Video: Robert Jensen pakt klimaatridders Rutte en Timmermans aan: “ze trekken ons helemaal leeg!”

Robert Jensen. Bron: YouTube / Robert Jensen
Foto: Robert Jensen. Bron: YouTube / Robert Jensen

Robert Jensen gaat in de Online Shows van gisteren in op de enorme kosten van het klimaatbeleid dat Frans Timmermans over Europa wil uitsmeren. De kosten van het klimaatbeleid zullen miljarden euro’s bedragen en worden opgehoest door de belastingbetalers. De begunstigden van de klimaatmiljarden zijn natuurlijk de bevriende netwerken bij grote bedrijven en de natuur subsidieclubs. Jensen is geen voorstander en hekelt het plan omdat de klimaatridders ‘ons helemaal leeg trekken’. 

De projecten van klimaatpaus Frans Timmermans zijn bedoeld om Europa in 2050 volledig ‘klimaatneutraal’ te maken. De kosten van de Europese Green Deal zal miljarden, miljarden en miljarden bedragen en nauwelijks iets opleveren. Wellicht een wat schonere lucht, maar dat u vervolgens op water en brood moet leven wordt natuurlijk niet benoemd.

Met een onheilspellende fantasie en overdreven geloof in ‘innovatie’ denkt men dat Europa zo even klimaatneutraal wordt. Maar de concrete alternatieven voor de huidige techniek? Die zijn er wel, zoals kernenergie, maar dat is vooralsnog ‘niet bespreekbaar’.

Volgens Jensen is de Green Deal van Timmermans helemaal niet noodzakelijk omdat het ‘eigenlijk heel goed gaat met het klimaat’ en dat de ‘zeespiegel helemaal niet stijgt’. De paniek rondom de zeespiegel is sowieso enorm grappig. De aarde is namelijk niet perfect rond en de zeeën en oceanen liggen ook op verschillende niveaus. Zo “ligt” het water van de Kaspische Zee een stuk “hoger” dan het water in de Noordzee.

Toch denken de klimaatdrammers dat de zeespiegel over de gehele aarde een uniforme meetstandaard is. Ahum, fout! Verder stelt Jensen dat de groene aanpak van Timmermans verklaarbaar is vanuit het feit dat er ‘op de achtergrond mensen aan de touwtjes trekken om geld te verdienen, om ons te verzwakken en andere landen sterker te maken’. Dat klopt, want andere landen zoals de VS en China doen niet mee aan deze groene gekte.

Zogezegd is Timmermans dus een saboteur die onze economie om zeep wil helpen. Dat mensen op dit soort lieden stemmen is voor mij volledig onbegrijpelijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

100 reacties

 1.   

  Teunis heeft nog niet door dat dikke Jensen niet is staat wie dan ook maar aan te pakken.

  Zielig.

  1.   

   Dit is de uitgerekende reactie van Wesley Benbow?

 2.   

  Jensen is vette zeug die beweerde dat er geen klimaatcrisis bestaat.

  1.   

   En Wesley Benbow?

   1.   

    Wesley Benbow..bestaat die wel?

    1.   

     Nu niet meer.

  2.   

   Klopt die is er ook niet, die wordt gecreëerd…

   Deze maar even kijken

   h**ps://www.youtube.com/watch?v=gj3NilH_ywE&t=440

   h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/11/robert-jensen-droevig-om-falende-premier-mark-rutte-hij-is-geen-leider-maar-een-uitvoerder/

  3.   

   Argumenten?

 3.   

  Hee Teunis, mag je ook al spelen voor joris.
  Net gaan reageren op een reactie en weg.

  1.   

   Wesley Benbow bedoel je?

   1.   

    Ja, Wesley Benbow!

 4.   

  Maar Robert, jij vindt het toch lekker dat je helemaal leeg getrokken wordt ?

 5.   

  “ omdat het ‘eigenlijk heel goed gaat met het klimaat’ en dat de ‘zeespiegel helemaal niet stijgt”

  Aldus prof. drs. ir. R. Jensen

 6.   

  Jensen heeft gelijk.
  De zeespiegel aan de Noordzeekust, stijgt geen millimeter.
  De nattigheid in de polders, waar de knullen boeren, is na de tweede wereldoorlog niet verandert.
  De Zomers van 1975 en 1976 zijn nog steeds de warmste, van na de tweede wereldoorlog.

  Het KNMI is bijna alle hittegolven in de vorige eeuw vergeten.
  Rutte vergeet ook vaak iets.

  Trouwens 1947 spande de kroon 4 hittegolven in één Zomer.
  1911 is ook zo’n zeer warme zomer geweest,
  3 hittegolven in één Maand.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1.   

   Domme boer, Nederland is het ijkpunt.
   Gletchers verdwijnen als sneeuw voor de zon enz, klimaat verandert zeker niet.
   Ga spruiten plukken, zeikstraal.

   1.   

    Wesley Benbow?

   2.   

    “Gletsjers verdwijnen als sneeuw voor de zon enz.” Alleen dezelfde gletsjers die wij ieder jaar weer door klimaatridders getoond worden in hun propaganda documentaires. Er groeien ook weer gletsjers waaronder de Jakobshavn in Groenland , Hubbard gletsjer in Alaska of gletsjers uit Nieuw Zeeland. Maar u raad het al..ook daar maken klimaatridders zich zorgen over. Want ook deze ijzige reuzen blijken een klimaatdreiging te zijn. Wat als zo,n gletsjer gaat smelten? Dan zou dat fiks bijdragen voor een ahum catastrofale wereldwijde zeespiegelstijging. In 2006 voorspelde Al Gore dat de sneeuw op de Kilimanjaro in 2015 zou verdwijnen. Maar volgens de universiteit van Massachussets zou deze beroemde ijskap nog wel vijftig jaar blijven. Opmerkelijk is dat diezelfde universiteit zelf met deze grote fout van Al Gore aan mee gewerkt heeft.

    1.   

     Ja enkele gletsjers nemen toe in grootte, echter is dat het gevolg van ingewikkelde processen, die niet perse een temperatuursdaling betekenen. Over het algemeen nemen wereldwijde gletsjers in rap tempo af, met 369 miljard ton per jaar.

     1.   

      Ongetwijfeld zijn er in het verleden ook perioden geweest dat de gletsjers wereldwijd met 369 miljard ton ijs per jaar toenamen.

     2.   

      Dat lijkt me sterk, in ieder geval in de afgelopen 65 miljoen jaar veranderde het klimaat nog niet zo snel als nu.

     3.   

      Henk-Jansen lijkt beweren dat de hoeveelheid gletsjerijs de laatste 65 miljoen jaar ongewijzigd is gebleven.

      Dat is iets wat mij erg sterk lijkt.

     4.   

      Henk-Jansen : In de afgelopen 65 miljoen jaar heb ik niemand gehoord die zo uit z’n nek kon l*llen.

     5.   

      Het Kenozoïcum

      Het Kenozoïcum beslaat de laatste 65 miljoen jaar van de aardgeschiedenis. De aarde koelde af, maar niet voortdurend. Er waren betrekkelijk stabiele perioden, onderbroken door een snellere afkoeling ongeveer 50 en 38 miljoen jaar geleden. Een verdere afkoeling ongeveer 15 miljoen jaar geleden leidde tot de vorming van berggletsjers op het noordelijk halfrond en van de Antarctische ijskap.Gletsjers, zoals de LeConte-gletsjer in Alaska (boven) bevinden zich nu meestal op hoge breedten of hoogten. Er zijn echter perioden in de aardgeschiedenis geweest waarin zij veel uitgebreider waren.

      De tweede periode van het Kenozoïcum is het Kwartair, dat 1,6 miljoen jaar geleden begon en tot op heden doorloopt. Deze periode begon in het Pleistoceen, dat zeven ijstijden telde, waarbij op het hoogtepunt 32% van de aarde bedekt was met ijs. Deze ijstijden traden ruwweg elke 100.000 jaar op en werden onderbroken door kortere, warme interglaciale perioden.

      De meest recente ijstijd bereikte zijn hoogtepunt ongeveer 18.000 jaar geleden. IJskappen van soms wel 3 km dik bedekken heel Noord-Amerika en heel Scandinavië. Ze strekten zich uit tot halverwege Engeland en de Oeral. Op het zuidelijk halfrond waren een groot deel van Nieuw-Zeeland en Argentinië me ijs bedekt. Ook de Snowy Mountains in Australië en de Drakensbergen in Zuid-Afrika waren bedekt met ijs. Maar ongeveer 12.000 jaar geleden begon er een opvallende opwarming en 7.000 jaar geleden waren de Noord-Amerikaanse en Scandinavische ijskappen gesmolten. De zeespiegel steeg en de kustlijnen van de continenten kregen geleidelijk hun huidige vorm.

      Wij leven nu in het Holoceen, een warme periode die 10.000 jaar geleden begon. Maar het is heel goed mogelijk dat we alleen in een interglaciale periode leven die uitloopt op een ijstijd.

      Bron: ht*ps://weerindelft.nl/Klimaatverandering/pagina2.html

     6.   

      Dat beweer ik helemaal niet, Rammstein. Ik zeg alleen dat het klimaat in de laatste 65 miljoen jaar nog nooit zo snel veranderde als tegenwoordig.

      https://www.scientificamerican.com/article/todays-climate-change-proves-much-faster-than-changes-in-past-65-million-years/

     7.   

      Dat beweer ik helemaal niet, Rammstein. Ik zeg alleen dat het klimaat in de afgelopen 65 miljoen jaar nog niet zo snel veranderde als nu.

      h*tps://www.scientificamerican.com/article/todays-climate-change-proves-much-faster-than-changes-in-past-65-million-years/

     8.   

      “Ik zeg alleen dat het klimaat in de afgelopen 65 miljoen jaar nog niet zo snel veranderde als nu.”

      65 miljoen jaar? hoe weet je dat?

      Daarnaast is iedereen sinds het meten van het klimaat uiterst gespannen..

  2.   

   Kan je stoppen met verspreiden van nepnieuws? De zeespiegel van de Noordzee stijgt namelijk wel degelijk.

   1.   

    Wesley Benbow?

    1.   

     No doubt Wesley Bembow!

   2.   

    Henk-Jansen : Mwah, niet sneller als in 1900. Zomaar even snel wat gegoogled. De volkskrant is niet krant, maar bij deze dan toch.

    Hoppa
    h**ps://www.volkskrant.nl/wetenschap/zijn-alle-voorspellingen-over-de-stijging-van-de-zeespiegel-overdreven~b3c2bd2a/

    Het is algemeen bekend dat de zee-spiegel niet sneller dan vroeger stijgt. Al Gore voorspelde in 2006 dat New York binnen 10 jaar enkele meters onder water zou staan, niet bijster veel van terecht gekomen.

   3.   

    U bent visserman? De zeespiegel stijgt en dat doet het al 10.000 jaar. Het zeeniveau wordt beinvloed door twee factoren: Het volume water op Aarde en een combinatie van de gemiddelde temperatuur en saliniteit van water. Onze Pier Vellinga van de universiteit te Wageningen kon het ook al zo overdrijven met zijn klimaatpropaganda. Hij beweerde zelfs met zijn armen in een televisiereeks dat het zeespiegel in de Waddenzee met 60 cm gestegen is vanaf de oplevering van de afsluitdijk in 1932. Gelukkig wordt in Den Helder sinds jaar en dag de hoogte van de zeespiegel bij gehouden waaruit blijkt dat er totaal geen versnelling in de zeespiegel is te bekennen. De zeespiegel in Den Helder is de afgelopen 100 jaar niet meer dan 15 cm gestegen. Geheel de Nederlandse kust gezien is de zeespiegel in 128 jaar gestegen tot 6 cm boven NAP.

    1.   

     Dat klopt, tot nu toe neemt de snelheid waarin de zeespiegel in de Noordzee stijgt niet toe, echter stijgt de zeespiegel wel natuurlijk, in tegenstelling tot de bewering van de heer Jumping. Maar wereldwijd neemt het tempo van de zeespiegelstijging wel toe, van 2,5 millimeter per jaar in 1990 tot 3,4 millimeter in 2018.

     1.   

      Maar u vergeet ook dat er gebieden op de wereld te vinden zijn waar de zeespiegel juist daalt. De Aarde is namelijk niet egaal rond en heeft de neiging om te kantelen.

     2.   

      Dat klopt, de door mij genoemde getallen zijn een gemiddelde, er zullen dus gebieden zijn waar de zeespiegel minder hard stijgt, maar er zijn dus ook gebieden waar het nog harder toeneemt.

     3.   

      Henk-Jansen is een zwetsmeijer die blijft glibberen en de selectieve antwoorden geeft die hem uitkomen.

      Omdat er geen eerlijk debat met deze aal te voeren is raad ik hem aan te negeren.

     4.   

      Klopt Rammstein, Henk-Jansen is Benbow, weg ermee!

     5.   

      Henk-Jansen?

     6.   

      Beukman!

     7.   

      Henk-Jansen!

    2.   

     Als water warm wordt zet het uit, vloed doet het water stijgen….

  3.   

   @Springend

   Iets heel vaak beweren maakt het nog niet waar.
   De zomer van 2018 was warmer dan die van ’75 en ’76. Die van dit jaar dacht ik ook.
   Verder was ’16 wereldwijd (waarom zouden we het alleen over Nederland hebben als we praten over klimaatverandering) het warmste jaar ooit gemeten, met 2019 op de 2e plaats.
   Van de tien warmste jaren in Nederland sinds 1901 vielen er zeven deze eeuw.
   Trek zelf je conclusies, en hou Rutte er voor de verandering eens buiten – als je durft.

   1.   

    Beukman, natuurlijk!

    1.   

     En Henk-Jansen.

 7.   

  Ik hoop komende half februari net als dit jaar weer een pilsje te kunnen pakken op Kijkduin bij 20 graden.

 8.   

  Jensen wil liever uit elkaar getrokken worden.

 9.   

  Sceptici gaan tekeer omdat het geld kost maar het is ook werkelijk te gek voor woorden dat wij daarvoor op moeten draaien, wat wij als Nederland dus bijdragen aan atmosfeer vervuiling zijn peanuts, laat de echte vervuiler maar betalen zoals o.a Rusland en China.

 10.   

  Haaha Noordpool was miljoenen jaren geleden subtropisch.
  Zo’n 55 miljoen jaar geleden kwamen op de Noordpool alligator soorten en palmbomen voor.
  Oke er brokkelt wat oud ijs af, verder geen zorgen over te maken.

  1.   

   Beukman!

  2.   

   @Freewheeler

   Miljoenen jaren geleden was de noordpool ook een oceaan, de continent drift heeft wat langer geduurd, maar je bedoeld waarschijnlijk Antarctica.

   1.   

    Ze hebben wel stuifmeelkorrels van palmen uit de boorkernen gehaald, zo’n 53 miljoen jaar geleden en zeewatertemperatuur was er voor periode tussen de 23/27gr. of er palmbomen waren? later was te koud voor palmbomen. 50 miljoen jaar geleden op Antarctica was het wel palmen en andere tropische fruit- en notenbomen.

    h**ps://www.scientias.nl/palmbomen-hadden-het-ooit-prima-naar-hun-zin-op-de-zuidpool/

    h**p://www.palmvrienden.net/forums/viewtopic.php?f=24&t=817

    1.   

     Beukman!

     DDS schoon!

     1.   

      Beukman?

     2.   

      Zeker, Beukman maar ook Henk Jansen en de ultralinkse ouderling Meridadoc.

    2.   

     Klopt helemaal.

     FF wat anders, over boorkernen gesproken, weet je dat we hier in Nederland een vulkaan hadden?

     Die ligt onder de Waddenzee.

     1.   

      DDS schoon!

   2.   

    Precies, Freeweeler, het is allemaal een grote leugen. Jij kent de feiten maar die worden weggemoffeld door klimaatgelovigen zoals Vit.

    DDS schoon!

 11.   

  De Elfstedentocht is in ieder geval geschiedenis kan ik jullie verklappen.

  1.   

   Dit is een linkse leugen waar Vit in gelooft. Zo maken ze mensen bang.

   De linkse propaganda is effectief.

   1.   

    @Vervelling

    Ik geloof nergens zomaar in en zeker geen linkse propaganda, ik ga af op wat ik zelf constateer en dat is dat in mijn 71 jarige loopbaan het klimaat de afgelopen pak ‘m beet 20 jaar sterk heb zien veranderen.

    1.   

     Het klimaat veranderd en het weer veranderd dat is altijd zo geweest. Nu worden politieke leugens verkocht dat de mens de oorzaak is. Doel is geld verdienen aan leugens.
     Dat weet jij ook.

     1.   

      Zie reactie 42.

     2.   

      Quote : het weer veranderd
      .
      Gelukkig de prachtige Nederlandse taal niet.
      Een taal om trots op te zijn.
      Laten we er zuinig op zijn.

    2.   

     Vit, ik ben erg benieuwd wat je dan precies hebt zien te veranderen. Ik ben 3 jaar ouder dan jij en ik merk niks opvallends aan de afgelopen 20 jaar. Bovendien lijkt het me een te korte periode om gefundeerde uitspraken op te doen.

     1.   

      @Rammstein

      Als schaatsliefhebber kon ik tot zo’n 20 jaar geleden nog schaatsen in het Zuiderpark (Den Haag) daar ligt een speciaal stuk voor een ijsbaan die voor de winter werd opgespoten door de brandweer of op sloten, dat kan nu dus niet meer, onder andere dus.

     2.   

      joh , das merkwaardig , de bebouwing is niet veranderd natuurlijk , alles is precies zoals het was 20 jaar geleden ? :) :) :)

     3.   

      @weer opnieuw

      Het Zuiderpark is niets veranderd nee, ik kom er nog regelmatig.

     4.   

      Ps, zelfs ‘ Ot en Sien’ is er nog.

    3.   

     “ik ga af op wat ik zelf constateer en dat is dat in mijn 71 jarige loopbaan het klimaat de afgelopen pak ‘m beet 20 jaar sterk heb zien veranderen.”

     Ik ga al 50 jaar naar de Alpen en heb op alle gletschers geskied waar skiliften zijn, praat veel met de locals en ja: er IS klimaatverandering.

     Maar die gletschers zijn al begonnen te smelten voordat er sprake was van noemenswaardige CO2-uitstoot door de mens (!).

     Ook weet ik dat er al in de jaren 80 sprake was van stelselmatig minder sneeuwval, maar dat het de laatste 10 jaar, uit m’n hoofd gezegd, juist weer meer is.

     Laat je niet gek maken door documentaires want echt: een regisseur kan alles zo manipuleren zoals hij het zelf wil. Er zijn altijd wel beelden te maken van smeltende ijskappen, maar de ijskappen die juist aangroeien laten ze niet zien. Enzovoorts en zo verder.

     1.   

      Merlot bewijst het, de opwarming van de aarde is ÉÉN GROTE LEUGEN!!

      DDS schoon!

     2.   

      @Merlot

      “Laat je niet gek maken door documentaires want echt: een regisseur kan alles zo manipuleren zoals hij het zelf wil.”

      Als je even tijd en zin hebt moet je toch eens de docu ‘Terra’ bekijken op Netflix vanaf ongeveer 1:17, dan zie wat wat er in Norilsk (Rusland) in de atmosfeer wordt gespoten en dat is een realiteit waar je niet blij van wordt, en dan zouden wij moeten gaan betalen?

     3.   

      @ Vit: Ik heb geen Netflix, maar ik ben me goed bewust van de enorme vervuiling van het milieu, overal ter wereld.

      Eigenlijk ben ik hartstikke groen. Maar dan wel groen rechts.

      Ik heb grote twijfels bij de geclaimde man-made invloed op de klimaatverandering, dat is mijn voornaamste punt.

      En als het wel zo zou zijn, dan is het volkomen ridicuul dat het westen krankzinnige bedragen uitgeeft om CO2-uitstoot te verminderen, terwijl de rest van de wereld vrolijk doorgaat met die uitstoot.

      Dat is gewoon economische zelfmoord.

     4.   

      @Merlot

      Helemaal mee eensch.

     5.   

      Merlot heeft gelijk de klimaathoax is ÉÉN GROTE LEUGEN!

      Jammer dat merlot onder één hoedje speelt met zijn linkse vrienden Wesly Wenbow en Ramstein.

      DDS schoon!

     6.   

      Ps, het heeft in ieder geval een oorzaak en dat de mens daar debet aan is ligt voor de hand.

     7.   

      Vit gelooft dus in de linkse klimaatleugens. Hij is een linkse lul!

      We hebben hem ontmaskert!

      DDS schoon!

     8.   

      @Annoying Orange

      Houisop.

     9.   

      Nee ik hou niet op leugenaar. Je zegt dat de mens de opwarming van de aarde veroorzaakt. Dat is een Gore linkse leugen om geld te verdienen. Jij verdedigd deze linkse politiek. Teunis zou je van dit forum moet trappen!!
      Linkse hond!

     10.   

      Terra Documentary 2015 is wel Frans gesproken met Engelse subs
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=MnGd8J5DSeg

     11.   

      Het kan bijna niet maar je doet al net zo gestoord als zij van Schillenboer.

     12.   

      Lullig voor je Vit maar je bent door de mand gevallen.

      Nu voor iedereen duidelijk.

      Net als Rammstein en Merlot. Doorgestoken kaart.

     13.   

      Als constatering van een feit links is so be it.

     14.   

      @Freewheeler

      Bedankt, zo kan iedereen het bekijken.

      Maar ik ga nu een tukkie doen als jullie het niet erg vinden.

      Groetjes.

     15.   

      Slaap lekker, Vit.

      Jij, Rammstein en ik spelen volgens een nieuw ensemble van sokpoppen (Lugar?) met de linkse trollen onder één hoedje.

      Wat.een.grap.

     16.   

      Steun je Rien Graatsma dan val je door de mand.

  2.   

   wat een aperte bull shit

   4.1 1909
   4.2 1912
   4.3 1917
   4.4 1929
   4.5 1933
   4.6 1940
   4.7 1941
   4.8 1942
   4.9 1947
   4.10 1954
   4.11 1956
   4.12 1963
   4.13 1985
   4.14 1986
   4.15 1997

   feitelijk is er niets veranderd angsthaas

   1.   

    @weer opnieuw

    Voor een Elfstedentocht zijn minstens 14 dagen vorst nodig, zie je dat nog gebeuren?

    1.   

     Btw, volgende week kan het 15 graden worden, boven nul dan.

     1.   

      ja en ??????????/ is het weer nu plotseling maat geworden voor het klimaat ? niet zo selectief winkelen

     2.   

      Vit, het is hier in de Eifel overdag 2 graden boven nul, ‘s nachts vriest het licht en de eerste sneeuw is al gevallen.

      Geheel volgens schema.

     3.   

      Zie je wel, de opwarming is ÉÉN GROTE LEUGEN!

    2.   

     ja

     1.   

      We zullen zien, maar ik maak dat hoogstwaarschijnlijk niet meer mee.

 12.   

  Hoe dan ook hoop ik half februari weer een pilsje te kunnen pakken op Kijkduin bij 20 graden.

  1.   

   ik hoop 25 gr

 13.   

  Hoe kwam Antarctica zo warm? Tussen de 56 en 48 miljoen jaar geleden was er sprake van een super-broeikaseffect. In de atmosfeer bevond zich vier tot vijf keer zoveel CO2 als nu het geval is. En de aarde warmde rap op.
  Toen was er ook geen Greta of Timmermans.

 14.   

  Yes, mooi gesproken! De volgzame linkse en twijfelende volk slikt klimaatwaanzin voor koek! Waarom zie of hoor je niks van feiten en argumenten tegen klimaatdrammers?
  Zijn de “arbeiders” hier zo verwend geworden dat ze wel een paar of wel 10 duizenden euros per jaar kunnen betalen?
  Zie t dat kleine ondernemers in armoede leven en loonslaven leven als god in Nederland???

 15.   

  Altijd weer die sneue Jensen, die van de TV werd geschopt bij gebrek aan kwaliteiten.
  Zijn keus is ook niet origineel: hij wil een vuil en rijk Europa. Dat wil Baudet ook.
  Dat we dan vaker extreem weer krijgen nemen ze op de koop toe.

 16.   

  Helemaal eens met Mensen, wat nodig is de vervuiling in den Haag en Brussel opruimen dan zijn
  we af van dat gedram van die alles wetende kotsmisselijk makende klootzakken!

 17.   

  Doe even je research voordat je onzin plaatst: de Kaspische Zee is een omsloten meer en heeft dus niks met de wereldwijde zeewaterspiegel te maken.

 18.   

  oja?? bij ons aan de kust in zeeland is het waterpijl sinds 1964 1.5 milim gestegen, ehhhhhh dat is wel veel he

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!