Syriëgangster aangehouden op Schiphol: Vierjarig kind ‘in beslag genomen’

Het Openbaar Ministerie laat weten dat op Schiphol een 28-jarige Syriëgangster is aangehouden. Dit gebeurde nadat ze met haar vierjarige kind per vliegtuig werd uitgezet door de Turkse regering in Ankara. Het kind is overgedragen aan de Raad voor de Kinderbescherming.

De ‘kalifaatsvrouw’, van oorsprong afkomstig uit Gouda, vertrok in het najaar van 2013 naar IS-gebied in Syrië. Eind oktober van dit jaar meldde ze zich bij het Nederlandse consulaat in Ankara.

Turkije is onlangs begonnen met de repatriëring van gevangengenomen militanten van Islamitische Staat (IS) naar hun land van herkomst. Volgens president Recep Tayyip Erdogan huisvesten de Turkse gevangenissen momenteel meer als 1200 islamitische terroristische strijders. Onlangs werden er al IS-strijders uitgezet naar Duitsland en Frankrijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Sergeant Monty

  Ze hadden haar beter door kunnen sturen naar Marokko.

  Gemiste kans.

 2. Falskorn

  Enkel het paspoort afpakken is niet genoeg. Je moet als Nederland zijnde een teken afgeven dat het nu een keer klaar is. Slappe heelmeesters maken namelijk stinkende wonden en de enige passende straf, hoe hard het ook klinkt in deze gefeminseerde samenleving anno 2019, is de de doodstraf.

  1. EU kok

   Quote: in deze gefeminseerde samenleving anno 2019
   .
   Precies, alles is de schuld van die ribbenjatters.

   1. Tony Faas

    EU kok?

  2. Watcher

   Stem SGP.

   1. Top

    Lafaard!

   2. weer opnieuw

    Hoe kan Turkije nou “vreemdelingen ” terug sturen naar diverse landen over de wereld en kan Nederland niet 1 afgewezen vreemdeling uitzetten ?

    We worden opeNlijk in de zeik genomen door Den Haag.

    stem sociaal , stem PVV

 3. Jumping

  Deze vrouw is in Den Haag meer dan welkom.

  Den Haag is met zijn 56% Allochtonen gewoon al omvolkt.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Lampje

   Dat zijn geen allchotonen maar zwartjoekels, nikkers, Turken, Marokkanen en verder alles wat niet blank is. Ze zitten ook al in de tweede kamer om ons Nederlanders, roomblank, wel effe denken te moeten vertellen wat we wel en niet mogen.

   1. Watcher

    Het Tweede-Kamerlid H. Janmaat van de Centrumdemocraten vindt dat minister Hirsch Ballin (justitie) moet aftreden. “Dat joden als nomaden trekken wil ik ze niet kwalijk nemen, maar openbare functies mogen ze dan niet bekleden.”

    1. Tony Faas

     Watcher?

     1. Watcher

      Tonia Lugár de fascist !

     2. Tony Faas

      Watcher?

    2. ikweetwatikwil

     Dat joden als nomaden trekken wil ik ze niet kwalijk nemen, maar openbare functies mogen ze dan niet bekleden.”

     Nee vanzelf niet want Nederland had niets aan “als nomaden trekkende mensen in openbare functies” .

 4. Kretoloog

  Margriet vdL staat al te popelen om deze vrouw te interviewen.

  1. Pronounce

   Zou ze dan ook vragen wat de islam van homo’s en feminisme vindt?

 5. Lampje

  Onlangs werden er al IS-strijders uitgezet naar Duitsland en Frankrijk. Effe denken, STRIJDERS ???, het zijn toch terroristen, moordenaars, verkrachters enz. !!! Wakker worden redactie DDS.

 6. Mycase

  En zo komen ze 1 voor 1 weer terug ook een manier toch .
  De weerstand van terughalen is hier groot dan maar afspraken maken met Erdogan .
  Stuur jij ze maar terug dan hebben ze in Nederland geen poot om op staan is iemand dat al op gevallen of wat ???

 7. Steiner

  Voor de bühne worden ze vastgezet,meteen een advocaat,er valt weinig te bewijzen en na een paar maanden staan ze in de rij voor een uitkering en onderdak.

 8. Tguard

  Het zijn landverraders. Ze zijn ten strijde getrokken tegen onze militairen en dus het minste van het minste. Zo zouden ze ook behandeld moeten worden en de kinderen tja heel erg vervelend maar die moeten we dan maar redden uit de klauwen van deze mensen zonder enig norm besef en hopen dat we ze op het juiste spoor weten te krijgen.

 9. Freewheeler

  Zag laatst nog op Ghost Adventures dit soort Demonic islamitische Image verschijningen voor bij komen. Brrrr

 10. fusilier

  Hebt dat mens al diep berouw getoond,en is zij zwaar gestraft voor alle moorden op de Jezidie slaven. Sommigen van hun waren nog maar kinderen.

 11. Tilda

  Een beschaafd als Nederland zal recht doen gelden op een beschaafde manier. Daar pas onthoofding, galg of doodstraf op een andere manier niet bij.

  1. Lampje

   De “beschaafde Nederlanders”houden er wel van om hulpdiensten lastig te vallen, mensen op straat neer te steken, Geldautomaten op te blazen en het allerergste, de politiek in te gaan en dan de boel belazeren en stelen van de hardwerkende beschaafde Nederlanders.

  2. Ben Venuti

   Flikker op Wesley Bimbo met je bekakte gemoraliseer.

   1. Tony Faas

    Wesley Tilda?

  3. Sergeant Monty

   @Tilda
   Ben benieuwd hoe jij het kalifaat beschrijft?

   Waar ‘onthoofding, galg of doodstraf’ wel de norm waren en waar deze jihadist vrijwillig naar toe is afgereisd om dit kalifaat waar onthoofding, galg of doodstraf wel de norm nog waren groter te maken.

   Ben benieuwd naar jou antwoord.

   1. Tilda

    Aan het kruis nagelen, verkrachten, met gelijke munt betalen. Is dit wat u bedoelt?
    Levend begraven of verdrinken en daarna ophangen en tenslotte vierendelen. Laat het over aan justitie !

    1. Sergeant Monty

     “Aan het kruis nagelen, verkrachten, met gelijke munt betalen.”

     Jij spreekt over een beschaafd Nederland.
     Mijn vraag is alleen hoe jij het kalifaat beschrijft?
     Daar waar ‘het aan kruis nagelen, verkrachten, als de norm was.

     Hoe beschrijf jij deze samenleving van het kalifaat?

    2. Tony Faas

     Wesley Tilda?

 12. Duckday

  Vreemd de regering weet er van en helpt gewoon mee Zo verbaast en verast is de politiek niet
  Maar wat wel vreemd is als Nederland iemand uit wil zetten kan dat niet.
  Maar deze troep halen ze met vlaf en wimpel binnen

  Stem PVV of FvD NL exit
  Wat heeft de EU en Euro nu voor voordeel en wevaart gebracht voor de NORMALE man Vrouw in Nederland Wat zijn we er op vooruit gegaan

 13. fusilier

  Tilda.Hoe lang ben jij alweer terug.

 14. Sando

  Waarom heb ik de laatste jaren steeds een binnen pret als ik lees daar zoveel moslims gedood en dan weer auto bom ontploft daar had ik vroeger nóóit geeen last van ja moet ermaar mee doen he!

 15. yellow thread street

  Ons kabinet heeft ons beloofd dat ze geen afgereisde Kalifaatstijders, laat staan eventueel daar geboren kinderen, terug zullen nemen.
  Het kind van 4 jaar zal uit de proppenschieter van een IS strijder ontstaan zijn en al de nodige nare indrukken opgedaan hebben in zijn jonge leven.
  Zijn genen zullen er voor zorgen dat hij zich t.z.t. ontwikkelt tot een potentiele tijdbom die de nodige ellende veroorzaakt op termijn.
  We geven hem gewoon de naam Chris de Winter.
  Het gaat allemaal weer heel veel geld kosten, geld dat wel beter besteed kan worden.

 16. Rud56

  Dat satanisch monster zal hier hooguit zes jaar krijgen, a l s er al bewezen kan worden dat ze meer dan alleen de aardappels heeft geschild! En uiteraard krijgt ze op staatskosten een topadvocaat, want wij zijn hier deug!
  Ook zal ze in diverse talkshows verschijnen om haar zielige verhaal te kunnen doen, want ze is tot inkeer gekomen, hé.
  Terwijl het enige recht dat ze heeft verlies van het Nederlanderschap moet zijn, dat ze als ongewenst vreemdeling aan het land dat ze is ontvlucht wordt overgedragen alwaar ze haar terechte straf zal krijgen!

  Ja, je besluit met uiteindelijk steun van de familie te vertoeven bij een onbeschrijfelijke moordlustige en wrede organisatie, die zelfs nog erger is in doen en laten als de nazi’s vorige eeuw. Vervolgens wordt het te heet onder je voeten en vlucht je terug naar het land dat je verafschuwde, vlucht je terug naar de uitkeringen en huisvesting, terug naar de satanische ideologie die de basis is van dit alles. Terug naar het land van de achterbakse en volstrekt naieve deug!

  En dat addergebroed, och, dat wordt ondergebracht bij aanhangers van dezelfde ideologie die ook jij aanhangt: de satanische islam! Want het bij ongelovigen plaatsen zodat het helemaal loskomt van die demonische ideologie en dat het dan zo mogelijk een normaal leven kan gaan leiden, neen, dat kan niet! Want dan worden er mensenrechten geschonden, is dat pure discriminatie! En ach, de jeugdzorg heeft toch geen voldoende menskracht en middelen om dat addergebroed goed op te vangen, er staan nog andere duizenden andere kinderen in de wacht. Of wacht, voor dit addergebroed staat een speciaal team gereed, is waar ook! Sorry, andere kinderen hier in nood, de islam gaat voor!

 17. weer opnieuw

  Hoe kan Turkije nou “vreemdelingen ” terug sturen naar diverse landen over de wereld en kan Nederland niet 1 afgewezen vreemdeling uitzetten ?

  We worden opeNlijk in de zeik genomen door Den Haag.

  stem sociaal , stem PVV

 18. JFU

  Ze zal wel een aai over haar bolletje krijgen van een D66 rechter, met de vraag om het nooit meer te doen. Dan levenslang een goede uitkering, huis, medische zorg. Werkelijk een ‘verrijking’ voor ons land. Dat er maar velen zullen volgen.

 19. Baron von Munchhausen

  Weer een bak vol geld voor de asiel-industrie. Advocaten enzovoort,. Uiteindelijk mag ze blijven en tot haar dood leven op kosten van de Nederlandse werkenden!
  Wat een land!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.