Gaan de Democraten nu een nieuwe heksenjacht beginnen? ‘Trump stuurt verjaardagskaart naar Kim Jong-un’

Trump was zo coulant om zijn ‘vriend’ in Noord-Korea een persoonlijke brief te sturen voor zijn verjaardag. Voor de complotdenkers van de Democraten is dit natuurlijk weer voer om een Rusland-hoax 2.0 te starten. In de persoonlijke brief wenst Trump Kim Jong-Un de beste wensen. Een poging tot het starten van nieuwe onderhandelingen of speelt er wat anders? 

Trump zal waarschijnlijk niet direct worden uitgenodigd op het kinderfeestje van de Noord-Koreaanse dictator, toch is het bijzonder dat Trump ook in 2020 stug doorgaat om de Koreaanse impasse te doorbreken – op zijn minst een poging te wagen tot.

Een hoge functionaris van Noord-Korea kwam vandaag met de opmerkelijke boodschap dat zij een persoonlijk brief hadden ontvangen van The Don. De functionaris deelde het volgende mee:

„De verhoudingen tussen Kim en Trump zijn goed, maar zijn geen reden om de dialoog te hervatten. De Amerikanen hebben ons bedrogen”, zegt hij. Volgens hem wil Kim pas weer praten als de Verenigde Staten zich volledig scharen achter de eisen die Noord-Korea op tafel heeft gelegd. „Maar we weten heel goed dat de VS dat niet van plan zijn, dus trekken we ons eigen plan.”

Zoals gebruikelijk harde taal van de communisten, maar we weten allemaal dat er niet heel veel te onderhandelen valt voor ze. Ook Trump zal niet snel een compromis opzoeken en zal zijn eigen eisen hoe dan ook bewerkstelligen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Ritter

  Als Trump met Putin wil praten word hij door de Democraten ( en hun vriendjes in de media!!) beschuldigt het “schoothondje van Putin” te zijn.

  Als Trump met NK wil praten word hij door de Democraten ( en hun vriendjes in de media!!) beschuldigt het “schoothondje van Kim” te zijn.

  Als Trump troepen wil terugtrekken uit Afghanistan en Syrië word hij door de Democraten ( en hun vriendjes in de media!!) beschuldigt een slappeling te zijn.

  Als Trump , als reactie op het doden van Amerikanen en een aanval op de ambassade, krachtig antwoord met het uitschakelen van de terror generaal word hij door de Democraten ( en hun vriendjes in de media!!) ervan beschuldigt een ” oorlogshitser” te zijn.

  Begrijpt u de Democraten ( en hun vriendjes in de media!!) nog?

  Kortom, wat Trump ook doet het zal volgens de Democraten ( en hun vriendjes in de media!!) nooit goed zijn.

  1. Sergeant Monty

   “Kortom, wat Trump ook doet”

   Als hij bijvoorbeeld zijn belasting aangiften zou vrijgeven zoals hij had beloofd, zouden ze dit zeker waarden.

  2. Piet51

   @Ritter
   Aanbevolen: lees eens het hoofdartikel in Trouw van vandaag, waarin wordt uiteengezet wie de winnaar en verliezer is in het Amerika/Iran-conflict en wat de onbezonnen acties van Trump tot nu hebben uitgehaald. Niet om je te overtuigen, maar vooral om enkele onvermoede effecten ervan te belichten.

   1. Ritter

    Piet51

    Aanbevolen het artikel in Elsevier

    Trumps logica begint te werken in Iran-crisis

    Uit het artikel:

    “Terwijl de bommenwerpers naar Iran vlogen, vroeg president Trump aan zijn generaals hoeveel Iraniërs bij het bombardement zouden omkomen.

    Het zou het leven van minimaal 150 Iraniërs kosten. Dat vond Trump disproportioneel en niet in verhouding tot het aangerichte kwaad. Hij riep ze terug en vroeg zijn staf om voor 275 miljoen dollar (de prijs van de neergehaalde Amerikaanse drone) schade toe te brengen aan de Iraanse overheid.

    Daarna trok hij een rode lijn: het leven van Amerikanen.

    Trumps logica bracht ayatollah Khamenei in de war

    Deze logica bracht de Iraanse leider Ali Khamenei in de war. Hij dacht dat Trump slechts een twitteroorlog kon voeren. Een paar maanden later liet de Amerikaanse president de kalief van de IS, Abu Bakr Al-Baghdadi, doden.

    Khamenei plaatste dit in de traditie van eerdere Amerikaanse presidenten, totdat Trump in de eerste week van januari 2020 plotseling de tweede man van het Iraanse regime liet ombrengen. De verwarring in het huis van Khamenei was groot. Trump doodt mijn tweede man en de leider van mijn proxymacht in Irak wegens één dode Amerikaan, dacht Khamenei. Angst en verwarring maakte zich van hem meester.”

    1. Rammstein

     Ritter: verstandige rechtse analyse.

     1. Piet51

      @Rammstein
      Voor alle duidelijkheid, ik citeerde Trouw, Ritter ook en uit hetzelfde artikel.

     2. Piet51

      @Rammstein
      Sorry, ik haal twee artikelen door elkaar. Ritter citeerde niet uit het door mij aanbevolen artikel. Het blijft wel aanbevolen, natuurlijk.

   2. Rammstein

    Linkse lulkoek.

    1. Piet51

     @Rammstein
     Je oordeel is natuurlijk onbeschrijflijk interessant om te vernemen. Maar het zou een nog betere bijdrage hier zijn aan de discussie als je je oordeel “linkse lulkoek” ook van wat argumenten zou voorzien.

     1. Rammstein

      Nee Piet, ik kom niet met argumenten op ‘linkse lulkoek’. Argumenteren doe ik hier al jaren en het helpt niet: links is zo vol van zijn eigen gelijk, deugen en fatsoen, dat geen enkel feit of argument helpt. Zeker niet bij zo’n pedante betweter als jij.

      En dat artikel in het parochieblaadje Trouw is volgende week al weer achterhaald. Wedden? Hun analyses hebben een houdbaarheid van 24 uur. Het enige wat telt is of het in het deugschema past.

      Je zult het dus moeten doen met ‘linkse lulkoek’.

     2. Piet51

      @Rammstein
      O.k., dan weten we wat we aan elkaar hebben. Het zal je overigens niet verbazen, dat ik ook weinig flexibiliteit in standpunten beleef bij rechtse schrijvers, tenminste hier op DDS. Privé heb ik die flexibeler gesprekspartners gelukkig wel om me heen en dat is vaak heel verfrissend. Flexibel is dan niet het laten vallen van de eigen visie en overnemen van de mijne, maar het willen luisteren en willen begrijpen van andere meningen.

      Argumenteren zou niet alleen gericht moeten zijn op het overtuigen van de anderen. Argumenteren vind ik vooral nuttig om je eigen standpunten aan te scherpen, zo nodig wat aan te passen, om zo een beter zicht te hebben op de kwaliteit van die meningen. Dat is precies de reden, dat ik hier heel actief meedoe. En dat brengt me veel, kan ik je zeggen. Want het lukt me nooit om anderen te overtuigen. Door reacties uit te lokken leer ik wel heel veel over de standpunten van anderen en de manier waarop die ontstaan en blijven.

   3. Ron

    Piet trouw noemen als bron is niet echt een zet wat je stemmen gaat opleveren.

    Ik héb tegen Rosa dat tijdje geleden ook gezegd deze roddelbladen lagen bij de verslaggeving van eind jaren 90 van Irak Iran ook op veel punten ver van de werkelijkheid.
    Ga eens in gesprek met de uitvoerende mensen die daar gestationeerd waren en geen hoge pief zoals jij vorige week noemde die politiek gekleurd moet antwoorden.

    Er wordt nu ook weer gezocht naar munitie om Trump te schaden en dat gaat boven objectief en waarheidsgetrouw verslaggeven.

    Ik héb al eerder gezegd ieder president heeft zijn goed daden en slechte, maar wat haalt de pers naar voren is de vraag?
    Trump doet per dag 100 beslissingen maar steeds 1 wordt belicht.

    1. Rosasolis

     @ Ron. Het interesseert me helemaal niet wat u over Trouw denkt.
     En ook interesseert me niet wat u “heeft aan mij ‘dat tijdje geleden ook had gezegd”. Zoals u recht heeft op uw mening, heeft anderen dat ook. Velen zijn niet geinteresseerd in wat u eerder had gezegd, en blijkbaar nu ook niet.

    2. Piet51

     @Ron
     Ik ben niet op stemmen uit en zeker niet hier: kansloos. Ik noem alleen Trouw nu en dan, omdat het een betrouwbare nieuwsbron is. Het enige wat je op Trouw kunt aanmerken, is de politieke richting die ze iets meer nadruk geven dan de tegenovergestelde. Maar hun nieuws is goed, actueel, accuraat en altijd zonder leugens. Zoals gelukkig trouwens veel van de Nederlandse kranten. Wij hebben in Nederland gelukkig een goede en vrije pers, waar vrijwel iedereen kan vinden wat hij zoekt.

   4. Ron

    Overigens er wordt nu gedaan dat Trump alleen e knop om kan zetten, dat is wel bekend dat dat niet kan.

   5. Rosasolis

    @Piet. Ik heb vandaag alles in Trouw gelezen. Trump is een zeer onstabiel narcist,
    die denkt dat hij de leider van de wereld is. Hij is de reden voor al de huidige ellende in Iran en Iraq. Volgende week begint het afzetting’s proces in de Senaat.
    Dit gaat niet over de problemen met Iran, maar over de maanden eerder gebeurde oneerlijke chantage tegen Oekraine. Waarvan er duidelijk bewijzen zijn tegen de
    corrupte handeling van Trump.

    1. Ron

     Het was te verwachten nadat ik jouw naam noem dat jij reageert.
     Meteen bevestig jij wat ik schrijf dat het alleen draait om framen van Trump. Ellende Irak iran is al van voor Trump, maar daar zijn jullie blind voor.

     1. Rosasolis

      @Ron. Trump heeft op z’n eentje al deze huidige ellende voor Iraq en Iran veroorzaakt. Gelukkig heeft de hele Congres van Amerika. (inclusief Republicans) eergisteren unaniem besloten dat Triump mag vanaf nu, geen besluiten meer op z’n eentje mag uitvoeren: niet binnenlands en niet buitenlands… Alle besluiten en wetten wordt nu door de regering geregeld. Kortom: Hij staat onder curatele onder het hele Congres (tweede kamer), die hem heeft officiel afgewezen als president. Volgende week begint het afzegging proces tegen Trump in de Senate (eerste kamer). Beste Ron. het moet nu ook voor jou duidelijk zijn dat het niet gaan om “het framen van Trump door de democraten”. Ook zijn de meeste Republicanen tegen deze corrupte, onstabiele leider.
      Een tip van mij: wordt abonnee van een krant van jou keuze. Als de bezorger komt de krant s’morgens brengen, dan kan je hem/haar vragen als er een extra andere krant over is, dat jij dat mogen gratis krijgen…Dan zal je zien dat het hoofd artikel in alle kranten bijna hetzelfde is. Hopelijk, nog jouw vriendin, Rosasolis.

     2. Rammstein

      Rosa is zo ontzettend fake – daar tuint toch geen hond meer in?

      En in het onwaarschijnlijke geval dat ze echt is, is het onbegrijpelijk dat ze nog niet met een bevel tot dwangverpleging is opgenomen.

      Lieve Rosa, ga naar de plek waar je thuishoort: de gossiprubriek in Libelle.

     3. Ron

      Beste Rosa.

      Zou je willen inzien dat Trump president is sinds 2017 zo uit mijn hoofd. In ieder geval nog geen 4 jaar.
      Wist je dat er al sinds decennia oorlog is in Iran en Irak? Ooit gehoord van Iraanse gijzelingscrisis?
      Beide landen hebben inmenging van Amerika sinds decennia.
      Dat Trump fouten maakt staat buiten kijf, maar hij is nu rotzooi en nalatigheid van voornamelijk Obama aan het opknappen. De ellende in Iran is te wijten aan eigen handelen van de leiders daar, dat Trump hardhandig antwoord op de aanval van de eerdere aanslag op de ambassade is geen losgeslagen onstabiele leider maar een leider die niet over zich heen laat lopen. Stel dat hij niets doet is het dan wel goed dat die iranezen de ambassade aanvallen?
      Dat de Iranezen onderling elkaar de kiet uitvechten en ga maar door.

      Maar om op je voorstel van abonnement te worden bij een krant te reageren, wil ik je voorstellen ipv het overschrijven van de artikelen in die kranten om eens af te reizen naar Irak Iran en Afghanistan en daar te aanschouwen wat er overeenkomt met wat de kranten schrijven.
      Of ga eens naar een bijeenkomst voor veteranen en ga eens in gesprek over de discrepantie in wat er wordt geschreven en hun ervaringen.
      Zolang je dat niet doet en Trump beoordeeld op deze site jou verkregen inzichten is het enigste wat je onderuit haalt je eigen geloofwaardigheid.

     4. Ron

      P. S.
      Is het ook Trump zijn schuld dat die idioten een vliegtuig neerhalen?
      Of is dat gewoon een teken dat die lui niet sporen en Trump de enigste met gezond verstand dat plat bombarderen de enigste remedie is.?

    2. Bullshit15

     Ros interesseert mij niet wat is dat toch met die linkse ratten.
     Ze kunnen in willen de waarheid niet onder ogen zien .zal het je nog een keer uitleggen alle kranten Elsevier trouw telegraaf enz enz zijn allemaal linkse kranten.zijn overgenomen door België die vervolgens weer gesubsidieerd worden door de eu dus het is in het belang van de eu dat trump zoveel mogelijk slecht gemaakt word in dat ze liever zien dat hij vertrekt zo dat die linkse ratten hun plannetjes door kan zetten
     Zo dat ook die miljo pakt weer op tafel komt in dat ze van vn verplichting af zijn maar jullie zijn zo dom in blind dat jullie het maar niet willen toegeven
     Trump is nog maar 3 jaar president in de economie in de werkloosheid is nog nooit zo goed geweest
     Maar geloof mij maar als trump weg is dan kan je nog veel meer betalen aan die miljo shit die niet bestaat maar ga dan niet janken wand dan is het Julie schuld dus trump zet hem op het is allemaal afgunst
     Zelfde met Engeland 3 jaar zijn we door die linkse ratten voorgelogen van o het gaat zo slecht de bevolking wil er niet meer uit wat blijkt 90 procent wil er wel uit anders had Johnson niet gewonnen dus als jij die linkse media die betaald word door de staat nog gelooft veel succes maar hou wel die onzin voor je wand van die linkse leugenaars mijn broek zakt er van af
     Stem fvd of PVV in uit de eu

  3. Che

   Ritter is een pseudoniem voor Michael van de Galien.

   1. Hard

    Che Op Koers?

    Met drie verschillende namen Op Koers?

 2. Pijnstiller

  Het wordt tijd dat De republikeinen eens flink onderzoek gaan doen naar dirtnover de democraten die momenteelbstaatsondermijnend bezig zijn. Het wordt tijd dat het ware gezicht van het linkse geteisem op deze wereld zichtbaar wordt gemaakt

  1. Piet51

   @Pijnstiller
   Dat zou voor een evenwichtige berichtgeving inderdaad nuttig zijn. Dan kunnen we zelf zien en een oordeel vormen, liefst verifieerbaar. Nu gaat het vooral om uitspraken van Trump die vervolgens na fact checking als leugens bestempeld worden. Over de tegenpartij horen we nauwelijks iets. Dat kan natuurlijk de werkeijkheid weergeven, maar ik wil dat graag zeker weten.

   1. Blitzkrieg

    Piet51 :
    Er komt inderdaad een onderzoek naar de Mueller hoax (door William Barr), hier zijn de democraten doodsbang voor. De corruptie vertakt zich tot ver in de deep-state. Hiervoor gaan ook mensen worden opgepakt. De impeachment procedure is slechts een nieuwe afleidings maneuvre voor hun eigen smerige praktijken.

    Robert Mueller Did Not Merely Reject the Trump-Russia Conspiracy Theories. He Obliterated Them.
    h**ps://theintercept.com/2019/04/18/robert-mueller-did-not-merely-reject-the-trumprussia-conspiracy-theories-he-obliterated-them/

    Barr start strafrechtelijk onderzoek naar Rusland-onderzoek
    h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/barr-start-strafrechtelijk-onderzoek-naar-rusland-onderzoek~b5b7dce9/

    Deze laatste link heeft als enige doel om te laten zien dat hierover ook in Nederland (of beter in Europa, de meeste Europese kranten zijn in de handen van één concern) bericht wordt.

 3. RvdBe

  De democraten kunnen niet veel anders dan Trump bashen, op inhoud kunnen ze hem niet de baas.

 4. Battersbridge

  Wenst de beste wensen…m Trump kan zijn das niet strikken. Heeft hij daar niemand voor?

 5. fusilier

  Prachtig om te zien hoe die slang Pelosi elke keer weer kronkelt.

 6. Rammstein

  Grappig, hoe Trump de regie heeft genomen en houdt. Hij laat de kleine dictator bungelen tot deze zelf aanklopt met redelijke voorstellen. En met een verjaardagsbrief streelt hij het ego van het kleine mongooltje, getuige het feit dat de ontvangst werd bevestigd door een hoge functionaris. Kim glom van trots!

  Trump is een onorthodoxe snoeshaan, met een onorthodoxe manier van ‘diplomatie’.

 7. Sergeant Monty

  Kim Jong-un is volgens mij niet iemand die je ‘van hart feliciteert en nog vele jaren in goede gezondheid toe wenst’.

  1. Ron

   En door dit soort uitspraken komt het waarom ik niet geloof dat jij bij de marine zit.

   1. Sergeant Monty

    Knappe redenatie.

    Door het niet willen feliciteren van een dictator vind jij dat ik geen marine man kan zijn.

    1. Ron

     Nee door het feit dat jij dus niets snapt van diplomatie.
     Houd je vrienden dichtbij maar je vijand nog dichterbij.
     Leer je bij elke militaire opleiding waar ook ter wereld.

     1. henk43

      @Ron. Goede redenatie wat blijkbaar niet opgaat voor zijn gedrag t.o.v. Iran .Als ik moest kiezen in welk land ik moest leven dan 100 keer liever in Iran dan in Noord Korea.

     2. Ron

      Tot nu toe is korea de minste van 2 kwaden.
      Ga er eens heen en oordeel dan.

     3. henk43

      @Ron .Ik begrijp dat jij al in beide landen geweest bent.Ik ben geen liefhebber van het regiem daar maar heb geen enkel vertrouwen in een man die zijn eigen oom laat executeren en een broer vergiftigen.In Iran vinden tenminste nog demonstraties plaats tegen de regering in Noord
      Korea ook? Als ik hun nieuwsuitzendingen zie dan doet mij dit denken aan de donkerste tijden van de koude oorlog.

     4. Ron

      Ik ben ook niet bepaald voorstander van het regime in Korea, maar ook niet van Iran.

      Korea is het rustig, leven de mensen wel onder een juk van onderdrukking, maar op het moment geen tot weinig geweld. Dus praten en lijmen of poging tot is een mogelijkheid die Trump nu probeert. Waarschijnlijk nutteloos maar waard om te proberen. Iran daarentegen staat letterlijk op ontploffen, dus prioriteiten stellen is wat nu nodig is.
      En ja Kim vermoird zijn broer en oom, maar ik weet niet of je weet wat het regime in Iran uitvreet? Schiet even een burgertoestel uit de lucht enzovoort. Dan heb je over demonstraties, weet je nog hoe die in het verleden daar afliepen?

      Ik ben tegen beide regimes, maar op het moment is korea niet het belangrijkste.

     5. Sergeant Monty

      “Houd je vrienden dichtbij maar je vijand nog dichterbij.”

      Ja, Trump begrijpt dit als geen ander.
      Je ziet in zijn politiek zeker ook wie zijn vrienden en vijanden zijn.

      Trump is een echte strateeg.

 8. Rosasolis

  Vandaag was er een kleine bericht in Trouw: dat volgende week de afzettingsproces tegen Trump in de Senaat zal beginnen. De Senaat leden hebben alle rapporten en verslagen
  van het Congres in hun bezit. Zodat deze proces kan nu beginnen. Een belangrijke getuig is John Bolton, de toenmalige veiligheid’s adviseur (die door Trump in september 2019 voor geen reden uit zijn functie werd gezet). Nu wil (Republican) Bolton tegen Tump getuigen in de Senate.
  Waarschijnlijk is Trump nu bezig om zijn recente waandaden te proberen te verduisteren, daarom het verjaardag’s kaartje naar Kim in Noord-Korea. Hij moet nu
  “humble pie” gaan eten, ( Engelse uitdrukking voor bescheiden gedraag tonen), en
  de rol van de “good-guy” proberen uit te hangen! Normaal denkende Amerikanen zullen niet onder de indruk zijn.

  1. Seneca

   @rosasolis
   gelukkig dat u geen ‘normaal denkende Amerikaanse’ bent.

   1. Ron

    Antilliaans

  2. Blitzkrieg

   Rosasolis :
   Quote : “Normaal denkende Amerikanen zullen niet onder de indruk zijn.”
   De normale Amerikaan – aan zowel democratisch als ook aan republikeinse zijde – wil dat de energie wordt besteed aan het besturen van het land. Iedereen is het moddergooien van de democraten spuigzat, het draagt namelijk helemaal niks bij.

 9. fusilier

  Rosasolis wedden dat jij als vrouw zijnde niet op het verlang lijstje van onze vriend Trump staat.

  1. Rosasolis

   @fusilier. Bedankt voor de compliment! Ja gelukkig zal ik nooit op het verlang lijst van
   jouw “vriend” Trump staan.

   1. henk43

    @Rosalis .Dat kun je zeker als een compliment beschouwen!

 10. Bes Tolen

  De in Rooms katholieke instituten opgeleide mevrouw P is vertegenwoordiger van de grootste macht van de wereld en haar afgeleiden. Die is sinds de Joego Slavische oorlogen bezig met recupereren. O.m. door grote macht op financieel terrein en in media. Veel oude en ook nieuwe gelieerden. Deze oude macht lijkt te winnen. ”Het verraad van links” is geïnspireerd door Amerikaanse leninistisch marxisten. ”Cultuurmarxisme” is een term, die de ideologische invloed zou moeten aanduiden. ”Nieuw rechts” vaak aangeduid met populisten ziet dit cultuurmarxisme als het politieke gif in onze tijd.

 11. Lex

  Ik word een beetje misselijk van die Democraten ze zullen niet opgeven.

  Het word tijd dat de republikeinen de Democraten eens gaan beschuldigen van laster en smaad.

  1. Op Koers

   Doorgaan, altijd maar doorgaan. Geef niet op!

  2. Piet51

   @Lex
   Dat bashen lijkt mij de Amerikaanse politiek van de laatste jaren. Tijdens de verkiezingen werd Hillary Clinton tot vervelens toe gebashed, ook vaak onterecht. Sinds de regering Trump wordt er door de Democraten ononderbroken modder gestort over Trump. In het verleden schaarden de Amrikanen zich na verkiezingen zonder grote bezwaren achter de nieuwe president, nu blijft het land verscheurd. Het merkwaardige is nu ook, dat een oorlog of iets dat erop lijkt, niet het land herverenigt maar uiteengevallen laat. Of zelfs nog verder uiteen laat vallen. Want nu hoor je ook nu en dan en nog wat zachtjes zelfs Republikeinen morren.

 12. Wim Vreeswijk

  Een simpele felicitatiekaart, voorzien van een enkele postzegel, kon er nog wel af…..

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.