Chanoeka-viering in de Verenigde Staten: ‘Meerdere gewonden door steekpartij bij synagoge New York’

Chanoeka-viering in de Verenigde Staten: ‘Meerdere gewonden door steekpartij bij synagoge New York’

Een messentrekker op jacht naar slachtoffers. Bron: Shutterstock.com.

In de Amerikaanse stad Monsey in de staat New York zijn meerdere gewonden gevallen bij een ernstige steekpartij. Het incident zou hebben plaatsgevonden nabij een synagoge gelegen woning van een rabbi waar op dat moment een Chanoeka-viering aan de gang was. Een man met een hakmes stak daarbij in op meerdere mensen.

Op het moment van schrijven is er nog weinig bekend over de exacte toedracht en de identiteit van de dader. Televisieomroep CBS New York meldt dat vier gewonden zijn overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis. Volgens de joodse organisatie Orthodox Jewish Public Affairs Council zijn er nog meer gewonden te betreuren. Twee daarvan zouden in zeer kritieke toestand verkeren.

Volgens de politie van New York wist de verdachte eerst te vluchten, maar zou hij inmiddels zijn opgepakt.

Bill de Blasio, de burgemeester van New York heeft zijn afschuw uitgesproken over het incident. "Haat hoort niet thuis in onze stad", zo liet hij weten via Twitter. Volgens De Blasio is een aanval op joden een aanval op alle New Yorkers.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties