Coronavirus heeft Duitsland bereikt! Nederlandse overheid gaat over op hoogste niveau waakzaamheid

Zoals te verwachten viel wordt het coronavirus zo langzaamaan een wereldwijd probleem én dus een gevaar. Duitsland heeft zojuist haar eerste besmetting gevonden. Een ongelukkige man uit Starnberg, Beieren, is de ongelukkige. Een taskforce heeft de man direct in quarantaine gezet en de man wordt met spoed behandeld. Ondertussen ziet ook onze overheid in dat waakzaamheid nodig zal zijn!

De onrust in Duitsland neemt toe, nu het coronavirus ineens in hun eigen land verschijnt. De man die besmet is, verkeert voor de rest in goede gezondheid. Een speciale ‘task force’ behandelt de man.

“Hij wordt medisch in de gaten gehouden en is geïsoleerd. Mensen die nauwe contacten hadden met de patiënt worden uitvoerig geïnformeerd over de mogelijke symptomen, hygiënemaatregelen en manieren waarop de ziekte overgedragen kan worden

Andere westerse landen als Frankrijk, de VS en Canada hadden ook al burgers aangetroffen die besmet waren. Minister Bruins heeft gelukkig gezegd dat het coronavirus nu wordt bestempeld als een A-ziekte. Wat betekent dat het geschaald wordt in het hoogste dreigingsniveau, ook Nederland zal nu flink wat maatregelen nemen tegen eventuele besmettingen.

Volgens deskundigen van de Universiteit Utrecht is het vrijwel zeker dat de ziekte komt van vleermuizen. Eerder al doken er video’s op dat bepaalde Chinezen nogal dol zijn op vleermuizen-soep, wat mogelijk verklaart hoe het virus mensen heeft geïnfecteerd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Ben-NIET-Groen-L

  De Universiteit Hong Kong bevestigt dat er al tienduizenden geïnfecteerden zijn en eist draconische maatregelen.

  Onze overheid: Hahahahahaha

 2. Bockbeer

  De Islam is veel gevaarlijker.

  1. hans-e-pans

   Ja “Bockbeer”

   Het pandemonium dat Islam heet heeft al heel veel doden op het geweten en dat zullen gezien de Islamitische geschiedenis niet de laatsten zijn.

   Doodgaan is natuurlijk nooit leuk, maar het gaat om de manier waarop men op zijn eindbestmmming aankomt.

   Maar gezien de filmbeelden en foto’s die IS of andere strijdgroepen/doodseskaders het net opslingerden was het wel heel erg bloederig/pijnlijk.

 3. Agios

  Na alle ervaringen die wij hebben moeten meemaken met de ‘volksvertegenwoordigers’ in Den Haag, reken ik erop dat ze geen idee hebben wat ze moeten doen. De goedmens-partijen maken zich sterk om een luchtbrug naar China te starten om die arme mensen daar naar de meest idiote plek op aarde te brengen, namelijk Nederland. Heb ik daar bewijs voor? Nee, natuurlijk niet, maar de mogelijkheid schoot me zo maar door het hoofd. Eigenlijk zou de toegang tot Nederland vooralsnog voor alle Chinezen verboden moeten worden, net zo als dat gedaan had moeten worden met de gelukszoekers. Het zal wel bij wensdenken blijven.

  1. Scheve Tinus

   De enige juiste analyse!

 4. Robert75

  Wie er eet nu ook vleermuizen? Zo ongezond als maar kan.

 5. Kretoloog

  “Een ongelukkige man uit Starnberg, Beieren, is de ongelukkige”

  “De man die besmet is, verkeerd (!) verder in goede gezondheid”

  Dit zijn toch wel prozaïsche pareltjes in dit artikel over de Coronavirus. Een virus waarvan nog steeds niet vaststaat, hoe ernstig het werkelijk is. Zeer besmettelijk, inderdaad. Maar dat is ieder griepvirus. Daarmee worden jaarlijks honderden miljoenen mensen wereldwijd besmet, en overlijden er tussen de 600.000 en 1.000.000.

  Wat wel vaststaat, is dat de paniek huizenhoog is. Aangewakkerd door de media. Waarbij het de vraag is in hoeverre de farma hier achter zit. Het RIVM hintte al op het ontwikkelen van een vaccin. Dat is dan weer kassa.

 6. info@hotel-bijpost.nl

  hoogste nivo waakzaamheid,

  MAAR

  nog niet scannen op schiphol

  ACHTERLIJK NEDERLAND

  1. nu ik

   valt niets te scannen , virus kan gedragen en uitgedragen worden door mensen die nog niet ziek zijn.

 7. nu ik

  hebben we bacteriële grenswachten uitgestald ?

  hypocriet zooitje onkunde verkondigt weer nepnieuws

 8. Rosasolis

  Vandaag was er een wetenschappelijke bericht op de radio. Deze Coronavirus is nu al een grotere epidemie dan de Sars van 15 jaar geleden. Het is niet een “gewone griep” virus zoals velen denken. Maar deze virus is hardnekkiger en vaalt de longen aan. In China zijn er nu bijna 100 overlevenden, en meer dan 1000 ernstig zieken. In vele steden zijn alle openbare gebouwen zijn gesloten. De verspreiding gaat nu snel, over de hele wereld.
  Sinds de Sars epidemie, is het vlieg verkeer enorm gestegen. Velen weten niet dat zij besmet zijn als zij op een vliegtuig komen. Maar pas enkele uren later begint de eerste ziekte verschijnselen. Hopelijk komt er een quarantaine nood-ziekenhuis vlakbij
  Schiphol.

  1. nu ik

   wat probeer je nu te zeggen ?

   QUOTE In China zijn er nu bijna 100 overlevenden, en meer dan 1000 ernstig zieken. END

   op 1,3 miljard chinezen spreek je dus over een bloedneus !

   1. Rosasolis

    @nu ik. Er zijn nu, vandaag om 16:00, meer dan 2,500 ernstig zieken in China,
    en over de 100 zijn gestorven. Ik had gewoon de cijfers dat bekend werd gemaakt van ochtend doorgegeven, net nu weer, met de nieuwste cijfers. Blijkbaar interesseert het u niet dat deze gevaarlijke ziekte snel door de hele wereld verspreid.

    1. nu ik

     er zijn 1.300.000.000 chinezen , reken je de percentages even uit ?

     hoeveel sterf gevallen levert jaarlijks de griep op in Nederland ?

  2. Kretoloog

   Mevr. Rosa kan voortaan beter in het Engels reageren. Haar bijdragen staan zo vol taal- en spelfouten dat het pijn aan de ogen en de hersenen doet. En de inhoud slaat, zoals gebruikelijk bij haar, weer helemaal nergens op. Maar dat wil ik nog wel voor lief nemen, vrijheid van meningsuiting nietwaar.

   1. Rosasolis

    @Kretoloog. Oh wat een enorme EER voor mij, dat u, ongeacht uw VRESELIJKE pijnlijke hersenen en ogen, nog steeds durft mijn berichten te lezen! Wat bent u een held. Maar wie denkt u dat u bent om te beoordelen wat wel of niet “helemaal nergens op slaat”. Ik wens u veel sterkte met uw ernstige ziekte, dat blijkbaar uw
    vermogen tot rationele denken heeft aangetast. Voor de goede orde
    ik ben niet Mevr. Rosa. Dat niet mijn echte naam, net als Kretoloog waarschijnlijk ook niet uw echte naam is.
    Rosasolis is een heel oude naam, die alleen hoog-geschoolde mensen zullen kennen. Het heeft een dubbele mening:
    1. een oude bekende kruid die botanicus C. Clusius gebruikte in zijn bekende 17de eeuw kruiden tuin in Leiden (dat nog steeds bestaat). In het Nederlands heet deze kruid: Zonneroosje.
    2. Rosasolis betekend ook in het Latijns: alleenstaande roos. (Het woord solo
    is vooral in het muziek wereld bekend; als solist zanger of instrumentalist) met begeleiding van een orkest.
    Binnenkort zullen we een vroege voorjaar krijgen. Als je gezondheid het toelaat ga een keer wandelen in de oude tuin in Leiden van Claudius Clusius die onze aller eerste beroemde botanist en kweker van geurende roos soorten, en geneeskundige kruiden was. Hij was ook kweker van bloembollen, maar in zijn tijd was zijn kennis over geurende rozen en kruiden belangrijker dan de teelt van tulpen. Meer over Clusius weten? Verspreid over hele Noord-Holland zijn er Clusius College’s die vele studenten opleiden voor de bloemen, planten, en groente teelt. Zij proberen de oude leer door te zetten, in moderne landbouw.

 9. Lieftinck

  Gaap, ik word er niet warm of koud van. Voordeel dat het zo snel gaat is dat deze hoax snel doorgeprikt zal zijn als er over een paar maanden een vaccin is. Dan zal de media wel weer in haar propaganda modus schieten waarbij elke dode op de voorpagina komt terwijl er nu ook al honderden sterven aan griep of verkoudheid. Er moet wrer geld verdiend worden, zie de Mexicaanse griep hoax

  1. Politiek Profeet

   Chinezen zitten tegenwoordig veel in aaprika en het midden oosten….komt er misschien toch nog iets goeds uit dat coronavirus….

 10. Lefty

  Hebben Wilders en Baudet nog niet gezegd dat de grenzen nu echt dicht moeten ?

  1. nu ik

   dat hadden ze al geroepen linkerd om het virus de islam te stoppen

 11. JFU

  Onze regering en maatregelen nemen?? Vergeet het maar. Eindeloos vergaderen, commissies instellen om te onderzoeken of het wel nodig is. Dan weer vergaderen wat te doen. Brussel bellen of het wel mag. Milieu defensie benaderen of het verantwoord is om iets te doen..en wat. En als het dan echt fout gaat…zijn ze weer geschokt, dat kunnen ze goed.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.