Citrix systeem offline voor ambtenaren: direct toename aan aantal files!

Citrix systeem offline voor ambtenaren: direct toename aan aantal files!

Drukke file Foto: Shutterstock: door ilozavr

Afgelopen vrijdagavond avond werden bij diverse ministeries het Citrix systeem offline gehaald vanwege een beveiligingslek. In een eerder artikel schreven we al dat de overheid verwacht dat het systeem de komende weken nog niet zal zijn gefikst. Wat betekent dat Kamerleden en ambtenaren alles via hun persoonlijke mail moeten doen, of toch maar een keer niet thuiswerken. De laatste optie zorgt voor een toename aan files. Oh, de ironie...

Het is nu al trending: de term Citrix-files. Ambtenaren en politici kunnen de komende tijd minder thuiswerken omdat het hele systeem plat ligt. Dit betekent dat al die thuiswerkers ineens naar Den Haag moeten om toch het werk gedaan te krijgen. Hierdoor verwacht de ANWB dat het aantal files zal toenemen vanwege de drukte op de weg.

?ref_src=twsrc%5Etfw

De term zorgt nu al voor veel hilariteit, het lijkt haast wel een Nederlands fenomeen. Ergens gaat er iets mis en direct wordt het verkeer ontregeld.

Het probleem met het Citrix systeem is overigens wel een flink pijnpunt. Ook veel particuliere bedrijven werken met dit systeem, zij willen ook graag weten of er voor hun beveiligingsrisico's zijn. Tot nu toe is daar nog geen eenduidig antwoord op gekomen. Wellicht maar goed ook, anders zou het nog drukker worden op de snelweg...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Ambtenaren Kamerleden file Citrix

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties