Vrouwen meppende ‘koekwauspaus’ roept op tot meer respect voor vrouwen

Paus Franciscus heeft zich in de eerste mis van het nieuwe decennium fel gekeerd tegen geweld tegen en uitbuiting van vrouwen. “Geweld tegen vrouwen is geweld tegen God”, aldus de paus in zijn Nieuwjaarsboodschap.

Volgens Franciscus is het godslasterlijk dat de vrouw, die volgens hem de bron van het leven is, wordt mishandeld en dat het vrouwelijke lichaam als een object wordt “geofferd op de profane altaren van reclame, van winstbejag en van pornografie. Het lichaam moet gerespecteerd en geëerd worden”, aldus de nog altijd invloedrijke Rooms-katholieke kerkleider.

In de Rooms-Katholieke Kerk heet 1 januari de Heiligendag van Maria Moeder van God. “Het lichaam van de vrouw baarde onze redder”, aldus de spirituele paus.

Als het aan Franciscus ligt moeten we als maatschappij ook een lans breken voor migrantenmoeders:

“Veel moeders maken wanhopig met hun kinderen erg gevaarlijke reizen om ze zicht op een betere toekomst te bieden. Maar als ze aankomen worden ze meestal beoordeeld door mensen met een volle maag, met een heleboel eigendommen en een leeg hart.”

De boodschap van vrouwenliefde is opmerkelijk voor Franciscus. Eerder deze week kwam hij nog in opspraak nadat hij een vrouw een tik had uitgedeeld. Het slachtoffer had zijn arm gepakt waarop de paus zichtbaar geïrriteerd op een non-verbale manier reageerde.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Seneca

  prachtig van deze paus. maar hoe verklaart deze paus dat tijdens zijn wandeling over St.Pieterplein, een gelovige vrouw(!) zijn hand greep om – vermoedelijk – te vragen om zijn zegen, waarop deze paus de vrouw, letterlijk, van zich afsloeg. vermoedelijk was de Schepper even afwezig en was geweld tegen deze vrouw (lees God) toegestaan.

  1. hans-e-pans

   Deze schijnheilerd viel hier toch even door de mand en keihard op zijn smoel.

 2. Jack Flash

  “Veel moeders maken gevaarlijke reizen om hun veiligheid”
  Ik zie hier vrijwel alleen gevaarlijke criminele testosteronbommen aandobberen.

  1. Original NL

   Of ze nemen er hooguit eentje mee om medelijden op te kunnen wekken.

 3. Kretoloog

  Op het filmpje is te zien dat de paus de vrouw die hem vastpakt, een paar flinke petsen geeft. Deze paus heeft daarmee in 1 klap al zijn geloofwaardigheid verspeeld.

 4. Watcher

  Deze plaatsbekleder van ‘Je zus Christus op aarde’ is net zo gestoord als de fam Lugár.
  Dan weet u het wel.

  1. Kretoloog

   Hoezo? Slaat de fam. Lugar ook vrouwen dan?

  2. Top

   En daar is ‘de lafaard’ weer. Een bange, vette, kale schijtluis. Waar blijf je nu? Ik heb de koffie klaar staan.

   1. Bosche draak

    Watjer is meer van het kijken, het liefst van een zo ver mogelijke afstand.

    1. Edwin_Oss

     @bosche draak: ze moesten je verzuipen in de zuidwillemsvaart!

     1. weer opnieuw

      de middelandse zee is toch jouw domein stront vlek ?

    2. Edwin_Oss

     Mijn domein: tussen de benen van je vrouw!

     1. weer opnieuw

      HAHAHAHAHAHA , kan jij niet betalen met je adviesbureautje sukkeltje

  3. Rechtsaf

   watcher dé antichrist
   watcher de fascistische nedermoslim

 5. weer opnieuw

  Ik heb veel dobbernegers gezien maar dobbernegerinnen met kinderen waren erg zeldzaam. Ook de klimmers over de hekken bij Benzu waren hoofdzakelijk mannelijke klimmers vanaf een jaar of vijftien.

  Hoe je erover denkt maakt eigenlijk geen flikker uit het feit blijft dat je op 33.000 km2 slechts een beperkt aantal mensen kwijt kunt. Dat zou een paus ook moeten begrijpen toch ? of is ie toch geheel wereldvreemd en zijn de snoepreisjes weer snel vergeten ?

  Afrika past niet in Europa qua bevolkings aantallen ! gewoon een simpel feit

 6. AS210854

  Wat een ophef, deze vrouw trok de paus bijna omver. Als je net als de paus, onstabiel op de benen staat, kun door zo’n stomme actie lelijk vallen, met ernstige gevolgen. De reactie van de paus is een natuurlijke schrik actie. De ware schuldige is deze vrouw en niet de paus.

  1. weer opnieuw

   de lieve heer had de paus toch kunnen influisteren dat de dame hem spreken wou ?

   1. Original NL

    God ziet alles..maar zegt niets..weer opnieuw.

  2. Kretoloog

   Jezus riep op tot verdraagzaamheid (‘andere wang toekeren’). Hij riep niet op om klappen uit te delen, zoals de zelfbenoemde plaatsvervanger van de Messias, de paus dus, deed bij de vrouw.

   De paus is een lul. Die gebruikt hij alleen om te pissen, en gelukkig niet om zich voort te planten.

   1. Seneca

    @kretoloog
    hoe weet u dat hij zijn l*l alleen gebruikt om te p*ssen?

    1. Kretoloog

     Het celibaat, daar moeten alle Roomse geestelijken zich aan houden. Sommigen vergrijpen zich aan jongetjes, maar dat zie ik deze paus niet doen. Al kun je ook daar nooit helemaal 100% zeker van zijn…

  3. Scheve Tinus

   Ik heb niks met de paus en gelovigen neem ik niet serieus maar deze analyse is zeer correct.

  4. Morgan4321

   Uiteraard, die vrouw ging haar boekje ver te buiten en mocht blij zijn dat de paus haar van zich afsloeg en niet de beveiliging.

   Maar er zitten op deze site nu eenmaal een paar fundamentalistische protestanten die nog steeds wraakzuchtig zijn over de 80 jarige oorlog en de ketterverbrandingen.

 7. Gerlos

  Hoe durft hij dit verkondigen naar alles wat er, en misschien nog heeft gespeelt in de katholieke parochie

 8. C.A.Barstow

  Die Paap miste voor mij al iedere geloofwaardigheid, zoals die gehele Paapse leugenachtige religie.
  De aap is dus weer uit de mouw gekomen zoals dat al vele malen in de voorbije geschiedenis gebeurd is.

 9. fusilier

  De paus leeft in een andere wereld

 10. Watcher

  Verwacht toch wel een felle reactie van Roomse Lugár en Rechtsaf.
  Iets in de trant van:
  Antichrist
  Moslim lover

  1. Rechtsaf

   watcher dé fascistisch antichristelijke nedermoslim

 11. Vit

  Soms is het net een mens.

 12. Vishengel

  Mooi geframet, het kon net zo goed een gestoorde gek zijn met een mes in haar andere hand. Johannes Paulus II had bijna het loodje gelegd, vergist u niet.

 13. Rosasolis

  Het is tijd dat Franciscus gepensioneerd wordt. Moderne vrouwen in onze westerse maatschappij hebben enorm vorderingen gemaakt, zodat wij eindelijk een man-vrouw maatschappij hebben met gelijke rechten, plichten, en kansen voor allen hebben. Helaas is het nog niet zo in arme landen, en binnen een aantal religies. Dus is het de taak van de politici, en onderwijs om voor veranderingen te zorgen. Niet zo lang geleden heeft de Katholieke kerk voor grote gezinnen gepleit. Ieder jaar moest ieder getrouwde vrouw een kind baren. Geboorte beperking was er amper. Als student aan de universiteit, werkte ik ieder zaterdag in een vrouwen ziekenhuis als verpleegkunde hulp, om mijn kamerhuur te kunnen betalen. Ik zou veel kunnen schrijven over de ellende dat ik heb gezien en gehoord in dat ziekenhuis. Zoals de zwakke moeder van haar net geboren 8 ste kind, waarvan zij de geboorte bijna niet heeft overleeft. Terwijl ik haar hand vasthield, toen zij eindelijk bijkwam, vertelde ze mij dat zij geen kinderen meer wilde…Maar haar man kreeg een bezoek van De Pastoor, die vertelde dat er nog een kind moet komen!… Waarna het al grote, arme gezin bijna hun moeder en huishoud slavin bijna hadden verloren. Kortom: Paus Franciscus kan veel meer voor vrouwen doen.
  Niet ieder vrouw kan of wil kinderen krijgen. Rabbi Jeshua (Jesus) vertelde gedurende zijn laatste rede: “treur niet jullie kinderloze vrouwen. Jullie zijn vrij om het Evangelie door te geven”. Blijkbaar was de Rabbi overtuigt dat vrouwen net als mannen het leer
  (onderwijs) kon doorgeven aan alle burgers. Dit was onze eerste stap tot onze huidige
  moderne man-vrouw maatschappij. En daarom zijn er nu vele vrouwelijke rabbi’s in de Liberale Synagogen, vrouwelijke dominees in de Protestante Kerk, en zelfs in de Anglicaanse kerk zijn er nu vele vrouwelijke Bisschoppen. Maar als Christin en musicus hou ik altijd van de vele prachtige mooie Katholieke Missen en Requiems. Ik heb deel genomen als solist aan vele van deze missen van verschillende componisten die de allermooiste boodschap doorgeeft.
  Vaak horen we op radio 4 de Ave Verum van Mozart. Een kleine, maar mooie compositie voor koor dat velen van Katholieke afkomst waarderen. Ik wil niet hierover schrijven. Maar als ik deze compositie voor koor alweer hoor, krijgt ik altijd enkele tranen. Dus, jullie ex-Katholieken moeten weten dat wij jullie van de CDA nog steunen en hopen dat jullie nu eindelijk voor vrouwen opkomen.

 14. Zero

  Z’n arm werd bijna uit de kom getrokken, ik vond hem nog mild, van mij had ze een slag voor haar harses gekregen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.