Das pech, geld weg! Klimaatactivisten van Extinction Rebellion die actievoerden krijgen massaal een boete!

Das pech, geld weg! Klimaatactivisten van Extinction Rebellion die actievoerden krijgen massaal een boete!

Extinction Rebellion wordt in de boeien geslagen. Bron: DutchMen / Shutterstock.com.

Gisteren was Brussel in de ban van de Klimaatdrammers van onze Groene Rebellen. De Groene Khmer dacht weer een goed pr momentje te hebben maar dat blijkt niet zo, ze zullen hoogstwaarschijnlijk juridisch worden vervolgd en ieder lid wordt individueel gedagvaard voor 2.000 euro. Daar gaat hun uitkering....

Zo'n 150(!) demonstranten kunnen een dagvaarding van 2.000 euro verwachten. De demonstranten hielden echt walgelijke acties, tientallen auto's zijn beklad en ze lieten zich vastketenen - en dat op een autobeurs. De eigenaren van de salon zijn niet blij en dagen iedereen voor de rechtbank!

De eigenaren wisten dat Extinction Rebellion voor hun deuren zouden gaan demonstreren, ze hadden al maatregelen genomen door deurwaarders in te huren. Toch zijn 185 activisten - waarvan 150 zich aan vernieling en vandalisme waagde - alsnog naar binnen gedrongen om hun boodschap te verkondigen aan de wereld.

Gelukkig laten de eigenaren het niet bij een stilzwijgen zitten. Ze gaan de 300.000 euro schade dagvaarden aan 150 demonstranten waarvan te zien was dat ze aan vandalisme deden. In België wordt er niet zo mild omgegaan met demonstranten die de wet overtreden, ze worden keihard aangepakt. Vorig jaar zijn eerdere - illegale - demonstraties van Extinction Rebellion ook al hard aangepakt door de autoriteiten. Geen vergunning, geen demonstratie. Niks pappen en nathouden!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties