Haagse PVV krijgt onderbuikgevoel van Remkes die informatie over messensteker verzwijgt

Geen categoriedec 04 2019, 21:00
In Den Haag is veel aan de hand. In Duindorp vinden vernielingen en rellen plaats en in de Grote Marktstraat werd afgelopen week drie pubers neergestoken door een man. De Haagse PVV is niet te spreken over het reilen en zeilen in de stad en wil van burgemeester Remkes weten wie de verdachte messensteker is en waar hij vandaan komt. Echter weigert de burgemeester tot op heden om informatie te delen met de volksvertegenwoordigers over hetgeen er in hun stad gebeurt.
Tijdens Black Friday Shopping in Den Haag verliep de avond minder prettig dan aanvankelijk werd gehoopt. De Politie ontving een melding van een steekpartij nabij de Hudson's Bay waar drie minderjarige kinderen door een nog onbekende man waren gestoken met een mes. Fractievoorzitter van de Haagse PVV, Sebastian Kruis, vraagt zich af waarom er zo weinig informatie naar buiten komt over de steekpartij:

"Ik vind het raar dat de nationaliteit en de voornaam van de verdachte worden verzwegen. Ook vraag ik mij af hoe het kan dat de politie een terroristisch motief uitsluit terwijl de verdachte nog niet heeft gepraat over zijn motief."

Met name dat laatste is schokkend te noemen en met het benoemen van het merkwaardige gedrag van de Politie aangaande het motief slaat hij de spijker op zijn kop. De dader van de steekpartij zou tot op heden namelijk zwijgen over zijn motief, maar de Politie sluit nu al bij voorbaat uit dat het géén terroristisch motief kan/mag zijn, aldus Kruis. De PVV'er krijgt er een nare smaak van in zijn mond en heeft het gevoel dat 'de aanval op de kinderen in de doofpot wordt gestopt':

"Er leven een hoop vragen in de stad over de dader en de toedracht en daar wil ik vandaag antwoorden op. Als er allerlei informatie wordt achtergehouden dan wekt dat de indruk van een doofpot en dat is slecht voor het vertrouwen in de politie en de politiek."

Bij de steekpartij in het centrum van Den Haag raakten een dertienjarige jongen en twee meisjes van vijftien gewond. Een 35-jarige man -wiens identiteit onbekend is- werd opgepakt bij een daklozenopvang.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten