse geblaat van de npo gaat gewoon door en het ziet er niet naar uit dat de npo op korte termijn wordt opgeheven of commercieel moet gaan.
  Dus blijft het pro islam, pro klimaathysterie en de pro rutte propaganda bij de npo gewoon doorgaan.
  Dan vindt u, michael, het principeloos dat wij een tegengeluid willen laten horen dmv Ongehoord Nederland?
  Het is daarbij ronduit misselijk en boosaardig dat slob probeerd ON een jaar lang de mond te snoeren, ik noem dat misbruik van macht.

 27. Rammstein

  Als Mike van der Galien echt rechts zou zijn, zou hij ELK rechts initiatief in cultuurmarxistisch Nederland van harte toejuichen.

  DDS heeft de linkse afslag genomen, dat is duidelijk.

  1. Original NL

   De enige juiste vaststelling is dat michael dus geen principes heeft!

   1. Rammstein

    Original, jij bent een groupie van de fascist RammELstein. Gebruik je eigen hersens en maak je van hem los.

    1. Vervelling

     De NSB-er Rammstein zeurt bij de redactie om een ban voor Original NL.

     Wat is het toch een achterbakse zak!

     1. Rammstein

      Vervelling is niet los te maken van lugar/Annoying Orange: deze patient lijdt zwaar aan het Multiple Personality Disorder syndroom en moet door zijn ziekte met zeven (!) nicks tegelijk reageren op DDS.

      Heb erbarmen met deze zwaar zieke minkukel.

     2. Vervelling

      Rammstein is ontmaskert als vuile NSB-er en begint heel lelijk te spugen.

      In de tussentijd schrijft hij smeekbeden aan de redactie om mij van DDS geflikkert te krijgen.

      Vieze rat.

  2. EU kok

   Neen, zeker niet Rammstein.
   Het hier aanwezige zichzelf rechts noemende gedeelte der reageerders heeft de definitie van rechts opgerekt en aangepast om zichzelf rechts te kunnen noemen.
   In mijn ogen zijn het hoofdzakelijk socialistische Nationalisten.

   1. Rammstein

    Bedoel je Sociaal Nationalisten? In dat geval ga je behoorlijk over de schreef.

    1. Rammstein

     Hihi. Ik bedoelde natuurlijk Nationaal Socialisten.

    2. EU kok

     Beste Peter Ramm.
     U bent, net als ik, ondernemer geweest.
     Vergelijk de zelfredzaamheid, zelfstandigheid en zelf verantwoordelijkheid van uzelf met het stelletje jankers over sociale woningbouw, andermans inkomen enz.
     Vraag u in alle oprechtheid af of u tot deze groep verongelijkte klagers wilt behoren.

     1. Rammstein

      Kokkie, de meeste reacties die ik hier lees gaan over aspecten die niets met inkomen of beroepsleven hebben te maken: immigratie, integratie, islam, linkse politiek en culturele en sociale waarden van Nederland.

      Met zelfredzaamheid of zelfstandigheid heeft dat natuurlijk niets te maken. Maar alles met de weerzin tegen de afbraak door links.

     2. EU kok

      Helaas Peter, maar die kant van het schoolplein met de daar vertoevenden is zeker niet mijn vriendengroep.
      Ik wil er dan ook op geen enkele wijze mee geassocieerd worden.
      Heeft niets met links/rechts te maken.
      Wel met fatsoen, beschaving, opleiding en werk/denkniveau.
      PS.
      De rotaryclub is voor mij weer een cabrio te ver.

     3. Rammstein

      Dat ben ik niet met je eens, kok. Fatsoen, beschaving, opleiding en werk/denkniveau zijn beslist niet voorbehouden aan ‘weldenkend rechts’ en is ook geen vereiste om de duidelijk zichtbare problemen rond massa-immigratie, gebrekkige integratie, de onophoudelijke eisen van de islam en het dictaat van links te zien. Ik ben met je eens dat het de links/rechts scheiding overstijgt.

      De Rotary is trouwens een hele leuke club waar je je prima zult thuisvoelen.

     4. Tony Faas

      Peter: “Ik steun Wesley Benbow, Beukman, Meriadoc Brandebok, EU kok e.v.a.”

     5. EU kok

      @Peter Ramm

      Fatsoen, beschaving, opleiding en werk/denkniveau kom ik bij mijn linkse en rechtse vrienden en kennissen tegen.
      Zij sluiten elkaar niet uit maar vullen elkaar aan.

     6. Original NL

      EU kok vindt dat je met een rechts standpunt tov immigratie en islam ook automatisch asociaal moet zijn.
      Ik ben nationalistisch ja maar geen pure kapitalist. Dat er mensen zijn die geen afgevulde bankrekening hebben en hierdoor niet in staat zijn een dak boven hun hoofd te betalen is een feit.
      Dit als zielig gezeur af te doen zegt veel over uw moraal of beter gezegt het ontbreken hiervan.

     7. merlot

      EU kok heeft de mond vol van: “fatsoen, beschaving, opleiding en werk/denkniveau”.

      Iemand met zoveel eigendunk mag best wel eens een spiegel worden voorgehouden:

      Nog nooit heeft EU kok op dit blog iets laten zien dat op een hoog niveau wijst. Op geen enkel terrein heeft hij blijk gegeven van belezenheid, inzicht of kennis.

      De man is op z’n hoogst middelmatig. Hij komt niet verder dan het werpen van drollen vanaf de tribune en doet sterk denken aan de muppet Stadler.

      Het is een zure, onsympathieke man die zich ergens in z’n achterhoofd ook wel realiseert dat hij niet veel voorstelt en dat op allerlei manieren tracht te compenseren: opscheppen over z’n verleden als ondernemer (ik schat in dat hij een winkeltje had), het zich voortdurend laatdunkend uitlaten over anderen en taalneuken. Dat is het wel zo’n beetje.

     8. merlot

      Original NL schreef:

      “Dit als zielig gezeur af te doen zegt veel over uw moraal of beter gezegt het ontbreken hiervan.”

      Hear, hear.

     9. EU kok

      Quote: EU kok vindt dat je met een rechts standpunt tov immigratie en islam ook automatisch asociaal moet zijn.
      .
      Leuk dat u mijn standpunt onderschrijft.
      Immigratie en islam zijn geen rechtse maar nationalistische standpunten.
      Het is het schoolvoorbeeld van rechts oprekken om er met uw ideeën in kwijt te kunnen.

   2. Bosche draak

    Maar jouw ogen zijn stekeblind, je bent niks meer dan een miezerige stokende zak hooi…

    1. Original NL

     Naar de stank te oordelen eerder kuilgras draak..!

 28. musicmaniac

  Als Nederland wat meer naar rechts was geweest, was het overgrote merendeel van de bevolking tevreden geweest! Dan hadden we geen PVV, FvD en ON nodig gehad. Als de regering niet de grenzen wagenwijd had opengezet, niet in de EU was gegaan, onze eigen verantwoordelijkheden op zich had genomen, i.p.v. aan een leidraad van Brussel te lopen, het klimaatsyndroom van tafel had geveegd, geen moskeeën had toegestaan, en de onderste laag van de bevolking niet tot het bot had uitgekleed, objectief nieuws had uitgezonden, was dit allemaal niet nodig geweest

  1. Bluntix

   Nederland heeft al een rechtse regering zolang als ik in m’n luier zit. Links en rechts is meer dan het toelaten of weigeren van migranten.

   Stem lekker rechts, stem lekker fvd. Krijgen we een vvd fvd coalitie. Aan ut einde van de kabinetsperiode heb je geen inboedel meer om de jouwe te noemen en ipv boos te worden op jezelf ga je je gewoon weer afreageren op de volgende dader, fvd.

 29. Vishengel

  Ik heb het al eerder gezegd, maar DDS wordt langzaam aan links.

  1. Vervelling

   Dat komt omdat er veel te veel linkse ratten op schrijven.

  2. Rosasolis

   @Vishengel en Vervelling. Ik ben vanaf de oprichting van DDS abonnee geweest, ruim 11 jaar geleden. De bedoeling van de DDS redactie was en is nog steeds een Nederlandse internet site die de dagelijkse nieuws doorgeeft aan de abonnees, en ook hun reacties op deze site. Het is een belangrijke NEUTRALE nieuwssite op internet, voor iedereen. Maar helaas proberen een aantal extreem-rechts trollen deze neutraliteit te overnemen. Door abonnees die niet in hun school passen een etiket te plakken als links of dat je dement zou zijn, of dat je de Kreetkop steeds moet kakelen over “kip zonder kop”.
   Deze domme Extreem-Rechtse trollen kliek moet 3 dingen realiseren: 1. zij gaan niet onze vele gewone DDS abonnees wegwerken door beledigingen.
   2. de DDS redactie gaat niet naar HUN pijpen dansen. Redactie werk is boeiend maar
   het is ook een zware beroep die respect verdiend, in plaats van vernedering.
   3. DDS wordt nooit een Extreem-Rechts internet site. Deze belangrijke site komt op voor de vrije mening voor iedere burger van ons land…maar niet voor een take-over
   van Extreem-Rechts!

   1. Bluntix

    De kern van wat je verteld kan ik begrijpen maar ik zou dds geen neutrale berichtgeving noemen. Ieder artikel is overladen met een mening en die mening is toch wel vrij overtuigend rechts. Dat is prima maar noem ut niet neutraal.

 30. Rosasolis

  Ik zie de bui al hangen! Ongehoord Nederland wordt het omroep van de FvD.
  Het gebruikt dezelfde tactiek om duizenden leden te lokken: 1. de aller goedkoopste lidmaatschap aanbieden, en een hoop gezeur over dat alles zo rot is ons land. Als dit hetze doorgaat zullen deze oproerkraaiers de zendtijd van al de kleinere omroepen, zoals EO, Max, en VPRO opslokken. Dat is kennelijk hun bedoeling. Het kan hun niet schelen van hun strategie is! Dit is ook een aantal jaren geleden met radio 4 gebeurt:
  Een van de honderden popmuziek zenders, had aangekondigd dat radio 4 moest verdwenen. Zij wilden de plaats innemen van onze nationale klassiek muziek zender.
  Voor weken lang heb ik ook mijn medewerking verleend om onze unieke klassiek muziek zender te steunen. Vele duizenden luisteraars hebben brieven gestuurd naar
  Hilversum om de opheffing van radio 4 te voorkomen. Wij hebben massief deze dreiging gewonnen. En nu enkele weken geleden is onze Radio 4 uitgeroepen tot de
  Beste Klassiek Muziek Zender van 2019 van de EU.

  1. Original NL

   Rosa….tang en varken!

   1. Kretoloog

    Gewoon laten kakelen “kip zonder kop”

    1. Bosche draak

     Heeft een klap van de klepel gehad en hoort nu constant klokken luiden.

     Ze wil nog wel eens het onderwerp missen….

 31. Wim Vreeswijk

  Niet zeuren, maar geef die jongens en meisjes van ON gewoon een eerlijke kans om zich te bewijzen. Er zit immers een heleboel onvrede in Nederland getuige de enorme hoeveelheid demonstranten van allerlei origine.

 32. Lampje

  We klagen steen en been dat de NPO moet verdwijnen, maar doen vervolgens heel hard ons best om zélf mee te spelen in het systeem.

  Een Amerikaans gezegde;”If you can’t fight them, join them.” Zo nu DDS weer.

 33. Bluntix

  Man man man, je zou maar iets lezen waar je het niet hartstochtelijk mee eens kunt zijn.

 34. Lex

  Wouw ik dag dat Tim alleen van de negatieve stukjes schreef. Maar van der Galien kan er ook wat van.

  Het is keihard nodig dat er een zender komt voor het andere geluid, de nederlanders zijn de leugenachtige gemanipuleerde berichtgeving en framing van de NPO meer dan zat.

  Soms kijk ik wel eens naar Eenvandaag en Nieuwsuur al snel klik ik het maar snel als ze weer over climate change beginnen.

  Ik ben een (( Klimaat optimist )) ik zou zeggen koop het T Shirt.

  De hoogste tijd voor Ongehoord Nederland en het ledental gaat al hard richting de 51.000 leden. Ik schat zo in rond de jaar wisseling 53.000 leden.

  Jammer dat NO pas 2021 kan gaan beginnen en niet volgend jaar.

  Ik kijk uit naar de eerste uitzending.

 35. marco kruidenberg

  If you can’t beat them, join them en daarna stug doorgaan

 36. janszm

  Die oude vrouwe justitie wist het wel: evenwicht moet er zijn.
  Daarom ON. Misschien kunnen zij helpen het evenwicht te herstellen.
  Wel schandelijk dat daarvoor een nieuwe omroep nodig is.

 37. Drollevanger

  De nieuwe omroep werd niet zozeer opgericht omdat ze tegen omroepen zijn, maar meer omdat de huidige omroepen alleen maar linksdraaiende politiek correct nieuws uitzenden.
  Dit wordt mede veroorzaakt omdat de omroepbazen worden geselecteerd uit de linkse grachtengordel elite.
  Daar wil nu zelfs het klootjesvolk verandering i aanbrengen.
  Ook het ontwakende klootjesvolk staat steeds vaker voor onpartijdig nieuws.

 38. DidiMadloba

  De warhoofden op de ministeries begrijpen niet dat een publieke omroep de commerciële omroepen moet aanvullen.
  Bij commerciële omroepen telt het aantal kijkers – om precies te zijn: het aantal commercieel relevante kijkers: het gaat om de koopkracht.
  Natuurlijk zijn er uitzendingen die je niet zo wilt beoordelen. Bij voorbeeld de zendtijd voor politieke partijen! En programma’s over kunst en wetenschap. Dus die moet je niet door de adverteerders maar door de kijkers laten betalen – en dat gaat het handigst via de belasting.
  Rechtse marktdenkers zullen vinden dat de kijker per programma moet afrekenen. Dat zal de populariteit van Ongehoord Nederland op een Ongehoorde manier bekoelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.