Column: Van hypocriete vliegtuigschaamte naar doorgesnoven drugsschaamte! Wanneer houdt het eens op?

72243532_456355874978088_4671144033844723712_n
Foto: Kenneth Steffers. Bron: © Marcus Breet

In mijn vorige column heb ik Rob Jetten (D66) even de les gelezen. Dan moet je immers ook maar niet als een quasi-alfamannetje lopen te pochen met je milieugeilheid, terwijl je zelf bijna elke vliegtuigtank leegzuigt. Dat laatste om slechts voor eigen begeerte de halve wereld rond te steigeren.

Maar toen diezelfde Jetten afgelopen week zijn doorgesnoven plan presenteerde om praktisch alle drugs te legaliseren, werden mijn pupillen groter. Het deed me denken aan een stupide plan – tot stand gekomen na een doldwaze afterparty bij een of andere kunstzinnige ´Sugar Daddy´ in een penthouse vol rijk belegde spiegels met coke.

Maar, vanuit mijn strak voorgeprogrammeerde ooghoeken keek ik ook even zeer bedenkelijk naar de rechts-liberale alsmede conservatieve opponenten van Jetten. En daarbij viel mij ook iets op…

´Op rechts´ werd er recentelijk met schande gesproken over het plan van Rob Jetten om meerdere soorten (hard-)drugs te legaliseren. Daarbij deden ook bepaalde politici en ondernemers een duit in het beruchte deugzakje. Sommigen daarvan zitten zelf op het verdachtenbankje. Van anderen weet ik dat ze geen lijntje coke, beter bekend als ´koffie´ in de volksmond, zullen overslaan.

Het is bijna hallucinogeen dat er politici en gerespecteerde ondernemers bestaan die naar de buitenwereld proberen uit te dragen dat we drugsgebruik- en handel (kei)hard moeten aanpakken, omdat de zogenaamde achterban dat graag zou willen horen.

Ondertussen, geloof me, ondertussen kan ik er genoeg aanwijzen die tussen de coulissen graag hun neus nog eens extra poederen: van ´linkse heksen´ tot ´rechtse draken´. Het is allesbehalve moeilijk om ´schuldigen´ aan te wijzen, maar volgens de ongeschreven etiquette doe je dat niet.

Waarom zou je überhaupt iemand ´outen´ al ware ´rechtse elite´ en / of ´grachtengordeljunk´, terwijl dat eigenlijk helemaal niemand een flikker aangaat?!

Kortom: we gaan van #Vliegschaamste nu richting #Drugsschaamte. Maar de hypocrisie (van zowel ´links´ als ´rechts´) blijft er niet minder om.

Kenneth Steffers was parlementair redacteur voor DDS in 2019. Hij schrijft iedere woensdag een wekelijkse column over de (politieke) actualiteit.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

19 reacties

 1.   

  Quote: In mijn vorige column heb ik Rob Jetten (D66) even de les gelezen.
  .
  Stumpertje.

  1.   

   niet zo heel moeilijk om de stumperd jetten de les te lezen cockje

  2.   

   Hoe vaker ik dit stukje van Kenneth doorlees, hoe meer het begint te draaien voor mijn ogen. Het hele stuk slaat werkelijk helemaal nergens op.

 2.   

  Ik vind het nog irritanter dat ie zegt parlementair redacteur te zijn, maar moeite blijkt te hebben met de Nederlandse taal. Duid = Duit, en hallucinogeen = hallucinant. Ik kom werkelijk waar geen enkel stuk op DDS tegen waarin geen spelfouten gemaakt worden of zelfs woorden totaal ontbreken. Als je serieus over wil komen en om geld schooit bij je lezers, dan verwacht ik toch minimaal dat je je stukjes eerst doorleest voordat je ze plaatst, of dat door iemand anders laat doen, om de fouten er uit te halen.

  1.   

   Ik vind het respectloos naar de lezers toe om geld te vragen aangezien de belabberde kwaliteit sommige redacteurs leveren. Het lijkt wel Tell-Sell af en toe.

   1.   

    Hij mag ook zijn vlakgum tegen de vrijheid van meningsuiting gebruiken.

    1.   

     Jaaaa, is de eerste keer dat ik dit heb mogen meemaken op DDS. Ach ja… next.

    2.   

     Normaal gesproken als je ‘refresht’ wordt het aantal reacties meer. Nu minder. Ik denk dat mijn refresh knop kapot is.

 3.   

  Hij schijnt ook nog acteur te zijn (geweest).

 4.   

  doorgesnoven d666 idioten steunen wel een tabaksverbod. Kampioen mafklappers deze hypocriete club

 5.   

  Is die op de foto de holmaat van Jetten ??

 6.   

  Weggejorist, maar nog niet opgerot :)

 7.   

  “Dat laatste om slechts voor eigen begeerte de halve wereld rond te steigeren.”

  Ik denk dat Klaver zeker voor eigen begeerte de wereld rondsteigert. Anders zit hij ook graag tussen de coulissen om met schande te spreken over de Vliegschaamste. Zijn strak voorgeprogrammeerde ooghoeken zijn daarbij onontbeerlijk. Mijn pupillen worden groter als ik er aan denk.

 8.   

  Kenneth, het is niet mijn bedoeling om jou te beledigen of zo, maar lees je stukjes gewoon een keer door voor je ze plaatst, dan kun je de fouten er uit halen en kom je net iets serieuzer over.

  1.   

   Vroeger was alles beter.
   Toen was de instelling:”De waarheid moet gezegd kunnen worden.”

 9.   

  Niet de eerste keer dat een kritische comment wordt uitgegomd. Maar Rammstein had volkomen gelijk.

 10.   

  Wat is het punt nou eigenlijk hier?

  1.   

   Dat een puntje geen lijntje is. Ik weet het niet, ik roep ook maar wat want ik kom er ook niet uit.

   1.   

    Ik denk dat Kenneth het punt wilde maken dat veel politici hier best hypocriet in zijn. Ik vind best dat sommige hard drûgs legaal mogen worden met een gepast beleid, maar dat betwijfel ik bij D66 dat die dat kunnen als ze bijvoorbeeld ook heroïne legaal willen maken, maar drank en tabak willen verbieden

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!