Eng! Dreigbrief aan protestboeren: ‘Elke boerderij potentieel doelwit voor sabotage en brandstichting!’

Friese melkveehouder en boerenleider Jitty van der Werf kreeg een dreigbrief op haar thuisadres. De brief is gericht aan de hele sector en er wordt geëist dat de protesten stoppen, anders is iedere Nederlandse boerderij een mogelijk doelwit!

Mevrouw Van der Werf is natuurlijk ontzettend geschrokken, helemaal omdat dit haar eerste keer is dat ze een dreigbrief heeft ontvangen. Ze waarschuwt alle boeren dan ook om goed uit te kijken en camera’s op te hangen.

Of er echt een reële dreiging bestaat is nog maar de vraag. Natuurlijk doet iedereen er goed aan om waakzaam te zijn en de brief serieus te nemen, maar de brief is kennelijk ondertekend met de initialen van vier (strontvervelende) dieren- en klimaatactivistische organisaties: Meat the Victims, Extinction Rebellion, Extinction Movement en Dierenbevrijdingsfront.

Zij ontkennen alle betrokkenheid en zeggen geweld en bedreigingen af te keuren. Afgelopen jaar heb ik ook een aantal keer over een paar van deze organisaties geschreven en zo’n dreigbrief lijkt mij ook niet echt te passen bij hoe zij te werk gaan. Dat zou ook wel ontzettend dom zijn en zo laag schat ik ze nou ook weer niet in.

Het lijkt er dus op dat het om een false flag gaat of slechts een zieke grap. Maar voor hetzelfde geldt is de schrijver van de brief alsnog uit op sabotage of brandstichting, dus helemaal zeker weten kun je het ook niet. Hopelijk overkomt de boeren niets!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Fonz

  Ik verdenk deze organisaties el dus wel van

 2. fusilier

  Kruisboog aanschaffen,en de eerste de beste ongewenst persoon vast aan de muur pinnen.

  1. Bolkestein

   Ik zeg: Doen!

   1. hans-e-pans

    Maar dan hebben de boeren het weer gedaan.

 3. Bockbeer

  Ik wens de boeren veel sterkte toe, en een goed 2020.

  1. hans-e-pans

   Zolang er niets gebeurd, zal de Roverheid niet ingrijpen.

   Mocht er dan toch iets gebeuren, dan zijn de vertegenwoordigde Roverheden weer geschokt en geschrokken.

   Als het schaap verdronken is dan dempt men de boer zijn put.

 4. Original NL

  Is volkert weer op oorlogspad?

  1. Lex

   Zeker groene milieu gekkies die het niet kunnen verkroppen dat er zoveel weerstand is tegen deze bizarre milieu klimaat plan. Zei zien de boeren als een probleem.

   Bij volkert Van De Graaf gaan al sinds die moord op Pimfortuin de hardnekkige geruchten rond dat de politiek hier iets mee te maken heeft.

   Het zal mij niets verbazen dat deze geruchten nu weer de kop op gaan steken.

   Wel erg toevallig en dit komt natuurlijk die partijen in de tweede kamer als D66 en Groenlinks partij voor de dieren heel goed uit.

   Niet gek staan te kijken dat dit gebruikt gaat worden

   (((( zien jullie nu wel dat er geen steun is bij het volk ))))

   Ik zou zeggen boeren investeer in beveiliging of houd wacht met een geweer.

 5. Zero

  Verenigen van bevriende boeren in een gezamenlijke app, even een oproepje doen en de hele zooi de stal uitvegen!

 6. Agios

  Links is het probleem. Links is een monster.

 7. Jack Flash

  Alle dreigementen,aanslagen en ander geweld komt altijd van links.
  Het is een ziekte.

 8. Blitzkrieg

  Gesubsidieerd door uw overheid

  1. Lex

   Yep dat was mijn gedachte dus ook.

   Lees ook mijn post.

   1. Blitzkrieg

    Lex : Je post heb ik gelezen.

    Dit zijn dus die mensen met (eh um) “hoog moreel” die iedereen de les lezen.

  2. Roughwood

   Vlak ook de Postcodeloterij niet uit. Check hun ‘goede doelenlijst’ eens met daarop o.a. Urgenda en Milieudefensie. Daar gaan miljoenen naar toe. Klimaathysterie sponsoren doen wij van de Postcodeloterij! Massaal opzeggen die loten, dat scheelt u met één lot € 165,75 per jaar. Daar kunt u een hoop barbecuevlees, sigaretten, bier en drank, autobrandstof, kachelhout of vuurwerk voor kopen!

 9. Bolkestein

  Rob Jetten en Jesse Klaver janken liever een week lang in de Kamer over een kraaiengeluidje ergens vanaf een tribune. Maar dit soort terroristische dreigementen vinden ze dan kennelijk iets normaals, want ik heb van hen nog geen veroordeling vernomen.

  1. Zero

   Jetten & Klaver zijn één pot nat, ze hebben islam omarmd en leggen de islamisering geen strobreed in de weg.

 10. marco kruidenberg

  Als dit echt is, deugt het niet. Dierenwelzijn is echter wel degelijk nog steeds onderbelicht. Neem alleen al die talrijke stalbranden elk jaar. Daar wordt veel te weinig aan gedaan (Verplichting sprinklers, jaarlijkse veiligheidsinspectie op electrische installaties, ventilatie etc etc)

  1. Ron

   Even framen zoals links doet.

   Die stalbranden zijn aangestoken door links kan niet anders.

   Sarcasme modus uit.

 11. Klaas de Witt

  Net als Mr bean lekker kerstbriefjes naar jezelf sturen. Stakkers. Weg met 70% van de boeren!

  1. Zero

   Klaas de Witt?

  2. Fonz

   Nedernazi klaas

 12. Anke Moerbei

  Voor een boer moet je goed uitkijken. Ze rijden je zo de greppel in met hun tractoren.
  Voor kakelverse eieren moet je bij de Llidl zijn, die is goedkoper dan de boer langs de weg.

  1. Ron

   En de lidl legt ze zelf?

   Dom dom wicht

   1. Anke Moerbei

    Nee, daar hebt u gelijk in. Dat doet de boer bij het opstaan.

  2. Fonz

   Ankie (van Grunsven) houdt niet van hardwerkende mensen daar is het allergisch voor, vandaar haar haatdragende reaguursels

 13. Adriaanv

  Stop de linkse subsidies

 14. goedisfout

  Als iedereen nu eens begint met opzeggen postcodeloterij, scheelt dat een hoop subsidie aan extreem linkse doelen. Zoals altijd komt de kogel van links, daarom rook ze uit en droog hun financiën op.

 15. Kim de Roder

  GroenLinks-leider Jesse Klaver is geschrokken van een filmpje waarin hij als schietschijf voor boeren dient. Op het filmpje, dat op Oudejaarsdag werd gedeeld, is te zien hoe een man in een blauwe overall zijn carbidschietinstallatie richt op een grote foto van Klaver, verderop in het gras. Nadat hij heeft geschoten en het projectiel de foto heeft geraakt, klinkt er gelach van de mensen die erbij staan.
  De beelden zijn ruim 270.000 keer bekeken. Een bestuurslid van de boerenactiegroep Farmers Defence Force noemt het filmpje dat ze deelt op Twitter “geniaal”.
  “Het is door deze jongens vast bedoeld als grap”, laat Klaver weten aan de NOS. “Maar twee maanden geleden was er de grap van een doodskist met mijn naam erop. Een maand geleden de grap dat er stickers op auto’s en motoren werd geplakt met de tekst ‘ik rem niet voor Klaver’.”
  De fractievoorzitter van GroenLinks zegt dat het debat in vrijheid moet worden gevoerd, “zonder intimidatie of geflirt met geweld”

  1. Anke Moerbei

   Een duidelijk verhaal. *****

 16. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Als Klaver dergelijke uitspraken doet, moet hij niet gaan jammeren over de reacties. Hij roept dit over zichzelf af. Actie – reactie. Of zoals ze het in Frankrijk noemen Action directe. Was trouwens ook een linkse terreur groepering waar Klaver wel bewondering voor had. Als rechtse politici dergelijke uitspraken doet wordt de geschiedenis er weer bij gehaald door links. Links heeft heel veel moeite om vooruit te kijken en kijkt alleen maar naar het verleden. Rechtse politici worden dan vergeleken met dictators die een rol hebben gespeeld tijdens de tweede wereldoorlog. Geeft maar weer eens aan hoe triest, zielig en kinderachtig links is. Iedere beroepsgroep heeft het recht om te protesteren zo ook de boeren. De inkrimping van de veestapel vanwege stikstof is de zoveelste regel die de emmer doet overlopen. Feit is ook dat Klaver en z’n holmaatje Jetten totaal geen verstand heeft van het boerenbestaan. Ook type’s die dreigbrieven schrijven naar boeren of boerderijen bezetten zijn van hetzelfde laken een pak. Laten zich blind verleiden door uitspraken van de GL/D’66 Clan maar verwonderlijk is het ook niet. Hersens hebben ze niet die zijn gecremeerd door overmatig blowen. Boeren moeten hun erf nu afsluiten goedschiks of kwaadschiks om zich te beschermen tegen deze linkse zombies.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.