Bizar! Honderden kinderen krijgen niet het onderwijs waar ze recht op hebben! Ouders dienen klacht in bij Onderwijsinspectie

Zo’n 600 ouders dienen vandaag een klacht in bij de Onderwijsinspectie. Hun kinderen krijgen niet het onderwijs waar ze recht op hebben namelijk. Ze menen dat ze volgens de wet ‘passend onderwijs‘ in hun recht staan. Hun kinderen hebben volgens deze wet recht op een speciale vorm van onderwijs, alleen worden de kinderen nu gedumpt op het reguliere onderwijs. 

De ouders zijn verenigd in de actiegroep Boze Ouders, ze hebben allemaal gemeen dat hun kind extra aandacht nodig heeft op school. Dit omdat het kind óf hoogbegaafd is óf omdat hun kind juist adhd of een andere leerstoornis heeft. Helaas krijgen ze die hulp niet, hierdoor zitten de kinderen thuis of veranderen ze in rap tempo van scholen.

Vandaar dat ze vandaag massaal hun klacht indienen bij de Onderwijsinspectie, want de scholen zelf doen er vrij weinig aan.

,,Scholen beloven van alles, maar er gebeurt niets. We zijn het zat dat onze kinderen niet op een plek zitten waar ze horen’’

De ouders hopen dat het geld wat voor dit soort gevallen bestemd is, nu ook daadwerkelijk eens wordt geïnvesteerd in het onderwijs. Want tot nu toe gebeurt er vrij weinig met het extra geld dat naar onderwijs gaat.

,Er is geld, maar het komt niet bij onze kinderen terecht. Daar moet meer controle op komen, zodat passend onderwijs ook écht passend onderwijs wordt.’’

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. EU kok

  In de hoop de discussie een bepaalde richting op te duwen heeft Bart een “neutrale” foto ter illustratie bijgevoegd.
  OT
  Quote: adhd of een andere leerstoornis.
  Adhd is geen leerstoornis

  1. Rammstein

   Dyslexie wel. Gelukkig ben jij daarin gediplomeerd. Of misschien zelfs wel gepromoveerd.

   1. EU kok

    Het tentoonstellen van gebrek aan enige kennis is u wel toevertrouwd.
    Ga vooral zo door.

    1. Rammstein

     Het is anders informatie die jijzelf in het verleden hebt rondgetoeterd.

     1. EU kok

      Goedkoop scoren is ook scoren denkt Rammstein.

     2. Rammstein

      Ik strijd voor de waarheid en niets dan de waarheid, kokkie.

    2. Top

     Jabbaatje de slijmslak, ga eens terug in je schuilplaats. Het begint weer te stinken alhier. Tiktaktiktak, weer een ochtend meegemaakt. Hoe lang nog?

  2. nu ik

   Heb je nog zo weinig hoofddoekjes in Spanje cockje ? In de grote steden in Nederland is dat aanzienlijk veranderd. Scholen zijn over het algemeen voor meer dan 50% bezet door hoofddoekjes.

   minder minder minder , stem sociaal , stem PVV

   1. Top

    Spanje? Welnee, hij woont in een achterstand wijk en dat drie hoog achter. Met zijn inventaris van de kringloopwinkel. En Kock? ja, maar dan heel klein.

 2. Piet51

  Ik vind de toevoeging bij de foto ter verduidelijking van wat we daar zien, twee LO-meisjes, wel heel “nuttig”: “zonder en met hoofddoek”. Er had ook nog toegevoegd kunnen worden, dat ze elkaar vriendelijk aankijken, veel roze kleur in hun kleding hebben en dat ze aan het werk zijn. Die hoofddoekjes waren mij nog niet opgevallen en ik vraag me nog steeds af, wat de toegevoegde waarde van die toelichting is, afgaande op de artikeltekst.
  Veel deelnemers hier hebben de neiging om overal waar dat maar mogelijk is de thema’s migratie of islam er bij te slepen. Maar, toegegeven, hier wordt dat weliswaar ook gedaan, maar zonder negatieve connotatie. Helaas is het ook geen toevoeging met betekenis.
  Het bracht mij echter wel op de gedachte, dat we op onze scholen wel een heel mooie multi-culturele leeromgeving aanbieden. Dus toch betekenis? Maar of de schrijver dat bedoelt, betwijfel ik.

  1. nu ik

   Hoofddoekjes zijn in de meerderheid op de schoolpleinen malle pietje het is dus moeilijk om een andere foto te maken. In plaats van hier trollen kan je beter aan het werk gaan en die hoog begaafde gelukszoekers aan werk helpen in plaats van hier trollen

   Amsterdamse christelijke scholen zijn geen multikul meer maar over het algemeen islamitische bolwerken en volledig aangepast aan de islamitische wensen.

   Wakker worden malle pietje je loopt achter. Ga nu maar snel aan het werk .

   stem sociaal , stem PVV

   1. Piet51

    @nu ik
    “Hoofddoekjes zijn in de meerderheid op de schoolpleinen malle pietje het is dus moeilijk om een andere foto te maken.”
    Je blijft maar onzin spuien. Ga eens op een schoolplein kijken, dan zie je wie daar rondlopen? Strenge moslima’s worden geacht een hoofddoek te dragen vanaf de puberteit. Die leeftijd is weliswaar rekbaar, maar geldt voor de lagere schoolleeftijd in ieder geval nauwelijks. Op andere scholen zijn ze in de minderheid, vaak zo weinig dat ze zelfs opvallen. En dan zijn er ook nog eens veel moslims die niet zo zwaar tillen aan hoofddoeken.
    Dat het jou niet lukt om een andere foto te maken ligt dan niet aan die schoolpleinen, maar aan jouw fotografische vaardigheden.
    En maak je geen zorgen over mijn pogingen om jonge asielzoekers op weg te helpen. Dat lukt uitstekend en er is veel vraag.

    1. nu ik

     malle pietje vergeet dat ik tussen twee scholen woon. De burka’s nemen hand over hand toe malle pietje.

     Ik heb liever dat je , je ama’s gaat bewaken in plaats van hier trollen.

     stem sociaal , stem pvv

     1. Piet51

      @nu ik
      Als je maar lang genoeg zoekt woont iedereen in Nederland, ik ook, wel tussen twee scholen. Maar om te zien wie op het schoolplein rondlopen is het nodig zelf op die pleinen te gaan kijken. Doe dat eens, want dan zou je zien, dat daar in ieder geval geen kinderen in boerka rondlopen. Dat was het thema van deze gedachtewisseling.
      En ik ben ervan overtuigd, dat er ook geen of nauwelijks volwassen vrouwen in boerka lopen, want dat is sinds vorige zomer verboden. Plm. 150 vrouwen in het hele land dragen boerka’s en die vrouwen vertonen zich niet allemaal zo vaak in het openbaar. Het zou kunnen, dat dit handjevol vrouwen bij jou in de buurt op schoolpleinen staat. Maar hoewel er niet op gehandhaafd wordt, hoor ik ook van geen enkel incident op schoolpleinen, zodat je verhaal heel ongeloofwaardig wordt.

      Als ik ongelijk heb, mag je je gelukkig prijzen in zo’n multi-culturele buurt te wonen.
      Je hebt een erg vertekend beeld van de werkelijkheid om je heen. Dat was in eerdere uitingen (o.a. Resolutie 1743!) ook al duidelijk, nu bevestig je dat opnieuw.

  2. Blitzkrieg

   Piet51 : We leven in een tijd dat dit nog eens extra verduidelijkt moet worden. De linkse deugmensch eist dat tegenwoordig, het is inderdaad om gek van te worden. Quota, inclusiviteit, dekolonisatie, helemaal jouw ding. Op deze site lees je niet anders dan dat een ieder hier van walgt. Je kan niet zomaar maar meer een foto gebruiken, alles moet zorgvuldig worden afgewogen. Mensen zoals jij zouden zomaar een proces tegen je kunnen aanspannen voor het discrimineren van minderheden. Wat betreft die mooie multikul leeromgeving kan je gerust zijn, het is slechts een plaatje wat met veel zorgvuldigheid is uitgekozen om vooral niemand op de tenen te trappen.

   1. Piet51

    @Blitzkrieg
    “Op deze site lees je niet anders dan dat een ieder hier van walgt.”
    Nee hoor, gelukkig niet, want dan stopte ik er onmiddellijk mee en ging ik andere nuttiger dingen doen. Ik heb hier enkele medestanders die zich ook laten zien, onzichtbaar zijn ze er ook, maar daar zie dus niets van. Dan zijn er enkele tegenstanders die zich heel fatsoenlijk in een discussie mengen. Daar gaat het mij vooral om. En dan is er een groep tegenstanders, helaas relatief groot, die geen enkele interesse toont in afwijkende meningen en regelmatig aangeeft geen andersdenkende media te volgen. Die mensen zijn gewoon dom bezig en ik hoop, dat ze dat nog lang blijven doen. Waarom? Omdat je alleen iets bereikt, als je je verdiept in de gedachtewereld van je tegenstander, hoe idioot je die ook vindt. Als je dat niet doet, zul je nooit iets bereiken. Zo leer ik elke dag veel bij over rechtsdenken, weliswaar de meer extreme DDS-variant, maar toch. Dat helpt mij om mijn visie te sterken en die aan anderen, ook andersdenkende, aan te kunnen reiken. Hier lukt dat niet, maar des te meer ervaar ik hier hoe door sommige rechtsen in Nederland gedacht wordt en dat die wetenschap is heel interessant en nuttig.

    1. Top

     Ik heb te doen, met uw geestelijke gesteldheid. Het lijkt wel of een ieder, die zijn hand ophoudt, ineens een ‘biefstuksocialist is, terwijl ze nog geen cent te makken hebben. Maar goed, ‘wiens brood men eet, diens woord men spreekt?’ Juist ja!

     1. Piet51

      @Top
      Mijn geestelijke gesteldheid staat mij niet toe om je bijdrage te begrijpen.

  3. Scaldis

   LO??? Meen je dat nou Piet? Dat bestaat al 35 jaar niet meer.

   1. Piet51

    @Scaldis
    Natuurlijk bestaat dat onderscheid tussen kleuter- en lager onderwijs nog steeds, al worden die termen niet meer in de wet gehanteerd. Mijn gezin is helemaal geschoold in het Vrije Schoolonderwijs. Daar heeft men tot nu het verschil bewaard tussen kleuters en oudere leerlingen. Het basisonderwijs gooit alles op één hoop en spreekt sinds 1985 van groepen. Maar op Vrije Scholen is dat verschil blijven bestaan. Tenminste toen ik daar nog mee te maken had, o.m. als voorzitter van een bekende Vrije School. Of in het spraakgebruik op Vrije Scholen inmiddels ook de term “groep” is overgenomen, weet ik niet. Ik heb de indruk, dat daar de eerste klas nog altijd gelijk staat aan groep 3. Mijn kinderen zijn inmiddels ook al het middelbaar onderwijs voorbij. Op hogere en academische onderwijsinstellingen heeft dit verschil nooit een rol gespeeld.

  4. Bolkestein

   Is er een relatie tussen hoofddoekje enerzijds en taalachterstand, leerachterstand en prestatieachterstand anderzijds. Krijgen hoofddoekjes van huis uit “Pas je niet aan; Integreer niet” mee? Dat verklaart het dan al grotendeels. Multikul leidt tot onderwijsverdomming.

  5. Rammstein

   Piet51, het is bovenal een grote schande alsmede kindermishandeling dat het meisje op de foto -geschatte leeftijd 9 jaar- een hoofddoek op moet. Het is begrijpelijk dat jij als doorgedraaide islam-evangelist daar niets om geeft, maar ieder normaal mens zou walging voelen opkomen dat bij een jong en onschuldig kind al zo vroeg de vrouwonvriendelijkheid en achtergesteldheid er in geramd wordt.

   Hoe zou jij het vinden als heilssoldaten afdwingen dat hun kind in een uniform naar school moet?

   1. Piet51

    @Rammstein
    Allereerst mijn complimenten voor je taalvondst: islam-evangelist. Echt heel leuk gevonden. Het lijkt me een heel mooi contradictio in terminis.
    Over mishandeling door kledingdwang kun je een boom opzetten. Ik ken ook ouders die hun kinderen heel modern kleden, met gaten op de knieën, etc. Maar dat riekt evengoed naar dwang. Mishandeling lijkt me in dit verband wat overdreven. Elke zich onderscheidende bevolkingsgroep heeft zijn eigen gebruiken, o.m. op het gebied van kleding. Dit kind lijkt er overigens beslist niet onder te lijden.
    Die 9 jaar is niet zo maar uit de lucht gegrepen. Men laat de puberteit bij meisjes beginnen tussen 9 en 12 jaar, vandaar die 9-jarige leeftijd.

    1. Rammstein

     Je lult er om heen, kwakzalver! Zoals dit ca. 9-jarige meisje VERPLICHT een hoofddoek draagt, zo zijn er talloze. Op dezelfde manier moesten nazi-kinderen een swastika-mouwband dragen om de wereld duidelijk te maken waarin hun ouders geloofden.

     Het is een misselijkmakende vorm van onderdrukking waarvan het onbegrijpelijk is dat dit in een moderne, in naam seculiere, maatschappij wordt getolereerd. Een kind heeft niks in te brengen en nog geen mening over of verdediging tegen een achterlijk geloof. Je moet je schamen dat je dit verdedigt.

     Geef je nog even je mening over het voorbeeld van die heilsoldaten?

     1. EU kok

      Op zijn rondreis door Israël kwam Rammstein jongetjes tegen met een klein petje en pijpenkrullen.
      Heldhaftige sloeg hij de hoofddeksels van de kleine, zielige, onderdrukte hoofdjes.Vervolgens pakte hij zijn schaar en als een volleerd kapper voorzag hij de geïndoctrineerde jongetjes van en normaal westers kapsel.
      Een echte vrijheidsstrijder, die Rammpetjesvankoppenaf.

     2. Rammstein

      Nee, dat zie je fout, kleine dyslecticus van me. Ik acht chassidische Joden hoog en kan erg genieten van bijvoorbeeld hun Mitzvah Tanz bij een bruiloft.

      Waarschijnlijk had je nog niet in de gaten dat het bij deze draad om Nederland gaat. En dat heeft dus niets te maken met Israel. Trouwens, iedereen mag in zijn eigen land doen zoals hij wil. Joden, Duitsers, arabieren – ze doen maar, daar heb ik geen zeggenschap over.

      Maar in een moderne, seculiere staat als Nederland hoort middeleeuwse hoofddoekdwang naar kleine kinderen niet thuis.
      Als je het niet snapt kleine leesblinde, moet je het even zeggen dan probeer ik het nog simpeler te zeggen.

 3. ikweetwatikwil

  Ik neem aan dat het plaatje van een openbare school komt . Is het moslim kindje daar wel op zijn plaats?

 4. Op Koers

  Met of zonder hoofddoek zegt niets over leercapaciteit. In gedrag en belangstelling om werkelijk wat te willen leren geven “de hoofddoekjes” in meerderheid aan hier werk van te maken.

  1. Hard

   Op Koers?

  2. Bolkestein

   Werk maken van taal niet leren en andere vormen van niet integreren. Geen wonder dat hoofddoekje staat voor achterstand. Geen wonder dat hoofddoekjesscholen slechter staan aangeschreven. Geen wonder dat normale Nederlandse ouders hoofddoekjes tellen en hun kind naar een school sturen met het kleinste aantal hoofddoekjes op het schoolplein.

  3. Top

   Blabla blaaskaak!

   1. Politiek Profeet

    Zijn de vuilnisbakken weer geleegd? zijn moslimlovers piet1,opkoers,eucockje weer uit het riool gekropen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.