shutterstock 1529050253

Das pech, geld weg! Klimaatactivisten van Extinction Rebellion die actievoerden krijgen massaal een boete!

Geen categoriejan 20 2020, 11:00
Gisteren was Brussel in de ban van de Klimaatdrammers van onze Groene Rebellen. De Groene Khmer dacht weer een goed pr momentje te hebben maar dat blijkt niet zo, ze zullen hoogstwaarschijnlijk juridisch worden vervolgd en ieder lid wordt individueel gedagvaard voor 2.000 euro. Daar gaat hun uitkering....
Zo'n 150(!) demonstranten kunnen een dagvaarding van 2.000 euro verwachten. De demonstranten hielden echt walgelijke acties, tientallen auto's zijn beklad en ze lieten zich vastketenen - en dat op een autobeurs. De eigenaren van de salon zijn niet blij en dagen iedereen voor de rechtbank!
De eigenaren wisten dat Extinction Rebellion voor hun deuren zouden gaan demonstreren, ze hadden al maatregelen genomen door deurwaarders in te huren. Toch zijn 185 activisten - waarvan 150 zich aan vernieling en vandalisme waagde - alsnog naar binnen gedrongen om hun boodschap te verkondigen aan de wereld.
Gelukkig laten de eigenaren het niet bij een stilzwijgen zitten. Ze gaan de 300.000 euro schade dagvaarden aan 150 demonstranten waarvan te zien was dat ze aan vandalisme deden. In België wordt er niet zo mild omgegaan met demonstranten die de wet overtreden, ze worden keihard aangepakt. Vorig jaar zijn eerdere - illegale - demonstraties van Extinction Rebellion ook al hard aangepakt door de autoriteiten. Geen vergunning, geen demonstratie. Niks pappen en nathouden!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten