Amsterdam zwicht voor zelfhaat! Excuses worden aangeboden voor bepaalde straatnaamborden

shutterstock_1440902399
Foto: De Amsterdamse gemeenteraad Bron: Shutterstock: door DutchMen

Het zal eens een keer niet onze eigen knettergekke hoofdstad zijn. Toch heeft Amsterdam ditmaal weer de primeur. Op enkele plekken zijn zogeheten straatnaam-disclaimers gevonden. Extra bordjes onder straatnamen om ‘extra duiding’ te geven. ‘Want het kan zijn dat deze persoon/naam fout is geweest’. Gelukkig heeft de gemeente Amsterdam geen belangrijkere dingen om zich druk over te maken, of toch wel?

Een typisch gevalletje van oikofobie dit, er wordt excuses gemaakt voor een fout verleden – waarvan niet eens zeker is of er iets ‘fout’ gedaan is. Amsterdam is logischerwijs koploper als het gaat om patriottische zelfhaat. Neem een kijkje naar de samenstelling van de gemeenteraad en het is niet meer dan logisch dat het een bonte verzameling is van anti-westers sentiment. De eerste stille tochten voor Soleimani laten voorlopig nog op zich wachten.

In de Amsterdamse raad is het al een langere discussie, en sinds de komst van BIJ1 is de discussie rondom ‘koloniale-vernoemingen’ heviger dan ooit. Alle pleinen/bruggen/straten die ook maar een beetje verdacht klinken of overkomen moeten het liefst zo snel mogelijk vervangen worden. Want het weghalen van de geschiedenis is helemaal ‘hot’ de laatste tijd.

We zullen zien of er nog meer bordjes opduiken, misschien dat Amsterdam ook nog zo inclusief zal zijn om de bordjes in het Engels te plaatsen. Kunnen toeristen direct meelezen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

95 reacties

 1.   

  Het is islamsterdam, dé racisten zitten daar, islamsterdam is een republiek binnen Nederland, de grachten liggen er al nu nog grenspoorten..

 2.   

  Een poepgat met als kringspier de A10, daar wil je niet dood gevonden worden.

  1.   

   Afgaande op de enorme aantrekkingskracht van Amsterdam op Nederlanders en niet-Nederlanders lijkt dat nogal mee te vallen, @Vit.

   1.   

    De aantrekkingskracht verminderd met de dag bekmannetje. De linkse mafkezen komen met steeds meer verboden waardoor leven voor gewone arbeiders met een gewoon loon en een gewone auto haast onmogelijk is geworden. De expats veroveren de stad waardoor een huis voor een arbeider ook niet meer mogelijk is.

    Je lult dus weer in de ruimte ongehinderd door enige kennis

    1.   

     Beukman moet wel positief reageren want hij woont er och erme, dat gejammer vanaf de blauwe moskee vind hij ook niet erg, zegt hij.

     1.   

      Je kan ook in de stank van de Brabantse varkensfokkerijen wonen, @Vit.

     2.   

      Ja, maar dat is typisch Hollands.

     3.   

      nee bekmannetje , je kan niet bouwen rondom agrarische bedrijven . Daar kunnen we dus nooit wonen met zijn allen en wonen in een varkensstal is niet voor iedereen weggelegd bekmannetje

     4.   

      Hollandse @Vit meent:

      Ja, maar dat is typisch Hollands.

      Als de dag en nacht in de strontlucht toeven typisch Hollands is, dan is 2 minuten per week de aankondiging van een avondgebed horen typisch Amsterdams, @Vit. Iedereen tevreden toch?

     5.   

      Oké dan, Arabisch is vergelijkbaar.

     6.   

      Herstel:

      Arabisch gejammer, sorry lette even niet op.

   2.   

    Een groot deel van de oorspronkelijke Amsterdammer is allang vertrokken. Naar Almere en andere omliggende plaatsen. Het blijkt dus toch wat tegen te vallen.

 3.   

  Gramsterdam /dramsterdam, het is ongelooflijk wat hier gebeurt en waar hier werk van word gemaakt in politieke zin…… En de echte problemen worden weggelachen en gebagatelliseerd…..angsterdam is voor een normaal weldenkend mens niet te begrijpen

  1.   

   “En de echte problemen worden weggelachen en gebagatelliseerd”

   Precies

 4.   

  Ik ben nog nooit in Amsterdam geweest en ga er ook nooit komen, ben wel in de meeste grote Duitse steden geweest, daar heersen meer bij mij passende gedrags en omgangnormen.
  Een klein voorbeeldje, ik was onlangs bij de voetbalwedstrijd FC Köln-Wolfsburg, géén enkel rookbommetje, géén agressie, géén stadsonrust!

  1.   

   “ik was onlangs bij de voetbalwedstrijd FC Köln-Wolfsburg, géén enkel rookbommetje, géén agressie,…………..”

   Hoe kan dat nou in Duitsland hebben ze toch ook buitenlanders geïmporteerd?

 5.   

  Ik verwacht dat ook moslims in Amsterdam, excuses gaan aanbieden, want ook zij hebben een “slavenverleden”.

  1.   

   “want ook zij hebben een “slavenverleden”.”

   Sterker nog, in veel islamitisch geënte landen bestaat nog steeds slavernij!

 6.   

  Interessant dat feitelijke informatie over een schip wordt geframed als “disclaimer”. Proef ik hier een schemerend schuldbewustzijn?

  1.   

   Beukman : Jij bent toch degene die Fonz steeds op z’n nek zit, als ik jou was zou ik ook maar een aflaatje kopen.

   1.   

    De multinicker @Harde Fons hangt mij al jaren in de nek met diverse beschuldigingen: ik zou p*do-neigingen hebben, en ik zou het gore lef hebben om niet met de andere vissen hier mee te zwemmen. Je verkoopt dus lulkoek, @Krieg.

    1.   

     Beukman : Nou nou nou, het zit je wel hoog hè. Ik snap dat het niet leuk is dat Harde Fonz je plaagt, alleen ben ik geen psycholoog en dus de verkeerde persoon voor je beklag.

     Zou toch overwegen om je schuldgevoel af te kopen, wellicht lucht het een beetje op. Aflaatjes zijn nu te vinden op de schaamafdeling bij de betere placebo-dokter.

     1.   

      Hij probeert continu zijn schuldgevoel af te kopen. Deze klimafoob zonder enige kennis denkt dat zijn inhoudsloze bijdragen alhier afgerekend worden per reactie. Bekmannetje denkt dat ie een VIP kaart krijgt bij de hemelpoort :) :)

      stem sociaal , stem PVV

     2.   

      Ik denk dat jij gewoon jaloers op mij bent dat jij hier niet regelmatig wordt uitgescholden voor p*do, @Krieg.
      Voor schuldgevoelens moet je niet bij mij zijn. Probeer het eens bij je moeder.

     3.   

      Beukman : Jaloers… toe maar. Lijkt me beter om een beetje rustig aan te doen, je lijkt me nogal een opgewonden standje.

     4.   

      Dat valt reuze mee, @Krieg. Ik sta bekend als een rustige persoon, maar zachte heelmeesters maken nu eenmaal stinkende wonden. Op naar je moeder dus.

     5.   

      Beukman : Geen schaamte? Geen schuldgevoel? Kunnen we nu dan eindelijk de straatnaambordjes met rust laten?

     6.   

      @Krieg
      Jouw opmerking heeft een hoog “Don’t mention the war”-gehalte.
      Kennelijk schaam jij je voor de slavernij van weleer. Dat is echt niet nodig, hoor.

     7.   

      Beukman : Wild om je heen slaan met de meest baarlijke onzin is niet jouw stijl! Als je niet weet wat je moet zeggen doe je er verstanding aan niet te reageren.

     8.   

      Wat me opvalt, @Krieg, is dat je het slachtoffer aanvalt in plaats van de dader. Doe je dat in het echte leven ook?

     9.   

      Beukman : Verklaar je nader, wie is hier het slachtoffer? Jij of de straatnaambordjes?! Als je iemand anders in gedachte hebt hoor ik het graag hardop uit jouw mond.

     10.   

      Waar hebben we het over, @Krieg, over straatnaambordjes of over multinicker @Harde Fonz?

     11.   

      Beukman : De knoop van deze hele discussie is je eerste reaguursel.
      Quote : “Interessant dat feitelijke informatie over een schip wordt geframed als “disclaimer”. Proef ik hier een schemerend schuldbewustzijn?”

      In dit reaguursel kom jij zelf aan met zelfhaat en schuld. Ik heb dit vergeleken hoe jij vaak reageert op Fonz. Hij zou namelijk voor vergiffenis moeten bidden, omdat jij meent dat hij schuld zou hebben. Als je anderen schuld probeert aan te praten, zou je als eerste naar jezelf moeten kijken. Vandaar dat ik je – op vergelijkbare wijs – een aflaat heb aangeraden.

      Deze discussie ging wat mij betreft dus om straatschaambordjes :) en de oikofobie van een ander, waardoor – mijns inziens – Nederland naar de galemiezen geholpen wordt.

     12.   

      @Krieg
      Ah, I see.
      Fonz is een Newborn christen. Dat is de sleutel van mijn antwoorden aan hem.

     13.   

      Beukman : Als Fonz al Christen is houdt hij er inderdaad een aparte stijl op na, dat niet ik je nageven.

  2.   

   Het is geen ‘feitelijke informatie’, Deugman. Het is veronderstelde informatie. Er staat toch duidelijk: ‘Een van deze schepen KAN gebruikt zijn voor het vervoer van slaven’.

   De extremistisch linkse lafaards van Amsterdam gaan alvast op de grond liggen met de keel naar boven, misschien dat de hyena’s dan niet zo hard bijten.

   1.   

    Het maakt de informatie iets completer, @Rammstein, dat kan geen enkel kwaad. Alleen de Rechtse Kerk ziet er een cultuur-marxistisch complot in.

    Overigens hangt dat bordje met die uitleg er al bijna twaalf jaar. Grappig he, dat nu opeens binnen een paar uur tijd zowel geenstijl als DDS zich er heftig over opwinden.

    1.   

     Het is zinloze, achterlijke informatie, Beuk. Zoals Tguard schrijft: “excuses maken voor iets waar jezelf part nog deel aan heb gehad aan mensen die niet hebben geleden.” Dat is een wanstaltige weg-met-ons mentaliteit.

     Dat het bordje er al 12 jaar hangt doet niets ter zake: pas als het nieuws wordt kun je er op reageren, nietwaar?

     1.   

      Quote: “excuses maken voor iets waar jezelf part nog deel aan heb gehad aan mensen die niet hebben geleden.” Dat is een wanstaltige weg-met-ons mentaliteit.
      .
      Vervolgens stopte Rammstein de medicatie tegen zijn spastische rechterarm tijdens zijn rondreis door Israël.

     2.   

      Ik zie nergens op dat stokoude bord excuses staan @Ramm. Kun je dat even toelichten?

     3.   

      Beukman :
      Quote : “Eén van deze schepen kan gebruikt zijn voor het vervoer van slaven.”

      Kan jij mij uitleggen wat het nut is van deze tekst? Moeten we nu alle dingen gaan noemen waarvoor deze schepen mogelijkerwijs gebruikt zou kunnen zijn?

     4.   

      zou = zouden

     5.   

      EU kokkie is dol geworden: in machteloze woede kraamt hij deze onzin uit: “Vervolgens stopte Rammstein de medicatie tegen zijn spastische rechterarm tijdens zijn rondreis door Israël.”

      Ik ben nimmer in dit land geweest, domme kokkie. En mijn rechterarm is puik in orde. Als je -een soort van- Godwin wilt maken doe het dan goed, sukkel.

     6.   

      Beukman, het ongevraagd plaatsen van dit soort hallucinerende onzin, kan niet anders uitgelegd worden dan een verkapt excuus.

      Dat is ook de teneur van het artikel, van deze draad en van alle reacties. Dus nu niet plotseling terugkrabbelen aalgladde flapdrol.

     7.   

      @Krieg
      Een goed criterium wat er op zo’n bord moet zou kunnen zijn of mensen het aardig/leuk/interessant vinden om te weten. Op de borden van mijn geboortestraat in Amsterdam-west staat ook een hele lap tekst over de betreffende persoon.

      Als er op het bord waar we het over hebben had gestaan dat er in deze schepen ook wel eens gewone passagiers werden vervoerd, zouden dan geenstijl en DDS ook zo hard hebben gebruld?

      Grappig dat dit rood stuk vlees pas meer dan 12 jaar nadat die borden werden opgehangen de woede van het bloggersvolkje weet te wekken, vind je niet?

     8.   

      Beukman : Het enige dat op een straatnaambordje zou moeten staan is de naam van de desbetreffende straat.

     9.   

      @Blitz kriegt:
      Het enige dat op een straatnaambordje zou moeten staan is de naam van de desbetreffende straat.

      Wat een benepen opvatting. Het is toch leuk voor de bewoners van de straat om te zien waarnaar ze vernoemd is?

     10.   

      @Rammstein:
      .
      Heeft u iets met die gestrekte rechterarm in het verleden te maken?
      Nein,Nein,Nein!
      Hebben die Joden van vandaag bij de klaagmuur in een concentratiekamp gezeten?
      Nein,Nein,Nein!
      .
      Dus in uw logica: Hup die arm bij de klaagmuur omhoog want:
      Quote: “excuses maken voor iets waar jezelf part nog deel aan heb gehad aan mensen die niet hebben geleden.” Dat is een wanstaltige weg-met-ons mentaliteit.

     11.   

      Je moet me geloven kokkie, als ik zeg dat ik mijn uiterste best doe om je te begrijpen – ik heb nogal compassie met de minder bedeelden. Maar ik begrijp werkelijk niet wat je wilt zeggen of waar je naar toe wilt.

    2.   

     Beukman :
     Quote : “Alleen de Rechtse Kerk ziet er een cultuur-marxistisch complot in.”
     Ik kan me maar moeilijk voorstellen dat je je eigen beleid als “cultuur-marxistisch complot” bestempelt. Dat alleen niet linkse mensen het dus als een cultuur-marxistisch complot zien is dus niet meer dan logisch.

 7.   

  Duitsland is trots op zijn verleden. In sommige dorpen staan gedenktekens van de 1 en 2 wereldoorlog , met grote koeien letters er boven. Unsere Helden.

 8.   

  Wonen er nog Nederlanders in Amsterdam

  1.   

   Amsterdam heeft voor 45% een allochtone bevolking. Dat zal de komende jaren tot boven de 50% uitgroeien. Daarmee is de stad in vreemde handen.

   1.   

    Maar ze zijn hoe dan ook Amsterdammer. En met die disclaimer zal men het wel eens zijn.
    De pakhuizen getuigen van een rijke handelsgeest, vele handjes waren nodig om de welvaart in stand te houden.

   2.   

    Het wezen van Amsterdam is dat er altijd nieuw bloed binnen is gestroomd, en dat die import ook Amsterdammers worden en als zodanig worden beschouwd, @Ramm. Het is duidelijk dat je er zelf al heel lang vandaan bent, want anders zou je dat wel weten.

    1.   

     Beukman : Vraagje, waardoor worden ze dat eigenlijk? Is het genoeg om in de georganiseerde misdaad te zitten en een uitkering te ontvangen, of is er nog iets anders dat je daarvoor moet doen?

     1.   

      Niet speciaals dacht ik. Baudet mag zo net zo goed een Amsterdammer noemen als @nu ik.

     2.   

      Beukman : Bedankt voor je eerlijkheid, het probleem zal voor iedereen die dit leest nu duidelijk genoeg zijn.

     3.   

      Ik denk als ze Amsterdammers willen worden, ze eerst Nederlands moeten worden.
      Met 2 paspoorten ben je dat niet nooit of te nimmer.
      Waarom moet de Nederlander die emigreert naar bv Duitsland en zich daar permanent vestigt zijn Nederlands paspoort inleveren in Nederland.?

     4.   

      Jij bekijkt het te administratief, @Ron.

     5.   

      @beukman
      Maar ik heb geen ongelijk.

     6.   

      @Ron
      Je hebt wel degelijk ongelijk. Amsterdammer zijn is niet een kwestie van een of ander papiertje hebben, maar van er al een tijdje wonen. Zo is het altijd al gegaan.

     7.   

      Ron : Je hebt voor de volle 100% gelijk. Je bekijkt de zaak vanuit het perspectief van de autochtone Nederlander, Beukman doet dat vanuit het perspectief van de allochtone nieuwkomer die al deze problemen niet heeft.

     8.   

      Nogmaals @Krieg: Amsterdam is al eeuwenlang een immigratiestad. In de 16e, 17e en 18e eeuw bijvoorbeeld vluchtten hier duizenden joden, Duitsers en Fransen naartoe. Dat zijn allemaal Amsterdammers geworden.

      Toevallig sprak ik zojuist een dame uit ik denk Irak. Ze was Nederlands aan het leren, het ging bepaald nog niet soepeltjes, maar ze zei wel: “Hiero”.
      Die dame is druk bezig Amsterdammer te worden, net zo goed als die geitenbreier die samen met zijn Érard uit 18 zoveel woont op de Korte Prinsengracht.

     9.   

      Als i het te administratief bekijk zoals jij het stelt maar ook zoals het hoort, heb ik wel degelijk gelijk.

      De groep die jij noemde die Amsterdammers zijn geworden in voorgaande eeuwen hebben dat gedaan volgens de wet. Ze namen enkel de Nederlandse nationaliteit aan.
      Plus die werkte tot ze erbij neerviel en paste zich aan.

     10.   

      Die mensen zijn niet Amsterdammers geworden om de reden die jij noemt, @Ron. Dat is ook het verschil met Den Haag, Rotterdam, Leeuwarden, etc.

    2.   

     Het wezen van Amsterdam is dat nieuwkomers hun eigen broek ophouden en niet gepamperd worden met allerlei toeslagen, uitkeringen, subsidies, hulpverleners, regelingen, ontheffingen, stelsels, coaches, buurthuizen enz enz enz. Dat ze tolerant zijn richting andere groepen en niet vervallen in crimineel, afhankelijk en/of overlastgevend gedrag. Een aanzienlijk deel van de bevolking dan ook allesbehalve wezenlijk Amsterdams.

     1.   

      Ik heb de indruk dat de gemiddelde Amsterdammer toleranter is dan wat er gemiddeld op DDS komt, @Pronounce.

    3.   

     de import wordt nooit amsterdammer dan heeft er een hernoeming plaats gevonden mafklapper

     islamsterdam , hier stierven duizenden ongelovigen dank zij linkse deugmenschen die nog steeds warme gevoelens voor de NSDAP voelde.

     Stem sociaal , stem pvv

  2.   

   Ja Baudet woont er, maar die ezel past daar!

   1.   

    Jij doet niet mee Wesley, dat weet je toch.

   2.   

    Inderdaad, Ezel (“Baudet” in het Frans) is ook import. Hij maakt zelfs deel uit van de grachtengordelelite.

    1.   

     Baudet heeft 1 paspoort.

    2.   

     Beukman : Altijd grappig als mensen tussen haakjes hun grapje moeten verklaren.

  3.   

   Nee hoor, je bent geen Amsterdammer alleen omdat je er woont, de meest hier weten niet eens wat een Amsterdammer is, behalve dat ze denken dat als je er woont je er 1 bent, de domheid klotst tegen de plinten op….

 9.   

  Gewoon infantiel, excuses maken waar jezelf part nog deel aan heb gehad aan mensen die niet hebben geleden. Sorry hoor, maar ga de stad alstublieft fatsoenlijk besturen!

 10.   

  Wat een statement, wat een daadkracht, het Amsterdams gemeentebestuur weet van doorpakken. Detail nog geen excuses aangeboden voor het gebrek aan jeugdzorg waardoor jongeren die het nodig hebben niet de zorg krijgen die ze nodig hebben. Nog geen excuses aangeboden voor het gebrekkig onderwijs omdat er te weinig leerkrachten zijn omdat kinderen die extra onderwijs nodig hebben dat niet krijgen. Nog geen excuses aangeboden aan de starters op de woningmarkt omdat zijn kansloos zijn etc. Maar gelukkig de eerste daadkracht komt uit dit gemeentebestuur ferm op tafel. Wellicht kan het gemeentebestuur van Amsterdam wanneer zij in contact zijn met de collega’s in Rome vragen of het gemeentebestuur van Rome haar excuses wil maken aan Nederland omdat velen (voorouders van ons) als galeislaaf zijn gebruikt tijdens de overheersing door de Romeinen.

  1.   

   “nog geen excuses aangeboden”

   En voor de import van kanslozen die ouderen vermoorden.

   at5.nl/artikelen/194792/halsema-over-fatale-mishandeling-buitenveldert-geen-enkele-behoefte-om-iets-achter-te-houden

 11.   

  Je zal maar in zo een straat wonen, financiele problemen hebben en moeten aanzien hoe de elitaire diverse gemeenteraadsleden jouw geld aan dit soort troep besteed.
  Maar ze stemmen er wel op!

 12.   

  Graag even de naambordjes aanpakken van Afrikaanse Politici, Arabische machthebbers, islam gerelatieerde namen enz, enz. Kan zijn dat 80% ervan gerelateerd is aan misbruik, slavernij, moord, genocide en ga nog maar een half uur door.

 13.   

  tja , kennelijk zijn er geen echte problemen in het dorp Islamadam en is het komkommertijd zodat we problemen gaan zoeken. Het bewijs dat de linkse politiek volledig failliet is.

  denk na , stem sociaal , stem PVV

 14.   

  Het is hier verdomme butweer binnen blijven is het motto de kachel moet haast aan brrr

 15.   

  Ik had geen slaven en jij werkte niet op de katoenplantages.

  Opdonderen!

 16.   

  Wat vinden jullie eigenlijk van Den Haag, mooie stad achter de de duine, no go zone schilderswijk, de lange poten en het Plein?

  Ik zou gaan huile als ik geen Hagenaar zou zijn.

  Vrij vertaald uit een antiek liedje.

  1.   

   Kudt 1 keer ‘de’ teveel.

   Sorry mea culpa.

 17.   

  Quote: “misschien dat Amsterdam ook nog zo inclusief zal zijn om de bordjes in het Engels te plaatsen.” Hoeveel moslims zijn Engelstalig? Men kan het beter in het Turks, Marokkaans en Arabisch vertalen. Daar heeft die 45% allochtonen meer aan.

 18.   

  Volledig doorgeslagen !!!!

  Stem PVV of FvD
  Misschien dat we dan eens verlost raken van die personen die teren op ons belasting geld en van gekkeheid niet meer weten wat zij doen.
  OOk de gemeenteraad is de weg kwijt!!!!!!!!!

 19.   

  Nederland was ooit een zeer unieke wereldmacht waar we zeer trots op mogen zijn. Ooit bestond zij uit louter water en moerassen, dus volstrekt onleefbaar, maar door hoog technologische vindingen slaagden we erin Nederland droog en leefbaar te krijgen. Enige zelfhaat is dan ook volstrekt ongerechtvaardigd en bedacht door idioten!

 20.   

  De slavernij is ook maar een vogelpoepje in de Nederlandse geschiedenis toch ?

 21.   

  Op elk ns station straks een bord met de tekst:
  “Het kan zijn dat er van dit spoor wagons naar de concentratie kampen zijn gereden”.?
  Of achterop 2e hands auto’s:
  “Het kan zijn dat er met deze auto een fietser is doodgereden”.
  Of op de rug van een moslim:
  ” Het kan zijn dat een familielid van mij een ongelovige heeft doodgestoken”?
  Links….its fantastic!

 22.   

  De lui, die bezwaar hebben tegen de straatnaamborden wonen ten onrechte menselijk gezien dan, ten onrechte in Amsterdam. Dat is een Amsterdams probleem veroorzaakt door politiek links extremisme, dat verwant is aan marxisme, links christendom en links jodendom. Getalsmatig minderheid, die wel met de brutaalste methodes hun macht wisten te vergroten. Gisteren en vandaag zie je vertegenwoordigers: de Roomse Servaes van Oxfam Novib en domineeszoontje Geert Mak van ”In Europa”. Zij vergeten slim maar geheel fout de grote oorzaak van veel ellende: de enorme bevolkingstoename in grote delen van de wereld. Het maakt natuurlijk wel verschil uit of je 50000 euro met drie personen met een beheerste leefwijze deelt of met vierendertig door die geboorteoverschotten maar daar hebben de altijd oppervlakkige gelovigen geen boodschap aan. En dat veroorzaakt door hun afstellende instelling juist het terrorisme en de oorlogen. Zie Joego Slavië waar een hele onderwereld zit door de partijdige instelling ten behoeve van vooral de pro fundamentalistische moslims. Moderne als van Abdiç hoor je niet meer. Criminaliteit waar wij hier ook mee te maken hebben gekregen. En zo gaat het straks ook in Lybië en Syrië en Irak als ”Rome” het voor het zeggen krijgt via Duitsland en Italië in de EU. En groepen als de Democraten in de USA. Denk aan Hillary Clinton. Komt er wat van de Oekraïne terecht? Er heerst over daar vrijwel persstilte.
  De schuld ligt bij opvattingen als van Michel Servaes en Geert Mak. Ze komen ook liever met onderwerpen als het klimaat aan en dat het grote bedrijfsleven de schuld heeft. Maar terwijl ze zelf grote bedragen verdienen, maken hun politieke geestverwanten het onmogelijk om hogere vakbekwame ambtenaren als fiscalisten en registeraccountants aan te trekken zowel organisatorisch als wat waardering waaronder salariëring betreft om wezenlijk moeilijke internationale belastingproblematiek substantieel te inventariseren en te controleren. Terwijl ook de overheersend rol van de grootbanken en de FED altijd wordt vergeten. Logisch want die zijn gerelateerd aan het christendom en die halen wel de honderden ja duizenden miljarden naar zich toe.
  Kortom. Gebrek aan diepgang en langetermijnvisie gebaseerd op de werkelijkheid waarvoor de nodige eerlijkheid en inzicht aanwezig moet zijn, is steeds fataal. Eerlijkheid is iets heel anders dan toegeeflijkheid, opgevoerde emoties en geïndoctrineerd vals sentiment als waardoor de achterlijkheid stelselmatig door politiek in de onzinnige eenzijdige ”cultuurmarxistische” sfeer bevoordeeld.
  En Amsterdam? Weten die veel? Nee, maar de Nederlandse banken zijn wel internationaal weggevaagd en een groot deel van de grote bedrijven zijn ook in buitenlandse handen terecht gekomen. Amsterdam is in alle opzichten op weg naar zoveelste rangs maar dan wel aan lage.

 23.   

  Wanneer krijgen de Wilhelminastraat en de Prins Bernhardlaan een disclaimer onder het straatnaambord?

 24.   

  Het onderwerp is dus onze schaamte over het verleden wat iedereen schuldig of onschuldig wordt opgedrongen, dan zou ik graag onze grote schuld (volgens sommigen) wel eens aan de orde willen stellen betreffende de Kruisvaarders die Europa en de westers wereld ruim 1200 jaar hebben behoed voor een Oosterse religie invasie en sodemieter op met dat gezeik over straatnamen, zwarte Piet en museumnamen enz.

 25.   

  Ja, Pjotr. En dan gaat het ook vaak om gebeurtenissen, die zwaar overdreven zijn of om wat helemaal niet is gebeurd. Het merkwaardige is, dat de kerk daarvan zelf de bron is dan wel zelfs in de huidige tijd haar gelovigen er op los fantaseren. (Dat gebeurde ook in TV uitzendingen van de EO. Men deed voor komen, dat Acco toen een stad met islamitische inwoners was en zo ook Damiate. Het ging juist om steden met een christelijke bevolking onderworpen door islamitische heersers).

 26.   

  Triest dat dit allemaal kan en mag en uiteindelijk wordt betaald door de burger. Het college van A’dam bestaat niet uit bestuurders maar uit slopers. Daarbij komt nog dat ze dat zelf niet in de gaten hebben.