Amsterdam deugt vrolijk verder! Uitbreiding asielzoekerscentrum, 200 plaatsen

shutterstock_525416803
Foto: Asielzoekers arriveren in Nederland. Bron: Peter Braakmann / Shutterstock.com.

Het asielzoekerscentrum aan de Willinklaan in Osdorp, Amsterdam Nieuw-West, wordt uitgebreid met 200 extra plekken. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil er nog veel meer gaan huisvesten in de rest van het land.

Het azc in Osdorp, dat in 2016 openging, zal de komende tijd zo’n 700 asielzoekers huisvesten. Leegstaande sporthallen met nabij geplaatste woonunits, moet de capaciteit vergroten en de druk op de sociale woningbouw een beetje verlichten. We weten inmiddels dat het kabinet niets gaat doen en dat het uithollen van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) de boel alleen maar erger maakt. We weten ook dat zij als streefgetal voor asielzoekers naar 50 procent ‘uit het zicht verloren’ proberen toe te werken. Feitelijk komt dat neer op ongeveer de helft actief kwijt willen raken en buiten de administratie proberen te houden.

Dat het COA nu naar 5000 extra opvangplaatsen streeft, is dus alleen maar op basis van de verwachte toestroom die ook in beeld blijft. Zelfs als die 5000 plaatsen worden toegekend, kan het zomaar zijn dat daar ook 5000 ‘ongedocumenteerden’ tegenover staan die van de radar verdwijnen.

De druk wordt in ieder geval alleen maar opgevoerd en de situatie lijkt mij niet langer meer houdbaar. En al helemaal om het simpele feit dat men andere belangen zwaarder vindt wegen, en er om die reden dus niets aan doet. Maar goed, de effecten daarvan laten zich binnen de kortste keren ook steeds heftiger in Amsterdam zien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

53 reacties

 1.   

  Laat die talk shows maar naar eenmaal in de week , dan kan opsporing verzocht elke werkdag op de tv , genoeg mensen die aan de kwaliteit eisen voldoen , trouwens aan de kleur ook licht getint , is een kleurtje minder dan zwarte piet , of misschien zijn er nog enkelbandjes te koop .

  1.   

   DDS’ers kijken geen TV @Cootje! En zeker niet naar de NPO. Het is een programma van de AVRO in samenwerking met de politie. DDS’ers hebben ook niet zoveel met de politie op.

 2.   

  Van havo leerling Halsema mogen ze niet etnisch profileren , dus dat word net als het landelijk is gratis met het openbaar vervoer mee of ze laten speciale bussen rijden ,

  1.   

   Drs. F. (Femke) Halsema

   Femke Halsema (1966) is sinds 12 juli 2018 burgemeester van Amsterdam. Werd in 1998, een jaar na haar breuk met de PvdA, Tweede Kamerlid voor GroenLinks en in 2002 daarvan als opvolger van Paul Rosenmöller de politiek leider. Stuurde aan op een vrijzinnig-linkse koers, maar wist in 2010 geen kabinetsdeelname te bewerkstellingen voor haar partij. Verliet in januari 2011 de politiek. Zij begon haar loopbaan na haar studie criminologie in Utrecht als universitair onderzoeker en was daarna stafmedewerker van de Wiardi Beckman Stichting. Na haar vertrek uit de Haagse politiek was zij in Tilburg bijzonder hoogleraar politiek in de 21e eeuw, publiciste en documentairemaker.

   1.   

    Geen opleiding afgemaakt behalve haar havo ongeschikt als burgemeester beter een cursus kunnen volgen hoe goed ik mij pubers op

    1.   

     hoe goed ik mij pubers op

     Heb je wel eens overwogen om zelf een paar cursussen te gaan volgen, @Cootje?

     1.   

      Een goede verstaander

     2.   

      Jij bent geen goede verstaander, @Cootje. Je kletst maar wat.

   2.   

    Die Drs zou ze willen

    1.   

     ht*ps://profs.library.uu.nl/index.php/profrec/getprofdata/2871/3/8/0

  2.   

   Mevrouw Halsema heeft wel wat meer dan HAVO op haar CV ! U maakt trouwens nog wel een taalfoutje met ‘word’ Het is u vergeven, terug naar de HAVO !

   1.   

    Op Koers?

    1.   

     Ja, Op Koers!

   2.   

    Het havo

    1.   

     Als het om het type onderwijs gaat is de en het havo goed.

   3.   

    Halalsema deugt niet, GroenLinks deugt niet, Amsterdam deugt niet (meer). Terwijl die roedel toch niets anders doet dan proberen de hele dag door te deugen.

    Afzinken dat Havanna aan de Amstel en op de restanten een nieuwe stad bouwen – nieuwe kansen!

    1.   

     Inderdaad @Rammstein, voor deugers moet je niet in Amsterdam wezen. Ik snap dus heel goed waarom jij de hele zooi wil verzuipen.

     1.   

      Met gebruik van het woord ‘afzinken’ had ik het over stenen, niet over mensen.

     2.   

      Wat wil je dan met de pak hem beet miljoen bewoners doen, goedman @Rammstein: drieduizend opvangcentra bijbouwen?

     3.   

      Kom, kom, megalomane Deugman: A’dam heeft maar goed 821.000 inwoners. Het is geen miljoenenstad zoals jij dat waant. Internationaal gezien is het slechts een groot dorp.

      Het beste is -na het afzinken- alle inwoners te verspreiden over het hele land. Sterke verdunning zeg maar, zodat niemand meer last heeft van die opgepompte linkse illusies. Na het behalen van het ‘plattelands-integratie’ getuigschrift mogen ze zich langzamerhand weer in de richting van een kleine stad wagen. Samenscholing van ex-Amsterdammers is ten strengste verboten. :-)

     4.   

      Die geitenwollen sokken familie mogen van mij met hun bakfietsen rustig afzinken , de duiventak familie richt een puinhoop op in Nederland en Amsterdam , de klaver brigade kan leuk zaaltjes vullen maar wie geloof deze allochtoon in zijn weer praatje

   4.   

    In mijn optiek had mevrouw Halsema na het boerka-fiasco moeten aftreden. Het is onbegrijpelijk dat zij daar destijds zo gemakkelijk mee is weggekomen. Als een VVD-minister had gezegd dat hij een wet niet bij Nederland vond passen, en deze derhalve ook niet wenste te handhaven, had hem dat een keiharde motie van wantrouwen opgeleverd – en terecht.

    1.   

     Boerka fiasco?! begrijpt occult fantasietje nog steeds niet dat het om gezicht bedekkende kleding gaat?

     1.   

      Guus glibbert.

     2.   

      Fonz, het gaat om het feit dat Halsema weigerde te handhaven. Niet wat de wet omvatte.

    2.   

     Ze besloot dat handhaving van het boerkaverbod geen prioriteit is. Anders had ze daar honderden agenten voor moeten inzetten, want boerkadraagsters zijn zo zeldzaam dat ze nauwelijks te vinden zijn. De bestrijding van zware criminaliteit had dan wel moeten worden stilgelegd.

 3.   

  Fijn hè als je in een multi cultuur wordt geduwd waar je niet om heb gevraagd , hoe zou het toch komen dat je een zuivere tweedeling hebt in Nederland en de zittende politiek rijp is voor het grofvuil

  1.   

   Dat betekend dus gewoon een revolutie,opstand,oproer en anarchie…..laat maar komen ,liefst vanaf 5 febr…..

   1.   

    Politiek profeet
    Zo ist 5 februari de beuk er in er moet een keer wat gebeuren.zo kan het niet door gaan.o nee toch maar niet krijgen we dat weer dat wij extreem rechts zijn.dus laat maar binnen komen die zooi.
    Die extreem linkse ratten willen toch niks anders
    Stem fvd of PVV uit de eu

   2.   

    Wat is er op 5 februari?

    1.   

     Gaan de boeren weer naar den haag

     1.   

      Ah, natuurlijk.

     2.   

      Dan gaan ze het Malieveld omploegen en komen later nog eens terug om daar weer gras te planten.

 4.   

  ZUM KOTZEN! Ze zijn werkelijk de weg kwijt in dat Stalingrad aan de Amstel!

 5.   

  5000 extra 0laatsen. Hmmmm… dat us 8 weken instroom. Gaat hem niet worden.

 6.   

  En zo glijdt A’dam en NL alsmaar verder naar de afgrond. De huidige coalitie kijkt er naar en vindt het goed en de burgers die ons land mede hebben opgebouwd kunnen doodvallen.

 7.   

  En de buurt is enthousiast, ze staan te jubelen. Met stenen en knuppels.

 8.   

  Amsterdam is wat mij betreft de leukste stad van Nederland. Alleen die klote toeristen eruit.

  1.   

   En die klote allochtonen.

   1.   

    Ik heb er een last van.

    1.   

     Eentje maar?

     1.   

      Beter dan geen .

  2.   

   Ik heb liever die klote yuppen op die schijt elektrische bakfietsen eruit. Denken dat ze alleen op de wereld zijn met die pestdingen

   1.   

    Klagen over yuppen is links .

  3.   

   U zit op de verkeerde site. Hier wordt gemopperd over asielzoekers, niet op toeristen.

   Na de Brexit komt er een visumplicht voor Britten. Sommigen hopen dat dit de stroom Britse zuiplappen zal indammen maar ik vrees dat ze dan asiel aanvragen en alsnog overlast geven op de Walletjes.

   De grote vraag is of we asielverzoeken willen honoreren van Britten die de hongersnood in hun land ontvluchten die onvermijdelijk lijkt na de Brexit, want de Britse landbouw is niet “zelfvoorzienend”.

   Ik voorzie mensonterende taferelen van sterk vermagerde verstekelingen die in Hoek van Holland komen smeken om eten.

 9.   

  En de wachttijden voor huisvestiging van de inwoners loopt verder op. De prijzen voor een woning stijgen tot ongekende hoogte door de clienten van malle pietje en het coa.

  De overlast door het riftuig blijft stijgen.
  Studenten kunnen dood vallen
  Starters kunnen dood vallen
  gezinnen kunnen dood vallen

  zolang de gelukszoekers maar kunnen trollen in Nederland in eindeloze procedures die uiteindelijk leiden tot een links generaal pardon

  stem sociaal stem PVV

  1.   

   @ Nu ik: De wachttijden ed lopen inderdaad op. Iedereen wil naar de randstad verhuizen en huisjesmelkers en makelaars kunnen vragen wat ze willen. Een beetje te simpel om te stellen dat gelukszoekers de markt verzieken. Maar ja, als je dat wel denkt stem je natuurlijk PVV (of FvD).

   1.   

    lul niet zo slap eikel. Geen mens wil de randstad in behalve de gelukszoekers die op een kluitje in de tuinsteden bij elkaar kruipen. Daardoor krijgen kinderen van de huidige Amsterdammers GEEN woning de komende 25 jaar.

    voor de samenstelling van de wijken adviseer ik cbs.nl De feiten zijn kennelijk te zuiver voor je linkse bolletje

    stem sociaal , stem PVV

    1.   

     Lefty is een linkse sukkel die uit zijn onderbuik denkt en lult.

  2.   

   Het “riftuig” zijn Marokkanen, (klein-)kinderen van de gastarbeiders die Nederland in de jaren ’60 ronselde.

   Dus geen asielzoekers, maar “gewoon” Nederlanders.

   1.   

    Het “riftuig” was een ruilmiddel voor olie en benzine ten tijde van de energiecrisis in 1973. Wilde we olie en benzine? Dan moesten we in ruil moslims opnemen in ons land, en wel zo veel mogelijk. Dankzij Den Uil!

 10.   

  Bizar betoog: 5000 asielzoekers DUS nog eens 5000 die een goed heenkomen zoeken?

  Die “ongedocumenteerden” zullen zich als ze verstandig zijn voorbeeldig gedragen omdat ze anders het land uit geschopt worden.

  1.   

   Hahahahahahahah tuurlijk

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!