Bah! Opjuttend remainer-Ministerie suggereert dat Nederlanders VK moeten boycotten om Brexit

We moesten misschien maar eens het hele Verenigd Koninkrijk links laten liggen na Brexit. Dat zegt geen enkele Nederlander ook, maar het Ministerie van Financiën probeert ons nu toch dat onzalige plannetje in het hoofd te duwen.

minfin

Jaja, het is vandaag 31 januari. Dat betekent dat ieder Europees medium een ludieke inhaker op Brexit probeert te verzinnen. De Britse media met hun witty voorpagina’s, Nederlandse kranten met hun melancholische globalisme en natuurlijk edgy internetstulpjes met hun steenkolen-Engels. Maar lo and behold: ook de Nederlandse overheid doet mee aan deze modieuze ophef du jour. Minister Blok haalde dat kinderachtige Brexitmonster weer uit de mottenballen, en ook het Ministerie van financiën doet mee aan de ongein. Alleen op een wat minder schijtlollige wijze.

Nee, het ministerie met één CDA-minister en nu zelfs twee D66-staatssecretarissen achtte het een goed idee om in een Twitterpolletje even te pogen om het Nederlandse publiek dat na drie jaar Brexit-geneuzel wel eens klaar is met dit nieuwsthema tegen de Britten op te zetten. Terwijl helemaal niemand het nog over een boycot heeft gehad, oppert het ministerie dat we de Britten misschien maar eens moesten straffen voor dat opstandige EU-uittreden van ze. Hoe durven ze! Het ministerie, bekend van – ik noem maar wat! – het schandaal rondom de kinderopvangtoeslag dacht weer eens een nieuwe manier gevonden te hebben om de kloof tussen burger en overheid te vergroten. Maar helaas: mislukt. Driekwart van de stemmende Nederlanders ging niet mee in deze misplaatste boycotoproep.

En ja, de domme hetzetweet is inmiddels alweer verwijderd, maar gelukkig vergeet het internet nooit iets. Zie dus hier: het ministerie van financiën in al z’n opstokerige glorie. Fijn weekend!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Bullshit15

  Die linkse ratten het blijven slechte verliezers WANEER valt dit corrupte nu eens deze landverraders kan je toch niet meer serieus nemen
  Stem fvd of PVV uit de eu

 2. nu ik

  We moeten de britten juist steunen in plaats van vallen opzetten om ze te laten falen

  ik snap dat het ministertje zich ernstig zorgen maakt om het succes van de brexit ?

  1. Blitzkrieg

   nu ik : Het vat de EU goed samen, alles wat onwelgevallig krijgt een schop na. De EU is een dictatuur die onder het mom van **samenwerking** wordt verkocht.

  2. Op Koers

   Als ze falen hebben ze zichzelf iets te verwijten. Tenslotte heeft 1/2 gekozen voor de Brexit en de andere 1/2 is in het pak genaaid door de leavers. Zo liggen de kaarten.
   Het zal tzt wel uitwijzen wie de slimste was. Engeland is geen koloniale mogendheid meer, wat ze wel denken.

   1. Kretoloog

    Er bestaat altijd nog zoiets als het Gemenebest. 53 Staten (daar steekt de EU met 27 Staten maar schril bij af) met het Verenigd Koninkrijk als middelpunt.

    De Brexit heeft geen enkel effect op de economie van het VK. De handelsstromen met Canada en de VS worden gewoon geïntensiveerd. En eindelijk verlost van de benauwende immigratie-dictaten van Brussel. Lijkt mij voor iedere Brit een heerlijk perspectief.

   2. Blitzkrieg

    Op Koers :
    Even googlen, anders komt mijn bericht niet door.
    IMF Changes Its Tune: Brexit Britain’s Economy Will Grow Faster Than Europe

    Dat was een t.z.t. van zeer korte duur, wanneer volgen wij?

   3. Bockbeer

    Wesley Johnsen Grote Trek Op Koers?

  3. Crassus

   Een opmerking, de EU werd juist opgezet om elkaar te steunen. Dus wat bedoelt u?

   1. Fonz

    De EEG (Europees economische gemeenschap) dit werkte prima, de EU is een absoluut dictatoriale unie…

    1. nu ik

     PRECIES spijker , kop , Uittreden uit de parlementaire unie maakt nog geen eind aan de handels akkoorden dan wel aan de euro

 3. Kretoloog

  De druiven zijn zuur voor Timmermans, Verhofstadt, Blok en alle Eurofielen die jarenlang hebben rondgebazuind hoe geweldig de EU wel is. Dus is dit een memorabele, verheugende dag. Want: geen groter vermaak dan leedvermaak (hoi Guus Bokkelul).

 4. Pijnstiller

  De linkerkant voelt de grond onder de voeten wegzakken. Men besft stieken dat Nexit absoluut tot de mogelijkheden behoort
  Weldenkende burgers zijn de EU dictatuur meer dan zat

  1. Original NL

   Daar zinspeelde Tusk al op Pijstiller…en volkomen terecht!

 5. Crassus

  Ik ga mij bezinnen op het Pond. Dat is voor mij de graadmeter ! 1.1900 nu

 6. Piet Klein

  Dit soort statements maakt zo ontzettend pijnlijk duidelijk dat onze ministers geen oog hebben voor de belangen van de Nederlander, bijvoorbeeld het Westland dat veel exporteert naar de Britten. Ministers die kennelijk zich verliezen in emoties. Zij kennelijk in staat om naar de bakker te lopen en aan de bakker duidelijk te maken dat de bakker niet moet leveren aan de buurman die sinds kort gescheiden is van de buurvrouw. Nederland kent sinds jaren een intensieve handelsrelatie met de Britten en bedrijven als Shell en Unilever zijn succesvolle bedrijven waarin Britten en NL-ers samenwerken. Een behoorlijk verschil wat zich nu met KLM voordoet. Deze ministers zouden vooral het belang moeten herkennen van een goede voortzetting van de relatie met de Britten. Het is zo pijnlijk te moeten zien dat onze ministers niet in staat zijn de nieuwe realiteit te herkennen en het beste maken van de toekomst. Diep droef deze kwaliteit van deze ministers.

  1. Mar

   @Piet Klein

   “Een behoorlijk verschil wat zich nu met KLM voordoet”

   Hoe bedoelt u?

 7. Johnsen

  Heb echt medelijden met UK. Nu al zijn de gevolgen zichtbaar voor de mensen.

  1. Agios

   Welke? Ik ben benieuwd!

   1. Original NL

    Johnson heeft medelijden met de Britten zegt ie…dat liegt ‘het’.!
    Johnson ziet niets liever als een economisch falende UK.
    Beetje doorzichtige lulkoek!

  2. Bockbeer

   Wesley Johnsen Grote Trek Op Koers?

 8. Hendrie1963

  Zielige malloten. Ze zijn allemaal in paniek die linkse sukkels. Zo las ik op dvhn dat er steeds meer mensen uit Engeland naar Nederland komen om brexit. Ook zo’n onzin. Waarom zou je naar Nederland komen als er een gerucht in Engeland rond gaat dat Nederland de volgende wel eens kon zijn met een Nexit.

  1. Piet51

   @Hendrie1963
   Dan ben ik waarschijnlijk één van die linkse sukkels. Maar het migratiesaldo tussen Nederland en het VK was tot 2007 negatief (meer emigranten dan immigranten), daarna tot 2015 ongeveer 0, en vanaf 2015 elk jaar stijgend tot 4000 in 2019. Conclusie het VK loopt leeg. Het VK is voor Nederland verworden tot één van de grootste immigratielanden. Inwoners van het VK ontvluchten het land, omdat ze niet de bestaanszekerheid verwachten die ze wensen. Ze komen alleen niet in gammele bootjes. Ze zijn merkwaardig genoeg wel welkom en dat heeft toch de schijn van discriminatie t.o.v. immigranten die veel grotere problemen willen ontlopen.

   1. Original NL

    Idd pietje..veel gelukzoekers zoeken een goed heenkomen, oa naar luilekker nl.
    De rest ontvlucht het met moslims en pakistani afgevulde land om elders een nieuw bestaan op te bouwen.
    Dit is geen gemakkelijke opgave daar heel europa al vergeven is met miljoenen kanslozen en “moslim democraten” !
    Dus..Australie, Canada..Thailand .

  2. Crassus

   De aanstichters van de Brexit hebben er goed aan verdiend, wil ik maar even zeggen.

 9. Julian

  Dag UK. Dag Farage.. Succes met de Brexit. Wij gaan verder zonder U.
  Hopelijk Mr Farage blijft u nu wel op de barricaden als er stront aan de knikker is… De vorige keer was u namelijk volledig buiten beeld. En nam geen verantwoording voor uw woorden en daden richting Brexitreferendum…
  Bij Engelsen hoor ik altijd het woord stiff…. Bij Farage heb ik dat gevoel helemaal niet.. eerder soft en weak…..

  1. Bockbeer

   Wesley Julian Johnsen Grote Trek Op Koers?

 10. Julian

  bah suggestieve schrijver suggereert iets wat er helemaal niet is maar omdat hij wat negatiefs moet schrijven over de overheid.

  1. Kretoloog

   Bah, linkse Julian zit hier weer de boel onder te schijten.

   1. Original NL

    Het loopt hem dun uit de broek Kretoloog!

 11. Cootje

  Die Engelse lachen zich te pletter binnen 5 jaar en alles zit mee , een harde brexit en het coronavirus komt op het juiste moment , Europa en ook hun gaan in een zware recessie , maar de Belgen de Duitsers en de Nederlanders gaan op hun knieën om ze te mogen beleveren . Rutte doet liever zaken met het corrupte Bulgarije Roemenië en de Oekraïne , maar de multinationals gaan eieren voor hun geld kiezen want in een recessie kan je in oost Europa niets eens een paar schoenveters verkopen . Dat gaat een harde strijd worden met hun zuiden buren , maar die zijn ook failliet en die mogen wij helpen met de garantstelling die we aan onze broeders hebben afgegeven , Brussel gaat wankelen en valt om einde van een ondemocratisch gedrocht

 12. Florissa

  Heb net geld belegd in Engelse ponden,heb daar meer vertrouwen in dan de Euro.

 13. Original NL

  Ongelofelijk ….zeker weer vergeten wie de bezetters heeft helpen verdrijven.
  25 % eu knuffelaars willen het de britten betaald zetten.
  Wist niet dat het ministerie van financien ook al een ministerie van EU propoganda is, geen wonder dat zij niet in staat zijn hun eigenlijke taken goed uit te voeren.
  De top zit zeker vol met d66 ratten.
  Een werkelijk walgelijke poging tot demagogie.
  #stem ze weg!

 14. Cootje

  Wat een geweldig volk zijn die Engelsen , die zijn van het zooitje af , en let op wat een slachterij het coronavirus gaat bewerkstelligen dat gaat Europa in een recessie brengen waar Frankrijk Italië Spanje Portugal Griekenland Cyprus worden weggevaagd door de financiële instellingen en de solidariteit van de tot hun 67 ste werkende noorderlingen gaat gauw verbleken als ze alleen moeten betalen en werken voor hun middellandse zee renteniers die werken van hun 48 tot hun 62 ste

 15. Cycle25

  Even Pechtold’s woorden erbij pakken : Héérlijke geluiden, de pond krabbelt terug en zit op het niveau 2016, Engelse rente is gezond, economie gaat sterker worden door intensievere handel tussen de V.S en ’t V.K.

  Het kan Engeland alleen maar voor de wind gaan, die hebben geen zin meer om nog meer corrupties te sponsoren, Brussel is een regelrechte kopie van het songfestival dus de DOUZE points gaan naar …. Engeland !

 16. Jack Flash

  Het ware gezicht van de EU.
  Links wordt vals als ze hun zin niet krijgen.

 17. Willem Bever

  Ik mag toch aannemen dat dit officieel kabinetsbeleid is.
  Engeland te kakken te zetten/ dwarsbomen en burgers wijsmaken dat dat het beste is.

  Of hebben we hier gelijk een voorbeeld van de autonome topambtenaren die volgens EIGEN inzicht maar wat overhoop halen.

  Hoeveel fucking voorbeelden heb je nog nodig om te zien dat de 5de macht NL al overgenomen heeft.

  Ik zeg het niet graag maar een zuivering van alle Topambtenaren dient hee; rap te gaan geschieden.

 18. Michael M

  Partij D66 D666 is zo rot als de Duivel. D66 is de partij dat het Nederlandse volk monddood heeft gemaakt door het referendum af te schaffen. Te danken aan Ollongren. Partij 666 is een valse schijndemocratische partij dat graag de meerderheid de mond snoert. Ze hebben totaal geen respect voor de meerderheid in Engeland dat voor een Brexit koos. Ooit ooit komt die Nexit, en hopelijk zakt deze enge partij 666 diep de grond in met nog 1 zetel over.

  1. DidiMadloba

   Monddood? Niemand is verplicht op D66 te stemmen. Maar een ferm anti-brexit standpunt zal zeker stemmen trekken.

   Zoals Pechtold groot werd door tegen Wilders te zijn.

   Nu nog een fractieleider met een even grote bek als Pechtold.

   1. Fonz

    Nee middildo D666 heeft de Nederlanders monddood gemaakt, de d666 is een ranzige anti-leven partij met zeer zieke gedachtegangen..

  2. Vliegenvanger

   Een zetel over? Helemaal niks is veel beter. Het is tuig van de bovenste bovenste riggel,
   Zeker die Jetten met zijn arrogante smoel, is een vies ventje. Weg met Dram66.

 19. Michael M

  EU doet duizend jaar handel. Lees en leer de geschiedenis boeken. Ga terug de schoolbanken in. Er veranderd geen moer als je in of uit de EU vertrekt. De landen liggen nog steeds tegen elkaar aan. Laat men niet gek maken door indoctrinatie dat uit de EU stappen veel geld kost. Erin blijven kost net zoveel geld en zelfs nog veel veel meer. Voordeel uit de EU, dat je weer de baas bent over je eigen huisje! EU alleen voor de rijken. Niet voor de gewone Europeanen en de Euro is monopoly geld.

 20. DidiMadloba

  Laten we wel bedenken dat de Brexit dient om het VK de mogelijkheid te geven harder te concurreren met de EU landen dus ook met Nederland.

  Dus ze zijn onze vrienden niet.

  1. Fonz

   De EU traineert, dit doen ze al vanaf het begin, alleen nu heeft de EU geen stem meer over GB en dat vind de EU niet leuk…

 21. Hard

  Des te meer is het tijd voor Nexit!

 22. nu ik

  Gefeliciteerd Britten ! heel veel succes als autonoom land

 23. Duckday

  Laten we allemaal UK ondersteunen .
  Stem PPV of FvD daarna nl exit.
  Wat voor voordeel is de normale man vrouw nu wijzer geworden van dit hoogmoed waanzin en belust op macht project
  Dit land is vol stop die open grenzen

 24. Caesar Lion Cachet

  LS…

  De Britse Mensen redden zich wel…
  De Britse Monsters mogen creperen !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.