Fleur Agema: ‘Welk tekort wordt eerder ingelost? 10.000 plekken voor asielzoekers of 18.600 verpleeghuisplekken?’

Als het over de zorg gaat is Fleur Agema de beste politica van Nederland. Vanaf het moment dat ze lid werd van de Tweede Kamer heeft zich vastgebeten in dit dossier… en ze heeft nooit meer losgelaten. 

Agema heeft nu een video op Twitter gezet waarin ze de Kamer (en het kabinet) toespreekt over het tekort van bijna twintigduizend verpleeghuisplekken voor zeer zware patiënten in hun stervensfase. Het is te triest voor woorden, maar heel veel van deze mensen kunnen dus niet rekenen op een goed bed, in een goede kamer. Het is dieptriest.

Tegelijkertijd, zegt ze, maakt de regering zich er hard voor om 10.000 plekken extra te regelen “voor asielzoekers” in AZC’s. Dit, zegt ze, is duidelijk een voorbeeld van de verkeerde prioriteiten stellen.

“Er moet een concreet plan komen,” om het tekort van 18.600 bedden op te lossen, aldus Agema. “Er moet ook regie komen van de minister. Ophouden met vingerwijzen naar anderen. Er moet regie komen op hoeveel […] verpleeghuisplekken in welke regio georganiseerd en geregeld moeten worden.”

“Waar ik me hogelijk over verbaas,” ging Agema verder, “is wanneer ik stukken lees over dat er 10.000 plekken tekort zijn voor asielzoekers in AZC’s. Dan is er wel ineens snel actie. Dan zien we grote, luxueuze verbouwingen in Gilze voor 1.200 plekken, in Maastricht 650 plekken. Nee, als het gaat om nieuwkomers, als het gaat om gelukszoekers, als het gaat om mensen die hier helemaal niets te zoeken hebben dan worden er wél plekken gecreëerd. Maar als het gaat om hoogbejaarden, mensen die ernstig ziek zijn, die in hun stervensfase zijn, die verpleging nodig hebben, die zorg nodig hebben,” dan komt er helemaal niks.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus!

 

Nee, “dan zijn we in een inventarisatiefase en is er nog niet eens iets bekend over de gebouwenregistratie, het volume wat er nu is, of wat er daadwerkelijk in welke regio waar gerealiseerd moet worden. En ik heb de vraag gesteld: welk probleem wordt eerder opgelost? Het tekort van 10.000 plekken voor die AZC’ers of dit tekort van die 18.000 plekken van hoogbejaarde ouderen in een zeer zware, ernstige situatie. En ik weet het antwoord wel.”

Toen kwam de uitsmijter. “En daar schaam ik me diep voor,” aldus een duidelijk emotionele Agema. “Dat ik in een land leef waar onze ouderen het kind van de rekening zijn.”

En dat is dus precies waarom ik zoveel waardering heb voor Agema. Je ziet en hoort de passie. Er zijn niet veel politici die dat hebben, in Nederland. Misschien maar een handvol. Maar Agema is daar duidelijk één van, en dat maakt haar echt een enorme aanwinst voor de politiek. Laten we hopen dat ze nog heel lang kan doorgaan met haar missie om de zorg terug op niveau te brengen.

Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

97 reacties

 1. Dropje

  Fleur Klagema

  1. werikke

   Ik neem aan dat jij tot die groep parasieten behoort . Jij kan niet tippen aan deze vrouw . Eikel

   1. Blitzkrieg

    werikke : Het heet niet voor niks dropje.

    1. Dropje

     Nee hoor
     Ik ben zo blank als witte chocolade

     1. AS210854

      Dan moet het zeker drop lul zijn.

     2. Original NL

      Quote droplül……Nee hoor
      Ik ben zo blank als witte chocolade……
      En ook net zo intelligent!

     3. Fortiori

      AS210854, droplul, een gat in de markt. Dat niemand daar op gekomen is.

  2. Seneca

   @drop
   je bent laaghartig, onfatsoenlijk, een moreel is niet aanwezig en wil jij hier iets plempen? je zegt dat je blank bent dus ik hoop van harte dat jouw ouders die dit misbaksel, dat jij bent, op de wereld geschopt hebben heel snel kennis maken met het tekort aan deze plekken. jij bent zo’n smerige kl**tzak dat jij zelfs niet je ouders te hulp zal komen. Smerige schoft!

  3. hans-e-pans

   Je hebt zoete drop, zoute drop, honing drop en allerlei smaken ertussenin, maar van dit “Dropje” krijg ik een wrange smaak in de mond.

 2. Bockbeer

  Ik denk asielzoekers Fleur.

  1. Stanly2000

   Ik weet het we zeker, Bockbeer.

 3. Piet51

  De oplossing ligt voor de hand. Zorg gewoon, dat bij de beslissing over de status van asielzoekers ook de mogelijkheid om in de zorg te werken wordt meegenomen als criterium. Daar wordt al serieus over nagedacht en sommige landen hebben al stappen gezet. Win-win heet dat.

  1. Kretoloog

   Toe maar Piet, dat is een behoorlijk rechtse opvatting die jij daar opschrijft. Zo zie je maar weer, het verstand komt met de jaren. Je bent tenslotte van ‘51 dus het werd tijd 🙂

   1. Piet51

    @Kretoloog
    Dank voor het compliment, ik word er verlegen van. Maar ik heb mij nooit in het algemeen tegen rechts uitgedrukt. Ik ben ook niet onvoorwaardelijk links. Ik blijf nadenken, probeer dat tenminste.

    Verder moet ik je waarschijnlijk teleurstellen. Ik bedoel met dit idee niet dat alleen asielzoekers die aan die criteria voldoen moeten worden toegelaten. Ik stel me voor dat de regels blijven gelden zoals het parlement die heeft vastgesteld of nog gaat vaststellen. Maar dat daarnaast ook wordt gekeken naar mensen die bijvoorbeeld in de zorg of de bouw iets kunnen betekenen, ook als ze eigenlijk geen recht op toelating hebben. Dat is al iets minder rechts, toch?

    Ik ben overigens niet van ’51, maar jaren later. Op sommige sites wordt er gewoon een nummer aan je naam toegevoegd, als er al eerdere aanmeldingen met dezelfde naam zijn. Ik moet wel steeds oppassen, want even niet opgelet en ik word beschuldigd van uitkeringstrekker (lees AOW), pensionering, onrendabele of ander fraais.

   2. Fonz

    pietje praat mooi weer en blijft netjes in het midden, pietje is voorstander van nog opener grenzen..dus die l*lt wat om de brei heen

  2. werikke

   U bent zeer naief blijkt wel. De meeste asielzoekers hebben geen enkele opleiding laat staan zin om te werken en ons Nederlanders te verzorgen.

   1. CLoVis

    @werikke
    Het is eerder andersom;

    de meeste asielzoekers hebben geen zin om te werken,
    laat staan dat ze een opleiding hebben.

   2. Piet51

    @werikke
    Het is juist andersom, maar niet zoals CLoVis bedoelt. Ik coach asielzoekers. Er zijn ook hoogopgeleide mensen onder, zelfs ir’s, dr’s, professoren. Zeer laag opgeleide mensen hebben meestal niet de mogelijkheden (geld, contacten,initiatief) om te vluchten. Die hoog opgeleide mensen sturen we nu vaak gewoon terug of laten we verdwijnen in de illegaliteit. Daar kunnen wij en de asielzoeker meer aan hebben.

    1. Isengrijn

     Piet51, de goedzak…

     Piet, ik geloof er geen bal van wat je net schreef.

     1. Piet51

      @Isengrijn
      Wat geloof je niet? Dat ik asielzoekers coach? Echt hoor. Dat zijn jonge studenten die geholpen moeten worden met het maken van keuzen, zodat ze de meeste kans maken het hier te redden of, als ze onverhoopt terug moeten, het in hun geboorteland te redden.
      Mijn opmerking over die hoogopgeleide asielzoekers kun je overal lezen en in AZC’s met eigen ogen zien. Of ga eens naar een Open Dag in september.

     2. nu ik

      yep , hele volksstammen hoog opgeleide gelukszoekers in de bijstand en malle pietje prikt een vorkje mee in asiel industrie. Verklaart heel veel van zijn voorkeuren en onzin reacties alhier

     3. Piet51

      @nu ik
      Mijn coachwerk voor asielzoekers doe ik pro deo. Maar het levert toch heel veel op, aan plezierige contacten, mensenkennis, informatie over andere culturen en politieke systemen, kennis over andere religies. Dat is moeilijk in geld uit te drukken.

    2. nu ik

     95% van alle – rutte zei ooit hoog opgeleide mensen – gelukzoekers zit nog steeds in de bijstand

     stem sociaal , stem PVV

     1. Piet51

      @nu ik
      Helaas klopt dat en daarmee laten we kansen voor ons land liggen. En dat is alleen maar, omdat we met z’n alleen te beroerd zijn om zulke mensen te helpen en er tegelijkertijd ook onszelf en groot plezier mee te doen.
      Aan het buiten de huidige criteria toelaten van zeer bruikbare mensen zijn we nog lang niet toe. Maar politici als Agema klagen zich wel de longen uit hun lijf, dat er te weinig mensen voor de zorg kiezen. De oplossing ligt voor een deel gewoon voor het grijpen. We hoeven het alleen maar op te rapen.

     2. nu ik

      we hebben die leegvreters niet nodig. We hebben genoeg kunstenaars , vrij metsel figuren en andere bijstand trekkers in ons midden die dringend een baan nodig hebben als hun uitkering stil gezet word.

      stem sociaal , stem PVV

     3. Blitzkrieg

      Piet51 : Is het je wel eens opgevallen dat alles ons wordt verkocht als kans? De EU, massa-immigratie het klimaatbeleid… Vele honderden miljarden, nee zelfs biljoenen niks is te gek.

      Quote : “We hoeven het alleen maar op te rapen.”

      Je bent volledig gestoord als je dit werkelijk geloofd.

    3. Blitzkrieg

     Piet51 :
     Quote : “…of laten we verdwijnen in de illegaliteit”
     Je bent niet goed bij je hoofd en dan druk ik me nog heel voorzichtig uit.

     1. Seneca

      @piet51 reactie: 22
      het topic gaat over het gebrek aan bedden voor de ouderenzorg. ook werd gewezen op de inzet van dit kabinet om extra plaatsen te scheppen voor het tuig dat hier uit de ruif wil vreten. qua inzet om plaatsen te scheppen voor hulpbehoevende ouderen, valt het op dat het enthousiasme hiervoor aanmerkelijk minder is. jij wilt je broodbeleg promoten en probeert hier te overtuigen dat wij al die dr’s, ir’s en noem maar op, verwelkomen. ik heb het eerder geschreven, je praat over je persoonlijk gewin.

    4. Seneca

     @piet51
     wiens brood men eet, diens woord men spreekt. nu begrijp ik je ‘genuanceerd’ commentaar. kortom: gewoon geklets in de ruimte.

     1. Piet51

      @Seneca
      Mijn coachwerk voor asielzoekers doe ik pro deo. Maar het levert toch heel veel op, aan plezierige contacten, mensenkennis, informatie over andere culturen en politieke systemen, kennis over andere religies. Dat is moeilijk in geld uit te drukken.

  3. Ben Venuti

   Je zal maar in het ziekenhuis liggen en zo’n stuk Syrisch ongedierte die je taal niet kent aan je bed krijgen, en waarschijnlijk nog moslim ook, nee dank je.

   1. Op Koers

    Maakt niets uit, velen kennen hun eigen taal niet eens. ‘.Ken het zijn dat ik u kan?’

    1. Hard

     Op Koers? Samen met Johnsen?

   2. Piet51

    Die taal is een eis, maar ook eenvoudig op te lossen. We halen ten slotte ook verplegend personeel uit Spanje.
    Of er verschil is tussen een moslim-verpleegkundige of een christelijke of niet-religieuze weet ik eigenlijk niet, want het houdt me niet bezig. Ik heb het in ieder geval nooit gemerkt. Maar als jij ooit in een ziekenhuis komt te liggen, is de kans groot dat er een moslim of moslima aan je bed verschijnt. Ik vraag me af, hoeveel mensen dat zouden weigeren.

    1. Ben Venuti

     ‘Ik vraag me af, hoeveel mensen dat zouden weigeren.’

     Daar zou jij wel eens vreemd van op je neus kunnen kijken hoeveel mensen dat ongedierte niet aan hun lijf willen hebben in een ziekenhuis.

  4. Bockbeer

   De oplossing ligt voor de hand. Zorg gewoon, dat bij de beslissing over de status van asielzoekers ook de mogelijkheid om in de zorg te werken wordt meegenomen als criterium.

   Dan is mijn oma straks haar horloge en zilveren lepeltjes kwijt.

  5. Bullshit15

   Moeten ze eerst Nederlands leren in dat doen ze niet zijn ze te lui voor
   Het is allijd het zelfde met die linkse ratten als ze maar kunnen trappen tegen PVV of fvd maar het is pure waarheid wat ze zegt buitenlanders eerst stelletje linkse ratten doe je ogen open in kijk gvd wat er in ons land gebeurd
   STEM FVD OF PVV in uit de eu

   1. Isengrijn

    Hèhè 🙂
    Ik denk dat een Syrische arts, chirurg, maar ook een gemiddelde Syrische automonteur en keutelboer, sneller en beter het Nederlands onder de knie hebben dan jij.

    1. Bullshit15

     Uilskuiken

    2. CLoVis

     @chaggerijn

     “Een Syrische arts, chirurg… sneller en beter het Nederlands onder de knie HEEFT dan jij.”

     Niets te danken, graag gedaan.

     1. Piet51

      @CLoVis
      “Een Syrische arts, chirurg, maar ook een gemiddelde Syrische automonteur en keutelboer, sneller en beter het Nederlands onder de knie HEEFT dan jij.”: FOUT!

      Het zijn in de oorspronkelijke zin van Isengrijn drie beroepen, meervoud dus, daarom HEBBEN: “Ik denk dat een Syrische arts, chirurg, maar ook een gemiddelde Syrische automonteur en keuterboer, sneller en beter het Nederlands onder de knie HEBBEN dan jij.”

      Niets te danken, graag gedaan. Geintje, mag toch hè? 😉

     2. Hard

      Taalnazi’s mogen wat mij betreft altijd oprotten, maar dan ook zonder uitzondering!

     3. Rammstein

      Dat is onjuist Piet51: in alle drie de gevallen wordt een enkelvoudig begrip/beroep opgevoerd. Dat betekent dat het daarmee verbonden werkwoord ook enkelvoudig moet zijn. HEEFT dus.

     4. Hard

      @Rammstein: Jij hebt gelijk!

     5. nu ik

      taal nazi’s zijn de meest extreme van narcistische personen

     6. Piet51

      @Rammstein
      Ik denk, dat ik begrijp wat je bedoelt, echt heel boeiend. Maar wat moet je dan met de zin: “Ik, jij en mijn buurman is een toffe peer”. Of is het: “Ik, jij en mijn buurman zijn toffe peren”? Of moeten op de één of andere manier drie werkwoordsvormen, ik BEN, jij BENT, mijn buurman IS, gehonoreerd worden.
      Ik neig tot de variant met meervoud, de eerste variant vind ik wat raar klinken, want IS kan alleen gekoppeld zijn aan mijn buurman.

      Ik weet, dat je Dagblad Trouw niet zult waarderen en dan moet je dat ook beslist niet gaan lezen. Maar Trouw heeft elke dag op de achterkant een taalrubriek waarin vragen als deze worden behandeld. Ik ben benieuwd wat ze daar zouden kiezen.

     7. CLoVis

      @Piet51
      Aangezien jij jouw taalvaardigheid uit de Trouw hebt zal ik e.e.a. even uitleggen:

      Er is hier sprake van een nevenschikkend zinsverband met twee hoofdzinnen en één bijzin.
      De hoofdzinnen zijn:
      – Ik denk dat een Syrische arts
      – sneller en beter het Nederlands onder de knie hebben dan jij.
      Als je deze twee zinnen samenvoegt zie je meteen waarom het ‘heeft’ moet zijn en niet ‘hebben’.

      De bijzin “chirurg, maar ook een gemiddelde Syrische automonteur en keutelboer” is het onderscheidende antecedent waarnaar in de eerste hoofdzin wordt verwezen.
      Overigens is het nog altijd ‘keuterboer’ en géén ‘keutelboer’.

     8. CLoVis

      P.S.: Niets te danken, graag gedaan.

     9. Piet51

      @CLoVis
      “Keuterboer” had ik ook al verbeterd. Grappig, zulke verschrijvingen, en waarschijnlijk al een leven lang en eigenlijk ook nog te begrijpen ook.

      Wat betreft die volzin kan ik me wel de invloed van die nevenschikking voorstellen, het woordje “maar” dus. Het wordt helemaal duidelijk als je de bijzin beginnend met “maar” naar achteren verplaatst. Weer wat geleerd, mijn dag kan niet meer stuk, dank.

    3. nu ik

     vreemd dat de genoemde gelukszoekers na jaren hier aanwezig nog geen zin Nederlands kunnen uitspreken

     ergens gaat de bewering van isengrijn helemaal mank

     1. Piet51

      @nu ik
      Voor een deel van de asielzoekers geldt je opmerking zeker. Maar de jonge mensen die ik begeleid, spreken voor het allergrootste deel beter Nederlands dan menig geboren Nederlander. Die zouden elk beroep kunnen leren, maar ……………. ze mogen niet en dat is zonde.

     2. nu ik

      1 advies voor je clienten pietje , go back home , ofwel wegwezen ! En jij ? zoek maar een baantje in de zorg. Als alle mafklappers werkzaam in de gelukszoekers industrie een normale baan zouden accepteren zijn alle personeels vraagstukken opgelost

  6. Stanly2000

   Piet, al zouden ze allemaal in de zorg gaan werken, hetgeen ik betwijfel, komen er nog geen plaatsen bij.

  7. nu ik

   de oplossing is nog veel simpeler malle pietje , zorg dat de stroom leegvreters niet meer binnenkomt

   stem sociaal , stem PVV

  8. Seneca

   @pi

 4. claus

  Het Nederlandse kiesvee is hoofdverantwoordelijk, niemand heeft met het mes op de keel op de moslim minnende linkse partijen gestemd!
  Iedereen kan immers gewoon op de PVV of het FvD stemmen, dan is alle leed snel over!

 5. marco kruidenberg

  Super vrouw!

  1. AS210854

   Zeker weten Marco. ++++++++++

  2. AS210854

   Marco, daar kunnen ” de dames ” van d66 en groenlinks nog HÉÉL wat van leren.

 6. Cycle25

  Uiteraard asielzoekers, alles boven de 67 is de vijand van de Nederlandse staat.

 7. Caesar Lion Cachet

  LS…
  Het gaat goed met de agenda van Illuminatie:

  Leraren te kort
  Verplegenden te kort.
  Politie te kort
  Huizen te kort
  Medicijnen te kort
  Jeugdzorg te kort
  Waterkwaliteit te kort
  Artsen te kort
  Vaklieden te kort

  Ordo ab Chao met de groeten van Rutte en Kliek !

  1. Fortiori

   et de agenda van Illuminatie:

   Leraren te kort weinig animo voor het vak
   Verplegenden te kort. Te veel verloop
   Politie te kort Agenten worden getreiterd en gepest door publiek
   Huizen te kort Te weinig bouwvakkers. Asiel zoekers mogen niet werken.
   Medicijnen te kort Kartelvorming door fabrikanten
   Jeugdzorg te kort te veel probleem gevallen
   Waterkwaliteit te kort Burgers en industrie die onverantwoord afvalstoffen lozen
   Artsen te kort Opleiding duurt lang, meer studenten toelaten tot universiteit
   Vaklieden te kort werven onder oost blokkers, balkan, asielzoekers

   1. ikweetwatikwil

    Leraren tekort. Dat krijg met “laat maar komen”
    Verpleegkundigen te kort, alle niet betalende zieken slurpen het geld op wat een verpleegkundige toekomt.
    Politie te kort, Te veel geteisem wat hier instroomt.
    Huizen te kort , worden verhuurd aan asielzoekers
    Medicijnen te kort, heb ik geen ervaring mee
    Jeugdzorg te kort, te veel geld naar asiel zaken.
    Waterkwaliteit te kort, heb ik geen ervaring mee.
    Artsen te kort, een goede opleiding kost tijd en vol is vol.
    Vaklieden te kort,waar zijn die te vinden onder asielzoekers.

    Geld wat voor bovenstaande gebruikt kan worden , gaat naar gelukzoekers die daar NOOIT een cent aan bij gedragen hebben. Daar heeft de Nederlander voor gewerkt en de buitenlanders gaan potverteren.

 8. Roughwood

  De regering moet zich kapot schamen voor het feit dat zo wordt omgegaan met de mensen die NL na de Tweede Wereldoorlog mede hebben opgebouwd tot wat het nu is. Dit is een onvervalst staaltje respectloosheid en arrogantie van de macht. Het geeft aan hoe diep de Haagse regenten inmiddels zijn gezonken. Alle reden om excuses aan te bieden voor de vernederende en onbarmhartige behandeling van deze mensen!

  1. Original NL

   Quote…De regering moet zich kapot schamen ……..
   Nee..de Kiezer moet zich kapot schamen..maar ja met 12 miljoen EU kokjes ( spreek uit: Dombo’s) is die kans vrij klein.

 9. Jack Flash

  Dit kabinet kiest voor de asielzoekers Fleur.
  Stem PVV/FVD

 10. JFU

  Het antwoord is duidelijk….Hulde voor deze vrouw die haar mening durft te zeggen.
  Haar politieke carriere zet ze wel op het spel nu. In de baantjes carousel zal zij nooit voor komen, dat is alleen voorbehouden aan de mee praters en Eurofielen van extreem links.

 11. Michael M

  Welke idioten en hoeveel van deze idioten welke hier in dit kleine landje totaal niet bezig zijn en bekommeren met de mensen in nood hier, maar met eindeloos de hele wereld hier naartoe te halen en met de zieke geest een eeuwigheid alles maar eindeloos gratis aan te bieden, van huizen, uitkeringen tot gratis zorg en kado’s aan toe. Met deze kronkels is er echt iets mis. Het systeem moet op de schop en ontslaan die lui!

 12. ikweetwatikwil

  Fleur je bent een kei.

  Persoonlijk heb ik liever geen asielzoeker bij mijn bed. Een vergissing is gauw gemaakt.

  Piet 51 je verhaal van 24 min terug klopt niet.

  1. Fortiori

   U zou eens aan Fleur moeten vragen of zij het hiermee eens is. Het gaat toch om ervaring en kwaliteit.

   1. ikweetwatikwil

    Fortiori Het gaat toch om ervaring en kwaliteit. Inderdaad. Daarom geen asielzoeker bij mijn bed

    1. Fortiori

     Dan zult u moeten wachten op een invalhulp die voldoende gekwalificeerd is. Die misschien wel uit een feestje gehaald moet worden. Ziekenhuizen zitten namelijk niet zo ruim in hun personeel dat ze een kast kunnen opentrekken. 8

     1. nu ik

      ziekenhuizen leveren geen thuiszorg mafklapper

 13. P. Breetveld

  precies in een paar bondige zinnen het probleem blootgelegd.
  Geen lange verhalen bij ja knikkende talkshows over de ondragelijke zieligheid waarmee elke gelukszoeker, jihad-eikel en zijn lijpe wijven besmeurd zijn en dus direkt prio 1 onze onverdeelde aandacht en GELD nodig hebben.. en dat niet 1 keer maar bekant elke dag dat gejank over dat of klimaat.

 14. nu ik

  Mevrouw Agema legt zoals altijd de vinger op de zere plek. We weten allemaal dat de gelukszoekers alle voorrang mogelijk genieten.

  stem sociaal , stem PVV

 15. Duckday

  Als er MEER van zulke mensen als Fleur Agema in de kamer zou zitten die opkomen voor de belangen van haar kiezers en de waarheid weer geven MOGEN we onze handen dicht knijpen en trots zijn op Fleur Agema.

  Stem PVV of FVD daarna snel uit het monsterverbond De EU En EURO dat belust is op macht hoogmoed en waanzin

 16. Vit

  Mijn zus en kennissen van ons wonen in een verpleeghuis, als we daar op bezoek zijn geweest voel ik me behoorlijk depri al doet het ‘Nederlandse’ verplegend personeel zijn uiterste best. Ik mag hopen dat ik voor die tijd uitgestapt ben en zoniet dan zorg ik er zelf wel voor als ik daar nog toe in staat ben, geen allah gebroed aan mijn bed.

  1. Grote Trek

   Dat had al lang geregeld moeten zijn. Maar dank zij de partijen die zich verzetten tegen euthanasie zult u het zonder professionele hulp moeten stellen in de meeste gevallen.

   1. Vit

    Een drankje gemaakt van Kalium Chloraat smaakt van geen kanten maar is zeer effectief.

 17. Tuinpaden

  Lijkt mij een goede zet om te zorgen dat die 18600 verpleeghuisplekken er nooit komen.
  Op deze manier komen die 10000 vluchtelingen plaatsen eerder vrij.

 18. Timber

  De AZC winnen!

  1. ikweetwatikwil

   Tuinpaden en Timber Jullie reacties kun je bij grofvuil zetten

 19. Sergeant Monty

  “de regering zich er hard voor om 10.000 plekken extra te regelen “voor asielzoekers” in AZC’s. Dit, zegt ze, is duidelijk een voorbeeld van de verkeerde prioriteiten stellen.”

  Een heel goed punt van Agema maar dat ga je niet redden door moskeeën te sluiten en de koran te verbieden.

  Misschien kan Agema zich beter bij een andere partij ontwikkeld en zaken gedaan krijgen dan onder Wilders.

  1. Fonz

   Andere partij zegt monty, nou vertel wie zou het met Agema eens zijn? welke andere partij?

   1. Sergeant Monty

    “welke andere partij?”

    In ieder geval niet bij Wilders. Die besteed maar één regeltje aan zorg in zijn verkiezingsprogramma.

    Sneu voor de goede bedoelingen van Agema.

    Wilders heeft heel duidelijk andere prioriteiten.

    1. Blitzkrieg

     Grammofoon Monty : Het verkiezingsprogramma van de VVD is zeker ook maar één regel?!

     Verkiezingsprogramma VVD : Alles naar de klote

 20. Heras

  Goed gesproken Fleur.
  Dit kabinet neemt keer op keer de verkeerde beslissingen.
  Wij Nederlanders mogen gewoon rotten….oftewel ons leven beschouwen als een “voltooid leven” zei de griezel Pechtold.
  We hebben een nieuw kabinet nodig een nieuwe premier. Iemand die van ons houdt en van Nederland. Iemand die onze waarden vertegenwoordigd in Brussel.

 21. Heras

  Nou Monty, er zijn teveel moskeeën in ons land. Dit geloof is niet van ons. Breek enkele moskeeën af en gebruik de vrijgekomen ruimte om er een verzorgingsflat op te bouwen.
  Op elke afdeling enkele verpleegsters, een keukentje en een spelletjesruimte.

  1. Sergeant Monty

   “Breek enkele moskeeën af en gebruik de vrijgekomen ruimte om er een verzorgingsflat op te bouwen”

   Zou een goed plan kunnen zijn.
   Maar Wilders laat dit soort plannen liever door zijn adepten roepen dan dat hij daadwerkelijk zelf dit soort plannen opperd en uitwerkt.

   Zijn verkiezingsprogramma is in ieder geval heel duidelijk over de zorg,
   één regeltje.

   1. Ron

    EU kokje werk aan de winkel in bovenstaande tekst.

    De verloedering van de Nederlandse taal zit zelfs in de gelederen van onze krijgsmacht.

    1. Sergeant Monty

     @Ron
     Gelukkig heb je inhoudelijk geen op en aanmerkingen.

     1. Ron

      Nee op zoveel onzin kan je niet reageren.
      Compleet mataklap

     2. Sergeant Monty

      “zoveel onzin”

      Ik stel alleen maar dat Wilders veel meer prioriteiten legt bij het de-islamiseren van ons land dan bij de zorg.

      Voor het de-islamiseren geeft hij duidelijk aan hoe.

      Voor de zorg een enkel regeltje.

      Om dit nu ‘zoveel onzin’ te noemen.

     3. Ron

      Wat ik dus zeg, onzin.

      Wilders heeft een speerpunt met andere zaken erbij die hij niet hoeft te beschrijven omdat als zijn speerpunt werkelijkheid wordt de andere zaken vanzelf vlot getrokken worden.

      Maar ik geloof dat elke partij in Nederland zaken laat liggen omdat ze andere zaken belangrijker vinden.
      Andere partijen roepen wel en beloven als ze verkozen zijn dat er zaken geregeld worden. Maar komen de beloftes niet na, Wilders belooft dan iig niets dat is helder.

     4. Ron

      Kijk dit eens ht.ps://www.zusterjansen.nl/leefwijzer/pvv-standpunten-zorg/

      Die leggen in jip en janneke taal uit dat jij dus slecht geïnformeerd reageert hier en enkel om je afkeer van Wilders te promoten.
      Vergelijk het eens met andere partijen die dienen niet zoveel moties in maar houden het bij beloften in hun verkiezingsprogramma.

 22. DidiMadloba

  Verpleeghuisplekken kan Fleur Agema op haar buikje schrijven want de grenzen moeten van haar baas dicht, dat kost miljarden en dat halen we weg bij volksgezondheid want daar zit een CDA minister.

 23. shidaian

  Fleur is een Kanjer

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.