Bizar! Iraanse staatstelevisie doet een oproep voor crowdfunding om zo een prijs boven Donald Trumps hoofd te plaatsen!

Iran weet ook niet echt meer wat ze aan het doen zijn: ze roepen allemaal heel stoer ‘Dood aan Amerika’ in het parlement maar weten donders goed dat ieder moment één van hun gepakt kan worden door een eskader aan drones. Toch blijven ze harde retoriek gebruiken, ze gaan nu zelfs zo ver dat ze een prijs van 80 miljoen dollar op het hoofd van Donald Trump plaatsen

De staatstelevisie hoopt dat iedere inwoner van Iran (zo’n 80 miljoen mensen) allemaal één dollar zullen doneren om dit mogelijk te krijgen. Een vorm van terrorisme dat wordt gecrowdfund is wel een nieuw hoogtepunt/dieptepunt.

De overheid in Iran slaat dit hele weekend al stoere taal uit, maar ook zij weten heus wel dat er met het Amerikaanse leger weinig valt te sollen. Mochten ze het in hun hoofd halen om ook maar iets te flikken dan slaan de Amerikaanse drones weer genadeloos toe.

Dus het plaatsen van een prijs op het hoofd van Trump levert ze dan ook helemaal niks op. Het enige wat ze hiermee bereiken is nog meer escalatie, en ondertussen vrezen er steeds meer sneeuwvlokjes dat de Derde Wereldoorlog zal uitbreken.

Een pittig begin zo van 2020, het wachten is op een antwoord van de Donald.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Job Jansen

  Het zou vooruitstrevend zijn dat het midden oosten de handen ineen slaat en gezamenlijk de VS het hoofd bieden 😉

  1. Rammstein

   Het zoveelste bewijs dat links (wens)denken een ernstige hersenziekte is die diepe sporen nalaat en de kijk op de realiteit volledig vertroebelt.

  2. Top

   “Zalig, zijn de armen van geest!”

   1. Battersbridge

    Gooi er nog een paar bijbelteksten tegenaan! 🙂

  3. RvdBe

   Job Jansen, ooit weleens de moeite genomen om te kijken wat “volksheld” Soleimani allemaal uitgevreten heeft?

   1. Job Jansen

    Rammstein en RvdBe,

    Mag ik beide heren? vragen wat de consequenties zouden zijn indien dit gebeurd? Met in het achterhoofd de islamisering van met name Europa.

 2. Op Koers

  In plaats van een Songfestival een crowdfundings actie. Live verslagen. En een poule indeling voor de deelnemende landen aan de derde wereld oorlog. Wie zijn toch die ‘sneeuwvlokjes’

  1. Hard

   Wesley Op Koers?

 3. Veteraan

  Stukje uit Elsevier

  “Vader, vergeef het hun, want ze weten niet wat zij doen”, schijnt een vergevingsgezinde profeet ooit gezegd te hebben. Ik hoop dat de slachtoffers van Qassem Soleimani ook kunnen zeggen; vader vergeef die linkse journalisten, want ze weten niet wat ze opschrijven. Zoals bij Der Spiegel, waar ze over de rug van de slachtoffers van Soleimani Trump bekritiseren. Bij Le Figaro, als ze de ‘Dood aan Amerika!’-roepende milities beschrijven, maar niet hoe schrijven hoe de rest van de Irakezen Soleimani vervloekt. Bij de NRC, als ze schrijven dat Soleimani onder Iraniërs een heldenstatus had.
  Vergeef ze vader, ze zijn bij de Volkskrant te onwetend als ze schrijven dat Soleimani een ‘volksheld’ was.
  Soleimani was zijn carrière begonnen als een gewetenloze oorlogsmisdadiger die in de achtjarige Iran-Irak oorlog de gewoonte had geen krijgsgevangenen te nemen. In 1983 was hij betrokken bij de aanslag van Hezbollah in Beiroet waarbij bijna 300 mensen om het leven kwamen, waaronder 220 Amerikanen en 58 Fransen. In 1994 coördineerde hij de bomaanslag in Buenos Aires op het Joodse culturele centrum AMIA, waarbij 85 doden en honderden gewonden vielen.
  Sindsdien was hij niet alleen verantwoordelijk voor de destabilisering van de regio, maar ook voor alle terreuraanslagen die vanuit Teheran zijn gecoördineerd. Het was Soleimani die na de Amerikaanse invasie van Irak de sjiitische leiders die in Iran zaten verenigde, hun milities bewapende en ze aanslagen liet plegen op de Amerikanen, maar ook vreselijk liet huishouden onder de soennitische bevolkingsgroep waardoor ISIS ontstond. Het was Soleimani die in 2015 de lont van de burgeroorlog in Jemen aanstak. Inmiddels zijn daar 80.000 kinderen aan de hongerdood gestorven. Het was Soleimani die de vreedzame protesten tegen Assad in Syrië bloedig hielp neerslaan, die het fenomeen barrel bombs introduceerde en in 2015 de Russen overtuigde om zich militair te mengen in Syrië. Na acht jaar burgeroorlog tellen we nu 370.000 doden.

  Hij was degene die de strategische miskleunen van opeenvolgende Amerikaanse presidenten in het Midden-Oosten omboog in het voordeel van zijn leider Khamenei. “George W. Bush heeft ons Irak geschonken en Obama Syrië”, heeft hij ooit gezegd. Soleimani was ook verantwoordelijk voor de meer dan 200 Iraanse dissidenten die in de afgelopen jaren buiten Iran om het leven zijn gebracht, waaronder twee in Nederland. Mede daardoor stond hij ook op de terreurlijst van de Europese Unie.
  Laat weerzin tegen Trump je vizier niet zo vertroebelen om de commandant van de islamitische versie van Waffen-SS een ‘volksheld’ te noemen, terwijl je geen woord vuilmaakte aan de 1500 dode jongeren die nog geen maand geleden door de mannen van Soleimani op straat werden afgeslacht.

  Soleimani was en is geen volksheld. Hij wordt in Iran onder de gewone bevolking intens gehaat om de vele doden die bij elke opeenvolgende protestbeweging in de afgelopen jaren zijn gevallen. Afgelopen week was hij opnieuw in Irak om de les van het neerslaan van de protesten uit Iran over te brengen.

  1. Bunky01

   Veteran, bedankt voor het plaatsen/delen van dit stuk.

   De crowfunding zal wel een succes worden hetzij vrijwillig of verplicht vrijwillig. Het toont maar aan hoe gevaarlijk en idioot de islam is. Het is een levensgevaarlijke ideologie die ook op zeer korte termijn ons land zal gaan terroriseren. Het enige wat deze totaal verknipte figuren nog kan tegenhouden is helaas een portie atoombommen.

   1. Op Koers

    Wat gebeurt er met de fall out? Mag ik dat ook weten.

    1. Hard

     Op Koers?

   2. Cycle25

    Gewoon nuken…niet omdat het moet maar wel omdat het kan ?

    Eén voordeel : Na de klappen zal de Aarde aankomende 100.000 het nooit meer hebben over stikstof en CO2.

    Een mondiaal gevecht gaat losbarsten om één product : jodium.

 4. Rosasolis

  Deze oproep voor crowdfunding in Iran, tegen Trump moet geen verassing zijn. Inderdaad zal de escalatie van oorlog’s dreiging doorgaan. Hopelijk dat een mirakel snel gebeurt voordat al hel breek los in de hele Midden-Oosten. WW 1 ontwikkelde ook zeer snel. Miljoenen militairen en burgers sneuvelde, gedurende vier jaren. Hopelijk wordt de situatie in Iraq en Iran snel onder controle. Hoewel Soleimani een gevaar voor vrede in de Midden-oost was, is Trump ook een gevaar voor de hele wereld geworden. Als er oorlog is, dan kan een generaal een target zijn…Maar niet zomaar, samen met 8 andere militairen op een klaarlichte dag in een auto, op een openbare
  weg. Trump bemoeit zich te veel in zaken van te veel landen. Hij is geen reder van onze wereld…in tegendeel.

  1. Fonz

   rosaosliolos is het gaarne eens met Iran

   1. Cycle25

    Wetende dat Trump één van de spaarzame presidenten is die juist geen conflict opzoekt. Zijn voorgangers waren “bemoeizuchtiger”, Obama stond te boek als sloper met drones, Bush met leugens waaruit 1.000.000 slachtoffers vielen, en Clinton met tomahawk’s.

    Trump moet de rotzooi van zijn voorgangers ruimen, maar de haat jegens Trump is te groot om dit te beamen.

   2. Rosasolis

    @Fonzie. Helemaal niet. Maar deze zaak kan tot een gigantisch oorlog leiden…
    hopelijk realiseert jij dat ook.

  2. Bockbeer

   Rosasolis?

 5. Vit

  Iraniërs die ik ken zeggen stuk voor stuk dat het een uitstekende actie was om die super terrorist om te leggen, deze zitten hier ook niet voor niks en zijn over het algemeen redelijk intelligent wat door de ayatollah’s niet wordt gewaardeerd, een daarvan (een vrouw) is een gepensioneerd neurologe.

 6. Timber

  Het gevaar van deze situatie ligt niet direct bij Iran, maar bij China. Over een paar maanden zijn bepaalde oorlogsschepen klaar. Wat gaan ze er mee doen?

 7. C.A.Barstow

  Saddam Hussein had ook zo’n grote waffel, zijn leger werd in welgeteld drie weken door de Amerikanen weggevaagd.
  Die smerige islamitische haat baarden zijn net zo hersenloos,
  als het zover komt zal het superieure leger van de VS ook die vuile schreeuwlelijkerds plat branden, uitroeien dat terroristisch islamitisch tuig.
  Als de VS daarmee klaar zijn dan hang ik de vlag uit, de Amerikaanse vlag welteverstaan.

 8. Beukman

  De staatstelevisie hoopt dat iedere inwoner van Iran (zo’n 80 miljoen mensen) allemaal één dollar zullen doneren om dit mogelijk te krijgen. Een vorm van terrorisme dat wordt gecrowdfund is wel een nieuw hoogtepunt/dieptepunt.

  Een crowdfunding, hoe sympathiek. Het volk dat hudje bij mudje legt.

  Maar vergis je niet: de moord door trump op Solemani is ook gewoon betaald door het volk, in dit geval de Americanen. Het is hun belastinggeld dat hieraan is besteed.

  1. Rammstein

   Besteding van belastinggeld is iets anders dan een oproep tot crowdfunding Beukman. Wist je dat niet?

   1. Ron

    Nope wist hij niet, want Trump bashen met elke leugen die mogelijk is, is belangrijker.

    Maar meeste wat eruit springt in zijn reactie is de afwezigheid van zijn afkeer van dit fenomeen terwijl hij wel altijd roept om afstand te nemen.

   2. Beukman

    Je bedoelt dat het symmetrischer is als de regering van Iran zelf de moord op Donald bekostigt, @Rammsteintje??
    Ja, daar heb je wel gelijk in.

    1. Rammstein

     Nee, dat bedoelde ik ook niet Beuk. Je zoekt het te ver. Ik bedoelde precies wat er staat: belastinggeld besteden (o.a. militaire innovatie) is echt iets anders dan een oproep tot crowdfunding voor de begrafenis van een terroristische massamoordenaar.

     Maar misschien is het verschil voor jou te subtiel om te noteren

     1. Rammstein

      Sorry, ik bedoelde: oproep tot crowdfunding voor een prijs op The Donalds hoofd. De ayatollahs zijn zelf te bescheten, krepserig en gierig om dit luttele bedrag te financieren uit de belastingopbrengsten.

      En ook als is het bedoeld als aflaat voor de grote massa: Trump is minstens het driedubbele waard. Vind je ook niet?

     2. Beukman

      Dat verschil is inderdaad te subtiel voor mij, @Rammstein.
      Het uitschakelen van de tweede man van een land in een ander land heeft verder ook weinig te maken met “militaire innovatie”, dacht je ook niet?

      Wat de waarde van de Americaanse backstabber Trump betreft: het gaat dus niet alleen om de waarde van mensen en dingen in dit conflict, wat zich voortsleept sinds de door de Americanen mede georganiseerde staatsgreep in Iran in de jaren 50. Het gaat om om de gevolgen van een daad.
      Stel dat Iran Trump zou omleggen, dan breekt de pleuris uit op een schaal die we echt niet willen.
      Als Donald echter van een vliegtuigtrapje waait en zijn nek breekt, zou dat een zegen voor de mensheid zijn.

     3. nu ik

      zielig dat linkse gebrul van idioten die denken dat ze sociale taal uitslaan.

      Misschien zou een solide voedsel vergiftiging tijdens de nieuwjaarsreceptie voor linkse deugmenschen een oplossing zijn.

     4. Rammstein

      Beuksukkel, ik zeg nergens dat die militaire innovatie bedoeld is om die terroristische massamoordenaar om te leggen. Dat maak jij ervan.

      Naar mijn idee is Trump uitstekend op weg om het hele Iran-drama op de best mogelijke wijze te managen. Met harde taal en imponerende dreigementen die aan de andere kant begrepen worden. Iran heeft zich nooit iets aangetrokken van welke ‘deal’ met het westen dan ook en had de omsingeling met proxy-staten en -legers van Israel bijna rond. Niets hielp verder om de boel weer onder controle te krijgen en Iran deelde speldeprik op plaagstoot op aanslag uit. De maat was vol en Trump pakte de handschoen op.

     5. Beukman

      Trump maakt er gigantische puinhoop van, naïeve @Rammelaar. De boef die hij heeft vermoord, was toevallig ook een van de grootste vijanden van IS. IS dat zogenaamd was verslagen, volgens Koerdenverrader Trump onlangs.

      Bovendien was Solemani geliefd bij een groot deel van het Iraanse volk, omdat hij ondanks al het slechts dat hij voortbracht het land ook stabiliseerde. Donald en de VS hebben er in één klap (haha) een heleboel vijanden bijgekregen.

      Iedere keer dat de VS probeert Iran te verzwakken komt het land er sterker uit. De haviken in Iran danken Trump op hun blote knietjes, omdat deze moord een einde heeft gemaakt aan de binnenlandse protesten en de neuzen één kant op heeft gezet.

      Trump heeft het atoomakkoord opengebroken; Iran voelt zich nu terecht ook niet meer gebonden en kan lekker uranium gaan verrijken, precies het omgekeerde van wat Trump wilde.

      Ken jij trouwens die mop van het geniale vredesplan van Kushner dat ons was beloofd? Dat kwam er niet. HAHAHAHA!

      Trump wilde zich terugtrekken uit het MO. Vind jij dat het daar op lijkt?
      Donald had vandaag zelfs het gore lef om Irak te bedreigen in het geval dat land besluit om Americaanse troepen het land uit te gooien.

      Jouw held, de mes-in-de-rugsteker Trump, speelt met vuur. Dit was niet zomaar een moord. Iets van deze omvang veroorzaakt meer dan rimpelingen in de vijver. Wat die man allemaal doet om te worden herkozen.

     6. Rammstein

      Ja Beuk, de Jihad-vlag is gehesen en er zullen overal ter wereld echte en falseflag aanslagen plaatsvinden. Iran echter onbeperkt zijn gang laten gaan zal nog veel grotere schade aanrichten: beter nu ingrijpen dan de boel aan te laten rotten.

      Hoewel ik een ongelovige hond bent, lijken veel zaken uit het Boek Openbaringen samen te komen: de Gog en Magog oorlog lijkt een aanvang genomen te hebben. De laatste oorlog die uitgevochten wordt op het grondgebied waar de mens zich heeft ontwikkeld.

     7. Beukman

      Je mocht willen dat die oorlog der oorlogen dáár en dáár alleen wordt uitgevochten @Rammstein, maar jij weet ook wel dat het niet zo werkt.

      Jij beweerde na Trumps verkiezing dat de man weliswaar een lichtgewicht was maar dat hij het met een sterke staf wel zou redden.

      Die sterke staf heeft hij 1 voor 1 de laan uitgestuurd, @Ramm, en vervangen door jaknikkers. Feitelijk luistert hij alleen nog maar naar zichzelf.
      En vandaar dat hij er zo een zooi van aan het maken is. Over Noord Korea met zijn dwergvriend & massamoordenaar aldaar en over SA en de koppensneller hebben we het nog niet eens gehad.
      Trump heeft die vent niet opgeblazen met een strategisch plan, maar omdat hij niet “zwak” wilde overkomen. Lees wat er zeer recent over naar buiten is gekomen.

     8. Rammstein

      Ik lees andere berichten over Trump dan jij Beukman. Jij gelooft de democrats/Pelosi/NY/WP/CNN-berichtgeving, ik vertrouw op andere kanalen.

      Natuurlijk is de beer los nu, dat begrijpt iedereen. Maar ik reken op de gecombineerde slagkracht van de USA, Israel en SA en de neutrale opstelling van een aantal andere landen (Egypte en Jordanie) – dan zou de die idiote theocratische dictatortop snel onthoofd kunnen zijn.

      Aanslagen zullen daarna in het hele westen de komende jaren sterk toenemen, maar dat is de prijs die we moeten betalen om de angel in een keer uit de meurende wond te halen. Zoals het nu ging met Soleimani aan het roer van proxylegers en staten zou het ook beslist op een oorlog uitdraaien. De eerste klap is een daalder waard.

     9. Beukman

      Ik lees de democrats/Pelosi/NY/WP/CNN-berichtgeving niet, @Rammy, ik lees alles wat los en vast zit, van zowel voor- als tegenstanders van Trump. De situatie is nl te ingewikkeld om maar van 1 kant te bekijken, en goed en kwaad lopen te veel door elkaar heen.

      Jij denkt dat het voor wat betreft het westen blijft bij een paar aanslagjes. Uiteraard weet je helemaal niet of dit zo is. Niemand weet dat. Trump is het tovenaarsleerlingetje dat met vuur speelt.

      En die sterke staf waar jij bij zijn verkiezing nog op vertrouwde, die bestaat niet. Trump luistert alleen naar zichzelf. Als de man timmerman was geworden of croupier was er niet zoveel aan de hand geweest. Maar deze narcist is president, en hij sleurt zijn volk en een groot deel van de wereld mee in zijn wanen.

     10. Rammstein

      Beukman, alle voorgaande keren is de rotzooi beperkt gebleven tot het Midden Oosten zelf. Die kans lijkt nu ook groot. Waarom ben jij zo bang dat het een wereldbrand wordt? Europa, Rusland en China zullen niet mee doen en proberen te sussen. Waarschijnlijk zal de uitslaande brand wel hevig zijn, maar beperkt blijven.

      Over de aanslagen wil ik niet bagatelliserend doen en er zal veel bloed vloeien. Maar dat zou er ook van komen als Iran ongehinderd op zijn weg kon doorgaan. Het is kiezen tussen twee kwaden; ik denk dat de huidige weg de minst kwade is.

     11. merlot

      @ Rammstein: Beukman heeft last van een Trump-obsessie en loopt slaafs achter de MSM aan die aan dezelfde wanen lijdt.

      Wat er is gebeurd is doodsimpel: na een reeks van provocaties van de kant van Iran is er ein-de-lijk eens teruggeslagen. Dat werd hoog tijd.

      De Heinrich Himmler van Iran is uitgeschakeld en dat is voor veel mensen reden tot vreugde, ook in Iran en Irak.

      Het fascistoïde regime in Teheran heeft een koekje van eigen deeg gekregen in een taal die ze verstaan. Ze weten nu waar de grens ligt.

      Maar de verwijfde mietjes in het doodzieke Europa denken nog steeds dat er “zaken” kunnen worden gedaan met die criminelen.

      Waaronder dus ook mevrouw Beukman. Appeasers als Beukman zijn de nagel aan Europa’s doodskist.

   3. Mart

    Je zoekt het wél ver……jullie landverradende regering wordt òòk in het zadel gehouden en betaald door belastinggelden van het volk.Dus het volk is schuldig?…..Het linkse deel mijns inziens wèl.

 9. Vrijedenkert

  Waarom kan ik geen reactie plaatsen? En waar zijn mijn reacties gebleven…

  1. nu ik

   De lijst met verboden woorden is lang inmiddels.

   ho-er-a is een verboden woord doordat het bestaat uit ho -er
   zo ook scri -ptie of dr ugs

   totaal krankzinnig maar je moet je weg even zoeken

   1. Veteraan

    Ik had er ook 1 met B.r.e.i……vik.
    Iets met dat ik steeds beter begrijp waarom hij zo gefrustreerd werd door zoetsappig, wegkijkend Links.
    Een van de eersten die echt actie ondernam i.p.v. alleen te klagen.

 10. Kim de Roder

  Niemand wil oorlog maar je kan er zó in verzeild raken
  Heeft de Amerikaanse regering alle mogelijke gevolgen van de liquidatie van generaal Soleimani op een rij gezet?

  Carolien Roelandts

  Veel regeringen liquideren tegenstanders maar ze proberen doorgaans dat agressieve woord uit de weg te gaan, dus generaal Qassem Soleimani was donderdagnacht volgens Washington doelwit van een „beslissende defensieve actie”. De liquidatie als zodanig moet het ontvangende regime – Iran – duidelijk maken: tot hier en niet verder.

  De vertaling stelt de eigen achterban gerust: er is niets onoorbaars gebeurd. Integendeel, felicitaties zijn op hun plaats. Luister naar Donald Trump: „Generaal Soleimani [..] was direct en indirect verantwoordelijk voor de dood van miljoenen mensen.” De president is nogal van de overdrijving; trekt u er wel wat nullen af? Minister van Defensie Mark Esper voegde eraan toe dat Soleimani druk bezig was moordaanslagen op Amerikaanse diplomaten voor te bereiden. Minister Mike Pompeo zei dat die aanslagen „ophanden waren”.

  Dat van die nieuwe aanslagen moeten u en ik dan maar aannemen. Amerikaanse functionarissen die ik geciteerd zie, anoniem natuurlijk, zeggen dat het bewijs flinterdun is. Ik ga een stap verder, ik geloof het niet; het Iraanse regime kijkt wel uit. Als het iets niet wil, is het een Amerikaanse vergeldingsaanval op zijn grondgebied provoceren – aanvallen op een Iraans doel ergens in een ander land kunnen met enige moeite worden geslikt, zie de honderden Israëlische aanvallen op Iraanse bases in Syrië die nauwelijks worden beantwoord. Tenzij het getroffen doelwit in dat andere land Soleimani heet. Zijn dood kan niet ongewroken blijven, het Iraanse regime is niet van de andere wang, maar alweer: zonder oorlog uit te lokken.

  Ook Trump wil geen oorlog in het jaar waarin hij herkozen wil worden in een land dat zoals hij zelf ook zegt genoeg heeft van die „eindeloze oorlogen” in het Midden-Oosten. Maar al tit-for-tattend kan je toch in die ongewenste oorlog terechtkomen. Je vraagt je af of het Witte Huis alle mogelijke gevolgen van de liquidatie in kaart heeft gebracht. Zoals de vraag is of Trump ermee rekening heeft gehouden dat Iran wel eens niet aan zijn druk zou toegeven toen hij uit de nucleaire deal stapte en „de zwaarste sancties ooit” afkondigde. Waarmee hij de crisis in 2018 begon.

  We moeten het nog even hebben over Amerikaanse presidentiële doctrines, die zijn in dit verband ook erg interessant. Ik begin bij Jimmy Carter die in 1980 na de Sovjet-invasie van Afghanistan bepaalde dat Amerika desnoods gewapenderhand zijn nationale belangen in de Perzische Golf zou beschermen tegen externe belagers. De Sovjet-Unie dus. Zijn opvolger Ronald Reagan scherpte dit aan: niet alleen beschermen tegen belagers van buitenaf maar tegen belagers in het algemeen – daar heb je het revolutionaire Iran.

  George Bush jr. legde in 2002 de nadruk op het voorkomen van een ophanden zijnde aanval. Maar hij ging nog een forse stap verder– geweld mocht zelfs worden gebruikt zonder bewijs van een ophanden zijnde aanval, om te verhinderen dat een bedreiging kon uitgroeien in een acuut gevaar.

  Tsja. Dat was de opmaat naar de invasie van Irak van 2003 en het kalifaat van Islamitische Staat en het begin van Irans invloed in Irak. En naar Barack Obama’s doctrine Don’t do stupid shit, het inzetten van militair geweld terwijl Amerika niet direct wordt bedreigd, alleen maar omdat dat nu eenmaal van een Amerikaanse president wordt verwacht. Obama doelde op zijn eigen besluit Assads Syrië ongemoeid te laten dat hij onder géén stupid shit rekende.

  Trump zegt dat hij met de liquidatie van Soleimani deëscalatie beoogt. Ik zeg: stupid shit.

 11. Hard

  Trump wordt volgens mij uitstekend bewaakt en beveiligd. 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.