Bedankt, kabinet! Criminelen nemen gevangenissen over dankzij draconische bezuinigingen

Tien jaar kabinetten-Rutte zijn het gevangeniswezen niet in de koude gestreepte pyjama’s gaan zitten, zo kunnen we wel concluderen na een alarmerend verhaal van misdaadverslaggever John van den Heuvel, die nog eens terugkijkt naar de op het nippertje verijdelde ontspanningspoging bij de gevangenis in Zutphen: “Tal van inrichtingen kampen met tekorten aan goed opgeleid personeel. Op steeds meer afdelingen maken gedetineerden de dienst uit.” De oorzaak? De rigoureuze bezuinigingen van de kabinetten-Rutte I, II en III!

Weet u nog? Ooit was de VVD de onvervalste law-and-order-partij. Ja, mooi waren die tijden. Hans Wiegel, Frits Bolkestein. Vuisten op tafel. Begrotingstekorten die daalden en belastingen die laag bleven.

Ja, dat was de VVD uit de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw. Nu zitten we opgescheept met de crypto-socialist Mark Rutte die constant de belastingen verhoogt en bezuinigt op de kerntaken van de staat. Ja, zelfs Frits Bolkestein is tegenwoordig pro-harddrugs. En met zijn opvolger uit de Pindakaasfabriek zijn we criminelen nu de sleutels aan het overhandigen van onze cellencomplexen.

Maar u hoeft het niet van mij aan te nemen. Luistert u maar naar John van den Heuvel, misdaadverslaggever en zelf in het vizier van de georganiseerde misdaad. Het constante uitkleden van de Nederlandse gevangenissen heeft van de bak het wilde Westen gemaakt:

“Volgens de misdaadjournalist luidt de verijdelde aanslag een nieuw hoofdstuk in. Zo schrijft hij: ‘Tal van inrichtingen kampen met tekorten aan goed opgeleid personeel. Op steeds meer afdelingen maken gedetineerden de dienst uit. Tot grote ergernis van rechercheteams kunnen verdachten die tot dezelfde criminele netwerken behoren, wegens cellentekort niet van elkaar worden gescheiden. Dit soort groepen voelt zich oppermachtig. Bedreigingen en mishandelingen van bewaarders zijn het gevolg.’

‘De aanvankelijke naïviteit bij het bestrijden van dit soort criminele bendes heeft inmiddels al meerdere onschuldigen het leven gekost’, vervolgt hij. ‘De gedachte dat de nieuwe generatie criminelen van deze categorie zich braaf jaren laat opsluiten is minstens zo naïef. Hopelijk realiseert de justitietop zich nu dat de tijd van bezuinigen op het gevangeniswezen en het sluiten van gevangenissen voorbij is.’”

Dus, aarde aan @MinPres: ophouden met de uitstoot van PFAS te micromanagen, en tijd om weer te investeren in de veiligheid van ons land. Want ach, het is ook maar de belangrijkste taak van iedere overheid, hoor…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. nu ik

  Wat bedoelen ze met ” nemen over ” ?
  De juiste is tekst is ” hebben overgenomen ”

  Lijkt veel op de films waarbij de maffia de cipiers in de zak van de crimineel zit

  stem sociaal , stem PVV

  1. Job Jansen

   En drie keer raden wie daar oververtegenwoordigd zijn… De Nederlanders zijn een minderheid in de PI. Maar we hebben echt geen allochtonen probleem hoor… echt niet.

  2. hans-e-pans

   Binnenkort ook buiten de gevangenis.

 2. EU kok

  Weet u nog? Ooit was de VVD de onvervalste law-and-order-partij. Ja, mooi waren die tijden. Hans Wiegel, Frits Bolkestein. Vuisten op tafel.
  Begrotingstekorten die daalden en belastingen die laag bleven.
  .
  Bolkestein–derde kabinet Lubbers– Paarse kabinet Kok.
  Wiegel– eerste kabinet van Agt– verwerper van het correctief referendum

  1. nu ik

   belastingen die laag bleven ?
   het cockje vlucht naar spanje de belastingontduiker

   btw 21%
   successierect 20%
   ib 37 , 42 , 52 %
   enz enz

   hahahahaha belastingen die laag bleven, hypocriete leugenaars

   1. EU kok

    Hartelijk dank dat u mijn twijfels over de beweringen van Tim ondersteunt.
    .
    Ps.
    Verwart u IB niet met het totaal aan inhoudingen?

    1. Hard

     EU kok?

 3. DidiMadloba

  Draconische bezuinigingen? Ja, om te voorkomen dat belastingen moeten worden verhoogd.

  Maar het kneiter-linkse geniet van belastingverhogingen

  1. nu ik

   nivelleren is een feest mad lola of ben je zo kort van geheugen ? vraag maar aan die belastingontduiker in spanje

 4. Bullshit15

  Hebben we nog gevangenissen ik dacht dat er alleen nog maar asielzoekers in zatten .in de criminelen met een enkelbandje rond liepen
  Daarom huilt Rutte zo .weer een probleem er bij .wat een man die Rutte of moet ik zeggen wat een mietje
  STEM FVD OF PVV in uit de eu

 5. Pescador

  vvd is niks meer rutte heb alles kapot gemaakt

 6. Tman

  Natuurlijk moet er bezuinigd worden en de belastingen omhoog, hoe moeten anders statushouders inclusief /huisvesting/meubilair/witgoed/ uitkeringen/AOW afdrachten/kindergeld/zorgverzekeringen en uitgeprocedeerden van bed-bad brood plus opvang voorzien worden?
  Immers de ideologie dat de statushouders/illegalen de vergrijzing moesten opvangen en zelfsupporting zouden zijn, is een fata morgana gebleken, het is tegen verwachtingen in gebleken dat er maar sporadisch geletterden tussen zitten, laat staan geschoolden!
  Vergeet óók niet de AOW uitbetalingen aan het steeds groter wordende leger autochtone gepensioneerden, milieudoelstellingen, uitkoop boeren, stilstand bouw en industriesectoren, sluiten verpleeghuizen/ziekenhuizen, wegsanering jeugdzorg!
  De hardwerkende Nederlander kan een toekomst tegemoet zien van financiële uitknijping, onverdiende armoede en economische neergang erger dan in de 30er jaren.

  1. claus

   tman,
   Bevreemdend dat het electoraat dit al jaren duldt, zouden ze écht, zoals in het verzonnen nepverhaal, als lemmingen de afgrond in willen hollen?
   Of hebben ze last van cronische verstandsverbijstering?

 7. Denneden

  Bezuinigingen zal ongetwijfeld meespelen maar tot voor kort liet je als bewaarder ook niet over je heen lopen. Had zo’n crimineel een grote bek waren er tal van manieren om die gast eens goed aan te pakken zodat die dat geen tweede keer in zijn hoofd haalde. Als je nu een pink uitsteekt naar zo’n crimineel mag je op het matje komen bij de directeur. Die is bang voor aanklachten, onrust, risico en weet ik wat niet meer. En de bewaarder loopt het risico op schorsing of ontslag. Dus laat je het als bewaarder wel uit je hoofd om tegen deze criminelen op te treden. Waarom zou jij als bewaarder risico moeten lopen voor je inzet/moeite? Zoals anderen het hier al zeggen. Ze (die criminelen) hebben het al overgenomen.

 8. Fonz

  Maar dit is ook de bedoeling, dan kunnen ze weer de leugen verkondigen dat bv druks gelegaliseerd moet worden..
  Daarnaast zie je dat leugenclown Rutte en dit kabinet bezig zijn ons land volledig overhoop te gooien en te ontwrichten om zo maar een excuus te hebben om richting de EU te kruipen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.