‘GroenLinks wil af van het vuurwerk, zoals nu. Helemaal mee eens!’

Het zijn lang niet meer alleen onnozele hippies die vuurwerk willen verbieden. Ook Frits Bosch, auteur van menig rechtse pil, heeft het echt gehad met alle geweld en destructie die inmiddels gepaard gaan met oudjaarsavond. Ook hij pleit voor een verbod.

We hebben weer op een eendrachtige en menslievende wijze Oud en Nieuw gevierd, Alle Menschen werden Brüder! In de hoofdstad waren meer arrestaties dan in 2018. De politie noemde de sfeer ‘grimmig’.  In Den Haag waren er 33 autobranden en de politie moest 600 keer uitrukken. In Arnhem kwamen een vader en zijn vierjarige zoon om bij een brand die waarschijnlijk is ontstaan door vuurwerk. Een 18-jarige dochter en en moeder van het gezin raakten zwaargewond. Tieners van 12 en 13 jaar zijn gearresteerd op verdenking van brandstichting. Ons aller Peter R de Vries noemde het een tragisch toeval en een “kwestie van kattekwaad”. Logisch toch? Zand erover!

In Ede werd een rouwstoet met vuurwerk bekogeld. Er waren forse vernielingen in Breda. Circa 50 ogen werden beschadigd, of waren het er 100? Oogartsen vrezen dat er nogal wat ogen uit het karkas moeten. Hulpverleners werden, zoals gewoonlijk, bedreigd. Publiek meubilair werd beschadigd.

De brandweer constateerde na een inventarisatie dat het aantal incidenten in Oudejaarsnacht is gestegen. De hoogste politiechef Erik Akerboom pleit voor het vieren van een ander soort Oud en Nieuw:  “We moeten naar enkel veilig siervuurwerk, waarmee niet kan worden gegooid. Ik wil ook naar meer gezamenlijk vuurwerk.” De vuurwerkshow in Rotterdam trok 70.000 bezoekers, volgens de organisatoren een record.

GroenLinks wil af van het vuurwerk, zoals nu. Helemaal mee eens. Maar de coalitie wil er niet aan. Het loopt ze dun door de broek dat dit electorale repercussies zal hebben. Oud en Nieuw is “rustig” verlopen… Dus jongens en meisjes, vooral doorgaan!!!

Frits Bosch, auteur “Schaft ook Nederland zich af”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. EU kok

  Precies Jumping.
  Frits Bosch en alle DDS redacteuren zijn Groenlinkse Nedermoslims.
  Verder alles goed met u?

  1. Ron

   Praat U vaker in uzelf?

  2. Fonz

   ja kom niet aan nedermsolims wat dan staat EU kokje even op

 2. Agios

  D66 vind ik een duivelse partij, maar zelfs de duivel heeft af en toe een beetje gelijk. En voor wat betreft het vuurwerk is dat ook zo. En dat heeft helemaal niets met welke godsdienst dan ook te maken.

  1. EU kok

   Quote DDS: GroenLinks wil af van het vuurwerk.
   Quote Agios: D66 vind ik een duivelse partij.
   .
   ???

  2. Fonz

   “maar zelfs de duivel heeft af en toe een beetje gelijk”

   Nee hoor, de duivel is de vader aller leugens, halve waarheden zijn immers hele leugens, overigens is de d666 inderdaad een duivelse partij net als gl willens zij ieder vorm van vreugde uitbannen…

 3. werikke

  dus door stelletje tuig kan zodadelijk het gewone gezinnetje geen vuurwerk meer afsteken. Echt weer belachelijk om ipv hard op te treden tegen dit soort tuig (kinderen nog vaak) moet iedereen maar “boeten”geeft weer aan dat we worden geregeerd door stelletje slappelingen. IPV naar halt sturen voor 2 uurtjes opruimen kan je ook steviger straffen inclusief de ouders die tenslotte dit betalen en goedvinden.

  1. Bullshit15

   Helemaal mee eens ze nemen altijd toch de weg met de minste weerstand ons overheid is een slap zootje niks gaat er meer goed stem fvd of PVV in brexit

 4. Ron

  Natuurlijk zegt Peterrrrr dat het zijn namelijk weer diegene die niet bij aankomst genoemd mogen worden.

  1. Ron

   Aankomst = afkomst

 5. wietordok

  77.000.000 euros legaal vuurwerk verkocht.

  Dat is 16.170.000 euros aan belasting inkomsten in enkele dagen (21% btw).

  Natuurlijk ziet de roverheid er niets in.

  De rest is propaganda.

  1. EU kok

   77.000.000 euros de lucht in en op de grond noodlijdende voedselbanken.
   Rare situatie.

   1. Bullshit15

    Taalneuker

   2. Kretoloog

    EU Kok: Honderden miljoenen zorgfraude door gastouderbureaus en in ons land noodlijdende voedselbanken.

    Het is maar waar je de prioriteit legt.

   3. Job Jansen

    Kok bepaalt graag waar de bevolking hun eigen centjes aan uit geven, terwijl er bakken met belastinggeld over de balk worden gemieterd.

 6. Kretoloog

  Mensen die roepen om een vuurwerkverbod, zijn lui. Kiezen voor de makkelijkste oplossing, die in de praktijk echter niet realiseerbaar zal blijken te zijn.

  De meeste overlast wordt veroorzaakt door: 1. Illegaal vuurwerk 2. Afsteken buiten toegestane tijd. Als daar nu eerst eens op gehandhaafd wordt, zal blijken dat het allemaal meevalt met die ‘ellende’ van het vuurwerk. Natuurlijk zal er in de toegestane uren op oudejaarsavond en -nacht ook overlast zijn, maar een beetje tolerantie mag wel worden verlangd. En ongelukken houd je altijd, ook zonder vuurwerk, die gebeuren het hele jaar door.

 7. Johnsen

  Goed zo verbieden!

 8. Neko-

  Spijtig dat bepaalde personen binnen de samenleving blijkbaar geen opvoeding genoten hebben, en zich niet fatsoenlijk kunnen gedragen met vuurwerk.

  Ik snap de roep om een verbod wel (zeker als je sommige verhalen leest waarin een halve ‘oorlogszone’ word beschreven), maar aan de andere kant is het afschaffen ook weer een stukje afbrokkeling van de Nederlandse identiteit. En dat laatste vind ik (na Zwarte Piet, de hernoeming van Kerstmis naar ‘Lichtjesfeest’, Sinterklaas die ineens ‘Pakjesfeest’ word) toch erg jammer.

  Die Nederlandse identiteit zou ik zelf het liefst willen behouden, maar met alles wat er afgeschaft/verboden word, verliezen we daar gaanderweg steeds meer van. En ik denk dat juist dat gegeven de politici pauze geeft… Het inperken van de identiteit en tradities zoals die van oudsher bestaan, en de opeenstapeling van dingen die niet meer mogen kan zich electoraal nog wel eens gaan wreken.

  En wie zegt dan dat bij een verbod er geen issues meer zijn? Dan word vuurwerk illegaal vanuit Duitsland en Belgie aangevoerd en alsnog afgestoken. Dan is de omvang van het probleem waarschijnlijk wel kleiner, maar gebeuren nog steeds dezelfde dingen. Plus dat illegaal vuurwerk mogelijk juist meer doden en gewonden op kan leveren.

 9. Tman

  Links Nederland en GL willen van het vuurwerk af vanwege de maffe “milieugedachte”!
  Rechts georiënteerden willen óók van het vuurwerk af,omdat er in ons land teveel onverantwoordelijke zwakbegaafden rondlopen, die niet met met dit soort vrijheden kunnen omgaan!
  Verloedering van de maatschappij door langdurig slap onrealistisch links beleid is de hoofdoorzaak!

 10. Bockbeer

  De Nederlandse bevolking is vorig jaar met naar schatting 132.000 mensen gegroeid tot ruim 17,4 miljoen inwoners. De groei was sterker dan in de afgelopen drie jaar, blijkt uit een raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Er kwamen 31.000 mensen meer bij dan een jaar eerder.

  De groei komt met name door immigratie. Nog niet alle cijfers zijn verwerkt, maar het CBS verwacht dat 272.000 mensen zich in 2019 in Nederland vestigden, 28.000 meer dan het jaar ervoor. Het aantal mensen dat vertrok blijft vrijwel gelijk: 158.000. Per saldo groeide de bevolking door migratie dus met 114.000 personen.

  Laten wij ons naar druk maken om een vuurwerkverbod, dat zijn primaire zaken natuurlijk.

  1. Mar

   Even een aanvulling hierop:

   Helft immigranten komt uit Europa

   Van alle mensen uit het buitenland die zich in 2019 in Nederland vestigden kwam bijna de helft uit Europa, van wie 85 procent uit een EU-land. 18 procent van de immigranten kwam uit Azië, met India en China als grootste groepen. Het aantal asielmigranten in 2019 komt naar schatting uit op 16 duizend, bijna 6 procent van de totale immigratie.

   Per saldo kwamen er in 2019 uit alle werelddelen meer mensen naar Nederland dan in 2018. Dat geldt ook voor mensen die in Nederland geboren zijn. Er kwamen 34 duizend van hen terug naar Nederland, terwijl er 3 duizend minder uit ons land vertrokken, namelijk 39 duizend.

 11. Roughwood

  Zoals het altijd gaat in dit ‘gave’ land moet de zich gedragende meerderheid weer eens lijden onder het gedrag van ééncellige idioten die, zo lijkt het althans, geen strobreed in de weg wordt gelegd. Het vuurwerk is in dezen niet de hoofd- maar een bijzaak. Dat de Groene Khmer nu roept af te willen van vuurwerk is hypocriet. Dat het GL stadsbestuur van Pyongyang aan de Amstel zo’n afkeer heeft van handhaving hebben we met oud en nieuw kunnen zien. Het eigen falen dient schijnbaar met de oproep tot een vuurwerkverbod te worden verdoezeld.

  1. Zero

   GroenLinks is ontstaan uit de Communistische Partij! Alles hetzelfde, iedereen gelijk en totale controle.

 12. Vrijedenkert

  Grootste gedeelte van problemen en overlast veroorzaakt door idioten met illegaal vuurwerk en we hebben open grenzen en vrije verkoop van zwaar vuurwerk in ons omringende landen!
  Hoeveel procent van de daadwerkelijke problemen gaat een vuurwerkverbod in Nederland oplossen, 1% mischien 2%…
  Een algeheel vuurwerkverbod dus verkoop en gebruik ervan is niet te handhaven, het lukt de overheid nu al niet om een verbod enkele dagen voor oud en nieuw en vuurwerkvrije zones tijdens oud en nieuw af te dwingen, een algeheel verbod is een fata-morgana oftewel een sprookje als de Nederlander binnen een uurtje even over de open grens kan wippen en bij de buurman zwaar vuurwerk in kan kopen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.