Video: Update van Mark Rutte: “Europees klimaatakkoord komt, nog wel problemen met Hongarije en Polen”

Premier Mark Rutte besprak gisteren tijdens de wekelijkse persconferentie bij Nieuwspoort de Europese Klimaattop die komende maand wordt gehouden. Het plan is om daar te werken aan een Europees ‘Klimaatakkoord’ om ‘gezamenlijk uitvoer te geven aan het Klimaatverdrag van Parijs (2015). Echter is er nog één probleem alvorens eurocommissaris Frans Timmermans zijn handtekening onder zo’n akkoord kan zetten: Hongarije, Polen en andere Visigrad-landen liggen dwars. 

Afgelopen week werd de COP25-bijeenkomst te Madrid gehouden, waar tal van klimaatleiders met elkaar in gesprek gingen en natuurlijk met het vliegtuig arriveerden. Een beetje hypocriet natuurlijk, maar het vliegtuig is dan ook het enige efficiënte vervoersmiddel om over duizenden kilometers afstand te reizen zonder een week tijd te verliezen.

Afijn, ook aanwezig bij de COP25 was klimaatdrammer Greta Thunberg, die de mensen aldaar nog even de les kwam lezen aangaande het klimaat en ‘de noodtoestand’ uitriep. Die bijeenkomst in Madrid was volgens Rutte echter slechts ‘een eerste voorzet’ en moet het echte werk voor de Europese lidstaten nog beginnen.

Het Europese Klimaatakkoord is volgens de premier noodzakelijk om te voorkomen dat ‘bedrijven vluchten’ wanneer slechts één land de sabotagemechanismen van het Klimaatverdrag van Parijs implementeert. Dat is ook de reden waarom landen als China en de Verenigde Staten niet meedoen: zij saboteren zichzelf overduidelijk niet. Het Europese Klimaatakkoord is ervoor bedoeld een EU-brede sabotage van onze economie te realiseren. Pardon, om onze economie te verduurzamen, natuurlijk!

Of het daadwerkelijk lukt om een Europees Klimaatakkoord en de daarbij behorende pijntjes te construeren, hangt dus nog af van Polen en Hongarije, dat zijn de landen die vooralsnog niets willen weten van het ‘Europese Klimaatakkoord’ -tot teleurstelling van Frans Timmermans natuurlijk. Rutte verwacht in ieder geval niet dat er komende maand al overeenstemming wordt bereikt in Europa over het akkoord.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Wesley Benbow

  De corrupte landen Polen en Hongarije stribbelen altijd even tegen maar als we gaan rammelen met de subsidiekas komen ze altijd schielijk over de brug.

 2. Neutral

  Gelukkig leven we in een democratie waar wij de inwoners zelf kunnen kiezen om in een afgrond te springen… toch?

 3. fusilier

  Over corruptie gesproken? Waar zijn de opbrengsten van 500 miljard van het aardgas gebleven. Het kon een mooi appeltje voor de dorst zijn,voor onze oude mensen die Nederland met bloed,zweet en tranen opgebouwd hebben.

  1. Henk-Jansen

   Die hebben de oude mensen zelf in de verzorgingsstaat gestoken. Dan moeten ze nu niet zeuren.

   1. shidaian

    Als die oude mensen hun leven lang niet al hadden betaald en gewerkt om de jongeren straal te verwennen vanaf hun geboorte en nog steeds betalen voor alles, zou ik als ik u was maar een toontje lager zingen met uw “zeuren”.

  2. Blitzkrieg

   fusilier : Inmiddels zijn er al vele triljoenen (letterlijk) dollars in Klimaat beleid gestopt, met 0 resultaat. Een triljoen is 1000000000000000000 (1*10^18).

  3. Dick Plante

   fusilier,
   Het mooie appeltje is al weer iets hoger. In februari 2020 passeert Nederland ruim de BILJARDEN GRENS aan aardgas baten.
   Wat jij in het kort beschrijft zou mooi zijn, maar deze zijn al grotendeels uitgegeven aan de negatieve begroting balansen van Griekenland en Italië. Niet te vergeten de F35 rekening die ook betaalt moet worden.
   Er zijn al genoeg opmerkingen de wereld in gezonden over de bedenkelijke handelingen, bestemt voor eigen gewin door arrogante figuren, die zich politici noemen, vertegenwoordiger van “het volk”…….
   Maar de eerlijkheid gebied, kiezend Nederland heeft geslapen. In slaap gelogen door de meester Klaas Vaak, (nee, niet die….), maar die andere die in een fractie auto met chauffeur van A. naar B. werd gereden en nu nog, die Klaas Vaak van de €1000 bedoel ik, zelf dus ook ten onrechte belasting geld op gestreken en niet terug betalen. Helaas, maar het zat er aan te komen, deze door Mark Rutte samen gestelde club heeft beter voor zich zelf gezorgd dan voor “onze oude mensen”. Daarom wordt het hoog tijd, dat die gene(n) die door corruptie zijn of haar bankrekening spekt ten koste van de belasting betaler (burger) voor de rechter dient te verschijnen en daar voor verantwoording moet afleggen. Dan hoeven er geen verkiezingen worden gehouden, zonder verkiezingen zou de VVD daar door wel op twee zetels uitkomen.(!!!)

 4. Henk-Jansen

  Dat het klimaat opwarmt moge duidelijk zijn, echter ben ik tot de conclusie gekomen dat we er met zonnepanelen, windmolens en biomassacentrales niet gaan komen. Enkel nucleaire energie kan de opwarming van de aarde nog tegengaan. We kunnen beter de subsidies aan windmolens in r&d van nucleaire reactors met fusiereactoren als heilige graal natuurlijk. Samen met Direct Air Capture technieken kunnen we de totale hoeveelheid co2 in de lucht zelfs laten afnemen en omzetten in koolwaterstoffen, waarmee auto’s, vliegtuigen en schepen aangedreven kunnen worden.

  1. Boeddha

   Dat het klimaat opwarmt moge duidelijk zijn

   Waar baseer je dit op.
   Er zijn vele wetenschappelijke metingen die aangeven dat het klimaat niet sneller opwarmt sinds ze zijn gaan meten.

   1. Wesley Benbow

    Zucht!

    ht*ps://nl.m.wikipedia.org/wiki/Opwarming_van_de_Aarde

   2. Lefty

    Het menselijk ras roeit zich zelf uit. Dat is het goede nieuws.

   3. weer opnieuw

    geheel correct boedha , er is GEEN ENKEL WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK BESCHIKBAAR TER BEVESTIGING!

  2. Blitzkrieg

   Henk-Jansen : Bieddha heeft gelijk, volgens mij laat je je een beetje teveel beïnvloeden door de hype.

  3. Joost mag het weten

   Ik ben een voorstander van kernenergie omdat het een schoon en milieuvriendelijk alternatief is voor kolen, olie, biomassa, windmolens en zonnepannelen. Of we nog steeds aan het opwarmen zijn weet ik niet maar de hypothese dat CO2 hierbij een rol van betekenis speelt is klinkklare onzin. Die technieken om CO2 uit de lucht te filteren zijn daarom onzinnig. Beter is het om wat extra bomen te planten; ze gebruiken CO2 als voeding, zorgen voor schaduw en fotosynthese is bovendien een endotherm proces (onttrekt warmte aan de omgeving).

 5. Branke

  en met de helft van de Nederlandse bevolking

 6. Jack Flash

  Hopelijk knalt die EU uit elkaar en houden die oostblokkers bun poot stijf,zijn we van dat imbeciele klimaatgezeik af.

  1. Original NL

   Het oostblok zal zeggen..nou kom maar op met de miljarden…anders toedeledokie!
   Maar die moslims mogen jullie houden..veel plezier ermee!
   En gelijk hebben ze!

 7. Ted Vreden

  Ik ben voor het klimaat, hoe eerder de mensheid sterft hoe beter het is voor moeder aarde.
  Moeder aarde is aan het veranderen en er is niets dat wij daar aan kunnen veranderen.
  Moeder aarde is haar kanker aan het genezen en elke mens dat sterft is een kankercel minder.

 8. fusilier

  Het klimaat warmt op? Aan het klimaat kun je lekker verdienen ,en daar draait het allemaal om.

 9. Vrijedenkert

  Nieuw Europees klimaatakkoord is complete onzin, onnodig, extra bureaucratie en pure zwendel, afperserij en geldverspilling om meer gelden te genereren richting EU-Brussel ten koste van de lidstaten!
  Landen hebben zelf akkoord van Parijs getekend en het is dus aan hun om dit uit te voeren en op welke manier bepalen die landen die hebben getekend zelf, geen enkel land heeft gedram en controle vanuit Brussel nodig om verplichtingen uit te voeren, zelf het klimaat en getekende akkoorden worden misbruikt om meer macht over te hevelen naar Brussel een om een Eurofiele federale Europese staat te schichten…

  Dat b.v. Nederland heeft getekend is geheel voor rekening van Nederland zelf en heeft helemaal niks te maken met EU of Brussel, dat graatloze buigzame premier Pinnokkio dit weer uit handen geeft aan Brussel overhevelt naar EU slaat werkelijk als een tang op een varken en dat ongewenste alles opslokkende EU-zwijn wordt steeds vetter en dikker i.p.v. inkrimpen en kleiner worden.

  1. Blitzkrieg

   Vrijedenkert :
   h**ps://youtu.be/cZhcnRe3qd8

   1. Vrijedenkert

    h**ps://youtu.be/2Tst9-Be4nY

   2. Vrijedenkert

    h**ps://youtu.be/aXvSc8b3dJw

   3. Blitzkrieg

    Vrijedenkert :
    Zin en onzin van de energietransitie | Theo Wolters
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=NAd6Y3NqB7Q

   4. Blitzkrieg

    Vrijedenkert :
    Apocalypse? No!
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=gPtC5K8wck8

    Maar zelfs de BBC heeft een goede documentaire, er is helemaal niks aan de hand.
    The Great Global Warming Swindle – Full Documentary HD
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=oYhCQv5tNsQ

  2. Blitzkrieg

   Vrijedenkert :
   Apocalypse? No!
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=gPtC5K8wck8

   Maar zelfs de BBC heeft een goede documentaire, er is helemaal niks aan de hand.
   The Great Global Warming Swindle – Full Documentary HD
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=oYhCQv5tNsQ

 10. NoDoubt

  Waarom zijn landen opeens verplicht vluchtelingen op te nemen?? Dat is een verzinsel van Juncker (lees Soros) BIj de oprichting van de EU was dat immers niet bepaald. Daar waar vluchtelingen binnen zouden komen, moesten ze worden behandeld. Maar de spelregels zijn gewijzigd (door de strot geduwd). Het kost NL nu al 500 miljard voor de vluchtelingen. Driemaal raden wie dat gaat betalen. Polen en Hongarije zijn geen corrupte landen omdat ze niet meewerken. Het is immers niet bewezen dat de klimaatverandering alleen door toedoen van mensen plaatsvindt. Aldus NASA en vele wetenschappers. Maar de politiek verdient er miljarden aan. Al Gore stapte zonder één extra dollar uit het Witte huis en is nu miljardair evenals de Clintons. De VN zal worden ingezet als landen niet gaan meewerken aan het klimaatagenda van de multinationals.
  Als je verzet in het ´democratische´Eurabië en je eigen land probeert te beschermen, word je met de grond gelijk gemaakt. Referendum afschaffen. BTW verhogen. 40 % van de NL bevolking heeft al op het einde van de maand het zeer moeilijk. De val van Rome ging precies zo gepaard. Ik hoop dat we de tijd nog meemaken dat de idioten die nu alles door onze strot duwen, zonder een zinnige onderbouwing, zware gevangenisstraffen zullen krijgen, door hun voortdurende leugens.

  1. Wesley Benbow

   “ Het kost NL nu al 500 miljard voor de vluchtelingen. “

   Dat is wel erg veel geld, NoDoubt.

   Wat is je grond voor dit getal?

  2. Vanduinen

   Knap dat u zich de val van Rome nog herinnert. Inderdaad, frauduleuze, liegende politici dienen gekooid te worden. Voor de leeuwen ermee!

   1. weer opnieuw

    valbijl , ook een acceptabele oplossing voor de linkse regenten

 11. NoDoubt

  De windmolens die afgedankt zijn, hebben zeer giftige stoffen in zich. Wat denkt u van welke grondstoffen de elektrische auto´s zijn opgebouwd??. Waar denkt u dat de elektriciteit van NL wordt geproduceerd?? Waarom moet Schiphol uitbreiden. Waarom wordt er met het rapport van Lelystad geknoeid. Waarom wordt er meer asfalt gelegd? Waarom zeggen we in NL niet dat we al overvol zitten en roofbouw plegen. We zijn het dichtsbevolkte land (na Monaco). Vluchtelingen is geen plicht maar een recht. En u heeft niets te vertellen. De PVV is de een na grootste partij van NL. Maar werd volledig genegeerd. Het feit dat er zoveel onrust in EU is heeft alles te maken met de schijndemocratie in EU. Het loopt een keer fout. En dat weet de EU maar al te goed.

 12. Gerlos

  Hongarije Polen en de andere voormalige Oostblok landen gaan pas tekenen als er enorme bedragen die kant op gaan, dat noemen wij chantage EU zelfde verhaal betreffende het asiel/gelukszoekers probleem.
  Pas geleden met vrienden een paar dagen in Praag gebivakkeerd, in al die dagen EEN DAME met hoofddoekje gespot , dat zegt dus meer dan genoeg.

  1. Original NL

   Dat is er èèn teveel Gerlos!
   Een moslim vrouw is geen dame maar een geestelijk gestoorde trut..!

  2. Pauline Kummer

   Speciaal hoofddoekjes spotten? Had u beter hier kunnen blijven. Ook kunt u ze bestellen in alle kleuren on line. ,

 13. Blitzkrieg

  Het kost honderden, nee waarschijnlijk vele duizende triljoenen dollars.
  https://www.youtube.com/watch?v=cZhcnRe3qd8&t=416

  Dit zijn officiële getallen.

  1 triljoen = 1000000000000000000

 14. Blitzkrieg

  Het kost vele honderden (duizende triljoenen dollars)
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=cZhcnRe3qd8&t=416

  1 triljoen = 1000000000000000000 (1*10^18)

  Dit zijn officiële getallen

 15. RvdBe

  Dit zijn geen corrupte landen, als je corrupt bent maak je geen kans op toetreding tot de eu, zo is het tenminste altijd vertelt door de eu adepten.
  Polen en Hongarije moeten de poot stijf houden, die eu subsidies krijgen ze toch wel, bang als de eu is om ze te verliezen aan de invloed van Putin.

  1. Ron

   Hoe komt de rest van de EU er dan in?

 16. C.A.Barstow

  Er zijn nog te veel weinig landen die de voet dwars zetten aangaande de EU.
  De bevolking in de landen die worden verkwanseld en verraden aan de EU
  zouden er goed aan doen hun ogen te openen en hun hersenen te gaan gebruiken
  zij worden op een gruwelijke wijze misleid en bedonderd en zien derhalve niet welke kant het uit gaat, namelijk het vierde rijk, die zonder militaire middelen maar d.m.v misleiding, leugens en bedrog gesticht dreigt te worden.

  Stem tegen de EU,
  Stem FvD/PVV.

 17. Jack Flash

  Wie niet misleid wil worden laat zich niet misleiden.

 18. JFU

  Het zelf gemaakte klimaat sprookje zal eindigen in een horror scenario.

 19. Vlaswiek

  De volstrekte idioterie ten top!

  Rutte gaf het al aan: “Klimaat is een verdienmodel gedragen door de onuitputtelijke stroom van belastingbetalers.”

  De ongekende domheid en arrogantie staat garant voor het stupide idee dat je het klimaat kunt beïnvloeden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.