Column Jan Roos: Een man veroordelen omdat hij Koningin Máxima een ‘kankerhoer’ noemt? Klassenjustitie!

jan-roos
Foto: Jan Roos.

Vandaag bereikte columnist Jan Roos het bericht dat een man een taakstraf heeft gekregen, omdat hij Koningin Maxima een “kankerhoer” en een “kankerwijf” heeft genoemd. Als Máxima gewoon een burger was geweest, was het nooit tot een veroordeling gekomen. Jan herinnert zich daarom weer waarom hij zo’n hekel heeft aan de Koninklijke familie: “De “Oranjes” wensen namelijk niet te verliezen en dus buigt de rechterlijke macht met hen mee.”

Zoals bekend heb ik weinig op met het Koningshuis. Het is een ouderwets instituut dat werkelijk geen enkele functie meer heeft in deze tijd. Daarnaast is troonopvolging een buitengewoon ondemocratisch proces, hebben de Oranjes politiek veel te veel in de melk te brokkelen en is het een verschrikkelijk kostbaar geheel.

De tijd dat boven-ons-gestelden konden doen wat ze wilden is voorgoed voorbij, behalve als je je Van Oranje noemt. Dan kan en mag alles. Wil geen belasting betalen? Prima. Wil je voor tientallen miljoenen belastinggeld je paleis verbouwen waar je toch al gratis woont? Prima. Wil je een Formule 1-circuit aanleggen, terwijl de rest van het land stilstaat wegens een zogenaamde stikstofcrisis? Geen enkel probleem. Zelfs GroenLinks staat in Zandvoort te kirren van plezier.

Ik kan u voorspellen dat dit jaar er nog meer scheuren zullen ontstaan in de populariteit van de koninklijke familie. De zaak alimentatiezaak bij de Hoge Raad van Edwin de Roy van Zuydewijn tegen prinses Margarita wordt een waar spektakel. Volgens de rechter is de, weer in genade aangenomen, prinses niet in staat om alimentatie te betalen. Dit terwijl ze een miljoenenvilla bezit en in de media opschept over haar bedrijf.

Want ook hier haalt het Koningshuis alles, maar dan werkelijk alles, uit de kast om die man niet te geven waar hij recht op heeft. Dat daardoor het reeds beschadigde vertrouwen in de rechtsstaat nog meer zal afnemen wordt op de koop toegenomen. De “Oranjes” wensen namelijk niet te verliezen en dus buigt de rechterlijke macht met hen mee. Toch zal het recht uiteindelijk zege vieren in deze zaak. Wat een beerput zal opentrekken van heb ik jou daar.

Het zijn ook de lakeien die om de familie heen kruipen en alle corruptie en machtsmisbruik mogelijk maken, van bijzonder hoog in de boom tot op straat. Zo ook een politierechter die een man heeft veroordeeld voor het beledigen van koningin Máxima. Hij riep dat zij een ‘kankerhoer’, ‘dochter van een moordenaar’ en ‘kankerwijf’ is. Bijzonder onaardig en zeker niet netjes. Maar sinds wanneer wordt je hiervoor veroordeeld? “Volgens de politierechter kan de man hiervoor gestraft worden, ook al hebben de teksten de koningin niet bereikt en heeft zij zelf geen klacht ingediend. De politierechter is het met de officier van justitie eens dat deze woorden van de man niet vallen onder de vrijheid van meningsuiting, omdat ze niet bijdragen aan het publieke debat.”

Nu kan je me veel vertellen, maar welke scheldpartij doet dat wel? Niemand zal straf krijgen wegens een scheldpartij tegen een gewone burger. Dit is dus ordinaire klassenjustitie. En ook dat is in 2020 belachelijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

53 reacties

 1.   

  Uiteraard is dit klassejustitie, van hetzelfde soort als het waxinelichtje incident.

 2.   

  Fuck de Koning

  1.   

   Toetsenbordheld!
   Nu onder vermelding van NAW gegevens die woorden van de veroordeelde herhalen.
   Dan ben je een echte held!

   1.   

    @eucockje
    ik ben het met je eens. edoch eu aanhangseltje, de woorden ‘fuck de koning’ zijn niet strafbaar. indien ik het mij correct herinner, werden deze woorden in 020(?) door een lid van de marokkaanse import, ergens op gekalkt. de man is gepakt maar de rechter oordeelde dat dit onder de ‘vrijheid van meningsuiting’ viel en de man is niet veroordeeld. ik weet niet of het feit dat de eerder genoemde uitdrukking door een kansenparel werd geschreven, van invloed was op het oordeel van de bewuste rechter. indien de man die een rake beschrijving van de koningin gaf, een autochtoon is, dan is het niet alleen klasse justitie maar eveneens pure discriminatie.

   2.   

    EU kok : Hoezo? Wat gebeurd er dan? Word ik vastgezet? Nederland was toch een vrij land? Een land waar vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staat en wat al niet meer zij. Je reactie verraad dat we hard op weg zijn de dictatuur in te glijden. Mijn statement was juist bedoeld om deze reactie uit te lokken, mijn bijdrage aan het sociale debat. Dit is geheel legaal en je zit te mauwen om niks.

    1.   

     Quote + aanvulling: Mijn statement was juist bedoeld om deze reactie uit te lokken,.
     Mijn bijdrage aan het sociale debat.
     Dit is geheel legaal en je zit te mauwen om niks.
     .
     Fijn even met u het debat te hebben kunnen voeren, ook al was het mauwen om niks.

     1.   

      EU kok : Het genoegen was geheel wederzijds.

   3.   

    EU kok : Wat mij betreft doen we ons zelf een groot plezier en schaffen we die hele rotzooi ze snel mogelijk af.

    Merkel zou zeggen wir schaffen das af. :)

   4.   

    Eukok, idd daar moet je een held voor zijn als autochtoon, grote kans dat je opgepakt wordt, klassejustitie dus.

 3.   

  Ja deze voor zichzelf o zo royale familie kan geen kwaad doen in dit land, en die mafkezen maar koekhappen en zwaaien met vlaggetjes naar hen.

 4.   

  Blij dat ze die man te pakken hebben gekregen. Het Koningshuis zit me niet in de weg. Beter dan een (wat in Nederland best mogelijk is) een moslim als president. Kijk naar de moslims burgemeesters in ons land.

 5.   

  het koningshuis kan wel weg gestuurd worden en stuur rutte en zijn zooitje ook maar meteen et hun mee, kunnen ze niet ergens op Aruba of zo gedumpt worden gaan ze daar maar baasje spelen.

  1.   

   Rutte de trekpop van de Oranjes

 6.   

  Wat mij nog het meeste dwarszit is dat je daar meer werkstraf voor krijgt dan iemand mishandelen.

 7.   

  Helemaal eens met Jantje, maar waarom ben je dan zo voor FvD?

  Baudet is helder hierover; de Franse revolutie is een grote fout, terug naar de
  Tijd van voor de revolutie!
  Een tijd van edelen die weten wat goed voor het gepeupel is. Een tijd waar Máxima zeker meer macht krijgt dan ze nu heeft.

  Of ben je het met me eens dat de
  Revolutie in Nederland niet is doorgedrongen? Daarom zitten we nog aan Alex en Máxima en het gedachtengoed van de conservatief Abraham Kuyper vast.

 8.   

  “De politierechter is het met de officier van justitie eens dat deze woorden van de man niet vallen onder de vrijheid van meningsuiting, omdat ze niet bijdragen aan het publieke debat.”

  Deze man is duidelijk geen naffer, want:

  “Mensen naroepen en -sissen op straat valt onder de vrijheid van meningsuiting. De Rotterdamse verordening die dit strafbaar stelt, is in strijd met de Grondwet. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald.”   (Telegraaf 19-12-2019)

  Niet alleen klassenjustitie maar ook nog eens discriminatie van de autochtoon.

  1.   

   Met deze man bedoel ik uiteraard de ‘dader’, niet de politierechter.

 9.   

  Natuurlijk heeft Jan r gelijk weg met deze opvreters kost een hoop in je krijgt er niks voor heb het eerder gezegt. Op naar een gekozen president dat is democratie

  1.   

   Door de stadbewoners zelf te laten kiezen wie ze als burgemeester willen,zou óòk al een democratische vooruitgang zijn.

 10.   

  Jantje zit er weer eens naast voor de verandering:

  april 2018 afschaffing majesteitsschennis:

  “De Tweede Kamer heeft ingestemd met een verlaging van de maximumstraf van vijf jaar naar vier maanden, de straf die geldt voor het beledigen van een ambtenaar in functie.

  Het speciale verbod op majesteitsschennis verdwijnt helemaal. Er komt ook een einde aan de straf van maximaal twee jaar voor het beschimpen van regeringen van bevriende landen.”

  bron: Parool

  Laat Jan met zijn grote mond maar eens een politieagent van alles toedichten. Eens kijken hoever hij komt.

 11.   

  “De Nederlandsche identiteit bestaat niet”
  Dat is pas een belediging voor het hele volk.
  Wat een vervelende poppenkast.

 12.   

  Inderdaad Jan, je slaat de spijker helemaal op de kop!

  En mooi voorbeeld in deze tijd van stikstofgekte: dat circuit in Zandvoort was écht niet aangepast als er geen koninklijk belang zou zijn!

 13.   

  Nou, dan maar een president met de kans op een Rooie, Groene of moslim? Kost net zoveel als ons Koningshuis en de kans dat de burger nog minder te vertellen heeft.
  Je kunt het Koningshuis ook zien als een reclamebord die wel iets oplevert.

 14.   

  “Niemand zal straf krijgen wegens een scheldpartij tegen een gewone burger. Dit is dus ordinaire klassenjustitie.”

  h**ps://www.dvhn.nl/groningen/Cel-en-werkstraf-voor-groepsbelediging-op-Facebook-24730085.html

  h**ps://www.at5.nl/artikelen/169144/werkstraffen-en-boetes-voor-bedreigers-en-beledigers-sylvana

  h**ps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Militair-veroordeeld-voor-belediging-en-mishandeling.aspx

  h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/eerste-veroordeling-in-de-zwarte-pietendiscussie-man-veroordeeld-voor-belediging-anti-zwarte-piet-betogers~b8932afd/

  En nu even met droge ogen, Jan. :-)

  1.   

   Meriadoc Brandebok : Je weet dat ik graag met je in discussie ga, dus bij deze.
   Je eerste link gaat over de belediging (en op het randje af, bedreiging) van moslims
   Je tweede link gaat over Sylvana Simons
   Je derde link gaat over over een militair, deze is vrijgesproken dus irrelevant
   Je derde link gaat over KOZP

   Volgens jou bestaat de gewone burger dus uit :
   1.) Moslims
   2.) Sylvana Simons
   3.) KOZP

   Mijn opmerking is dat de rechter inderdaad in actie kan komen maar dan vooral als het om minderheids groepen gaat. Zoek eens een link op waarbij een autochtoon verbaal wordt bedreigt en de rechter net zo hard ingrijpt, ik ben benieuwd.

   Wat mij betreft is er dus inderdaad sprake van klasse justitie. In die zin ben ik het dus oneens met Jan Roos, je kan weldegelijk straf krijgen wegens een scheldpartij maar dan vooral als het een autochtone Nederlander betreft die niet tot een minderheidsgroep behoort.

   1.   

    @Blitzkrieg

    Als je minderheden niet onder “gewone burgers” schaart vind ik dat eerlijk gezegd een beetje triest.

    Maar, best hoor: h**ps://www.rtvnoord.nl/nieuws/184450/Fikse-boete-na-scheldpartij-over-parkeerbon h**ps://www.rtvoost.nl/nieuws/317152/Vier-dagen-cel-voor-man-uit-Amersfoort-voor-online-beledigen-van-Ozcan-Akyol

    1.   

     Meriadoc Brandebok : Het is helemaal niet zo dat ik minderheden geen gewone burgers vind, wat een onzin!

     Wat ik bedoel te zeggen is precies het tegenovergestelde, niet alle gewone burgers zijn minderheden. Sterker nog, het overgrote deel is geen minderheid.

     Bedankt voor de link… In het vervolg mijn woorden niet meer zo verdraaien om het tegenovergestelde te begrijpen van datgene ik probeerde te zeggen.

     1.   

      @Blitzkrieg

      Mijn excuses, in dat geval heb ik je verkeerd begrepen. Ik neem mijn woorden bijgevolg terug.

      In elk geval zijn we het eens dat gewone burgers kunnen worden veroordeeld voor scheldpartijen. Gelukkig maar.

     2.   

      …dat zulke veroordelingen plaatsvinden.

     3.   

      Meriadoc Brandebok : Ondertussen zou je de principes waarvoor ik sta redelijk moeten kennen. Ik discrimineer niemand en stel dus ook niemand achter, uiteraard ook mezelf niet en al die andere Nederlanders die nog trots zijn op ons land en onze cultuur nog op waarde weten te schatten.

     4.   

      @Blitzkrieg

      Wat wil je dan zeggen met: “Volgens jou bestaat de gewone burger dus uit :”? Dat ik uitsluitend de moslims, Simons en KOZP onder de “gewone burger” schaar?

    2.   

     Meriadoc Brandebok : Gewoon om een beetje lekker te stangen, minderheden zijn geen gewone burgers bij de definitie van het woord gewoon.

     Enkele definities van het woord gewoon :
     1.) als iets niet opvalt en vaak voorkomt
     2.) gewend, gebruikelijk
     3.) wat veel voorkomt of gebruikt wordt

     Een minderheid is nu juist iets wat niet vaak voorkomt, het tegenovergestelde dus van gewoon. Minderheden zijn dus technisch gezien geen gewone burgers.

     Nou kom op… ga maar los. Overigens zeg ik helemaal niks te nadele van niemand, het blijft echter leuk om mensen als jou een beetje te stangen. Als mensen je met opzet altijd verkeerd willen begrijpen mag dat :) .

     1.   

      @Blitzkrieg

      In mijn optiek is Nederland het mozaïk van duizend meningen, politieke stromingen, religies, huidskleuren, enzovoorts. Zoals zo treffend te zien is in het beeld van de Tweede Kamer, waar pak ‘m beet twintig partijen in de stoeltjes zitten om de stem van het volk te vertegenwoordigen.

      Roos bedoelde in deze zin, dacht ik, de “gewone burgers”, het “klootjesvolk”, dat geen koninklijk bloed door de aderen heeft vloeien. Maar de “gewone burger” is ook zwart, bruin, geel of blank, dus de “gewone burger” is, op zichzelf, ook een bijzonder geval.

    3.   

     Meriadoc.

     Jij zet deze links (Maar, best hoor: h**ps://www.rtvnoord.nl/nieuws/184450/Fikse-boete-na-scheldpartij-over-parkeerbon h**ps://www.rtvoost.nl/nieuws/317152/Vier-dagen-cel-voor-man-uit-Amersfoort-voor-online-beledigen-van-Ozcan-Akyol) hier neer om dit betoog van blitzkrieg te ontkrachten.

     Quote Volgens jou bestaat de gewone burger dus uit :
     1.) Moslims
     2.) Sylvana Simons
     3.) KOZP

     Heb jij je eigen links doorgelezen?
     De eerste gaat het om belediging van mensen in functie dit geval BOA.

     De 2e link gaat ook niet over een autochtone burger.
     Dus de vraag van Blitzkrieg is onbeantwoord
     quote;
     Zoek eens een link op waarbij een autochtoon verbaal wordt bedreigt en de rechter net zo hard ingrijpt, ik ben benieuwd?)

 15.   

  Ik vindt het koningshuis óók een kut zooi!! Heel erg zelfs.

  1.   

   Ik vind een zakgeld bijlage van € 1.500.000 per jaar (€ 4000,- per dag) voor een kind van 18 wel iets teveel…

   1.   

    Maar net teveel dan hé ;)

 16.   

  Dit volks en landverraders kabinet en de Oranje’s zijn twee handen op één buik,
  dat is altijd al zo geweest.

  Stem FvD/PVV.

 17.   

  Zit net even alle schandalen van de Koninklijke familie te lezen. Echt een thriller.

  1.   

   Het is een gore bende van incest,inteelt en misbruik door de eeuwen.
   Hebben het volk al eeuwen leeggerooft en bestolen van land en goederen.
   Komt er nu een discoqueen uit argentinie en die is opeens onze(!) koningin….dacht het niet, gewoon de zoveelste gelukszoeker die uit onze gevulde staatsruif vreet…

  2.   

   Niet de gehele koninklijke familie behoort tot het Koninklijk Huis.

   Drie leden van het Koninklijk Huis ontvangen een uitkering van de staat. Dat zijn de Koning, de echtgenote van de Koning en Prinses Beatrix.
   In december 2021 krijgt prinses Amalia als troonopvolgster ook een uitkering.

   De rest van de koninklijke familie moet zichzelf bedruipen.

   1.   

    Nah Mar dat lukt aardig hoor met een geschat vermogen van 1000000000 euro.
    Belachelijk dat we daar nog geld achteraan sjouwen.

    Trouwens al schrijvende realiseerde ik me dat een deel van dat vermogen door Shell aandelen komt.
    Shell wil in elecktrische energie; zou er soms een verbandje zijn met de klimaathystery – oranje en trekpop flutte om maar te faciliteren dat in ieder geval het shell vermogen in de aandelen niet verdampt
    Ja ja ik weet conspiracies

 18.   

  Sorry maar ik vindt echt dat de normen waarden zoek zijn in de land..
  Dit is puur brutaliteit wat wangedrag en gebrek aan fatsoen getuigd..

  De vrijheid van meningsuiting wordt hier zoals gewoonlijks weer ernstig misbruikt..

  Vergeet niet dat een Koning of Koningin het hoogste Ambtelijke functie is die er bestaat en daarnaast zijn zij het hoogste opperbevel hebber die over dit land waakt en dat 24/7

  Dus het beledigen van Koningin Máxima is wel deegelijk het beledigen van een ambtenaar in functie..

  En daar mag vind ik best wel een fikse boete op staan of zelfs een taakstraf..

  1.   

   Haha, Maxima waakt 24/7 over ons land, doe normaal man, ze is gewoon het neukertje van WA en strijkt ook nog eens een dikke uitkering op.

  2.   

   Nee, de Koning heeft geen “opperbevel”.
   In de Grondwet staat: “De Koning is onschendbaar; de ministers zijn verantwoordelijk” (art. 42 lid 1).

   Die bepaling wordt tegenwoordig gebruikt om de Koning zijn vrijheid van meningsuiting af te nemen, maar in de 19de eeuw nam Willem III nog wel eens een beleidsbesluit, en daar kan de Kamer dan de verantwoordelijke minister op aanspreken.

   Dat had nog kunnen gebeuren toen prins Bernhard Sr. de boete van een gestrafte betaalde, maar toen glimlachte men maar om de stoute hoogbejaarde.

 19.   

  Het is heel grof om zo over de populaire Máxima te praten, maar als ik de rechter was geweest had ik geen boete opgelegd. Wie zoiets zegt staat gewoon voor gek.

  Roos haalt er weer van alles bij dat er niets mee te maken heeft, en ook niet waar is, want waaruit blijkt bijv. dat de koning te veel macht heeft?

  Formule 1 heeft er nog minder mee te maken want dat wilde de gemeente Zandvoort heel graag en die prins is gewoon een goede zakenman, en heeft als neef van de koning weinig privileges.

  Te duur? De Duitse Bondspresident heeft ongeveer even weinig te vertellen als onze koning maar heeft ook een duur paleis (Schloss Bellevue).

  Ik raad Roos aan om zijn oude beroep van typograaf weer op te pakken.

 20.   

  Het gaat er om dat dit hypocriet is van Jan roos.
  Want als hij op straat door iemand met het K woord wordt uitgescholden dan is ineens dit hele land te klein.
  En is er geen sprake van vrijheid van meningsuiting..
  Sterker nog Jan roos heeft zelfs een wapen
  ( Kap Mes of Knuppel ) die hij uit zijn auto trok tegen jongeren dit soort gelijke brutale uitspraken deden.

  Maar meneer is tegen het bestaan van het koningshuis..
  Dus mag je volgens hem nu wel alles geroepen worden op een manier van totale brutaliteit en dit valt volgens hem dan wel onder vrijheid van meningsuiting

  1.   

   Aldus de islamprediker.

  2.   

   kleurloos is niet zo kleurloos

   kleurloos keurt graag goed dat riftuig in 1 zin 10 x het k woord in je schoot gooien.
   Das normaal in de kringen van gekleurde politiek

 21.   

  Roos weet blijkbaar niet dat je van “klassenjustitie” spreekt als een verdachte van “hogere stand” een lichtere straf krijgt.
  Hier gaat het om de “stand” van het slachtoffer

  1.   

   En hoe noem je het daar iemand van “lagere” stand een hogere straf krijgt dan?

 22.   

  @Nu ik

  Of jij kunt lezen ..
  Wat voor Jan Roos geld …geld voor iedereen
  Dus ook voor Rif jongeren..

  Of had jij liever gezien dat ik met twee maten had gemeten.. dan kun je lang dromen

 23.   

  Het koninklijk huis is een dictatoriale uitvinding. Nadat de toekomstige Willem 1 op het strand van Scheveningen in november 1813 was ontvangen door Van Gijsbert Karel van Hogendorp, Frans Adam van der Duyn van Maasdam en Leopold van Limburg Stirum. Overeenkomstig Wilhelmina die zich in 1940 drukte en deserteerde naar de UK was Willem 1 als Prins van Oranje ook 15 jaar eerder gevlucht naar Engeland vanwege de komst van de Fransen en opstand van de Patriotten die genoeg hadden van de Oranjes. In 1815 riep deze Oranje zichzelf uit tot Koning. Weg dus met het koningshuis dat zichzelf ondemocratisch lanceerde op de “pauwentroon” https://nl.wikipedia.org/wiki/Willem_I_der_Nederlanden

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!