Duitse politie pakt criminele asielzoekers aan die asiel aanvroegen in Nederland

Twee Algerijnse criminele asielzoekers, die in Nederland hun asiel hadden aangevraagd, zijn in Duitsland zo uit de trein geplukt en achter de tralies gezet. Ze bleken héél wat op hun kerfstok te hebben.

Een trein vanuit Groningen werd door de Duitse grenspolitie gecontroleerd. Toen de politie bij de Algerijnen aankwamen, liet één van hen een Nederlands asielcertificaat zien. Dikke kans dat die is/wordt afgewezen, maar de Duitse politie kon hiermee wel de gegevens van de man controleren.

En dat bleek raak te zijn! Drie uitstaande arrestatiebevelen wegens diverse misdrijven gepleegd in Duitsland, voor een totaal van 19 maanden cel! Vier maanden cel voor geweld tegen ambtenaren, zes maanden voor drugsbezit én maar liefst negen maanden voor twee gevallen van diefstal! Later bleken er nóg twee arrestatiebevelen uit te staan omdat diezelfde man tot twee keer toe iemand ‘gevaarlijk lichamelijk letsel’ zou hebben toegebracht. Na zijn straf wordt hij het land uitgezet.

De andere Algerijn, met een veel kleiner strafblad (dat beschouw ik maar als winst…), werd ook gezocht door de Duitsers, voor woninginbraak. Beide verschenen eergisteren voor de rechter en zijn direct daarna in de gevangenis gezet. Hier nog een voorzichtig afgewogen uitspraak van het AD, die er ook niet meer over durven te zeggen:

“Zogenoemde asielhoppers uit veilig geachte landen, zoals Algerije en Marokko, bezorgen Europese landen de nodige problemen. Hun asielaanvraag is vaak kansloos, maar het valt niet mee om hen uit te zitten. Gemiddeld genomen pleegt de groep relatief veel criminele feiten.”

Eigenlijk is het toch te zot voor woorden dat deze groepen asielzoekers (de ‘veilige-landers’) praktisch vrij spel hebben en dat het oppakken van twee van zulke criminelen al nieuwswaardig is? Iedereen doet alsof dit iets is wat Europa nou eenmaal overkomt, maar we laten het eigenlijk (om verschillende redenen) ook gewoon toe…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Sergeant Monty

  Als onze grenzen nu hermetisch gesloten waren hadden ze nooit binnen kunnen komen.

  1. Ron

   Hadden we jou hier dan ook niet gehad?

   1. Sergeant Monty

    Geboren en getogen.

    1. Original NL

     Zou je niet zeggen.

    2. bifbof

     Ik ook getogen , kan zijn spoedig : afgetuigd .

  2. Original NL

   En ja hoor weer dezelfde lulreaktie van onze lichtmatroos…verzin eens wat anders.

   1. Sergeant Monty

    “lulreaktie”

    Als anderen opperen ‘Grenzen dicht’ komen alle mogelijkheden voorbij.

    Maar als ik het aangeef is het een lulreaktie.

    Moeten we de grenzen nu wel of niet sluiten?

    1. Rammstein

     Anderen menen het, jij zegt het om te trollen Monty.

  3. nu ik

   ?

  4. nu ik

   konden ze jou maar hermetisch opsluiten in een torp*do tube .

 2. Bockbeer

  EU kok?

 3. Vee

  Wordt tijd om illegaliteit eindelijk eens illegaal te maken. Kunnen we ze op minimale voorzieningen opsluiten tot ze zelf meewerken aan terugkeer. Waarom is in dit verrotte land het voor de hand liggende nou zo’n probleem? (retorische vraag)

 4. nu ik

  dit moet nepnieuws zijn om vluchtelingen te beschadigen die van huis en haard gevlucht zijn en hier een nieuw leven willen opbouwen of hebben we toch een serieus probleem met kansloze gelukszoekers die Europa ontdekt hebben als een soort schat van ali baba ?

  stem sociaal , stem PVV

  1. Original NL

   Wellicht hoppen ze van het ene naar het andere eu land en vragen ze overal een uitkering aan onder verschillende namen..zou me niets verbazen.
   En in de tussentijd gaan ze op rooftocht.

  2. Op Koers

   Nederland is een geweldig land. Dat wordt rondgezongen onder de groepen asielzoekers. Ik ben de laatste die dat zou betwisten. Ze hebben daar groot gelijk in.

   1. Bockbeer

    Wesley Op Koers?

    1. Hard

     Wesley Ernst op Koers inderdaad.

 5. Fonz

  Dit is voor de bunhe, het is namelijk een enorme geldmachine dat migratieprobleem vergis je niet hoor…

  1. nu ik

   das zeker , de migratieindustrie is een inkomstenbron voor heel veel linkse deugmenschen

   stem sociaal , stem PVV

 6. Baron von Munchhausen

  Criminele asielzoekers aanpakken???
  Morgen:
  Berfehl aus Brüssel (lies Merkel): ” packe diese sanften süßen Friedensbringer nicht an”!

 7. Nestor Makhno

  Eineglijk te gek voor woorden dat de Duitsers Lothar von Trotha niet opgepakt hebben nadat hij terug kwam uit Namibie waar hij 4 miljoen mensen over de kling joeg. En hoe zat het ook alweer met de oorlogsmisdadigers die Iraq en Syrie zijn binnengevallen ZONDER VN mandaat en ZONDER toestemming van de legitieme regeringen van Iraq en Syrie? Begin alvast maar om Ramstein af te sluiten al die criminelen daar op te pakken

  1. Rammstein

   Wesley opereert weer, zoals vanouds, onder meerdere nicks tegelijk.

   Afgelopen week nog kondigde hij op dramatische wijze zijn definitieve afscheid van DDS aan.

   Zijn psychopatische karakterstructuur wordt hiermee eens te meer bewezen. Ratten zijn zeer moeilijk verdelgen.

   1. Hard

    “onder meerdere nicks tegelijk.”

    Klopt, momenteel 4 of 5 tegelijk.

  2. Fonz

   Eigenlijk te gek voor woorden dat fascist nestor een grote bek opzet over allerlei andere dingen terwijl we nu met criminele illegale asielzoekers hebben te maken die asiel aanvroegen in Nederland

  3. Hard

   Nestor Wesley Makhno ?

   1. Fonz

    Lijkt op Nanko nenguling getsing naaimachine, vuurtje bij de tankdop

    1. Hard

     Ja denk? Dat maje zeggu! Dat ventje weet van gien ophouwe. Nauw hij ken van mijn alenig zien naam krijge:

     Wesley Nanko Johnsen?

 8. Vrijedenkert

  Belachelijk dat van dit soort lieden een asielaanvraag in behandeling wordt genomen door Nederland na alles wat men heeft uitgespookt in Duitsland! Per direct tijdelijke verblijfsvergunningen intrekken en aanvragen afwijzen en per direct tot ongewenst vreemdeling verklaren!

 9. DidiMadloba

  Het blijkt dus moeilijk deze criminelen op te pakken. Is dat zo schokkend? Een béétje crimineel probeert natuurlijk uit handen van de politie te blijven, Algerijnen niet anders dan Nederlanders.

  Naar ik vermoed heeft de Duitse grenspolitie twee grove fouten gemaakt.

  Ten eerste mag tussen Schengenlanden geen grenscontrole meer plaatsvinden. Duitsers zeggen daarom dat het geen controle maar bewaking is, een flauwe juridische truc die wel niet zal werken.

  In de tweede plaats zullen ze “etnisch geprofileerd” hebben. Mij als bleke blonde Hollander hadden ze gegarandeerd met rust gelaten, maar twee mannen met Noord-Afrikaans uiterlijk zijn de klos.

  Zou het niet handig zijn als we alle asielzoekers een ster opspelden?

  1. Ron

   Het is gewoon geen etnisch profileren, als je 10 blanke aanhoud en er 1 uithaald die wat gedaan heeft is het veel, als je vervolgens noord Afrikaanse aanhoud zijn er 8 van de 10 die wat uitgehaald hebben.

   De blanken worden ook gecontroleerd maar er is dan niet zoveel raak.

   Overigens als er een auto aankomt kan jij dan als je stopteken geeft van 100 mtr al zien wat erin zit?

   1. DidiMadloba

    1) 8 van de 10 Afrikanen crimineel? Dan overdrijft u toch echt. Bovendien mag het gewoon niet: iemand als verdachte zien omdat hij een kleurtje heeft.
    2) Het artikel zegt dat ze uit de trein zijn geplukt. Dus niet uit een auto.

    1. Ron

     In het artikel staat duidelijk :Een trein vanuit Groningen werd door de Duitse grenspolitie gecontroleerd. Toen de politie bij de Algerijnen aankwamen, liet één van hen een Nederlands asielcertificaat zien. /

     Dus andere mensen werden ook gecontroleerd en toen ze bij de Algerijnen aankwamen was het raak.
     Of pleit jij ervoor iedereen controleren maar een kleurtje niet?

 10. DidiMadloba

  Illegaliteit illegaal? Dat is het al lang. De sanctie is uitzetting.
  Wat u bedoelt is strafbaarstelling. In een land als Thailand hebben ze dat al lang. Dat betekent dat iemand die langer in dat land blijft dan zijn visum toelaat een boete kan krijgen.
  De zogenaamde illegalen zijn natuurlijk niet mensen die vergeten hun visum bijtijds te verlengen. En ze zullen dus meestal het geld niet hebben om de boete te betalen. Het eind van het liedje is dat ze niet uitgezet kunnen worden voor ze hun boete hebben betaald. Waarvoor ze waarschijnlijk illegaal een krantenwijk moeten nemen.

  1. Ron

   Hier hebben ze uitkering ipv krantenwijk.
   Dus probleem opgelost, inhouden uitkering boete betaald, uitzetten stopzetten uitkering.

   Win win

 11. Michael M

  Terug naar bewaakte grenzen, douane, bewaking, controle, marechaussee, militaire dienstplicht terug. Terug naar de jaren 50. Europa gaat ten onder door zijn eigen succes.

 12. DidiMadloba

  Ze hadden echt een “VOC mentaliteit”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.