Vakantie dicht bij huis of toch verder weg?

Ben je alweer bezig met het maken van plannen voor de aankomende vakantie? Dan weeg je de verschillende mogelijkheden vast en zeker tegen elkaar af. Je kunt ervoor kiezen om met het vliegtuig naar het zuiden van Europa te gaan. In dat geval ben je verzekerd van een zonvakantie. Niet iedereen houdt echter van vliegen. Daarbij komt dat een vliegvakantie vaak niet goedkoop is, zeker niet wanneer er meerdere mensen meegaan op vakantie. Gelukkig hoef je niet per se ver weg. Je kunt namelijk ook kiezen voor een vakantie dicht bij huis. Hieronder gaan we zowel in op een vakantie dicht bij huis als verder weg.

Vakantie in eigen land

Nederland mag dan niet groot zijn, toch is het zeker de moeite waard om in eigen land op vakantie te gaan. Ben je een kampeerliefhebber? Dan kom je in ons land zeker aan je trekken. Nederland telt namelijk ontzettend veel campings. Niet iedereen is direct gecharmeerd van kamperen in Nederland. Er zijn echter steeds meer mensen die voor een vakantie in eigen land kiezen. Ook voor jou geldt dat er vast en zeker genoeg plekken zijn in Nederland die je nog niet gezien hebt. Daarbij komt dat ons land je behoorlijk wat moois te bieden heeft. Natuurlijk hoef je niet per se te kamperen wanneer je kiest voor een vakantie in eigen land. Je kunt namelijk ook verblijven in een vakantiehuisje. Daarnaast tref je in Nederland behoorlijk wat hotels aan. Nadeel van een vakantie in een hotel is dat de kosten direct ook een stuk hoger uitvallen dan wanneer je kiest voor een camping of vakantiehuisje.

Kijk naar bestemmingen vlak over de grens

Ben je al jaren op vakantie geweest in eigen land? Of zie je het gewoon niet zitten om gedurende jouw vakantie ook in Nederland te blijven? Dat kan natuurlijk. Overigens betekent dit niet direct dat je dan maar met het vliegtuig op vakantie moet. Nee, want je kunt namelijk ook naar bestemmingen vlak over de grens kijken. Zo kun je bijvoorbeeld ook prima vakantie vieren in Duitsland. En wat te denken van België? Als liefhebber van een actieve vakantie ben je bij onze zuiderburen sowieso aan het goede adres. De kans is groot dat je dan voor een bestemming in de Belgische Ardennen kiest. Deze bosrijke en heuvelachtige omgeving leent zich namelijk uitstekend voor een actieve vakantie. Qua verblijf heb je ook veel mogelijkheden. Wil je echt in de natuurlijk verblijven? Dan kun je een vakantiehuis in de Ardennen huren. Je zit in dat geval echt middenin de natuur en dat komt het vakantiegevoel natuurlijk alleen maar ten goede!

Toch met het vliegtuig?

Mogelijk zie je het ook niet zitten om vlak over onze landsgrenzen op vakantie te gaan. In dat geval zit er niets anders op dan naar bestemmingen wat verder weg te kijken. Niet op vakantie gaan is immers ook geen optie. De kans is groot dat je naar Zuid-Europese landen kijkt om jouw vakantie door te brengen. Logisch, want in de zomer ben je hier vaak verzekerd van mooi weer. Je kunt ervoor kiezen om met de auto naar een land in Zuid-Europa af te reizen. Nadeel hiervan is dat je ontzettend lang onderweg bent. Bovendien kom je niet bepaald uitgerust aan op jouw vakantiebestemming. Reizen met het vliegtuig is wat dat betreft een stuk sneller en relaxter. Vind je dit toch wat duur? Kijk dan of er een goedkoop verblijf beschikbaar is. Is de keuze voor een vakantie in Zuid-Europa op Portugal gevallen? Dan kun je de verschillende campings in Portugal bekijken. Een verblijf op een camping is vaak vele malen goedkoper dan een hotel of appartementencomplex. Indien je met het vliegtuig gaat is het wel verstandig voor een camping te kiezen met een ingerichte tent of (sta)caravan. Je kunt immers niet zoveel spullen meeslepen wanneer je met het vliegtuig gaat. Overigens zijn er ook veel campings in Portugal waar je een vakantiehuisje kunt huren. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Stanly2000

  Duidelijk, tentje en andere bagage op de fiets en op naar Valkenburg. Alles voor het milieu.

  1. AS210854

   Stanly2000, voor het klootjes volk is dat zeker de toekomst, als we ons nog langer door de zogenaamde elite voor de gek laten houden.

 2. Abraham50

  Wesley Benbow

 3. Mycase

  Net geboekt Aruba en vandaar nog even Cuba aandoen en dan terug naar huis, Portugal.Fijne vakantie allemaal en gewoon gaan vliegen hoor .

 4. Gerlos

  Waddeneilanden is een zeer goede vakantie tip, dit jaar vakantie doorgebracht op Ameland prachtig wandel en fiets mogelijkheden zeer goede restaurantjes webwinkel mogelijkheden. Ik zou zeggen DOEN.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.