‘Den Haag platleggen!’ – Nieuw boerenprotest aangekondigd voor 5 februari

boerenboeren-800x457
Foto:

Boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) heeft een nieuwe protestactie georganiseerd. Wederom is Den Haag de gekozen locatie en ook dit keer is het plan om massaal per trekker die kant uit te rijden.

“Wij – de boeren – nemen Den Haag over als we geen respect ontvangen in het Catshuis”, schrijft FDF-voorman Mark van den Oever in een oproep aan zijn achterban. “Ze moeten ons zien, ze moeten ons horen en weten dat het bedriegen van de boeren niet zonder gevolgen zal zijn. Ons geduld is op.”

Op 5 februari is het vervolgoverleg van de bijeenkomst waarbij boerenorganisaties afspraken maakten met de overheid, en waar FDF het niet mee eens was. Één van de overeengekomen afspraken was dat ervoor zou worden gezorgd dat de boeren niet zouden worden gedwongen om te stoppen en hun bedrijf zouden moeten verkopen aan de overheid. Bij FDF geloven ze dat echter niet en levert men kritiek op het vorige overleg:

“Er worden plannetjes opgezet, noodwetjes erdoorheen gejast en beleid ingevoerd door provincies waar ze ons de nek mee omdraaien.”

De informatie uit het akkoord (genaamd Nieuwe Oogst) zou achterhaald of onvolledig zijn. FDF beweert dat er afspraken over het naar buiten brengen van informatie zijn geschonden. Dat zou betekenen dat men vanuit de overheid dit opzettelijk heeft laten lekken om druk op de boeren uit te kunnen oefenen. Dit zou boeren namelijk tegen elkaar uit kunnen spelen door onderlinge onenigheid over de gemaakte afspraken (of wat gemaakte afspraken moeten lijken). Olie op het vuur dus, zet 5 februari maar vast in de agenda.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

30 reacties

 1.   

  Rutte zal wel weer niet snappen, waarom de boeren weer gaan protesteren. Rutte leeft in een andere wereld.

 2.   

  Zet hem op boeren,ik blijf achter jullie staan.Ze bedriegen niet alleen jullie maar het hele volk.

  1.   

   Uiteraard zijn wij hier ook van de partij…..Drenthe, de schoonste en leefbaarste provincie van nederigland wil die status ook behouden en zullen daarvoor de barricaden opgaan.
   De plannen voor apk,kentekenbewijs en kentekens voor landbouwvoertuigen is een mega kostenpost voor elke boer.
   Zo probeert de linkse staatsmaffia alsnog de boer te naaien.
   Maar ze vergeten dat de boer hun met de zeis zal neermaaien…..

 3.   

  Ja zet hem op boeren!!!!!!! Platgooien dat Den Haag….Yeháááwww.
  We zullen ze krijgen.

  En we gaan gelijk weer even de stemming erin brengen,komt íe:
  https://www.youtube.com/watch?v=I0qYdhkEBlk

  En graag weer de Confederate Flag op de trekkers……natuurlijk om links Nederland even tegen de haren in te strijken. Is ook altijd leuk :-)

 4.   

  Mooi!!!
  Mijn steun hebben ze

 5.   

  Mijn zegen hebben ze heb het eerder gezegt.we moeten allemaal de boel plat gooien als Nederland dan toch kapot moet dan liever in een keer.waar onze landverraders nu mee bezig zijn is alleen maar uitstel van executie uiteindelijk gaat ons land toch naar de kloote.dus boeren bedrijven transport allemaal naar den Haag in schop die landverraders ons zogenaamde kabinet om mijn part naar de maan
  Stem fvd of PVV UIT de eu

 6.   

  Boeren ga ervoor. 800.000 kaveren importeren door van Driel de strond en CO2 uitstoot zijn voor jullie en de Nederlander de winst voor van Driel dat kan zomaar bij het cda.

 7.   

  Het geduld van de burger raakt op. De burger betaalt de kosten en lasten van overproductie.

  1.   

   Op Koers?

  2.   

   “Het geduld van de burger raakt op”

   Zeker! ze moeten eens ophouden met het uitknijpen van de burger/boeren/zorg/ouderen/pensioenen/jongeren/leraren/politie/Groningers/Nederlanders etc etc.
   Stoppen met belastingverhogingen, btw verhogingen op voeding, zorgpremieverhogingen, accijnsverhogingen, belasting op belasting op belasting,

  3.   

   Op Koers?

  4.   

   de burger betaalt de subsidie voor jouw adviesbureautje stront vlek

 8.   

  Ze moeten heel Nederland plat gooien

 9.   

  Gelukkig is dit een site met veel law & order aanhangers.
  Dus demonstreren op de aangegeven plekken en als ze ook maar een centimeter er buiten komen:
  Terugmeppen hun vak in.
  De lange leren lat erover.
  Al hun spullen in beslag nemen.
  Het leger er op af sturen.
  Alle subsidie intrekken.
  Opsluiten en pas over 4 weken verhoren/vrijlaten.
  .
  Ben ik nog iets vergeten?
  Tuurlijk, gewoon met scherp schieten als ze niet luisteren.

  1.   

   Eu kok Dan moeten ze jij als eerste afknallen klaploper
   Jij weet niet waar je van vreet
   Als morgen bekend word dat de winkels niet meer bevoorraad word durf ik te wedden dat jij als éérste bij de winkel bent om te hamsteren
   Zo zijn jullie een grote bek maar als het misgaat staan ze vooraan om te vluchten

  2.   

   @ EU kok. De lijst is compleet. Met scherp schieten gaat mij te ver. Gewoon de banden lek schieten en laten afslepen op eigen kosten. Het begint een 1% tractor club te worden.

  3.   

   Je doelt op zon zelfde soort benadering van “het gezag” als bij extinction rebellion antifa kozp en weet ik veel wat voor links gespuis er nog meer is.
   Prima idee

 10.   

  Ze doen geloven dat alle boeren hier achter staan. NIET WAAR!
  Onze boerenorganisaties doen NIET MEE

  1.   

   Ja wat wil je die zijn omgekocht door onze landverraders net zo als TLN die ook geen flliker doen tegen al die concurrentie vervalsing ze kijken liever de andere kant op maar wel dik geld incasseren van de leden. onder tussen zeggen ze dat ze geen personeel kunnen krijgen allemaal leugenaars.ze kunnen moeilik zeggen dat Nederlanders te duur zijn maar goed dat zijn alle bonden.
   buitenlanders zoals Polen Romeinen letten Bulgaren enz enz zijn voor de helft goedkopere in de bouw in transport in bedrijfsleven in de bloembollen wereld allemaal buitenlanders
   Stem fvd of PVV uit de eu

   1.   

    @Bullshit: Als jij nou eens vertrekt naar het buitenland om te gaan helpen in Turkse opvangcentra voor klimaat vluchtelingen, dan hoef jij je eigen naam hier niet meer te verkopen.

    1.   

     @lefty als jij als nedermoslim en Nederland minachtende islamverheerlijker nou zelf eens oprot naar een door zo geliefd islamitisch land..

    2.   

     Levty
     Je lult uit je nek
     Zeg eens dat ik ongelijk heb bovenstaande of kan je niet lezen in roep je maar weer zo wat linkse rat

  2.   

   ONZE ? een papegaai die graag in meervoud spreekt terwijl zijn gedachten nauwelijks in enkelvoud gedekt zijn

  3.   

   Kleine organisatie zit jij bij dan.
   Tijdje geleden stond er ergens hoeveel boeren er aangesloten waren bij de actievoerende organisaties, er bleven niet veel boeren over die er niet bij zater.

   1.   

    Nep is dan ook geen boer, Ron.
    Hij zal heus wel wat radijsjes en een kropje sla hier en daar in zijn achtertuintje hebben staan om indruk te maken op wat veganistische vrouwtjes, maar dat maakt Nep geen boer.

    Alle boeren uit de streek waar ik nu woon staan niet alleen. Iedereen sympathiseert met ze. Echter, hoe het in de verdorven randstad er voor staat, durf ik niet te zeggen.

    1.   

     Dat is ook in de regio hier het geval, op wat enkele kastuinbouwers na.
     Die geven aan nog geen problemen te ervaren, maar bij andere kastuinbouwers begint het ook te leven want die zitten dadelijk ook met energie onzin enzovoort.
     De groep wordt langzaam groter.

 11.   

  ach , die schijtregenten doen toch wat ze willen

  stem sociaal , stem PVV

  1.   

   Nu ik Het probleem is met die linkse ratten als je ze de waarheid zegt dan komen ze met dat onzin aanzetten waar je niks mee kan

 12.   

  Pak ze allemaal, boeren met die geweldige tractoren.

 13.   

  Ik hoorde dat het niet door gaat. Klopt dat? Heeft iemand een idee?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!