Syriëgangster aangehouden op Schiphol: Vierjarig kind 'in beslag genomen'

Syriëgangster aangehouden op Schiphol: Vierjarig kind 'in beslag genomen'

Het Openbaar Ministerie laat weten dat op Schiphol een 28-jarige Syriëgangster is aangehouden. Dit gebeurde nadat ze met haar vierjarige kind per vliegtuig werd uitgezet door de Turkse regering in Ankara. Het kind is overgedragen aan de Raad voor de Kinderbescherming.

De 'kalifaatsvrouw', van oorsprong afkomstig uit Gouda, vertrok in het najaar van 2013 naar IS-gebied in Syrië. Eind oktober van dit jaar meldde ze zich bij het Nederlandse consulaat in Ankara.

Turkije is onlangs begonnen met de repatriëring van gevangengenomen militanten van Islamitische Staat (IS) naar hun land van herkomst. Volgens president Recep Tayyip Erdogan huisvesten de Turkse gevangenissen momenteel meer als 1200 islamitische terroristische strijders. Onlangs werden er al IS-strijders uitgezet naar Duitsland en Frankrijk.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties