Bizar! Jeugdjournaal ‘vergeet’ Joden te noemen in bericht over Auschwitz

De laatste jaren wordt de holocaust maar nauwelijks besproken in het klaslokaal. De reden laat zich raden: docenten zijn bang dat leerlingen van een bepaalde achtergrond ofwel heel grof en boos worden, of zich op een manier gedragen waaruit blijkt dat het ze helemaal niets interesseert. En dus blijft de massamoord op de joden onvermeld.

Vreselijk en dieptriest.

Dit stuk verscheen eerder vandaag op BackMe. Als u mijn strijd tegen het mediakartel én het partijkartel steunt, sponsor me dan ook — 85 DDS-lezers gingen u al voor. Voor slechts 1 euro per maand krijgt u dagelijks al twee blogposts (één met het laatste nieuws uit Amerika en één harde rant over Nederland) én een exclusieve column in uw inbox, ‘s avonds voor het slapen gaan. Steun mij dus! Alvast bedankt!

Maar wat zo mogelijk nog viezer en verontrustender is, is dat het Jeugdjournaal hier ook in meegaat. Voor hun item maandagavond over Holocaust Memorial Day werd er weliswaar gesproken over de bevrijding van concentratiekamp Auschwitz, maar daarbij werd zoveel mogelijk weggemoffeld dat de slachtoffers eerst en vooral Joden (Sinti en Roma) waren, en dat zij puur en alleen vermoord werden vanwege hun etniciteit.

>De presentatrice veegde die ongemakkelijke feiten allemaal onder het tapijt… en vervolgens werd dit filmpje getoond. Dat filmpje staat overigens ook met een begeleidende tekst op de website van het Jeugdjournaal. Kijk het even.

Valt je iets op? Juist: het woord Joden (of Sinti, of Roma) wordt geen enkele keer gebruikt. Er wordt steevast gesproken over “mensen,” “kinderen,” “moeders”… Maar Joden? Nope. Je vraagt je als kijker af waarom die mensen eigenlijk naar het kamp gebracht werden. Geen mens die het weet.

Het Nieuw Israëlitisch Weekblad is daar terecht woedend over. Het weekblad citeert ook Jacques Grishaver, voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité, die verbijsterd reageert. “Auschwitz is uitgerekend hét symbool van de Jodenvervolging en die van Sinti en Roma,” aldus Grishaver. “De kijkertjes krijgen hier gewoon mis-geschiedenis mee, terwijl we juist met z’n allen bezig zijn met de vraag hoe we deze geschiedenis en de lessen die daaruit moeten worden geleerd, kunnen overbrengen op de volgende generaties. Auschwitz staat symbool voor de uitroeiing van Joden. Als je dat niet benoemt, ben je niet goed bezig. Dit is volgens mij bewust zo gedaan, een bewuste geschiedvervalsing en dat is heel erg, echt heel erg.”

Dit stuk verscheen eerder vandaag op BackMe. Als u mijn strijd tegen het mediakartel én het partijkartel steunt, sponsor me dan ook — 85 DDS-lezers gingen u al voor. Voor slechts 1 euro per maand krijgt u dagelijks al twee blogposts (één met het laatste nieuws uit Amerika en één harde rant over Nederland) én een exclusieve column in uw inbox, ‘s avonds voor het slapen gaan. Steun mij dus! Alvast bedankt!

“Echt heel erg” is een understatement van jewelste. Dit is een grof schandaal. Deze arme Joden, Sinti en Roma werden op brute wijze vermoord, en — in naam van een modern links antisemitisme — pist het Jeugdjournaal voor de goede orde nog even op hun massagraf.

Steun mij op BackMe en Volg me op Twitter. (PS: als onderdeel van de promotie van BackMe heb ik deze week hier enkele blogposts geplaatst. Vanaf morgenochtend zal dat een tijd niet meer gebeuren, dan zijn ze weer te lezen via BackMe)


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Roughwood

  Welkom bij de Nationale Propaganda Omroep. Links instrument van indoctrinatie, framing en verhulling. Saneren die hap!

 2. Agios

  Nederland en zijn propagandamedia hebben wederom aangetoond dat het mensonwaardige socialisme tot duivelse dingen in staat zijn.

 3. Blitzkrieg

  Opdat wij nooit vergeten…

 4. Blitzkrieg

  NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

 5. Seneca

  de heer Grishaver kan nu wel boos zijn maar hij had dat moeten weten. op het moment dat hij de heer Rutte bedankte voor ‘verontschuldigingen’ had hij kunnen weten dat het tuig dat zich boven ons gesteld heeft, de heer Rutte voorop, deze ‘verontschuldigingen’ direct in het afvalbakje deponeerden. immers 75 jaar na afloop verontschuldigingen aanbieden en dan als voorzitter van het Auschwitz comité, ontroerd, de heer Rutte daarvoor danken is zo kinderlijk en duidelijk niet berekend voor zijn taak. juist de heer Grishaver had het volgende – na het aanbieden van de ‘verontschuldigingen’ – moeten zeggen. ‘verbazingwekkend dat de Nederlandse overheid, 75 jaar na afloop van WOII, zich geroepen voelt om zich te verontschuldigen. Nederland was het enige land tot nu toe dat zich nooit bij haar Joodse burgers heeft verontschuldigd. nu ineens wel? 75 jaar na afloop? nu de anti joodse gevoelens hand over hand toenemen en de Nederlandse overheid wederom in gebreke blijft om hier professioneel op te reageren? wat is de achterliggende betekenis van deze loze woorden? het is geen verontschuldiging, het is een teken aan de wand!’

 6. AS210854

  Dit is niet vergeten, maar bewust weggelaten. Ook nu 75 jaar na dato kijkt de Nederlandse regering WEER de andere kant op. Wie hier iets over zegt wordt weggezet als racist.

 7. Jack Flash

  Op dodenherdenking staan te huichelen en als aanpassing aan die kutislamieten dit uit het jeugdjournaal opzettelijk weglaten.
  Laffe huichelaars.

 8. Yoyo

  De roep voor Ongehoord Nederland wordt met dag groter.Walgelijk die NPO!Weg ermee!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.